Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ

Recommended Posts

Καλησπέρα κι απο μένα!

Είμαι νέα μανούλα, πριν απο ένα μήνα γέννησα τον γιόκα μου!

ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Επειδή μένω σε μεζονέτα, η κουζίνα και το σαλόνι είναι κάτω και τα υπνοδωμάτια πάνω. Σκέφτηκα λοιπόν για τον πρώτο καιρό που το μωρό τρώει ανα 3ωρο να κοιμάμαι κάτω στο σαλόνι και τον μπέμπη να τον κοιμίζω στο καρότσι, ώστε να του φτιάχνω το γάλα και να μην έχω τη σκάλα πάνω κάτω (δεν θηλάζω γιατί δυστυχώς δεν έχω γάλα). Μια φίλη μου είπε όμως οτι το καρότσι δεν κάνει για ύπνο, οτι θα του καταστρέψω την πλάτη κτλ. Με λίγα λόγια με τρόμαξε. Εγω βλέπω οτι κοιμάται καλά, δεν γκρινιάζει, ούτε φαίνεται να είναι άβολα, εξάλλου το καρότσι ξαπλώνει τελείως, έχει απο κάτω στρωματάκι και είναι αρκετά ευρύχωρο. Θα ρωτήσω και την παιδίατρο, αλλά εσείς τι λέτε? Του κάνω κακό? Όταν αρχίσει να μην ξυπνάει το βράδυ για φαγητό θα τον πάω πάνω στο δωμάτιό του, στο κρεβατάκι του. Να ανησυχώ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου fotin α σου ζησει ο γιοκας σου....γιατι δεν παιρνεται ενα μικρο κρεβατακι που κυκλοφορουν τωρα????στο καροτσι δεν νομιζω να ειναι τοσο ανετα..και δεν ξερεις κιολας για ποσοκαιρο θα ξυπναει...

Γεια σου κ να σου ζησει ο μπεμπης σου,απ οσο ξερω το καροτσι εφοσον ξαπλωνει δεν θα του κανει κακο αλλα μπορεις επειδη ειναι μικρυλης ακομη κ δεν εχεις το φοβο του πεσιματος μπορεις να τον βαζεις κ στον καναπε να κοιμαται κ να ξεπιανεται κ λιγο...

<επειδη κ το δικο μου σπιτι ειναι πανω κατω θα σου προτεινα να παρεις ενα παρκοκρεβατο με εξτρα στρωματακι υπνου κ να το χεις στο σαλονι θα σε βολεψει πολυ κ ετσι κ αλλιως θα το χρειαστεις οπωσδηποτε σε λιγο καιρο..ετσι κ το μωρο θα ειναι ανετο κ θα κοιμαται ξεκουραστα....

Καλημέρα και να χαίρεσαι το ζουζούνι σου!!!!

Κατά την γνώμη μου, το να κοιμάται το μωρό τόσες ώρες στο καρότσι δεν είναι σωστό για το σώμα του. Εδώ λένε να τους έχουμε ορθοπεδικά, ανατομικά στρώματα....

Μπορείς όπως είπαν τα κορίτσια να πάρεις ένα παρκοκρέβατο ή ένα λίκνο με ροδάκια! Είναι μικρούλη και το πας παντου!

Δεν γνωρίζω ακριβώς πως πρέπει να γίνεται η παρασκευή της φόρμουλας, γιατί δεν του έχω δώσει ποτέ του γιού μου, αλλά δεν θα μπορούσες να έχεις σε ένα θερμός, νερό στην θερμοκρασία που χρειάζεται; Να το έχεις μαζί σου μαζί όπως και το γάλα και το μπιμπερό. Ετσι θα κοιμάστε όλοι στα αναπαυτικά κραβάτια σας ;) και θα του φτιάχνεις το γάλα στο δωμάτιό σου!

• 3 weeks later...

γεια σου. εμας το καροτσι μας βολεψε αρκετά όχι γιατί το ηθελα εγώ αλλά επειδή για κάποιο λόγο με το που ακουμπούσα το μωρό πάνω κοιμόταν κατευθείαν ακόμη και στον δύσκολο καιρό των κολικών, η κόρη μου απλά το λατρεύει μέχρι και σήμερα που ειναι 5 μηνών και κάτι. η αλήθεια είναι ότι στα πολύ μικρά μωρά μέχρι 3 μηνών τους αρέσει το καρότσι γιατί είναι ζεστό, έχει περιορισμένο χώρο και μπορούμε να τα κουνάμε. το λίκνο δεν της άρεσε ούτε και η κούνια της όταν ήταν πολύ μικρή. επειδή και εγώ φοβόμουν για την πλάτη του μωρού της πήραμε ένα ειδικό στρωματάκι για το καρότσι, το καρότσι μας ήταν peg-perego με βαμβακερή επένδυση και ας λερώνει περισσότερο από τα συνθετικά που έκανε και για νεογέννητα. .το καλύτερο όμως είναι αυτό που σου πρότεινε κάποια φίλη περισσότερο για να κοιμάσαι και εσύ πιο καλά που κουράζεσαι. Παρόλο που και εγώ θηλάζω αποκλειστικά μπορώ να σε συμβουλέψω να έχεις θερμός πάνω ή σε κάποιο καλό φορητό ψυγειάκι ή σε ένα μικρό ψυγείο αν έχετε, με έτοιμο το αποστειρωμένο μετρημένο νερό στα μπιμπερόν - 2 ή 3 ανάλογα πόσα χρειάζεσαι το βράδυ , έτοιμη και η δοσολογία σε μικρά δοχεία ώστε να μην μετράς στα άγρια μεσάνυχτα ώστε έτσι να σου μένει μόνο το ανακάτεμα και το ζέσταμα στην ειδική συσκευή θερμαντήρας όπως αυτή http://www.letoshop.gr/default.asp?pid= ... mid=735610.φαντάζομαι παροχή νερού πάνω σίγουρα έχετε ώστε έτσι να ξεπλένεις λίγο τα μπουκάλια για να μην κολλάνε. η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη και χρονοβόρα, απλά θα χρειάζεται να προετοιμάζεις πριν πάτε για ύπνο τα πράγματάκια.

post-11789-13873934988877_thumb.jpg

Γεια σου κ να σου ζησει ο μπεμπης σου,απ οσο ξερω το καροτσι εφοσον ξαπλωνει δεν θα του κανει κακο αλλα μπορεις επειδη ειναι μικρυλης ακομη κ δεν εχεις το φοβο του πεσιματος μπορεις να τον βαζεις κ στον καναπε να κοιμαται κ να ξεπιανεται κ λιγο...

<επειδη κ το δικο μου σπιτι ειναι πανω κατω θα σου προτεινα να παρεις ενα παρκοκρεβατο με εξτρα στρωματακι υπνου κ να το χεις στο σαλονι θα σε βολεψει πολυ κ ετσι κ αλλιως θα το χρειαστεις οπωσδηποτε σε λιγο καιρο..ετσι κ το μωρο θα ειναι ανετο κ θα κοιμαται ξεκουραστα....

θα συμφωνησω απολυτα παρε παρκοκρεβατο θα σε σωσει... ;)

Καλημέρα κ να σου ζήσει , προσωπικα ο 8ερμαντηράς μου χρησιμοποιη8ηκε 2 φορες μόνο , γιατι το μώρο ούρλιαζε να φάει κ άυτος εκανε γυρω στα 9 η 12 λέπτα όπου κατάλαβα πως πιο γρηγόρα το ζεσταινω εγώ !

Γιατι δεν παίρνεις κάμερα που έχει είκονα ? εγω είχα πάρει απο τα Λητω κ την έχω λιώσει.

ανοιγει άυτοματα το χειριστηριο με το που 8α κουνη8ει το μωρο .

Τεσπα , εσύ αποφασιζεις ! Να σου ζήσει! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...