Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας

Μου τηλ/σαν απο το τμημα μοριακής του μητερα και μου είπαν οτι ειμαι λεει φορέας της κυστικής ινωσης και να δούμε αν το εχει και ο συζυγος .Ξέρετε κάτι εσείς ?

Ειναι λεει πιο συχνή και απο τη μεσογειακή αναιμία

Παρακαλώ αν κάποια γνωρίζει λεπτομέρειες και αν τελικά το εχω μονο εγω και οχι ο σύζυγος τι γίνεται ¨?

Δημοσίευση

Καλησπέρα Φραουλίνο. Το έψαξα κι εγώ το θέμα της κυστικής ίνωσης στην αρχή της εγκυμοσύνης μου, λόγω ενός γνωστού που με ενημέρωσε σχετικά. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι γιατροί αγνοούν την ασθένεια αυτή ή δεν την θεωρούν αρκετά σοβαρή, δεν ξέρω...

Λοιπόν θα σου το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ: το ότι είσαι φορέας εσύ δεν σημαίνει κάτι, αλλά πρέπει να εξεταστεί και ο σύζυγός σου για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να είναι και εκείνος. Είσαι ήδη έγκυος ή προσπαθείτε; αν τελικά είναι και ο σύζυγός σου φορέας και είσαι ήδη έγκυος τότε θα πρέπει να κάνεις αμνιοπαρακέντηση, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν το μωράκι έχει πιθανότητες να νοσήσει, αν δηλαδή έχει το μικρόβιο της κυστικής ίνωσης ή όχι.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι, απλά αν είσαι έγκυος καλό είναι να εξεταστεί και ο σύζυγός σου το συντομότερο δυνατον για να δεις πως πρέπει να πράξεις στη συνέχεια. Αν εκείνος δεν είναι τότε όλα καλά, το μωρό απλά έχει κάποιες πιθανότητες να είναι και αυτό φορέας αλλά δεν θα πάθει κάτι, θα είναι όπως κι εσύ. Αν είστε και οι δύο φορείς, τοτε το μωράκι θα έχει 40% πιθανότητες να νοσήσει, όχι 100% όπως αν π.χ. είχατε και οι δύο στίγμα. Για αυτό το λόγο ίσως οι περισσότεροι είναι φορείς και δεν το γνωρίζουν!

Η συγκεκριμένη είναι ειδική εξέταση, πως το βρήκαν στο μητέρα; σου είχε πει ο γιατρός σου να την κάνεις; το κακό είναι ότι κοστίζει αρκετά, γίνεται και δωρεάν σε ένα δημόσιο κέντρο αλλά για να κλείσεις ραντεβού περνάνε 3 μήνες οπότε ψάξτο ιδιωτικά για τον άντρα σου.

Ελπίζω να ημουν σαφής, αν θέλεις να σου διευκρινίσω κάτι άλλο πες μου! μόνο ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! όλα καλά θα πάνε!

Δημοσίευση

ΦΡΑΟΥΛΙΝΟ έγραψε:

Γεια σας

Μου τηλ/σαν απο το τμημα μοριακής του μητερα και μου είπαν οτι ειμαι λεει φορέας της κυστικής ινωσης και να δούμε αν το εχει και ο συζυγος .Ξέρετε κάτι εσείς ?

Ειναι λεει πιο συχνή και απο τη μεσογειακή αναιμία

Παρακαλώ αν κάποια γνωρίζει λεπτομέρειες και αν τελικά το εχω μονο εγω και οχι ο σύζυγος τι γίνεται ¨?

Κι εγώ είμαι φορέας της ινοκυστικής νόσου.

Αν δεν είναι ο άντρας σου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ας κάνει την εξέταση ώστε να βεβαιωθείτε....καλά αποτελέσματα να έχεται.

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσια .

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας . Ελινα μου ναι ειμαι στον 3ο μηνα και δυστυχώς παρότι κάναμε εξωσ /κη δεν μας είπαν να το ελέγξουμε νωρίτερα .Ο αντρας μου πηγε σήμερα το πρωί να την κανει και περιτο να σας πω οτι μαζι με τον προγενετικο έλεγχο σκάσαμε 1600 ευρω.

Δημοσίευση

Ναι δυστυχώς πολλοί δεν το λένε... ούτε ο δικός μου γιατρός μου το είχε πει, το άκουσα από γνωστό και πήγα και έκανα από μόνη μου την εξέταση. Οταν αργότερα του το αναφέραμε, είπε ότι γνωρίζει την εξέταση αλλά δεν τη συστήνει γιατί είναι ακριβή (!!!!!!!) Μα είναι δυνατόν;;; ενημέρωσέ με εσύ και άσε εμένα να αποφασίσω αν θέλω ή μπορώ να την κάνω! Λες και θα έβαζε κανείς τα χρήματα μπροστά από την υγεία του παιδιού του!

Τελοσπάντων, είναι καλό ότι είσαι ακόμα στον 3ο μήνα, οπότε και στο χειρότερο σενάριο να είναι και ο άντρας σου φορέας, μπορείς ακόμα να κάνεις αμνιοπαρακέντηση ή ό,τι εξέταση συστήσει ο γιατρός σου. Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ το ίδιο έπαθα, ενώ το ήξερα από την αρχή ήθελα να κάνω πρώτα την αυχενική και μετά την εξέταση για κυστική και φυσικά δεν περίμενα να βγω φορέας, το έκανα καθαρά προληπτικά!

Κοπέλα μου καλά αποτελέσματα εύχομαι, μακάρι να είναι κι εσένα αρνητικός ο άντρας σου και να τελειώσει εκεί το θέμα. Να σκέφτεσαι θετικά για να μην στενοχωρείς και το μωράκι σου! Θα περιμένω νέα σου, σε πόσες μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα;

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Λες να έχουμε ευχάριστα;;;; Πάντως τα συμπτώματα είναι ενθαρρυντικά!!! Μην μπεις στον πειρασμό να κάνεις τεστ από τώρα κ απογοητευτείς τζάμπα!! Περίμενε τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Εγώ που έκανα 27η μέρα του κύκλου με πιθανή ωορρηξία βάσει συμπτωμάτων 13η η χοριακη ήταν 84 κ το τεστ δεν κοκκινησε κατευθείαν, αφού κάνω κ το βλέπω κ δεν βγάζει γραμμή λέω δεν είσαι κ 2 λεπτά μετά ξεκινάει να φαίνεται… Αχ μακαριιιιιιιι🤞🏻🤞🏻🤞🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤰🏼🤰🏼🤰🏼
    • Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...