Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 2ο ΤΡΙΜΗΝΟ-ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ??


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας?

Αύριο μπαίνω στην 11η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου (ή 12η αφού ο καθένας το υπολογίζει διαφορετικά) και τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου υποχωρούν με αποτέλεσμα να νοιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά με την εγκυμοσύνη...

Θα με βοηθούσε πολύ αν μου γράφατε τις εμπειρίες σας σχετικά με την 'μετάβαση' από το 1ο στο 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Συγκεκριμένα εγώ, τις προηγούμενες εβδομάδες δεν μπορούσα να φάω τίποτα εκτός από σούπα και τώρα τρώω και κανενα ριζάκι και καμιά πατατούλα.

Αλλά το πιο διαφορετικό από όλα είναι ότι νοιώθω κάπως ελαφριά την κοιλιά μου :?

Ειδικότερα, επειδή μου έχει περάσει κάπως η δυσκοιλιότητα από την οποία υπέφερα πραγματικά τις πρώτες εβδομάδες, νοιώθω πιο 'ελαφρια' . Επίσης στην ζυγαριά δεν έχω δει την παραμικρή μεταβολή (ίσως και γιατι δεν μπορώ να φάω πολύ -ακόμα).

Α και το στήθος μου έχει αρχίσει να μην πονάει και τόσο όσο στην αρχή.

Αν μπορείτε απαντήστε μου γιατί είμαι στο 'τσακ' να κάνω υπέρηχο εκτος προγράμματος για να δω ότι όλα είναι οκ!! :?:?

Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία σε όλες!!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα και απο εμένα...να θυμάσαι πως το 2ο τρίμηνο είναι μακράααααααν το καλύτερο 3μηνο της εγκυμοσύνης απο όλες τις απόψεις. Ούτε συμπτώματα, ούτε αναγούλες και η διάθεση ανεβασμένη στο ζενίθ. Οπότε απόλαυσέ το και μην ανησυχείς...τα δύσκολα έρχονται στο 3ο τρίμηνο, όταν δεν θα μπορείς ούτε τη μέση σου να μαζέψεις απο τον πόνο και θα αισθάνεσαι σαν ένα μικρό φαλενάκι, ασχέτως τα κιλά που θα πάρεις :o

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανησυχεις κοριτσακι μου ετσι ειναι πραγματικά εγω κ στις δυο μου εγκυμοσυνες κ στην κορη μου αλλα κ στα διδυμακια μου τωρα το ιδιο ειχα. Κ ειχα το ιδιο ανχος με σενα. Κ το ελεγα στην μαμα μου κ παντα η μαμα μου με προσγειωνε. Μην ανησυχεις ολα καλα ειναι. Απολαυσε την εγκυμοσυνη σου κ ιδιως τωρα το δευτερο τριμηνο που ειναι το τελειοτερο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή samantha,εγώ να δεις το πανικό που έπαθα όταν υποχώρησαν τα συμπτώματα!!! :lol: Τώρα το σκέφτομαι και γελάω!Πάλι καλά να λες γιατί κάποιες κοπέλες υποφέρουν σε όλη την εγκυμοσύνη!!Μην ανησυχείς για τίποτα!Όπου να'ναι λογικά θα κάνεις την αυχενική διαφάνεια και θα ηρεμήσεις!Και σε λίγο καιρό θα αρχίσεις να νιώθεις την παρουσία του bebe σου οπότε θα σου φύγει το άγχος!! ;) Όσο για τα κιλά,είμαι στην 18η εβδομάδα και έχω πάρει 300 γραμμάρια μόνο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΥΚΛΑ Κ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΘΑ ΕΝΩ ΣΤΟΝ 1 ΤΡΙΜ ΕΒΓΑΖΑ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑ, ΝΥΣΤΑΖΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ,ΠΟΝΟΥΣΕ ΦΟΒΕΡΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.......

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΛΑ ΜΑΧΕΡΙ Κ ΕΚΕΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!!

ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ Κ ΖΗΤΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡΗΧΟ ....ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ Κ ΤΗΣ ΛΕΩ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!! ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΕΡΙΞΕ! ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ Κ ΑΥΤΗ ΗΝ ΦΟΡΑ Κ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ! ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Κ Η ΓΙΑΤΡΟΣ Κ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ: ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ Κ ΝΑ ΥΣΗΧΑΖΕΙΣ???

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ Κ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ :oops::oops:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Και εγώ elenatsak θέλω να τρέχω κάθε τρεις και λίγο για υπέρηχο...δεν ξέρω αν κάνει όμως...εσύ κάθε πότε πήγαινες??? Εγώ έκανα πριν από 10 μέρες (στις 9εβδ και 3 μέρες) και το επόμενο ραντεβού το έχω σε 10 μέρες...και σήμερα η αύριο θέλω να πάω...αν και καααπως το νοιωθω να κουνιέται μέσα μου που και που....ουφ δεν ξέρω εσύ που είσαι το ίδιο ανήσυχη με εμένα τι λες? Η γιατρός σου σου είπε ότι οι πολλοι υπερηχοι δεν βλάπτουν??

Αλήθεια σε ποια εβδομάδα κόπηκαν τα συμπτώματα? δεν κόπηκαν απότομα έτσι δεν είναι???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

samantha εμενα μου λεγε καθε 20μερεσ να πηγαινω κ μενα παλι πολλυ μου φενοταν!Εμενα τα συμπτωματα ειχαν σταματησει μαχερι, την μια μερα του θανατα κ την αλλη περδικι!! ασε που μολισ επιανα το στηθοσ κ δεν με πονουσε ελεγα παει το μορο το χασα κ τετοια!!! για πολλυ τρελα μιλαμε!!! :lol::lol::lol:

η γιατροσ μουμου ελεγε να κανουμε οσουσ υπερηχουσ θελω αρκει να μου φευγει το ανγχοσ δεν μου ειπε οτι υπαρχει προβλημα!!!! τωρα τα σκεφτομαι κ γελαω αλλα τοτε σαλτερνα!!!

δεν θυμαμαι ακριβωσ σε ποια βδομαδα κοπηκαν παντωσ εκει γυρω στην αρχη του τρτου τριμινου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ ΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟΛΑΘΟΣ 2ΟΥ ΤΡΙΜΙΝΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΩ!!!!

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΙΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ!!!!

ΕΓΩ ΤΡΕΛΕΝΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ... ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ...ΕΙΧΑ ΑΙΜΟΡΙΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ... Κ ΗΜΟΥΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΞΑΠΛΑ!!!!

ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ ΟΛΑ.... ΕΜΕΤΟΥΣ ΠΟΝΑΚΙΑ Κ ΤΕΤΟΙΑ! ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΟΙΓΜΕΝΗ Κ ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ!!! :shock::shock:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια μου... Βρέθηκα με το μπαμπά της μπουμπούς εχθές και μιλήσαμε! Δε θέλει ούτε να τη δει. Δεν αξίζει να ξανά ασχοληθώ καθόλου. Θα το αντιμετωπίσει όταν πάει η μικρή να του ζητήσει τα "ρέστα".  Ευτυχώς σήμερα, ξανά πήρα maalox, γιατί είχα έντονη καούρα πριν πέσω για ύπνο, και κοιμήθηκα 5,5 ώρες σερί κορίτσια μου! Τελευταία μέρα σήμερα εδώ! Φτιάχνω βαλίτσα κι αύριο μεσημέρι... ξεκινάει η πιο γλυκιά αναμονή και προσμονή! Ευτυχώς έχω λίγα πράγματα να κάνω και στην Αθήνα ακόμα, οπότε θα περάσουν γρήγορα οι τελευταιές εβδομάδες.  Εχθές με πήραν και απο το μαιευτήριο και κανόνισα και το μάθημα τοκετού!!! Κοντεύουμε κορίτσια μου κι ακόμα δεν το πιστεύω πως πέρασε τόσο γρήγορα ο καιρός! Τελευταίο μπάνιο... εδώ!!!
    • Πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει στην μπουμπού μου να έχει έναν τέτοιο πατέρα. Δεν αξίζει καν να ασχοληθώ μαζί του. 
    • Είναι απόλυτα κατανοητα όλα αυτά που νιώθετε.. περάσαμε κ μεις μια παρόμοια κατάσταση.. περίπου στις ίδιες ηλικίες με σας κάναμε εξετάσεις γιατί προσπαθούσαμε πάρα πολύ καιρό.. εγώ με κάποια μικροπροβλήματα διαχειρισιμα αλλά ο σύζυγος χαλια σπερμοδιαγραμματα.. σκέτη απογοήτευση.. κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει.. και ο άντρας μου πέρασε αυτή την άρνηση που περιγράφεις ότι είναι ανίκανος κλπ (οι περισσότεροι άντρες νομίζω έτσι αντιδρούν) και επειδή στην πίεση είναι δύσκολος ο δικός μου τον άφησα να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.. είχε πολύ μεγάλη λαχτάρα για παιδάκι και σε εκείνη τη φάση με βοήθησε πάρα πολύ ο γυναικολόγος μου τον οποίο ο άντρας μου ακούει σαν θεό οπότε δεν του άφησε περιθώρια.. μετά από τρεις ουρολόγους πολλές βιταμίνες και διάφορα άλλα εμεις δεν είδαμε κάποια θεαματική βελτίωση.. οι θεραπείες των αντρών είναι τρίμηνες τουλάχιστον αλλά αξίζει εννοείται να δώσεις αυτόν τον χρόνο (αφού οι δικές σου εξετάσεις είναι καλές ) καταρχήν γιατί ο κάθε οργανισμός και το κάθε πρόβλημα είναι διαφορετικό και μπορεί να δείτε βελτίωση, ομως ισχύει ότι ακόμα και εξωσωματική να κάνετε ότι διορθώνεται το κάνουμε ώστε να πάμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις... απλά χρειάζεται ηρεμία (όσο γίνεται) και να είστε ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μαζί τις δυσκολίες γιατι όλα φαίνονται βουνό το ξερω.. εμείς τελικά κάναμε εξωσωματική, έχω χαμηλή αμη  δεν γινόταν να περιμένουμε άλλο και έχουμε το αγοράκι μας και σε πληροφορω ότι ο αρχικα αρνητικός άντρας μου με εχει φάει να κάνουμε προσπάθεια για δεύτερο και είναι ήδη έτοιμος (από μόνος του) να ξεκινήσει όλες τις εξετάσεις από την αρχή γιατί φυσικά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, έχουν περάσει και 3 χρόνια.. υπομονή και πίστη και εύχομαι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο όλη η περιπέτεια σας!!!
    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...