Μετάβαση σε περιεχόμενο

μαλλον εξωμητριο.....:-((


Recommended Posts

Γεια σας και παλι.......παρολο που πηγα σε αλλο μικροβιολογικο δεν πιστευω οτι υπαρχει τοσο μεγαλη αποκλιση...η χοριακη μου ανεβηκε ελαχιστα..

Το θεμα ειναι αλλο.....εδω και 1 εβδομαδα εχω πονο αριστερα κατω στην κοιλια...μαλλον στην σαλπιγγα...

Και δεδομενου οτι δε φανηκε τιποτα στη μητρα και οι πονοι ειναι σα κραμπες μια χανονται μια ερχονται....και καθε μερα πιο εντονοι....το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι εξωμητριο....και ο γιατροσ μου αυτο μου ειπε....τη δευτερα εχω ραντεβου...

Ειμαι χαλια....ηταν η πρωτη μας προσπαθεια, ουτε καν, δεν το περιμεναμε....και χαρηκαμε τοσο πολυ....και διαβασα οτι στην επεμβαση μετα εχεισ πολυ πονο.........ποσο ακομα????? :(:(:(

Σας ευχαριστω για την προσοχη, νιωθεισ καλυτερα αν το μοιραζεσαι....., ευχομαι σε ολεσ ο,τι καλυτερο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφία, σε ποια εβδομάδα είσαι;

Κουράγιο, τουλάχιστον τη Δευτέρα θα ξέρεις.

Εμείς είμαστε μαζί σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια...

το πρωτο μου σπορακι ηταν κ μενα εξωμητριο...κ εμεις δε βλεπαμε κατι στον υπερηχο, αλλα η χοριακη μου ανεβαινε κανονικοτατα!!! Περιμεναμε λιγο, γιατι ηταν ακομη νωρις....αλλα μπηκα εσπευσμενα στο νοσοκομειο γιατι εσπασε η σαλπιγγα μου...

Εγω την επεμβαση την εκανα με λαπαροτομια κ την αφαιρεσα.

Συγνωμη που ειμαι ωμη, αλλα θελω να καταλαβεις, οτι αν ειναι οντως εξωμητριο, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σπασει κ εσενα ....γιαυτο κ οι γιατροι οταν αντιληφθουν κατι τετοιο, σε βαζουν αμεσως χειρουργιο.

Κανονικα η επεμβαση γινετε λαπαροσκοπικα (εγω την εκανα αλλιως, για αλλο λογο) κ η αναρρωση ειναι αμεση...

Υπαρχει κ η μεθοδος της μεθοτρεξατης...αλλα πρεπει να σκεφτεις το γεγονος οτι αν οντως ειναι εξωμητριο στη σαλπιγγα (γιατι μπορει να ειναι κ αλλου) κ δεν την αφαιρεσεις, οι πιθανοτητες να ξαναπαθεις εξωμητριο απο την ιδια πλευρα ειναι αυξημενες. Γιαυτο καλυτερα να την αφαιρεσεις.

Να μη στεναχωριεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!!!!!! αν τελικα ειναι εξωμητριο κ προχωρησεις σε αφαιρεση σαλπιγγας, η μια που σου μενει , σου φτανει κ σου περισσευει να κανεις 100 παιδια αν το αντεχεις :P

Αυτο που προεχει , εινα τωρα η στενη σου παρακολουθηση.....

Παρακολουθηση χοριακης κ αν σε πιασει εντονος πονος, η δεις αιμα η κανεις εμετο ...αμεσως στο νοσοκομειο...

Ειμαι εδω για οτι χρειαστεις....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αααα κ ξεχασα να πω...οτι παρεπιπτοντως...

ειναι ακομα νωρις να δεις κατι....Την 5η εβδομαδα...συνηθως βλεπεις μονο το ενδομητριο...κ για να το πω λαικα...ειναι σαν να βλεπεις μια λακουβα...μια μαυρη τρυπα...

Εκει μεσα λιγο μετα θα δεις την μπουρμπουλιθρα , ο λεγομενος λεκιθικος σακος...κ αργοτερα....κτλ θα δεις το εμβρυακι που αναπτυσσεται μεσα στην μπουρμπουλιθρα...

Προς το παρων εσυ, οπως ειπαμε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σημερα επαθε εξωμητριο η κουμπαρα της μητερας αλλα & δικια μου διοτι μαζι την στεφανωσαμε.Στεναχωρηθηκα παρα πολυ.Ειναι σε χαλια κατασταση αυτη βεβαια. :(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλη μου Konstans σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση, με βοηθησες πολυ και με κατατοπισες..ειμαι καπου στην εκτη εβδομαδα..

Αρα το καλυτερο ειναι αφαιρεση σαλπιγγας,ε? .......ναι, αλλα αν παθω μετα το ιδιο και στην αλλη σαλπιγγα??

Ξερεισ μηπως και το κοστος μιας τετοιας επεμβασης??

Εσυ μετα ειχες καποιο προβλημα στο να συλλαβεις? Σε ευχαριστω και παλι, να εισαι καλα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με την Κωνσταντίνα!

Μια φίλη μου έχει χάσει και τις 2 σάλπιγγες τις από εξωμήτρια που έσπασαν!

Τώρα ο μόνος τρόπος να κάνει παιδάκι είναι η εξωσωματική.

Μη το αφήσεις!

Κινήσου γρήγορα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή μου φίλη πόσο σε καταλαβαίνω...

κ εγώ του club δυστυχώς με την πρώτη μου εγκυμοσύνη εξωμήτρια...

όμως συμφωνώ με τα κορίτσια κ στα λέω λίγο σύντομα.

1. πρέπει να κινηθείς γ΄ρηγορα είναι η αλήθεια γιατί υπάρχει κίνδυνος για σπάσιμο της σάλπιγγας. εγώ το πρόλαβα κ 5 εβδο + 3 ημερ μπήκα χειρουργείο.

2. την σάλπιγγα την αφαιρούν όλη γιατί αν την καθαρίσουν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εξωμήτριο πάλι αν η ωορηξία κ επομένως κ η σύλληψη γίνει από την ίδια σάλπιγγα.

3.αν η άλλη σάλπιγγα είναι καλή-χωρίς πρόβλημα μένεις έγκυος κ κάνεις 100 παιδιά που είπε κ η konstans. Παράδειγμα εγώ.Σε 6 μήνες έμεινα έγκυος κ τώρα 1,5 χρόνο μετά έχω ήδη ένα αγοράκι 5+ μηνών. Μην στεναχωριέσαι θα γίνεις μανούλα...

4. κόστος 1,5 χρόνο πριν στο ιασώ με 1 διανυκτέρευση 3.600€

εύχομαι καλή επιτυχία στην επέμβαση κ στο μέλλον ένα γερό μωράκι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα Σοφια,

Σιγουρα ο γιατρος σου θα σε κατατοπισει καλυτερα στο τι να κανεις αν τελικα ειναι εξωμητριο. Ταπεινη μου αποψη ειναι ναι, να γινει αφαιρεση της σαλπιγγας.

Το ωαριο οταν σκασει απο την ωοθηκη περιμενει στη σαλπιγγα για να γονιμοποιηθει. Εκει γινεται κ η γονιμοποιηση οταν το βρει το σπερματοζωαριο...επειτα , μετα την ενωση τους , προχωρουν προς τη μητρα, οπου κ εμφυτευεται...αφου το περιβαλλον εκει εχει προετοιμαστει.

Αν τελικα μιλαμε για εκτοπη κυηση (εξωμητρια) παει να πει, οτι για καποιο λογο, το γονιμοποιημενο ωαριο παρεμεινε στη σαλπιγγα. Η υπαρχει ανατομικο θεμα πχ εχει καποια λακουβιτσα ή μπορει να εχει προκληθει απο συμφησεις, καποια σαλπιγγιτιδα κτλ..

Γιαυτο κ αν δεν την αφαιρεσεις, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ξαναπαθεις εξωμητριο απο την ιδια πλευρα.

Ο γιατρος μπορει να ελεγξει την κατασταση της απομενουσας σαλπιγγας σου ειτε χειρουργικα, ειτε αργοτερα με σαλπιγγογραφια.

Αν ειναι σε καλη κατασταση, οπως σου ειπα, 100 παιδια θα κανεις. Αν οχι, προτιμοτερο ειναι να στην κλεισει κ να προχωρησεις σε εξωσωματικη.

Εγω οπως σου ειπα την εκανα με λαπαροτομια (καισαρικη τομη) κ η αναρρωση μου ηταν επιπονη..βγηκα απο το νοσοκομειο την 6η μερα. Αλλα οι δικοι μου λογοι ηταν αλλοι που προχωρησα ετσι.

Κανονικα, η διαδικασια γινετε λαπαροσκοπικα κ απο το νοσοκομειο βγαινεις την επομενη! Η αναρρωση ειναι αμεση οπως σου προανεφερα.

Ο δικος μου, ειχε πει να βαλω μπρος στους 6 μηνες...κυριως ομως, λογω της τομης!! Τα εσωτερικα ραμματα, μου ειχε πει, απορροφουνται στους 3 μηνες.

Μετα την επεμβαση ομως κ στα τακτικα ραντεβου μου σε αυτον, για να ελεγχει την εξελιξη της καταστασης μου, μου εδωσε το πρασινο φως τον Μαρτη (στους 4) . Εμεινα εγκυος τον Μαιο.

Κ ναι...ηταν ενδομητριο, αλλα δυστυχως παλινδρομησε.

Τελος, το κοστος.....εμενα μου πηγε 4.300 στο Μητερα...

Εχοντας περασει αυτη τη δυσαρεστη εμπειρια, θελω να σου πω, οτι θα πρεπει να διατηρησεις τη ψυχραιμια σου κ τη θετικη σου σκεψη. Σε καμια περιπτωση, να μη βαλει ο νους σου, οτι δε θα μπορεσεις να κανεις παιδια....Θα μπορεσεις, στο υπογραφω!!!!!!

Κ εννοειται , οτι αυτη η συζητηση γινετε....ΑΝ τελικα ειναι εξωμητριο.....

Σε φιλω, οτι θελεις ρωτα !!!

Υ.Γ. Συγνωμη για το μακροσκελες γραμμα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι περναμε βρε κοριτσια με ολεσ αυτες τις αμφιβολιες..

Σημερα πηγα στο νοσοκομειο που ευτυχως εφημερευε και η γιατροσ μου....με ειδαν 3 γιατροι και ειπαν οτι δε βλεπουν εξωμητριο..:-)

Τα ασχημα νεα ειναι οτι η γιατροσ μου ειδε λιγο αιμα (στη μητρα νομιζω)και οτι ο σακοσ δε μεγαλωσε οσο περιμενε (ειδα και ενα μικρο κουκουτσακι!!) και εφοσον και η χοριακη ανεβηκε πολυ λιγο ....μαλλον θα αποβαλλω στα επομενα εικοσιτετραωρα και θα παω για αποξεση......εκτοσ κι αν γινει καποιο θαυμα!!! Απο τη μια χαρηκα που δεν ειναι εξωμητριο (αλλα ακομα απορω που ποναω αριστερα χαμηλα εδω κ 1 εβδομαδα) απο την αλλη στεναχωριεμαι τοσο πολυ για το κουκουτσακι μου.......

Σας φιλω, να ειστε ολες καλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοφια μου, σε λιγων ημερων εγκυμοσυνη, μπορει κ απο μονος του ο οργανισμος να το αποβαλλει κ να μη χρειαστεις αποξεση...

Αυτο βεβαια παλι το βλεπει ο γιατρος σου κ σε καθοδηγει.....

Καταλαβαινω οτι στεναχωριεσαι.....Ψηλα ομως το κεφαλι....Δες την θετικη πλευρα...οτι μπορεις να μεινεις εγκυος...πιστεψε με...ειναι πολυ σημαντικο...

Απο κει κ περα ειναι θεμα χρονου να ερθει το μωρακι σας....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν είσαι πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη σου τότε μπορεί να αποβάλλες φυσιολογικά, έχει δήκιο η Konstans. Μην κάνεις τζάμπα απόξεση εάν δεν την χρειάζεσαι...Πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατί καμιά φορά οι γιατροί δεν έχουν δήκιο.

Η μητέρα μου όταν είχε μείνει έγκυος στο 3ο παιδί είχε πάρει αντιβίωση πριν μάθει ότι είναι έγκυος και ο γιατρός στο Μητέρα τότε (δεκαετία 80) της είχε πει να μην το κρατήσει κλπ κλπ κ της λεεί έχεις άλλα 2 και είσαι νέα αν θες θα κάνεις και άλλο...και εκείνη δεν τον άκουσε και καλά έκανε προφανώς γιατί έκανε τον αδερφό μου που ήταν και είναι υγιέστατος. απλώς ο μ..λάκας ο γιατρός ήθελε να κάνει την εγχείριση...

δεν λέω φυσικά ότι η περίπτωσή σου είναι η ίδια αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά για κάτι τέτοια...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαίρομαι που δεν είναι εξωμήτριο....

μακάρι η κουκιδίτσα σου να μεγαλώσει κ να πάνε όλα καλά τελικά...

περιμένουμε νέα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sofia.cr ξαπλα και μην κουνιεσαι καν . μονο για τουαλετα να πηγαινεις . παρε δευτερη γνωμη απο αλλον γιατρο . η εγκυμοσυνη σου ειναι εαυσθητη γιαυτο καλητερα ξαπλα , και ευχομαι να πανε ολα καλα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...