Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΙΧΑΤΕ Ή ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΤΕ?


Recommended Posts

Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι θα ηθελα να ανταλλαξουμε αποψεις και εμπειριες,εσεις που εχετε γεννησει σας βοηθησε καποιος τον πρωτο καιρο?Εσεις που δεν εχετε γεννησει θα θελατε να εχετε κοντα καποιον για βοηθεια?Θα σας πω εγω τι θελω.Επειδη εμεις μενουμε 350 χλμ μακρυα απο τους δικους μας οταν γεννησω θα ερθουν εδω-γονεις,πεθερικα-οπως καταλαβαινεται δεν μπορω να εχω τοσα ατομα πανω απο το κεφαλι μου και να μου λεει ο ενας αυτο και ο αλλος εκεινος κ θα τους ζητησω να μεινουν καμια εβδομαδα ισα δηλαδη μεχρι να παω σπιτι και να τακτοποιηθω απο το νοσοκομειο να δουν και το μωρο και μετα να φυγουν,γιατι ο αντρουλης μου θα παρει αρκετο καιρο αδεια και θελω να εχω αυτον κοντα μου,ξερετε να μαστε λιγο ποιο οικογενειακα!!!!!!!Ενα πλυντηριο μπορει να βαλει,κατευθειαν μετα στο στεγνωτηριο,ε κανενα φαγητακι κουτσα κουτσα θα κανουμε,αλλα το σημαντικοτερο θελω και αυτος να μαθει με το μωρο,ειναι μερικοι μπαμπαδες που δεν ξερουν τιποτα!!ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ?????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ ρε ΝΕΝΑ...νομιζω οτι πιο πολυ θα με δυσκολεψουν οι γυρω μου με τις καταπιεστηκες συμβουλες και το μακρυ τους και το κοντο τους παρα τα μωρα!!!!!

Τωρα θα τα διαβαζει καμια κοπελα που τα εχει περασει κ θα γελαει....τι να πω...εξω απ τον χορο πολλα τραγουδια λες....μαλλον θα προτιμουσα τη μαμα μου τις πρωτες μερες για να μπορω να της πω και μια κουβεντα παραπανω χωρις παρεξηγηση ;);););););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα

εγω οταν γεννησα δεν ειχα κανεναν, για μια βδομαδα ειχα τον αντρα μου που ειχε αδεια, και οταν πηγε για δουλεια... μονη μου, καπου καπου ερχοταν η αδερφη μου αλλα περισσοτερο με μπερδευε παρα βοηθουσε .

πιστευω οτι πιο καλα ειναι να εισαι με τον αντρουλη σου αφου εχει αδεια να ειστε μαζι,παρα να εχεις κοσμο και μπερδεματα, και οταν συνελθετε με το μωρο ερχονται να σας δουν, και να σε βοηθησουν αν θες..

βασικα πιστευω οτι καλυτερα ειναι να κανεις αυτο που νιωθεις εσυ καλυτερα, δεν ξερω γνωμη μου..

με το καλο το μωρακι σου....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οπως νοιώθεις πιο άνετα Νενα εσυ. Εσυ θα χρειαστεις βοηθεια κουκλα μου και πιστευω οτι θα ειναι καλό να εχετε την ηρεμια σας εκεινο το διαστημα αφου θα ειναι κ κατι τελειως καινουριο και για σενα κ για τον αντρα σου.

Αν θες βοηθεια απο την μαμα σου δεν ειναι κακο να ειναι κοντα σου- εξαλλου θα θελει κ κεινη να βοηθησει την κόρη της. αλλα και πάλι, δεν νομιζω να χρειαστει- θα σου δωσουν οδηγίες απο το μαιευτηριο.

Εγω μενω στην ιδια πολη με γονεις οτι κ να χρειαστω εδω θα ειναι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ..ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την πρώτη βδομάδα έκατσε ο άντρας μου μαζι μου και με βοηθούσε να κάνουμε μπάνιο το μωρό, να το αλλάξει κτλ. Η πεθερά μου ερχόταν να κάνει καμιά δουλειά, να αφήσει φαγητό, έβλεπε κανά μισάωρο το μωρό και έφευγε. Έτσι μάλλιστα. Είναι καλό να έχεις διακριτική βοήθεια. :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσια!!!!!

εγω προσωπικα θα εχω βοηθεια απο την μητερα μου γιατι περιμενω τα διδυμακια και ο ανδρας δεν μπορει να παρει πολλες μερες αδεια,αλλα πιστευω οτι αν μαζευτουν πολλοι δεν θα ειναι βοηθεια θα ειναι ζαλαδα..........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Geia sas kai apo emena..Egw sto proto mou efiga kai piga stous dikous mou (mazi me ton antra mou sto eksoteriko) H mama mou htan apsogh kai me voithise para polu alla ekei pou eixa provlima htan me ton mpampa mou X( ksafnika egine idikos sta mwra kai mou ekane sinexia kritikh "pos kratas etsi to mwro,pos kilas etsi to karotsi pos to ena pos to alo" eftase mia mera pou epatha isteria kai arxisa na ourliazw....Kai na fantastite pos oute mia pana den mas alakse emena kai ta aderfia mou otan eimastan mwra..Twra tha gennusw edw kai makari na erxotan h mama mou pali alla den to vlepw, oxi gia to mwro alla na asxolite me to spiti mou kai to magirema kai egw na asxoloume mono me ton mpempi mou....Vevea h mama mou einai anthropos polu diakritikos kai den mou dimiourgei provlima, os kai o antras mou thn parakalaei na erthei otan gennusw....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κ απο μενα.πιστευω τελικα πως οταν εισαι μονη σου (οχι κ τελειως απο την αρχη) ειναι καλυτερα τελικα.δενεσαι με το μωρο κ το μαθαινεις πιο γρηγορα.συμβιβαζεσαι με τις καταστασεις κ μπαινεις στο κλιμα καλυτερα.κ τα λεω αυτα εγω που απο την πρωτη μερα ειχα την μαμα μου αλλα κ την πεθερα μου επι 24ωρο.καλυτερη βοηθεια δεν θα μπορουσα να εχω.σαν πρωταρα ηθελα καποιες συμβουλες κ οδηγιες.βεβαια στην πορεια βλεπεις οτι αυτο που ειναι καλο κ πρακτικο για τους αλλους, για σενα δεν ειναι. καθησυχαζεσαι κ απαναπαυεσαι οταν εχεις καποιον κοντα σου.πιστευω πως καλα ειναι να μενεις μονη κ οταν κρινεις οτι θελεις καποια βοηθεια οπως π.χ. για τις δουλειες του σπιτιου, να την ζητας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τον πρώτο καιρό εγώ προσωπικά ήθελα μόνο τη βοήθεια του άντρα μου για τό μωρό αλλά με βόλευε που μου έκανε η μαμά μου το σίδερο κι η πεθερά μου ένα φαί. Αλλά να μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι είναι καταρχήν επικίνδυνο για το μωρό. Ο καιρός αλλάζει κι υπάρχουν ιώσεις. Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα και εξοικειώνεσαι και πιο γρήγορα. Με το καλό να γεννήσεις!!! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω γεννησα τα κοριτσακια μας πριν δυομιση μηνες.βοηθεια με την εννοια οτι ειναι καποιος συνεχεια μαζι μου με τα μωρα δεν εχω.κ δεν θελω κιολας.

δοξα τω θεω τα μωρακια μου ειναι τοσο καλα που ουτε κ εγω το πιστευω.φτου φτου μην τα ματιασω.ειμαι μονη μου το μεγαλυτερο μερος της μερας αφου ο αντρας μου δουλευει κ το βραδυ παλι εγω σηκωνομαι.

η μανα μου δεν βοηθαει σχεδον καθολου δεν ειναι κ για πολλα πολλα με μωρα.μια δυο φορες την εφερα καμια ωρα να παμε σουπερ μαρκετ.η πεθερα μου που ειναι αγιος ανθρωπος μενει λιγο πιο εξω απο την πατρα που μενουμε κδεν μπορει να ερχεται.ομως τις εχω παει τα παιδια τρεις φορες να μου τα κρατησει το βραδυ για να κοιμαμαι κ εγω ενα ολοκληρο βραδυ που κ που.

ενταξει δεν ξερω πως θα ηταν αν ειχα δυσκολα παιδια αλλα νομιζω πως το παν ειναι η ψυχολογια η δικη μας.πως δηλαδη αντιμετωπιζουμε τις καταστασεις.αν ειμαστε ψυχραιμες κ με θετικη διαθεση ολα γινονται!η φυση προνοει για ολα.πιστεψτε με!με δυο νεογεννητα το εχω καταλαβει πολυ καλα αυτο!!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς μένουμε μακριά από τους γονείς μας, οπότε όταν γέννησα αναγκαστικά έπρεπε να μείνουν στο σπίτι μας. Στην αρχή που δεν μπορούσα να σηκωθώ εύκολα και να πάρω αγκαλιά το μωρό (είχα πρόβλημα με το πόδι μου όσο ήμουν έγκυος) ήταν καλά να έχω κάποιον να με βοηθάει και να ετοιμάζει το φαγητό, ώστε να αφιερώνομαι στο μωρό και στον θηλασμό. Μετά όμως που άρχισα να αισθάνομαι πιο άνετη με την φροντίδα του μωρού οι συμβουλές των άλλων και κυρίως η παρουσία τους όλη μέρα στο σπίτι με κούρασαν. Πραγματικά ανακουφίστηκα όταν μείναμε μόνοι οι τρεις μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγω απο την ωρα που γεννησα εχω απιστευτη βοηθεια απο τη μανουλα μου και την αδερφουλα μου ,που ειναι ελευθερη!!!!!! Και απο την πεθερουλα μου (μην ειμαι και αχαριστη...)!!! ;):P:P Και τωρα που θα ερθει και το δευτερο παλι τα ιδια!!! Εμεις ομως μενουμε ολη στην ιδια πολη και καθενας εχει το σπιτακι του!!! Οποτε, οταν θελουμε να μεινουμε μονοι μας μενουμε, οταν θελουμε παρεουλα εχουμε!!!! Και ιδιως τωρα που ειμαι εγκυος και δουλευω : μου κρατανε τη μικρη, μαγειρευουν, σκουπιζουν, βαζουν πλυντηρια, σιδερωνουν..........και το σπουδαιοτερο αν δεν τους χρειαζομαστε, μολις σχολασουμε εξαφανιζονται!!!!!! ;) Εμενα βεβαια δε μ'αρεσει να μενω μονη, θελω συνεχεια καποιον παρεουλα, κι ετσι αν ο αντρουλης μου εχει δουλεια εχω τη μανουλα μου η την αδερφουλα μου!!!!

Σαν πολλα να ειπα παλι......ευχομαι ο αντρουλης σου να μαθει να σε βοηθαει και να ειστε μια ομορφη κι ευτυχισμενη οικογενεια!!!! :-*:-*:-*

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου nena , με το καλο το μωρακι σου !

Θα σου πω το εξης , οταν γεννησα τις κορες μου χρειαζομουν βοηθεια γιατι δεν μπορουσα καλα καλα να σηκωθω .Βαλε την καισαρικη , βαλε το οτι ειχα δυο μωρα που ειχαν αναγκες αμεσες ταυτοχρονα ηταν λιγακι δυσκολο..Τον πρωτο καιρο ο καλος μου ειχε 3 εβδομαδες αδεια ετσι ειχαμε τον χρονο να προσαρμοστουμε και να παρω και γω λιγο τα πανω μου ..Κατοπιν η μαμα μου με βοηθησε αρκετα αλλα μεχρι εκει .Ηθελα να μαθω μονη μου τα μωρα μου οπως και να με μαθουν και εκεινα , να γνωριστουμε βρε παιδι μου ..Γενικα με τα μωρα ηθελα να ειμαι μονη μου η με τον Νικο .Βοηθεια ομως του στιλ φαγητου η σιδερωματος την δεχομουν με χαρα και ευγνωμοσυνη γιατι ηταν θεοσταλτη !

Στο μωρακι μας που γεννηθηκε τον Γεναρη δεν ειχα καμια βοηθεια γιατι ημουν πολυ καλυτερα μετα την επεμβαση και ανελαβα .. ποστο αμεσως ..

Κοριτσια σιγουρα τον πρωτο καιρο ειναι λιγακι δυσκολα τα πραγματα ομως αποψη μου ειναι οτι ειναι καλυτερα να μην υπαρχει συνωστισμος μεσα στο σπιτι με νεογεννητο και παππουδογιαγιαδες και νεους γονεις .Βαλε τις ορμονες της λεχωνας που ειναι στα υψη , βαλε την απειρια την δικη μας και την εμπειρια που προβαλλουν οι γιαγιαδες , βαλε το ξενυχτι τα πραγματα αρχιζουν και γινονται στεναχωρα ..Διακριτικη βοηθεια νομιζω αν υπαρχει η δυνατοτητα με τον τροπο που καθε ζευγαρι επιλεγει οτι του ταιριαζει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και με το καλο να έρθει το μπεμπάκι σου!!!

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια οτι μια διακριτική βοήθεια τις πρώτες μέρες είναι απαραίτητη.

Εμένα ερχόταν τα πρωινά η μαμά μου κυρίως για παρέα, για να μας φτιάξει φαγητό και για να κρατήσει τη μικρή και να κοιμηθώ λιγάκι,όταν γύρναγε ο άντρας μου απο τη δουλειά μέναμε οι τρεις μας.Πιστεψε με θα είσαι τόσο απορροφημένη με το μωρό που θα θες βοήθεια για τις δουλειες του σπιτιου.Τώρα επειδή θα ακούσεις και πολλά κρίνε και κανε ότι είναι καλύτερο για σένα και το μωρό σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nena 1988 γεια σου και απο μενα!

εγω θα σου πω την εμπειρια μου (συνοπτικα) και μετα την αποψη μου...

Ειμαι σαλονικια, παντρευτηκα και μετακομισα αθηνα :cry::cry::cry::cry::cry: , τα πεθερικα μου ειναι 350 χλμ μακρια (ευτυχως)..., η αδερφη μου που εχει 2 κοριτσακια μενει σε αλλη ηπειρο

10 μερες αφοτου γεννηθηκε η κορη μου, πεθανε η μαμα μου ... δεν ειχα και δεν ηθελα εξωτερικη βοηθεια για ευνοητους λογους (ημουν τοσο αγχωμενη που δεν αντεχα καποιον εκτος οικογενειας μου να τριγυρναει μεσα στο σπιτι την ωρα που εγω αλλοφρωνη και αναμαλλιασμενη με τις πιτζαμες μεσα στην απλησια να προσπαθω να ταισω το μωρο)

σε ενα χρονο γεννηθηκε ο γιος μου... η μικρη πηγαινε ηδη σταθμο και παλι δεν ζητησα βοηθεια

Η αληθεια ειναι οτι τα παιδια μου ειναι πολυ υσυχα σε γενικες γραμμες οποτε μονο η απεριοριστη βοηθεια του αντρα μου ηταν υπεραρκετη!!!!!

Συνοψιζοντας (γιατι μαλλον σ επρηξα) αν εχεις βολικο αντρα που θελει να σε βοηθησει τοτε η εξωτερικη βοηθεια ειναι οχι απαραιτητη. Βεβαια καποτε θα πρεπει να μαθουν και οι παπουδες τα χουγια του παιδιου για να το κρατανε που και που , αλλα στην αρχη εσυ και ο αντρουλης μου ειστε αρκετοι :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Νενα εμεις δεν ειχαμε βοηθεια απο ΚΑΝΕΝΑ!!!!! ουτε οταν ημουν στο νοσοκομειο 2 βδομαδες με αποκολληση σε τετρακλινο δωματιο με αλβανιδες ουτε μετα που γεννησα παλι σε τετρακλινο με ολες τις ρατσες (δεν ειμαι ρατσιστρια προσ θεου απλα δεν νομιζω να πονας και να ακους αλβανικα 24ωρες και δυνατα μαλιστα και να μην σε αφηνουν να υσηχασεις!!!) εγω εκλεγα απο τα νευρα μου!!! ελεγα οτι πονουσα γιια να με παρουνε να κανω τοκογραφο να υσηχασω ενα 20λεπτο ακουγοντας τους παλμους της μικουλας μου!! ο αντρας μου ηθελε να με παρει να φυγουμε να παμε σε κλινικη αλλα το θεωρουσα χαζο να κανουμε δανειο 5 χιλιαρικα γιατι τοσο ητανε για 4 μερες...μετα που γεννησα ηθελα ΜΟΝΟ τον αντρα μου στο νοσοκομειο..η μανουλα μου δουλευει σε τουριστικο και δουλευει απο της 11 το πρωι μεχρι της 10 το βραδυ ολη μερα καθε μερα...η εμπειρια μου απο το νοσοκομειο ΑΠΑΙΣΙΑ!!!!! ειναι δυνατον να περιμενω την επομενη μερα να γεννησω και να μου φερνουν στο δωματιο μου 4ς εκτρωσεις?????????? και να ακουω διαλογους τυπου γρηγορα ξεμπερδεψαμε ε?? δεν ηταν τοσο τραγικο!!?!?!?!!!! :roll: οταν γεννησα γεμισε το δωματιο μου και κοιμομασταν με τον αντρα μου στο ιδιο κρεβατι!! εκτος του οτι δεν ηθελε να φυγει ηθελα μονο εκεινον!!!!! οταν ηρθαμε σπιτι ηταν η απολυτη ελευθερια!!!!!!!!!!!!!!! ηθελα σαν τρελλη να ερθουμε σπιτι!!! μαθαμε μονοι μας το μωρακι μας εγω ημουν αρκετα διαβασμενη και απο το mammyland και απο βιβλια και ο αντρας μου ηταν λες και γεννηθηκε γιαυτο!! το πρωτο βραδυ επεσα ψοφια γιατι εκανα και 8 ωρες να γεννησω με κλαματα και φωνες και την θηλαζα και μετα τηε εδινε ο αντρας μου μπιμπερο....το πρωτο της μπανακι ειχε πλακα που φοβομασταν να την κρατησουμε :P δεν αφησαμε κανεναν να ανακατευτει και του ξεκαθαρισα οτι δεν θελω κανεναν ουτε μανες ουτε πεθερες ουτε τιποτα!! ειναι ποοοολυ δυσκολο ολο μου το 24ωρο ειναι γεματο!! μαμ κακα νανι φαι δουλειες και παλι....αλλα ειναι υπεροχα και νιωθω περηφανη που τα καταφεραμε μονοι μας!!!!! τωρα που η τοσοδουλα μας κοιμαται 3ωρα και 4ωρα τα βραδια ειναι ακομα ποιο ξεκουραστα!!! εχουμε μπει στο προγραμμα και μμμμμαααρεσει πολυ!!!! γνωμη μου ειναι να γνωρισετε οι 2 σας το μωρακι σας και να ακουτε τον παιδιατρο σας!!!! οχι δεξια αριστερα!!! εγω αυτο κανω και εχω την υγεια μου ¨) ερχονται την βλεπουν και τελος!! ολα τα αλλα η μανουλα και ο μπαμπακας!!! με το καλοοοοοο :P:P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλό να ερθει το μωράκι σου κ καλ΄ο υπόλοιπο να εχεις!Σάυτές τις περιπτωσεις κάνεις ο,τι σέυχαριστεί εσένα,καταρχήν,χωρίς ευγένειες κ μην δυσαρεστήσεις κάποιον,ο,τι νομίζεις εσυ πως θα σε κάνει να νιώθεις ανετα!!

Η προσωπική μου εμπειρία τωρα,εμείς είμαστε αρκετά μακρυα απο τους δικούς μας,σας ατομο εγω δεν ηθελα κ κανέναν εκτός απο τον αντρα μου,για να είμαστε κ ειλικρινέις.Οπότε το ειχα κάνει σαφές πως δεν θέλω βοήθεια.Ηρθε η πεθερά μου,κ δεν το αρνήθηκα,ναναι καλα η γυναίκα,καθησε κανα 10ημερο, αλλά κ πάλι δεν την αφηνα να κάνει πράγματα.Αντε λίγο το σπίτι,κ αυτό για να μην κάθεται κ βαριέται κ λίγο το μωρό καμιά ωρα το πρωι για να κοιμηθώ.Γέννησα με καισαρική,ο αντρας μου δουλευει βραδυ, ηξερα απο την αρχη πως λόγο απόστασηςς μόνοι μας θα είμαστε οπότε δεν ηθελα να στηριζόμαστε σε αλλους πέραν απο τους εαυτούς μας!!Κατέβηκαν οι οικογένειες μας,να δουν το μωρό αλλά μεχρι εκεί γιατί δεν ηθελα τίποτα περισσότερο.Αν είσαι μόνος σου,εσυ κ ο αντρας σου,κανονίζετε τα πράγματα εσείς,χωρίς τα αυτό καντο ετσι,αυτό αλλιώς κ ολα αυτά τα χαζά που εκείνες τις ωρες δεν είσαι κ για πολλά τέτοια.Κ δεν ξέρεις κ πως θα αντιδράσσεις κ μετά τον τοκετό.Με μας πήγαν ολα καλά,κ παρόλο που ειχα κάνει καισαρική σηκώθηκα,ξ το μωρό θηλαζα,κ περπατούσα κ μαγείρευα κ μέσα στη βδομάδα εκανα κ τα μπαλκόνια!!!

Είναι πως υα το δεις κ τι σε ευχαριστεί,αν γουστάρεις να ρθει η μαμά σου να σε βοηθήσει το πρώτο διάστημα ζητησέ της το κ με χαρά πιστεύω θα το κάνει,αν πάλι δεν θέλεις κ πολλά πολλά κ θές την ησυχία σου,να ρθειτε κοντα οι 3 σας πρώτα,σαν οικογένεια μην φοβηθείς κ καντο!!!Ολα καλά θα πάνε!!!Οσο λιγότεροι πάντως τόσο καλύτερα!Η πολύ βαβούρα σε ζαλίζει κ με την αυπνία-διακεκομένο υπνο που θα εχεις,η υπομονή κ τα ορια στενέυουν!!!

φιλάκια στη κοιλίτσα!μην φοβάσαι τίποτα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμάς γονείς και πεθερικά μένουν εκτός Αθήνας οπότε ήρθαν μόνο για τη γέννα. Η μαμά μου μόνο έμεινε περίπου 10 μέρες μετά τη γέννα. Ο άντρας μου είχε άδεια μία βδομάδα. Κι εμένα στην αρχή δεν μου άρεσε που είχα τη μαμά μου συνέχεια μέσα στο σπίτι. Ήταν και οι ορμόνες της λοχείας και ήμουν μέσα στα νεύρα, αλλά η μαμά ψύχραιμη!!! Μετά μέχρι τους 2 μήνες μείναμε ολομόναχοι εγώ, το μωρό και ο άντρας μου. Εντάξει ωραία ήταν αλλά κάποια στιγμή μετά τις 50 μέρες τα έφτυσα εντελώς. Έπαιρνα τη μαμά μου τηλέφωνο κλαίγοντας! :lol: Θηλάζω και αποκλειστικά και δεν είχα χρόνο ούτε να πάω τουαλέτα ή να κάνω ένα μπάνιο. Περίμενα να γυρίσει ο άντρας μου το απόγευμα για να τα κάνω αυτά. Δεν συζητώ για το σπίτι ή για φαγητό. Υπήρχαν μέρες που το μωρό έκλαιγε και θήλαζε συνέχεια με αποτέλεσμα να τρώμε για μεσημεριανό τυρόπιτες από το φούρνο!!! Οι άντρες βοηθάνε αλλά όχι τόσο όσο περιμένουμε (τουλάχιστον ο δικός μου)!!! Επομένως, εκ των υστέρων βλέπω ότι χρειάζεται βοήθεια, όχι όσον αφορά το μωρό. Με το νεογέννητο πρέπει να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου η μητέρα για να δεθεί. Για να μπορεί όμως να το κάνει αυτό απερίσπαστη και ξεκούραστη πρέπει να έχει βοήθεια στο σπίτι για τις δουλειές και το φαγητό. Εγώ τουλάχιστον εκεί αντιμετώπισα το πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Οπότε @Ersi85 αν κατάλαβα καλά δεν έχεις γυρίσει στη δουλειά που έλεγες; Είχα μείνει στο ότι θα γυρνουσες στους 3 μήνες περίπου.
    • Καλώς σε βρήκαμε πάλι @Ersi85! Α έχετε πολλά δοντακια εσείς! Κανένα ψωμί του δίνεις; Ξεκίνησε τον έστω πατημένα γιατί συνηθίζουν λένε τα αλεσμένα και μετά δυσκολεύονται πολύ να περάσουν σε κομμάτια. Εγώ της έκανα μικτή διατροφή. Της έδινα και κομμάτια να εξερευνά και αλεσμένα για να τρώει 😅 8 μηνών την ξεκίνησα πατημένα και επειδή τα πήγαινε πολύ καλά μετά από μια εβδομάδα την ξεκίνησα κανονικά κομματάκια. Γενικά με τα φρούτα με έχει "βασανίσει" που δεν τα τρώει αλλά τώρα που μπήκε στον 10ο μήνα σαν να ξεκίνησε να της αρέσουν. Αφού πλέον της δίνω την μπανάνα και τρώει σχεδόν μισή μόνη της, ενώ πριν έκανε γκριμάτσα αηδιας και την πετούσε κάτω 🤣🤣 🤣 Αλλά τα πάει εξαιρετικά με τα κομμάτια από την αρχή, ούτε gagging ούτε τίποτα. Αχ κορίτσια εγώ το σκέφτομαι για 2ο αλλά λέω να περάσει λίγο ο καιρός γιατί 1) θέλω vback 2) ε να γυρίσω λίγο δουλειά να βρω τα πατήματα μου πριν έρθει η καταιγίδα του 2ου 😅 Να έχει μεγαλώσει λίγο και η μικρή να καταλαβαίνει περισσότερα. Κι εμείς μόνοι μας την μεγαλώνουμε, αλλά ευτυχώς έχω πολύ βοήθεια από το σύζυγό ❤️ Αφού καμία φορά που δεν την παλεύω του την δίνω 7 το πρωί που ξυπνάει η κυρία να μου την κρατήσει μέχρι τις 8 που φεύγει για δουλειά για να κοιμηθώ 😅 Τώρα ο ύπνος... Μία έτσι μία αλλιώς. Νομίζω έχω συνηθίσει πια και δεν με ενοχλεί 😅 Κάνει και ψιλοστανταρ αφυπνίσεις (12-4-6-7)  οπότε ίσως έμαθε ο οργασμός μου 🤣  Από κατορθώματα μπέμπας , έτοιμη είναι να περπατήσει 😅 Έχει ξεκινήσει να πατάει όλο το πέλμα (τόσο καιρό κινείται μόνο με τις μύτες) και κάνει πρόβες να σταθεί χωρίς να ακουμπάει κάπου! Έχω τρελαθεί! Δεν το περίμενα τόσο νωρίς. Καλά εννοείται θέλει καιρό ακόμα, αλλά μου κάνει εντύπωση πως προπονεί τον εαυτό της! Όταν ξεκινάει κάτι καινούργιο το κάνει συνέχεια μέχρι να το τελειοποιήσει και μου φαίνεται τόσο υπέροχο όλο αυτό!(Φαντάζομαι όλα τα μωρά το ίδιο κάνουν 😅)
    • Η αλήθεια είναι ότι πας με άλλο αέρα...και μπορώ να καταλάβω πόσο κουραστική είναι αυτή η διαδικασία...φτάνεις πολλές φορές σε σημείο να το κάνεις με το ζόρι, χωρίς να το απολαμβάνεις.. Και να ξέρεις ότι θα έρθει την πιο κατάλληλη στιγμή!!! Να ξεκουράζεσαι και να κάνεις πράγματα που απολαμβάνεις!!! Και μόλις έρθει θα τα ξεχάσεις όλα 🥰🥰
    • Καλά θα κάνεις κορίτσι μου!! Εύχομαι όλα καλά να πάνε! Είναι από μόνη της όλη αυτή η διαδικασία και η αναμονή στρεσογόνα οπότε τουλάχιστον να ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια και πως έχεις έναν γιατρό που θα σε βοηθήσει να τα καταφέρεις! Θα δεις ότι θα κάνεις τα επόμενα βήματα και θα έρθει το μωράκι σου!! 
    • Ναι εγω τόσο έδωσα την τελευταία φορά αφού παίρνει 50 ευρώ επίσκεψη + 50 για το παπ 🤷‍♀️  Εσυ 40 ευρω πληρώνεις σε ιδιώτη γιατρό Αθήνα ; 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...