Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα σε όλες!!! Τώρα τελευταία ακούω όλο και περισσότερες περιπτώσεις που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να συλλάβει λόγω αφιλόξενης τραχηλικής βλέννας. Από όσο μπορώ να καταλάβω - διορθώστε με αν κάνω λάθος- σε αυτήν την περίπτωση πολύ απλά το ωάριο "σκοτώνει" το σπερματοζωάριο ή αντίστροφα. Υπάρχει κάποια εξέταση που μπορω να κάνω για να το τσεκάρω;;; :?::?::?:

Δημοσίευση

Όχι, όχι το ωάριο δε σκοτώνει το σπερματοζωάριο. Απλά η τραχηλική βλέννη θεωρείται ότι εµποδίζει τη δίοδο των σπερµατοζωαρίων προς τη µήτρα και τις σάλπιγγε . Φυσικά στην επιστημονική κοινότητα υπάρχει διχογνωμία στο θέμα αυτό. Πάντως το όλο πρόβλημα ξεπερνιέται με σπερματέγχυση όπου δεν περνάει το σπερματοζωάριο από τον τράχηλο αλλά εκχύνεται κοντά στις σάλπιγγες.

Έχω ακούσει ότι υπάρχει σχετική εξέταση που λέγεται δοκιµασία Sims Huhner ή post-coital test. Αναλύουν την τραχηλική βλέννη 3-4 ώρες µετά την επαφή ερευνώντας την κίνηση των σπερματοζωαρίων. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η εξέταση αυτή μπορεί να δώσει σωστά αποτελέσματα.

Δημοσίευση

esys σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σου!!!!

Στην πρώτη σπερματέγχυση που κάναμε μου το είχε αναφέρει ο γυναικολόγος μου σαν πλεονέκτημα της μεθόδου. Την άλλη εβδομάδα που θα πάω για τη δεύτερη προσπάθεια θα τον ρωτήσω να δω την άποψή του...Ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσίευση

Καλή επιτυχία εύχομαι από την καρδιά μου. Αν πιστεύεις ότι η τραχηλική σου βλένα είναι αφιλόξενη για το σπερματοζωάριο, με τη σπερματέγχυση γλυτώνεις κατά 100% από αυτό τον κίνδυνο.

Η κολητή μου έκανε προχθές σπερματέγχυση και τώρα καθόμαστε στα κάρβουνα περιμένοντας. Μένει και στο εξωτερικο και δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι δίπλα της, αλλά νομίζω ότι έχει μεγάλες πιθανότητες και είναι φύση αισιόδοξος άνθρωπος

Α, και μην ευχαριστείς, γι'αυτό είμαστε εδώ για να βοηθάμε η μια την άλλη, έτσι δεν είναι ;) . :D

Δημοσίευση

Λοιπόν απ'ότι έχω διαβάσει γίνεται στ κάποιο διαγνωστικό κέντρο ή σε μαιευτήρια. Πολλές φορές μπορεί να το κάνει και ο γιατρός σου στο ιατρείο του και αν έχει κάποιο μηχάνημα να σου δώσει μια γρήγορη πρώτη άποψη προφορικά. Αλλά το υλικό που θα πάρει θα πρέπει να σταλεί σε εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

Το τεστ γίνεται κατά τη 13 περίπου μέρα του κύκλου αφού προηγηθεί επαφή με το σύντροφό σου. Η εξέταση είναι κάτι σαν το τεστ ΠΑΠ

Δημοσίευση
esys με έχεις ξελασπώσει πολλές φορές...θα σε χαρακτήριζα κινητή εγκυκλοπαίδεια :lol::lol::lol:

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Φιλάκια :)

Καλή μου δεν το συζητώ, έχω ψαχτεί, συνεχίζω και ψάχνομαι και πάλι άσχετη νιώθω :lol: . Είναι τόσα πολλά τα θέματα και τόσα που διαβάζουμ κάθε τόσο από κοπέλες που θες δε θες μαθαίνεις. Ενα χρόνο στο parents και το mammyland πάω για.... πτυχίο :mrgreen:

Δημοσίευση

kalhmera koritsia egw to exw kanei to test auto kai mou grafoun thn kinhsh twn spermatozwariwn tou antra mou ola ok kai apo katw leei mh kalhs poiotitas blenh.eixa milhsei me to giatro mou kai mou eipe oti kathe mhna sthn owrijia exoume diaforetikh blenh den jerw ti isxei kai ti oxi eimai sthn anazhthsh allou giatrou na parw kialh gnwmh mou sustisan ton xasiako na brw epitelous enan kalo anthrwpo.

Δημοσίευση

Κορίτσια μου καλησπέρα!!!! Εχθές συζήτησα με το γιατρό μου για την εξέταση και μου είπε ότι μπορεί αν γίνει σε κέντρα εξωσωματικής στην Αθήνα πια. Δεν είναι και πολύ υπέρ από ότι κατάλαβα. Μου είπε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα μας άγχωνε πολύ περισσότερο. Υποστήριξε ότι όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί αρκετό καιρό και δεν τα καταφέρνει είναι καλύτερο να μπει σε διαδικασίες που ξεπερνούν αυτόν τον παράγοντα, δηλ. σπερματέγχυση & εξωσωματική. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας!!!

Esys είχατε κανένα ευχάριστο νέο από την κολλητή σου;;;;;

Δημοσίευση

Καλημέρα kon21. Δυστυχώς η προσπάθεια απέτυχε. Της ήρθε η περίοδος δυο μέρες πριν το ραντεβού για χοριακή. Παρόλα αυτά πήγε και έκανε χοριακή και υπέρηχο αλλά δεν είναι έγκυος. Τώρα θα κάνει μια δεύτερη προσπάθεια παίρνοντας ορμόνες (η προηγούμενη προσπάθεια έγινε σε φυσικό κύκλο). Της έδωσαν clomiphene και puregon. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα πάνε όλα καλά. Το αποτέλεσμα την έχει κάνει χώμα παρόλο που δεν το παραδέχεται ούτε στον εαυτό της.

Δημοσίευση

Esys μου πολύ στεναχωρήθηκα για τα νεα σας!!! Μπορώ να τη νιώσω γιατί και εγώ κάθε φορά απογοητεύομαι..... Είναι σημαντικό να σε έχει δίπλα της, πρέπει να είσαι στήριγμα για αυτήν. ...

Zaxarenia μου γιατί πανικοβλήθηκες;;;;

Δημοσίευση

Ζαχαρένια μην πανικοβάλεσαι η προσπάθεια της φίλη μου ήταν εντελώς ξόφαλτση. Ζει σε ένα κράτος πιο τριτοκοσμικό από την Ελλάδα. Πήγε στη γυναικολόγο της 4 μέρες πριν την ωορρηξία για να της κάνει υπέρηχο και να διαπιστώσει αν κάποια κύστη στην ωοθήκη της υπήρχε ακόμη. Η γιατρός της μόλις είδε ότι κύστη δεν υπήρχε και ήταν κοντά σε ωορρηξία τη βάζει να κάνει κάποιες ορμονικές εξετάσεις και της λέει αναλόγως το αποτέλεσμα θα σε βάλω για σπερματέγχυση ή εξωσωματική. Όταν μου το είπε ούρλιαξα (γνωρίζοντας ότι οι γιατροί εκεί πέρα είναι επικίνδυνοι). Της είπα ας κάνει μια προσπάθεια σπερματέγχυσης και να μην προχωρήσει σε κάτι άλλο. Πρόκειται για την κοπέλα που τον Απρίλιο (αν είχες διαβάσει) ανακάλυψε ότι το μωράκι που κυοφορούσε (στον 7ο μήνα) έπασχε από υδροκεφαλία (η γιατρός της δεν το είχε ανακαλύψει με εξετάσεις) καθόσον πέρασε τοξόπλασμα το πρώτη τρίμηνο της εγκυμοσύνης το οποίο αν και διαπιστώθηκε από τη γιατρό της, ξεπεράστηκε αδιάφορα. Οπότε δεν ήταν οργανωμενη προσπάθεια. Εκείνη απογοητεύτηκε πολύ γιατί πίστευε ότι με την πρόσφατη εγκυμοσύνη της, ο οργανισμός της θα ανταποκρινόταν άμεσα και εύκολα.

Κοn21 σίγουρα της συμπαραστέκομαι όσο μπορώ καθόσον η απόσταση και η πανάκριβη κλήση δια τηλεφώνου μας απαγορεύει να έχουμε πιο άμεση επικοινωνία. Της γράφω συχνά μέιλ και όσο μπορώ της δίνω δύναμη

Δημοσίευση

τι να πει κανεις!!!! ΤΡΟΜΑΞΑ...το πρωι...ωχ λεω...μηπως πρεπει να ψαξω και για αυτο???

Μακαρι ή να θεραπαυτει αυτο ή να βρει λυση να αποκτησει παιδακι συντομα η κοπελα!!!! ΕΓΩ λεω να μην ψαχτω αλλο....οτι βρηκαμε βρηκαμε!!!! ;)

φιλακια κοριτσια!!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κοριτσια  σε πειράζει το ασβέστιο και δεν το πίνεις ; άσε συμπάσχω με το θέμα φαγητό και εγώ έτσι νιώθω 🙄 στις προηγούμενες εγκυμοσύνες νομίζω δεν ήταν τόσο έντονο  επίσης βλέπω πόσο έχει αλλάξει όλο το πρόσωπο έχουν πρηστεί τα χείλια  😂.. στα Κορίτσια αν έβλεπες το πρόσωπο μου δεν φαινόμουν έγκυος τώρα βλέπω αλλαγή στα μούτρα μου 😂 αχ τι ωραία άρχισε κλωτσάει το μωράκι σου 🥰 με το καλό και β επιπέδου .. να μας στειλεις νέα από τον γιατρό 
    • Ρένα μου να έχει όλα τα καλά του κόσμου η μικρή σου ψυχούλα! Υγιής και τυχερή μια ζωή! Προσπαθησατε και οι δύο γενναία το φυσιολογικό τοκετό και μπραβο σας, ήδη αυτό σας έδεσε μαμά και κόρη αλλά σημασία έχει ότι τώρα είστε και οι δύο καλά, υγιείς και αγκαλιά! Καλή ανάρρωση!
    • Καλημέρα κορίτσια...τι κανετε;εγω καλά... περιμένω να πάω γιατρό την Παρασκευή και να κανονίσουμε τη β επιπέδου...εγώ πίνω ένα σίδηρο κ ένα folidex κάθε πρωί,δυο ασβέστια (κάθε μεσημέρι μετά φαγητού που δεν τα έχω πάρει ποτέ) κ ένα μαγνήσιο προ ύπνου... εξετάσεις κάθε μήνα ..τώρα είναι πάλι να μου γράψει...το μωρό το έχω νιώσει σίγουρα μια εβδομάδα αλλά πολύ ανεπαίσθητα..τώρα το πρωί μου έριξε τρεις κλοτσιτσες...η στενοχώρια μου είναι ότι όλο πεινάω κ όλο τρώω αλλά δεν μπορω να κάνω κ κάτι για αυτό...αν πεινάω τι να σας πω...θέλω να τα φάω όλα...
    • @Rena92 έμπαινα να διαβασω τα νέα σου...να σας ζησει η νέα ψυχούλα.... ευλογημένη να είναι,υγιής και τυχερή στη ζωή της...καλή ανάρρωση κ στη μανούλα...💓
    • Κορίτσια μου γέννησα και εγώ!! Ένα κοριτσάκι ίδιο με την αδερφούλα της, 3490 και 50εκ. Από Κυριακή πρωί ήμουν στην λανθάνουσα φάση με 2 εκ διαστολή και συσπάσεις πολύ δυνατές, αλλά ασυγχρόνιστες. Αυτό συνεχίστηκε σε πιο ήπιο βαθμό και την Δευτέρα. Έκανα ότι μπορούσα να βοηθήσω την εξέλιξη και χθες το βράδυ στις 11 έρχεται ο πρώτος πόνος τόσο ξαφνικά και απότομα που έπεσα στο πάτωμα. Από εκείνη την ώρα είχα πεντάλεπτες και πολύ σύντομα τρίλεπτες συσπάσεις που με γονάτιζαν. Ήρθαμε κατευθείαν στην κλινική με την μαία και τον γιατρό μου και ενώ το καρδιοτοκογραφημα αρχικά ήταν καλό, μετά από ένα τέταρτο το μωρό παρουσίασε πρόβλημα στους παλμούς και μπήκαμε για επείγουσα καισαρική. Είμαι ευγνώμων που το μωράκι μας είναι υγιέστατο και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα, ώστε να δούμε τι το προκάλεσε αυτό, γιατί δεν υπήρξε κάποια εμφανής αιτία. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...