Μετάβαση σε περιεχόμενο

αμνιοπαρακεντηση


Recommended Posts

γεια σας κοριτσια! θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι απο την παρασκευη δεν μπορω να ησυχασω.... υπαρχει καποια που να εχει κανει αμνιοπαρακεντηση?? η αυχενικη διαφανια που εκανα βγηκε καλη 1,9 αλλα το ppap-a εβγαλε πιθανοτητα για συνδρομο down 1:328 το ξερω οτι ειναι μικρη η πιθανοτητα αλλα δεν παυει να υπαρχει και φοβαμαι και την διαδικασια μην τυχει και συμβει κατι κακο.... σας παρακαλω πειτε μου αν εχετε αναλογη εμπειρια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

spirtouli δεν έχω ανάλογη εμπειρία αλλά έχω διαβάσει διάφορα άρθρα και εμπειρίες γυναικών για αυτό το θέμα.

Από ότι γνωρίζω υπάρχουν 2 μέθοδοι, η αμνιοπαρακέντηση και η λήψη τροφοβάστη. Αρκετοί υποστηρίζουν την δεύτερη μέθοδο έναντι της πρώτης.

Επίσης έχω διαβάσει περιπτώσεις που λόγω εξωσωματικής και των φαρμάκων που λαμβάνονται κατά την εξωσωματική, καμιά φορά η PAPP A δείχνει λανθασμένα αποτελέσματα. Εσύ παίρνεις τέτοια φάρμακα?

'Εχεις σκεφτεί να επαναλάβεις τις αιματολογικές?

Σου το λέω αυτό γιατί διάβασα σε άλλο φόρουμ ότι κάποιες φορές γίνονται λάθη. Μην μπεις σε διαδικασία αν δεν είσαι 100% σίγουρη ότι χρειάζεται...

Μια άλλη κοπέλα που δεν είχε καλά αποτελέσματα ήταν η dolfin και τελικά έκανε τροφοβλάστη και όλη βγήκαν καλά. (έχει διδυμάκια :) )

Γιατί δεν επικοινωνείς μαζί της εδώ στο foroum να σου πει λεπτομέρειες?

Όπως και να έχει περιμένουμε νέα σου.

Αν μάθω τίποτα άλλο θα σου γράψω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σαμανθα μετα το πρωτο σοκ την παρασκευη με τα αποτελεσματα που πηρα και εγγραφαν οτι συνηστατε αμνιοπαρακεντηση ή τροφοβλαστη πηγα στο γιατρο και συζητησαμε τα υπερ και τα κατα και τον 2 μεθοδων.... η τροφοβλαστη γινετε αμμεσα αλλα η παρακεντηση πρεπει να περιμενω μεχρι 16 βδομαδα και ειναι απο 11-15/10 στην δικη μου περιπτωση αλλα επειδη στα δικα μου τα αυτια η τροφοβλαστη δεν εχει ακουστει καθολου και επειδη μου ειπε οτι στην τροφοβλαστη προσπαθουν να ματωσουν τον πλακουντα και τον τρυπανε πολλες φορες αποφασισα τα κανω αμνιοπαρακεντηση. ο γιατρος μου ειπε να διαλεξω εγω. οσο για το αν θα επαναλαβω τις εξετασεις.. δεν νομιζω να μπω σε αυτη την διαδικασια..... μηλησα με καποιες κοπελες που εχουν κανει και καπως με καθυσηχασαν οσο αυτο ειναι δυνατον!!! εγω δεν παιρνω κανενα φαρμακο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ είχα τρελή αγωνία για την αμνιοπαρακέντηση. Φοβόμουν τη διαδικασία, φοβόμουν για τ'αποτελέσματα.. γενικώς, πολύ άγχος!!

Η δική μου αυχενική και η ppap-a ήταν με αυξημένα ποσοστά, αλλά μέσα στην εξίσωση που υπολογίζουν τ'αποτελέσματα μπαίνει και η ηλικία της μητέρας, οπότε ήταν αναμενόμενα. Είμαι σχεδόν 37 τώρα. Μήπως και τα δικά σου ήταν έτσι λόγω ηλικίας; Πόσο είσαι; Πάντως λόγω ηλικίας, την εξέταση θα την έκανα ασχέτως αποτελεσμάτων - ο γιατρός ήταν κατηγορηματικός σ'αυτό.

Τελικά σαν διαδικασία η αμνιοπαρακέντηση ήταν πολύ πιο ανώδυνη απ' ότι τη φανταζόμουν.

Πιο πολύ η ιδέα είναι παρά τίποτε άλλο. Την έκανα στο ιασω (850 ευρώ τον Ιούνιο του 2010).

Το πρωί κάνεις μπανάκι και καθαρίζεις την κοιλιά σου με οινόπνευμα. Φοράς καθαρά και σιδερωμένα ρούχα και εσώρουχα. Πριν την εξέταση θα σου απολυμάνουν ξανά την κοιλιά σου 2-3 φορές.

Καλό είναι να'χεις ενεργηθεί πριν πας για την εξέταση, έτσι ώστε να μην τύχει και σου έρθει αμέσως μετά και πιεστείς. Εγώ πήρα ένα κλισματάκι από το φαρμακείο.

Σου κάνουν υπέρηχο, εντοπίζουν που είναι το μωρό και ο πλακούντας για να τα αποφύγουν και παρακολουθώντας με τον υπέρηχο, σου παίρνουν με τη βελόνα αμνιακό υγρό. Η όλη διαδικασία (μαζί με την προετοιμασία και τον υπέρηχο) δεν κρατάει πάνω από 10 λεπτά. Ο πόνος που ένιωσα με τη βελόνα ήταν ελάχιστος, κάτι σαν πολύ ελαφρύ πονάκι περιόδου (επειδή διαπερνά τη μήτρα). Τίποτε άλλο.

Μετά φεύγεις και πας σπίτι σου. Το πρώτο 24ωρο πρέπει να'σαι ξάπλα, σηκώνεσαι μόνο για τουαλέτα και τις επόμενες 2-3 μέρες συνεχίζεις την ξεκούραση και αποφεύγεις κάθε είδους κούραση και ζόρι. Εγώ είχα πάει στο πατρικό μου κι έκατσα 5-6 μέρες συνολικά - ήμουν όλο ξάπλα και περιποίηση! Ένα κιλό έβαλα τότε! :lol::lol:

Μετά από μια μέρα βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα (σου λένε και το φύλο) και τα υπόλοιπα αν θυμάμαι καλά βγήκαν μετά από 10 μέρες - 2 βδομάδες, κάτι τέτοιο.

Προσπάθησε να'σαι ήρεμη και χαλαρή, γιατί αν έχεις ένταση τη μεταδίδεις στο παιδί κι αυτό κουνιέται. Και για την συγκεκριμένη εξέταση το θέλουν να'ναι ήσυχο και να μην κουνιέται ιδιαίτερα. Εγώ απέφυγα να φάω γλυκό 1-2 μέρες πριν την εξέταση, χωρίς να μου'χει πει κανείς κάτι, απλά επειδή ξέρω ότι το γλυκό τα ζωηρεύει. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ή αν ήταν τυχαίο, πάντως ο μπεμπάκος εκείνη την ώρα ήταν πολύ ήσυχος!

Επίσης να προσθέσω πως είχα ξεκινήσει μια μέρα πριν αντιβίωση και τη συνέχισα μέχρι που τελείωσε το κουτί.

Αυτά περί αμνιοπαρακέντησης...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και το βασικότερο, να'χεις πολύ καλά αποτελέσματα!!

Και με το καλό να κρατήσεις το μπεμπάκι σου αγκαλιά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμενα η εμπειρια μου ηταν αναλογη με αυτη της crazy.Η αυχενικη ηταν χαμηλη και το αλφα τεστ και αυτο το ιδιο. Ο γιατρος που με παρακολουθουσε τοτε μου ειπε αμεσα αμνιοπαρακεντηση αλλα θα μου την εκανε σε ιδιωτικη κλινικη.Δεν υπηρχε λογος ηλικιας ή κατι τετοιο γιατι ειμαι 27χρονων.Ετσι αποφασισα και πηγα σε γιατρο γυναικολογο του νοσοκομειου και χωρις να ξερει το ιστορικο μου μονο με τις δυο απαντησεις μου ειπε αμεσα αμνιοπαρακεντηση.Επειδη ομως επερνα salospir(λογω αποβολης) περιμενα 1βδομαδα και μετα την εκανα.Με εβαλε πρωι πρωι με την αυγουλα και σε 5λεπτα ειχαμε τελειωσει αφου η μικρη κοιμοταν στη κοιλιτσα μου και ηταν ησυχουλα.Απλως για 4μερες απεφευγα το οτιδηποτε ο αντρας μου μου μαγειρευε,εκανε δουλειες στο σπιτι, εγω μονο ξαπλα και τουαλετα. Μου εδωσε χαπια για τις συσπασεις (επειδη ενοχλουνε τον παλκουντα) αλλα δεν ειχα πονακια και τετοια σχετικα.Την εκανα λοιπον Τριτη και Παρασκευη εμαθα τα πρωτα αποτελεσματα τα οποια ηταν μια χαρα και ετσι εφυγα διακοπες!Παντως τελος καλο ολα καλα, εκανα μια υγιεστατη κορουλα ζωηρη ζωηρη που με'χει γεμισει χαρα!Ευχομαι να σου πανε ολα καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα. σας ευχαριστω πολυ που μου λετε τις εμπειριες σας γιατι ειναι παρηγορω να ξερεις οτι εχουν κανει και αλλες κοπελες την διαδικασια και ολα πηγαν καλα. εμενα μου ειπε να την κανω οχι λογο ηλικιας γιατι ειμαι 30 αλλα επειδη δεν βγηκαν και τοσο καλα τα αποτελεσματα του ppap-a. τελος παντων οπως και να εχει ολο το σκ διαβαζα και μαθαινα απο γνωστες και φιλες διαφορα για την μεθοδο και μπορω να πω πως εχω ηρεμησει καπως... οσο γινετε δηλαδη γιατι και η αναμονη 3 βδομαδες δεν ειναι και οτι καλυτερο. ολα να σας πανε κατ'ευχην!!! να χαιρεστε τα μπεμπακια σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κ απο μενα.δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα πριν 4 μηνες εζησα απο κοντα τη κατασταση μιας φιλης μου η οποια αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειναι στην κλινικη κ γενναει απο ωρα σε ωρα.τυχαιο?δεν νομιζω! οταν λοιπον εκανε την αυχενικη δεν τις βρηκαν τιποτα, ολα οκ.οταν ομως στο 5ο εκανε την β επιπεδου τις βρηκαν οτι το υγρο στον αυχαινα ηταν πολυ κ τις ειπαν οτι προκηται για συνδρομο down.δεν μπορω να σου περιγραψω τι....απελπισια σκετη.τις ειπαν οτι η ιδια θα πρεπει να αποφασισει τι πρεπει να κανει.τα περιθωρια απο θεμα χρονου ηταν περιορισμενα κ επρεπε σε μια μερα να αποφασισει αν θα κανει την αμνιοπαρακεντηση για να βεβαιωθει.κινδυνοι υπαρχουν καποιοι απο την εξεταση αλλα μπροστα στην αβεβαιοτητα για το μελλον ειναι τιποτα.αυτος που θα την κανει πρεπει να ξερει.ετσι λοιπον πηρε την αποφαση να την κανει κ τελικα αποδειχτηκε οτι ολα ηταν καλα χωρις κανενα κινδυνο.της ειπε ο γιατρος οτι μαλλον το μωρο εχει μεγαλο σβερκο.σε λιγες ωρες θα το διαπιστωσουμε!!!μην φοβασαι να εχεις πιστη κ ολα θα πανε καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ¨1ΣΤΑ 50 ΓΙΑ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 18... ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΜΝΙΟΠ.!!!

ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΤΛ...ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΡΙΣΩΜΙΑ 18 Κ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Παιδι..... ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΕΣΩΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ :!::!: ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...ΛΙΠΟΘΥΜΙΣΑ!!!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΗ Κ ΟΛΗ 5 ΛΕΠΤΑ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ! ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΙΣΕΙ Κ ΤΟΥ ΤΑΞΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!!!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ Κ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ!!! ΣΕ 1 ΜΗΝΑ ΕΡΧΕΤΕ Κ Ο ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ Κ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΚΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΕΙΣ!!!κ οτι τον εχει τυχει 1 στα 2 κ τελικα ηταν καλα το εμβρυο!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝ Κ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ( ΠΛΗΡΩΣΑ 750 ΕΥΡΩ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!5 ΛΕΠΤΑ Κ 24 ΩΡΕΣ ΞΑΠΛΑ!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ..... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ Κ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ...ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΑΛΑΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ Κ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΝΤΑΟΥΝ Κ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΟΣΗ!!!

ΕΧΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ Κ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΙΣΑΝ, Κ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ!!! ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΟΥ!!!

ΤΑ ΘΥΜΗΘΙΚΑ Κ ΕΧΩ ΠΛΑΝΤΑΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας. χθες εκλεισα ραντεβου για 18/10 παει βεβαια μακρια αλλα θελω να ελπιζω πως ολα ειναι μια χαρα και το μωρακι μου δεν εχει τιποτα, γιαυτο ειπα να αφησω τα κλαματα και να το δω πιο αισιοδοξα το θεμα...... μια διαδικασια ειναι θα περασει!!! πραγματικα σας ευχομαι οτι καλυτερο και μακαρι να μην χρειαζοτανε καμμια κοπελα να κανει τετοιες εξετασεις.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλημερα spirtouli.Eκανα κι εγω αμνιο πριν μηνες,ειμαι 33 χρονων,η αυχενικη βγηκε καλη αλλα το τεστ papp-a εβγαλε 1:31 για σuνδρομο down,μου εφυγε η ζωη μου ολη.Κι εμενα αργησε να γινει ηταν και πασχα το χειροτερο πασχα της ζωης μου,δεν ηταν τπτ τελικα δεν κραταει πολυ και ουτε που θα καταλαβεις τπτ,μετα ξεκουρασει για λιγες μερες σου τα ειπαν και τα αλλα κοριτσια.Την αλλη μερα βγηκαν τα αποτελεσματα τα πρωτα που ηταν φυσιολογικα και μετα απο 3 εβδομαδες τα δευτερα που ηταν επισης φυσιολογικα.Τωρα εδω και 2 εβδομαδες σχεδον εχω την μπεμπουλα μου που ειναι γερη και δυνατη δοξα τον θεουλη.Να κανεις την προσευχουλα σου και ολα θα πανε καλα.

Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να κρατας κι εσυ σε λιγο καιρο το μωρακι σου αγκαλιτσα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

spirtouli καλησπέρα, δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο απ' ό,τι και τα άλλα κορίτσια... Έκανα κι εγώ αμνιοπαρακέντηση, αν και το PAP A και η αυχενική ήταν άψογα με τελικό αποτέλεσμα 1:12.000. Όμως ήμουν 39 ετών.... και ο γιατρός φοβόταν. Δεν ήταν τίποτα τελικά! Πέντε λεπτά,ένα ανεπαίσθητο τσουξιματάκι ατο σημείο της βελόνας και 24 ώρες στο κρεβάτι. Όλα πήγαν μια χαρά και αυτή τη στιγμή, με το ένα χέρι πληκτρολογώ με το άλλο νανουρίζω το γιο μου 6 μηνών σχεδόν σήμερα. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει λόγος. Όπως σου είπαν και με 1:2 το παιδί μπορεί να είναι μια χαρά. Εγώ αν ξαναμείνω έγκυος και χρειαστεί να την ξανακάνω (που θα χρειαστεί λόγω ηλικίας) δε θα φοβάμαι πια, θα γελάω με το άγχος μου τότε την πρώτη φορά... Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εκανα και εγώ αμνιοπαρακέντηση στο δεύτερο παιδάκι μου και παρόλο που είχε κάνει η αδερφή μου πάλι φοβόμουν.Τελικά δεν είναι και τόσο τρομερή όπως όλοι νομίζουν.Πήρα αντιβίωση πριν αν θυμάμαι για 2 μέρες. Την έκανα στο ΜΗΤΕΡΑ,ήταν και ο άνδρας μου μέσα στην αίθουσα,ο γυναικολογος μου και ο ειδικός γιατρός που την έκανε.Για να είμαι ειλικρινής δεν κοίταξα καθόλου στην οθονη που ήταν μπροστά μου,ούτε την βελόνα.Κοίταζα όλη την ώρα αλλού και σκεφτόμουν άλλα πράγματα.Μόλις τελείωσε γύρισα σπίτι μου και ξαπλωσα για καμιά ώρα.Δε μπορούσα παραπάνω γιατί είχα και ένα ακόμα παιδάκι που ήταν 3,5 χρονών.Μάλιστα τότε ήταν που είπα στο παιδάκι μου ότι θα αποκτήσει αδερφάκι γιατί του φάνηκε περίεργο που ήμουν ξαπλωμένη.Δηλ στον πέμπτο μήνα το έμαθε.Συνέχισα την αντιβίωση για μια εβδομάδα περίπου και απέφυγα να σηκώνω βάρη για μερικές μέρες.Όλα πήγαν καλά.Η συμβουλή μου είναι να μη φοβάσαι.Εύχομαι να έχεις καλά αποτελεσματα :mrgreen:;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

spirtouli να την κάνεις όπως το αποφάσισες ήδη. Αφού ο γιατρός επιμένει να την κάνεις και μη φοβηθείς καθόλου. Την έκανα στα μέσα του Αυγούστου και εγώ λόγω ηληκίας 36. Ενώ τα αποτελέσματα της αυχενικής και της papp-a ήταν πολύ καλά μου ανέβαιναν οι πιθανότητες λόγω ηλικίας και ο γιατρός ήταν ανένδοτος.

Εγώ είχα και το άγχος της μεταφοράς καθώς μένω σε νησί αλλά όλα πήγαν κατ ευχήν και αισίως μπαίνω στον 7ο μήνα. Τα αποτελέσματα ήταν μια χαρούλα. Η όλη διαδικασία όπως προείπαν και τα κορίτσια διαρκεί ελάχιστα και δεν νιώθεις τίποτε παραπάνω από ένα τσιμπιματάκι όπως αυτό όταν σου παίρνουν αίμα. Μετά δυο μερούλες προσοχή, θα ακολουθήσεις τη φαρμακευτική αγωγή που θα κρίνει ο γιατρός σου(αντιβίωση, χαλαρωτικά μήτρας) και όλα θα πάνε καλά. Σε δύο μερούλες θα ξέρεις τα πρώτα αποτελέσματα που είναι και σίγουρα. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο γιατρός μου ποτέ δεν του χει τύχει τα πρώτα αποτελέσματα που βγαίνουν σε 2 μέρες να έχουν διαφορά απ τα τελειωτικά. Και έτσι έγινε.

Όσο για το μωράκι την ώρα που μπαίνει η βελόνα όπως μου είπε η αδελφή μου που ήταν παρούσα μιας και εγώ δεν κοιτούσα το μόνιτορ, το μωρό μαζεύεται στην άλλη άκρη της κοιλιάς και κουλουριάζεται για να αποφύγει τον εισβολέα. Ήταν φοβερό!!! Οπότε μην ανησυχείς καθόλου. Όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα κρατάς το μπεμπάκι σου αγκαλίτσα. Καλή επιτυχία!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω εκανα και στα 2 μου παιδια... ημουν ανενδοτη! δε το συζητησα καν με το γιατρο , ηταν δεδομενο!!!

θα ακουστει λιγο σκληρο , αλλα ηθελα να ειμαι σιγουρη οτι ειχα κανει ο,τι υπαρχει απο αποψη προγεννητικου ελεγχου ωστε να βεβαιωθω οτι το παιδακι μου ειναι υγιες. Θεωρω οτι για να υπαρχει προβλημε με την παρακεντηση, πλεον λογω συχνοτητας εφαρμογης της, ο γιατρος που θα την κανει θα πρεπει να ειναι κομπογιαννιτης.

πηρα amoxil 1-2 μερες πριν και μετα ... δε χρειαστηκε ουτε να ξαπλωσω ουτε τιποτα. αφου μετα τη δευτερη φορα πηγα για καφε με τον αντρα μου :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει στην μπουμπού μου να έχει έναν τέτοιο πατέρα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί του. 
    • Είναι απόλυτα κατανοητα όλα αυτά που νιώθετε.. περάσαμε κ μεις μια παρόμοια κατάσταση.. περίπου στις ίδιες ηλικίες με σας κάναμε εξετάσεις γιατί προσπαθούσαμε πάρα πολύ καιρό.. εγώ με κάποια μικροπροβλήματα διαχειρισιμα αλλά ο σύζυγος χαλια σπερμοδιαγραμματα.. σκέτη απογοήτευση.. κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει.. και ο άντρας μου πέρασε αυτή την άρνηση που περιγράφεις ότι είναι ανίκανος κλπ (οι περισσότεροι άντρες νομίζω έτσι αντιδρούν) και επειδή στην πίεση είναι δύσκολος ο δικός μου τον άφησα να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.. είχε πολύ μεγάλη λαχτάρα για παιδάκι και σε εκείνη τη φάση με βοήθησε πάρα πολύ ο γυναικολόγος μου τον οποίο ο άντρας μου ακούει σαν θεό οπότε δεν του άφησε περιθώρια.. μετά από τρεις ουρολόγους πολλές βιταμίνες και διάφορα άλλα εμεις δεν είδαμε κάποια θεαματική βελτίωση.. οι θεραπείες των αντρών είναι τρίμηνες τουλάχιστον αλλά αξίζει εννοείται να δώσεις αυτόν τον χρόνο (αφού οι δικές σου εξετάσεις είναι καλές ) καταρχήν γιατί ο κάθε οργανισμός και το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και μπορεί να δείτε βελτίωση, ομως ισχύει ότι ακόμα και εξωσωματική να κάνετε ότι διορθώνεται το κάνουμε ώστε να πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις... απλά χρειάζεται ηρεμία (όσο γίνεται) και να είστε ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες γιατι όλα φαίνονται βουνό το ξερω.. εμείς τελικά κάναμε εξωσωματική, έχω χαμηλή αμη  δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έχουμε το αγοράκι μας και σε πληροφορω ότι ο αρχικα αρνητικός άντρας μου με εχει φάει να κάνουμε προσπάθεια για δεύτερο και είναι ήδη έτοιμος (από μόνος του) να ξεκινήσει όλες τις εξετάσεις από την αρχή γιατί φυσικά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχουν περάσει και 3 χρόνια.. υπομονή και πίστη και εύχομαι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η περιπέτεια σας!!!
    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...