Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ερώτηση για κενώσεις κατά το θηλασμό


Recommended Posts

Κορίτσια, έχω έναν μπεμπάκο 2 μηνών και 8 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Ενώ οι κενώεις του μέχρι και χθες το μεσημέρι ήταν κιτρινωπές, από το βράδυ έγιναν πρασινοκίτρινες. Μπορεί κάποια να με βοηθήσει γιατί συμβαίνει αυτό;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ίσως οφείλετε σε υπερπαραγωγή…δηλαδη το μωρο σου παιρνει το λεγόμενο «ελαφρυ» γαλα αυτό που βγαινει πρωτο και είναι περισσότερο υδαρές.

Πως τον θηλάζεις, από το ένα στήθος κάθε φορα η αλλαζεις στηθος σε έναν θηλασμό…

Ποση ωρα τον θηλαζεις περιπους

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συνήθως τρώει 20 λεπτά από τον ένα μαστό και περίπου 10 με 15 από τον άλλο κάθε φορά. Η αλήθεια είναι ότι είχα υπερπαραγωγή γάλακτος γιατί έφραξε και ένας πόρος, ανέβασα για λίγες ώρες πυρετό και ο μαστός είχε γίνει κατακόκκινος. Τι μπορεί να κάνω λάθος;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Na σου ζησει το μωρακι σου :)

Αν αυτο συμβαινει μερικες φορες δεν ανυσυχουμε . Αν ομως οι κενωσεις συνεχίζουν να ειναι πρασινες για κανα δυο μερες τοτε αλλαζουμε τροπο θηλασμου .

Το "λαθος" σου ειναι που δινεις και τα δυο στηθη σε καθε γευμα . Θα προσπαθεις να θηλάζεις "στηθος-γευμα". Στην αρχη το μωρο μπορει να δυσαρεστηθει λιγο (εχει μαθει στην γρηγορη ροη) θα το σηκωνεις , θα ρευεται αν θελει και θα συνεχιζει στο ιδιο στηθος . Αν δεν ησυχαζει και δειχνει πεινασμενο ακομα και οταν αφησει μονο του τη θηλη , τοτε θα το βαζεις και στο δευτερο στηθος .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lala σε ευχαριστώ με αυτό τον τρόπο δε θα πρηστεί το άλλο στήθος που δε θα ρουφήξει καθόλου;Με έχει πιάσει μια φοβία από προχθές που ανέβασα πυρετό λόγω κάποιου φραγμένου πόρου.Επίσης γιατί ο μικρός ενώ πεινάει, μπαίνει στο στήθος, ρουφάει κάποια δευτερόλεπτα και μετά τραβιέται, μετά από 1 δευτερόλεπτο ξαναμπαίνει κλπ;Και φαντάζομαι το στήθος αδειάζει όταν το αφήσει το μωρό μόνο του;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μωρο συμπεριφερεται ετσι γιατι εχεις εντονο λετ νταουν . Το γαλα πεφτει με μεγαλη ροη στο στοματακι του και μαλλον το "πνιγει" .

Ενας τροπος ειναι να βγαζεις λιγο με το χερι σου πριν θηλάσεις το μωρό ή αν αυτο δεν ειναι παντα εφικτο να θηλάζεις ξαπλωμένη . Επισης προσπαθησε να μην θηλάζεις το μωρο στην κλασική σταση-αγκαλιάς αλλα να το εχεις λιγο πιο ψηλά στο στηθος και καπως πιο ορθιο . (καταλαβες πως?)

Για το αλλο στηθος που θα πρηζεται σιγουρα , θα βγαζεις λιγο με το χερι σου ίσα να ανακουφιστεις . Σε μερικες μερες θα ρυθμιστει η παραγωγή και δεν θα χεις προβλημα .

Ο φραγμένος πορος δεν ειναι προβλημα , θελει λιγο προσοχή μονο , αν μπορεις κοψε τα λιπαρα φαγητά . Κανε μασαζ , ζεστες κομπρεσες πριν τον θηλασμο και κρυες μετα και θα φυγει σιγα σιγα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ Lala. Όντως εφαρμοσα αυτό με το ένα στήθος τη φορά και τα κακά του ξανάγιναν κιτρινωπά. Σήμερα βέβαια επειδή εξακολουθεί να έχει κολικούς αφήνει αέρια που μυρίζουν λιγάκι. Να είναι από την ομελέτα που έφαγα χθες;

Όσον αφορά τη διατροφή μου βρίσκομαι σε αδιέξοδο γιατί ενώ στην εγκυμοσύνη έτρωγα πολλά λαχανικά και φρούτα και προίόντα ολικής άλεσης τώρα η παιδίατρος μου τα περιόρισε πάρα πολύ, ειδικά τα ολικής μου τα απέκλεισε μήπως έτσι τον βοηθήσω με τους κολικούς. Έτσι όμως η διατροφή μου περιορίζεται και δεν ξέρω αν τελικά τον βοηθάω γιατί κολικούς εξακολουθεί και έχει.Τι να κάνω;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ κακως περιορισες την διατροφή σου ! Απο ποτε τα προιοντα ολικης αλεσης ευθυνονται για τους κολικους ? :huh:

Βαλε ξανα ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη διατροφή σου . Ειναι λαθος αυτοι οι περιορισμοι χωρις να υπαρχει σημαδι οτι ενοχλουν καποια τροφιμα το μωρο .

Η ομελετα δεν νομιζω να ενοχλησε το μωρο . Η υπερπαραγωγή εχει ως συμπτωμα τα πονάκια και τα βρωμερα προυτς προυτς . Σε μερικες μερες -συνεχιζοντας να θηλαζεις στηθος-γευμα- θα δεις οτι θα περιοριστουν . Στο λεω με απολυτη σιγουρια αυτο γιατι εγω ειχα σοβαρο θεμα υπερπαραγωγής και η μικρουλα μου ειχε τα ιδια συμπτώματα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν ο μικρός ήταν περίπου 2 εβδομάδων είδα στα κακάκια του κάτι κόκκινα κομματακια και η παιδίατρος μου είπε ότι μάλλον ο μικρός είναι αλλεργικός στα αγελαδινά προϊόντα και τα έκοψα όλα. Μετά επειδή είχε έντονο κλάμμα λόγω κολικών μου είπε να περιοριστώ σε διατροφή νοσοκομειακή δλδ ρυζι, πατάτες, μακαρόνια, κρέας, κοτόπουλο ψάρι για να τον βοηθήσω και να κόψω όλα τα άλλα.Ούτε καν ένα κομματάκι σοκολάτας!!Να σημειώσω ότι ο μικρός έχει διάταση στο ένα νεφράκι, κάνουν παλιδρόμηση τα ούρα και προληπτικά του δίνουμε αντιβίωση. Ωστόσο ενώ όλοι μου είπαν ότι περιρίζομαι με το θηλασμό εγώ δεν ακούω κανένα - ευτυχώς ο άντρας μου με υποστηρίζει, απλά η διατροφή μου έγινε βαρετή.Λες να επανέλθω σε ό,τι έτρωγα και οι κολικοί να μειωθούν με το καιρό;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιταξε τα θεματα τωρα ειναι πολλα αλλα συνδεονται εν μερη μεταξύ τους .Θα σου εξηγήσω και θα ρωτησω αν τελικα βεβαιωθηκατε οτι ήταν αιμα αυτο στις κενωσεις .

Η υπερπαραγωγή μπορει να δημιουργησει αιμα στις κενωσεις και οπως ειπα και πριν παιζει ρολο στα πονακια και στα αερια του μωρου .

Η αλλεργια τωρα ειναι κατι διαφορετικό . Οπως και να χει η αποφυγη των γαλακτομικών -ειδικά των αγελαδινων προιοντων -βοηθά και στους κολικους-αερια-πονάκια .

Τα φρουτα , τα λαχανικά , τα οσπρια και οι αλλες τροφες που εχεις -για μενα κακως- αποκλεισει απο το διαιτολογιο σου δεν ειναι σιγουρο οτι προκαλουν αλλεργια ή κολικους στο μωρο . Το ψαρι θεωρειτε περισσοτερο αλλεργιογονο απο το μηλο ! Με ποιο σκεπτικο (της παιδιατρου )τρως ψαρι και αποκλειεις το μηλο ?

Εγω θα σου ελεγα να ελευθερωσεις την διατροφη σου και σιγα σιγα να συμπεριλαβεις περισσοτερες τροφες. ΑΝ και ΟΤΑΝ δεις καποια σημαδια απο το μωρο οτι ενοχλειτε ΤΟΤΕ τα αποκλειεις .

Η σοκολατα δυστυχως ειναι αλλεργιογονα αλλα θα μπορουσες να δοκιμασεις κουβερτουρα χωρις γαλα και να δεις πως θα αντιδρασει το μωρο . Σε καταλαβαινω και γω τους πρωτους μηνες λυσαγα για σοκολάτα και παγωτά !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσια και απο μενα. ειμαστε 19 ημερων και θηλαζουμε νομιζω οτι παμε καλα.οταν λετε οτι η σοκολατα ειναι αλεργειωγονα τι ακριβως ενοειτε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κασση θα ελεγα οτι η λαλα εχει απολυτο δικιο...

Επειδη εμεις ειχαμε ενα θεμα με την Αλλεργια, εμας παρουσιαστικε δερματικα βεβαια..αλλα ειχα μια εκτενη συζητηση με τον αλλεργιολογο μας οταν καναμε τελικες εξετασεις πανω στο χρονο.

Εαν περιορισεις τα γαλακτοκομικα- προσοχη υπαρχουν ακομα και σε αλλαντικα- θα δεις βελτιωση στα αερια- μονο ομως εαν προκαλουνται απο αυτο.

Κανενα αλλο τροφημο δεν επιρρεαζει σε τετοιο βαθμο την πεπτικη οδο του παιδι σου μεσα απο το γαλα, αλλιως καθε φορα που θα ετρωγες παντζαρια τα κακα του παιδιου σου θα ηταν κοκκινα...αλλα δεν θα ειναι ποτε!!!

Ανεφερες επισης οτι παιρνεται προληπτικα αντιβιωση..να ξερεις οτι για ορισμενες συμπεριφορες σε πεπτικα αλλα και δερματικα προβληματα - κυριως σε δερματικα- ευθυνονται κατα ενα μεγαλο βαθμο ορισμενα αντιβιωτικα. Οποτε αν το δεις να βγαζει τιποτα εκζεματα, δερματιτιδες κλπ..πρωτου εξοστρακισεις δια παντως καποια τροφημα απο τη ζωη σου..ελεγξε εαν ευθυνετε το φαρμακο

Πιστευω πως εαν ο γιος σου ειχε οντως αλλεργια στην πρωτεινη του αγελαδινου, θα σου ειχε κανει και αλλη φορα κακα με βλενεα καθωτι θελει περιπου 4 ευδομαδες να καθαρισει πληρως απο την πρωτεινι( 2 απο τον δικο σου οργανισμο και περιπου αλλεσ 2 απο τον δικο του)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...