Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΙΟΝΙΣΤΗΣ

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια...

η κορη μου ειναι 5 ετων και εδω και ενα χρονο εχει συνεχως (σχεδον καθε ενα-το πολυ 2μηνες)σπαστικη βρογχιτιδα.κανουμε καθε φορα θεραπεια με σιροπια για το βηχα αντιβιωσεις και σταγονες.συγκεκριμενα απο τον μαιο μεχρι τωρα το εχει παθει 3 φορες και κρατησε 20 μερες καθε φορα. ανησυχω για το οτι παιρνει σε τοσο συχνες και μεγαλες ποσοτητες σιροπια και αντιβιωσεις.αυτη τη φορα πηρε πρωτα σιροπι προσπαν για 7 μερες.μετα αμπροξολ για 10 μερες και τωρα μας εδωσε σταγονες σαλμουμπρογχ για 7 μερες 3 φορες τη μερα συν αμπροξολ το υπολοιπο κουτι μεχρι να τελειωσει!εχει ηδη 15 μερες που κανει θεραπεια κ θα συνεχισει για αλλες 7!δεν ειναι παρα πολλα οταν αυτο γινετε καθε ενα-2 μηνες?

σκεφτηκα αν υπαρχει λυση με την ομοιοπαθητικη.γνωριζετε κατι?

και τελος ενας ιονιστης θα βοηθουσε?η ειναι μυθος το οτι βοηθαει σαυτες τις περιπτωσεις?γιατι ο γιατρος μου ειπε πως δεν κανει τιποτα και να μη παρω :cry:

σας ευχαριστω παρα πολυ.εχω απογοητευτει πλεον...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δήμητρα μου κάνει τρομερή εντύπωση που σου δίνει αντιβίωση.

Έχεις δοκιμάσει να της δίνεις εισπνεόμενα όπως αερολίν;

Θέλει επίσης πολύ καλό καθάρισμα της μύτης με ορό. Είναι και μεγάλη μπορεί και να φυσήξει καλά.

Η αντιβίωση θα της μειώσει τις αντιστάσεις της και θα αρρωσταίνει συχνά και βαριά.

Εγώ έχω τον Χριστόφορο που από 6 μηνών με την παραμικρή ίωση παθαίνει βροχιολίτιδες.

Του δίνω αερολίν και κορτιζόνη για 1-2 μέρες.

Επίσης επειδή θεωρώ ότι η παιδίατρος είναι μόνο για εμβόλια και ελαφριές καταστάσεις, πηγαίνω τα παιδιά σε αντίστοιχο γιατρό. Το Χριστόφορο τον πηγαίνω σε παιδοπνευμονολόγο.

Μου είχε πει ο παιδοπνευμονολόγος ότι θα πρέπει να κάνει μια εισπνοή την ημέρα με φλιξοντάι αλλά δεν πρόλαβα να ξεκινήσω γιατί με ξαναπρόλαβε η βροχιολίτιδα. Εχθές τον πήγα στο νοσοκομείο να τον εξετάσει.

Αν θες να με ρωτήσει κάτι....

φροσακι εχω μια φιλη ελληνιδα εδω που ο γιος της ειναι στην ηλικια της κορης μου.εχουμε ιδιο παιδιατρο ο γιος της κιαυτος με βρογχιτιδες απο μικρος και σαυτον δινει μασκες αλλα χωρις κορτιζονες και γινεται γρηγορα καλα.δε μπορω να καταλαβω γιατι στο ενα παιδι μια θεραπεια κ στο αλλο με το ιδιο προβλημα αλλη θεραπεια? απο την αλλη αν ειναι να δωσω κορτιζονη και παλι φοβαμαι...

υπαρχει περιπτωση να βοηθησει η ομοιοπαθητικη για να την ψαξω σαυτο τον τομεα?

για τον ιονιστη εσυ τι γνωμη εχεις?

Κοίτα Δήμητρα εγώ την ομοιοπαθητική δεν την πιστεύω πάντα.

Όταν βλέπω το μωρό να μην μπορεί να πάρει ανάσα και με κορτιζόνη τί να του κάνει η ομοιοπαθητική;

Την κορτιζόνη κακώς τη φοβάσαι. Το να πιει για 2-3 μέρες και να γλυτώσει την αντιβίωση δεν είναι κακό.

Θα σε συμβούλευα να μην περιμένεις από τον παιδίατρο ειδικά αν δίνει άλλα αντί άλλων.

Ο ιονιστής δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα από τη στιγμή που η μικρέ δεν είναι εσώκειστη. Πάει και σχολείο. Εκεί κολλάει τις ιώσεις και της γυρίζουν σε βρογχιολίτιδα.

Περαστικά στο κοριτσάκι σου .

Δεν εχω κανει ομοιοπαθητική , δεν μπορω καν να πω οτι ειμαι γνωστης ή υποστηρικτης , αλλα αυτο που εχω ακουσει απο πολλους γονεις ειναι οτι βοηθήθηκαν . Δεν ειναι λογικο να αρρωσταινει τοσο συχνα ενα παιδακι 5 χρονων και ολες οι ιωσεις να γυριζουν σε βρογχιολιτιδες . Η ομοιοπαθητική βοηθάει να ενισχυθει ο οργανισμος και το ανοσοποιητικό του παιδιου . Στη θεση σου θα το εψαχνα παρα πολυ και σιγουρα θα επαιρνα μια γνωμη απο ομοιοπαθητικό γιατρο .

κι εμενα ο μικρος μου που παθαινε συχνα βογχιλιτιδα επαιρνε παντα εισπνεομενη αγωγη

(ειχε παθει μεσα σε διαστημα 6 μηνων 3 φορες)

μονο μια φορα που του ηταν πολυ εντονη η βρογχιολιτιδα πηρε συμπληρωματικα αντιβιωση

τα σπρει τα εχουμε γιατι οταν τον πιανει βηχας μονο με αυτα σταματαει

ευτυχως τωρα που μεγαλωσε λιγακι το εχει μειωσει πολυ και δεν αρρωσταινει συχνα αλλα τον πρωτο χρονο ειχαμε μεγαλο θεμα

ο ιονιστης σιγουρα καθαριζει την ατμοσφαιρα αλλα περισσοτερα δεν γνωριζω να σου πω ουτε και για τους ομοιοπαθητικους γιατρους

περαστικα στην κουκλα σου

σας ευχαριστω κοριτσια..7 του μηνος εχω γυναικολο...ο γιατρος μου κανει και ομοιοπαθητικη και βελονισμο...θα τον ρωτησω αν ξερει καποιον παιδιατρο-ομοιοπαθητικο.πιστευω πως καποιον θα ξερει.θελω να παρω και μια αλλη γνωμη να δω αν θα εχουμε αποτελεσμα.αν οχι θα το σταματησω..αλλα γιατι να μη το ψαξω?και τοσα σιροπια πια...δεν ειναι νορμαλ αυτο το πραγμα.απορω ομως γιατι σε μενα δε δεινει εισπνεομενα και στην φιλεναδα μου που το παιδι της εχει ακριβως το ιδιο προβλημα δινει εισπνεομενα στο παιδι της και μαλιστα χωρις κορτιζονη απο οτι μου ειπε η ιδια.εκτος κ αν δε καταλαβε καλα.αληθεια υπαρχουν εισπνεομενα γιαυτη την περιπτωση χωρις κορτιζονη?αυτη μου ειπε οτι το παιδι με τη δευτερη φορα που παιρνει σπρευ σταματαει ο βηχας

ναι υπαρχουν εισπνεομενα και χωρις κορτιζονη

αυτα παιρνουμε κι εμεις και συνηθως ο βηχας σταματαει την δευτερη μερα

αν συνεχισει τοτε παιρνουμε και την κορτιζονη

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...