Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Skip to NavigationΕίσοδος | Εγγραφή | Ξέχασα το συνθηματικό μου Αναζήτηση

-- Γρήγορη πρόσβαση -- Αρχική Ο λογαριασμός μου Προσεχή συνέδρια Προφίλ Ιατρικού Τύπου Επικοινωνία Τετάρτη 18 Αύγουστος 2010

.Αρχική › Προϊόντα και φάρμακα ›

Ενημέρωση ΕΟΦ για το ROTARIXin Προϊόντα και φάρμακαΦΑΡΜΑΚΑ

O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει τους Επαγγελματίες Υγείας και ιδιαίτερα τους παιδιάτρους ότι συνιστά την προσωρινή αναστολή χρήσης του φαρμακευτικού ανοσολογικού προϊόντος ROTARIX εμβολίου για το ροταϊό με ζώντες ιούς, μέχρι να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες της παραγωγού εταιρείας σχετικά με την επιμόλυνση του προϊόντος με τμήματα DNA του ιού PCV-1 (χοίρειος κυκλοϊός τύπου Ι), από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Μάιος 2010).

Ιατρικός Τύπος: 13/04/2010

Πηγή: ΕΟΦ

Σύμφωνα με την παραγωγό εταιρεία GlaxoSmithKline Biologicals, από ελέγχους σε παρτίδες του εμβολίου ROTARIX, διαπιστώθηκε η επιμόλυνση του τελικού προϊόντος με τμήματα DNA του ιού PCV-1, ο οποίος συνήθως υπάρχει στο χοίρειο κρέας και σε άλλα τρόφιμα και δεν θεωρείται παθογόνος για τον άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες:

http://www.who.int/immunization/newsroo ... ine_use/en

http://www.ema.europa.eu/humandocs/Huma ... otarix.htm

http://www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs ... 2310en.pdf

http://www.fda.gov/

Εκτυπώσιμη μορφή

ΕλλάδαΚόσμοςΟικονομίαΕπιστήμηΜε υπογραφήΣυνέντευξηΣυνέδριαΧρήσιμοι σύνδεσμοιΑγγελίεςΕπιχειρείν

ΕπιχειρήσειςΠολιτική της υγείαςΠροϊόντα και φάρμακα.Άρθρα με το ίδιο θέμα (ΦΑΡΜΑΚΑ)

Μετ' εμποδίων n έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων με μη εγκρεκριμένο νέο τρόφιμο

Περιμένουν την ανατιμολόγηση με τις τρεις φθηνότερες ευρωπαϊκές τιμές

Επικίνδυνα σκευάσματα διακινούνται μέσω διαδικτύου

Ειδικά φάρμακα και από τα φαρμακεία

Ζητούνται αγοραστές για 3 εκατ. εμβόλια

Άρθρα στην ίδια κατηγορία (Προϊόντα και φάρμακα)

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντων με μη εγκρεκριμένο νέο τρόφιμο

Επικίνδυνα σκευάσματα διακινούνται μέσω διαδικτύου

Περιμένουν την ανατιμολόγηση με τις τρεις φθηνότερες ευρωπαϊκές τιμές

Ειδικά φάρμακα και από τα φαρμακεία

Ζητούνται αγοραστές για 3 εκατ. εμβόλια

Εγκρίθηκε φάρμακο από κάνναβη στην Ισπανία

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Ιατρικού Τύπου σε μορφή pdf

338.pdf.Πρόσφατα θέματα στις ειδήσεις του Ιατρικού Τύπου

AIDS (16)ΓΡΙΠΗ Α / Η1Ν1 (164)ΓΡΙΠΗ Α Η1Ν1 (1)ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ (46)ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (7)ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (301)ΔΙΕΘΝΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ (1)ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ (22)ΕΟΦ (12)ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (3)ΕΡΕΥΝΑ (403)ΕΣΥ (185)ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (14)ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (15)ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (22)ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ (1)ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (109)ΙΚΑ (17)ΚΑΠΝΙΣΜΑ (28)ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ (40)ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ (93)ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (100)ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ (3)ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ (21)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (18)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗ ΥΓΕΙΑΣ (1)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (294)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ (17)ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (12)ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (55)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ (2)ΤΑΜΕΙΑ (45)ΥΥΚ (2)ΥΥΚΑ (150)ΦΑΡΜΑΚΑ (301)ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (254)ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΕΙΡΕΙΕΣ (1)ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ (64)ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (142)ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ (25)Προβληθείτε στον Ιατρικό ΤύποΤαυτότηταΠροστασία προσωπικών δεδομένωνΌροι χρήσηςΕπικοινωνίαCredits

Δημοσίευση

εμας μας ειχε πει η γιατρος να μην το κανουμε γιατι οι πιθανες παρενεργειες ειναι πιο σοβαρες απο το να νοσησει το μωρο.

μακαρι βεβαια οσα παιδακια το κανανε να μην εχουν παρενεργειες.

Δημοσίευση

Αναστολή χρήσης εμβολίου ROTARIX 4 Μήνες πριν Κarma: 6

Ενημέρωση για το Φαρμακευτικό ανοσολογικό προϊόν-εμβόλιο ROTARIX Κόνις και διαλύτης για πόσιμο εναιώρημα, της εταιρείας GlaxoSmithKline Biologicals

O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει τους Επαγγελματίες Υγείας και ιδιαίτερα τους παιδιάτρους ότι συνιστά την προσωρινή αναστολή χρήσης του φαρμακευτικού ανοσολογικού προϊόντος ROTARIX εμβολίου για το ροταϊό με ζώντες ιούς, μέχρι να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες της παραγωγού εταιρείας σχετικά με την επιμόλυνση του προϊόντος με τμήματα DNA του ιού PCV-1 (χοίρειος κυκλοϊός τύπου Ι), από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (Μάιος 2010).

Σύμφωνα με την παραγωγό εταιρεία GlaxoSmithKline Biologicals, από ελέγχους σε παρτίδες του εμβολίου ROTARIX, διαπιστώθηκε η επιμόλυνση του τελικού προϊόντος με τμήματα DNA του ιού PCV-1, ο οποίος συνήθως υπάρχει στο χοίρειο κρέας και σε άλλα τρόφιμα και δεν θεωρείται παθογόνος για τον άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες:

* www.who.int/immunization/newsroom/news rotavirus vaccine use/en/

* www.ema.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR ... otarix.htm

* www.ema.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/r ... 2310en.pdf

* www.fda.gov/

Από τη Διοίκηση

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΗΛΑΝΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 5ΕΙΔΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ.

Δημοσίευση

Ανακοινώσεις για επαγγελματίες Επιστροφή Rotarix- Rotateq

Rotarix- Rotateq: Εμβόλια που περιέχουν ροταϊούς

Φαρμακευτικά ανοσολογικά προϊόντα

Ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης που αφορούσε στο φαρμακευτικό ανοσολογικό προϊόν-εμβόλιο Rotarix -Κόνις και διαλύτης για πόσιμο εναιώρημα της εταιρείας GlaxoSmithKline Biologicals, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωρίζει στους Επαγγελματίες Υγείας και ιδιαίτερα στους Παιδιάτρους ότι μετά τα νεώτερα δεδομένα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε σχέση με τα από του στόματος εμβόλια που περιέχουν ροταϊούς (Rotarix και RotaTeq):

•Ανακαλεί τη σύσταση για μη χρήση του Rotarix μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας από τη χρήση των δύο εμβολίων Rotarix και RotaTeq.

•Υπενθυμίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά δίνονται από του στόματος για παιδιά 6 εβδομάδων και μεγαλύτερα για προστασία από γαστρεντερίτιδα (διάρροια και εμετός) λόγω λοίμωξης από ροταϊό.Και στα δύο εμβόλια βρέθηκαν τμήματα DNA των ιών χοίρειας προέλευσης PCV (PCV-1 στο Rotarix και PCV-1 και PCV2 στο RotaTeq). Αυτοί οι ιοί είναι γνωστό ότι δεν προκαλούν λοίμωξη ή ασθένεια στον άνθρωπο. Το θέμα αφορά σε θέματα ποιότητας κατά την παραγωγική διαδικασία

•Η μέχρι σήμερα αξιολόγηση από τις επιστημονικές επιτροπές δείχνει ότι τα εμβόλια παραμένουν ασφαλή για χρήση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες του European Medicines Agency (ΕΜΑ) και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών

Aπό τη Διεύθυνση Αξιολόγησης

ΤΕ ΚΑΙ 2ΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΠΑΙΖΩΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΙΖΟΥΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ! ΠΑΡ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @MinaSam @evaioan ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! @MinaSam είμαι εκπαιδευτικός οπότε και μέχρι τις 4 να είναι ανοιχτός δεν με πειράζει, όπως και είναι κλειστός τον Αυγουστο!  Ναι τους έχω ακούσει αυτούς!  Θα κλείσω ένα ραντεβού!  @evaioan ποια από τις δύο κοκκινοσκουφιτσες λες; Στην Πυλαία ή στο Πανόραμα ;  
    • Καλή χρονιά κορίτσια να έχουμε με υγεία και με το καλό τα μωράκια μας.! Εμείς σήμερα, αν και τα Φώτα, είχαμε ραντεβού στο νοσοκομείο στο γιατρό μας. Η μπέμπα είναι μια χαρά! Μεγαλώνει πολύ καλά! Είναι 31+3 σήμερα και έχουμε doppler 20/01 στην γυναικολόγο που μας παρακολουθεί εκτός νοσοκομείου. Έχουμε φτάσει σχεδόν 1.700 gr και θέλουμε λίγο προσοχή με το αλάτι.. το ζάχαρο το έχω ελεγχόμενο με μηχανάκι. Κάνω τη διατροφή όσο γίνεται πιο σωστά για να μην έχω απρόοπτα.  Έχω ξεκινήσει κι εγώ να ανοίγω κούτες τις ανηψιάς μου με μωρουδιακά και να παίρνω ότι χρειάζεται για τη βαλίτσα του νοσοκομείο.  Τώρα δυσκολεύομαι λίγο με τα πράγματα γιατί χρειάζομαι τη βοήθεια της μαμάς μου για να τα βρω όλα άκρη και εκείνη πρέπει να φροντίζει τη γιαγιά μου που είναι άρρωστη και δυστυχώς ολικά τυφλή. Οπότε χρειάζεται άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Μένουμε όλοι μαζί σε ένα σπίτι προς το παρόν, για να μπορεί η μαμά να φροντίζει και εμένα και τη γιαγιά ταυτόχρονα. Και έχει μείνει πίσω και η μετακόμιση μας. Γενικά λίγο σκατά μας πήγε ο Δεκέμβριος αλλά το παλεύουμε με αισιοδοξία. Βοήθεια από την πεθερά δεν μπορώ να έχω γιατί κι αυτή τρέχει με τον πεθερό μου, τον βάλαμε κι αυτόν σε νοσοκομείο και τώρα σε κέντρο αποκατάστασης γιατί του παρουσιάστηκε αυτοάνοσο σοβαρό. Τεσπα! ελπίζω να γεννήσω με το καλό και μετά όλα να πάρουν το δρόμο τους.
    • Αχ κορίτσια μια τρέλα ζω και εγώ τους τελευταίους μήνες...  Από την ώρα που βγήκα απ' το νοσοκομείο έκανα ένα μήνα ακριβώς για να συνέλθω! Μένω στο πατρικό μου για να με φροντίζει η μαμά μου. Αρχές Δεκεμβρίου μπήκαν έκτακτα νοσοκομείο η γιαγιά μου ( η μαμά της μαμάς μου, που είναι ολικά τυφλή) και ο πεθερός μου.. με αποτέλεσμα να έχουμε πιάσει όλα τα νοσοκομεία του νομού. Η μία στο Διδυμότειχο και ο άλλος στην Αλεξανδρούπολη. Έμεινε πίσω η δική μας μετακόμιση γιατί η μαμά μου έπρεπε για 8 μέρες να είναι στο νοσοκομείο με τη γιαγιά και η πεθερά μου στο άλλο νοσοκομείο με τον πεθερό μου... Μια τρέλα γενικότερα. Εγώ αναγκαστικά γύρισα σπίτι με τον άντρα μου ο οποίος δούλευε ταυτόχρονα και τις μέρες που είχε υπηρεσίες έπρεπε να είμαι τελείως μόνη στο σπίτι.  Τελικά η γιαγιά βγήκε, απλά χρειάζεται τη μαμά 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι και ο πεθερός μου είναι με σοβαρό αυτοάνοσο σε κέντρο αποκατάστασης στην Καβάλα. Στο καπάκι πρέπει να αρχίσω να ετοιμάζω βαλίτσα μαιευτηρίου γιατί έχω μπει στον 8ο και χρειάζομαι τη βοήθειά της μαμάς μου γιατί μόνη δεν μπορώ να κάνω τπτ! Τελευταίο υπέρηχο έχω 20/01 στη γυναικολόγο μου και μετά 03/02 στο νοσοκομείο αρχίζω τις κορδέλες.  Σήμερα πήγαμε στο νοσοκομείο, είχαμε ραντεβού με το γιατρό, είδαμε τη μπέμπα, είναι μια χαρά, 1700 περίπου με το κεφάλι κάτω.  Είμαστε 31+3 σήμερα και λίγο το αλάτι θα πρέπει να προσέξω, αλλιώς όλα καλά! Ελέγχω το ζάχαρο καθημερινά και όσο μπορώ κοιτάω να ακολουθώ σωστότερα τη διατροφή μου για να φτάσω αισίως σε φυσιολογικό τοκετό. Ο γιατρός μου δηλαδή αυτό επιδιώκει, είναι ευτυχώς υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.  @Princess28 εγώ κορίτσι δεν είχα σε όλη την εγκυμοσύνη ούτε εμετούς, ούτε αναγούλες, ούτε ζαλάδες.. αυτό που έχω και δεν περνάει τόσο καιρό είναι οι καούρες.. αυτό που πας να ξαπλώσεις και μέσα στη νύχτα ανεβαίνει ένα κάψιμο στο λαιμό σου και σε όλα σου τα σώθηκα μπορεί να με τρελένει άνετα.. ευτυχώς έχω βρει λίγο τη γιατρειά μου στο malox plus. Το παίρνω σχεδόν κάθε μέρα πριν κοιμηθώ και μπορώ λίγο να ηρεμώ. Στα κιλά έχω φτάσει αυτά που είχα όταν ξεκίνησα την εγκυμοσύνη, στα 100 δηλαδή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στους πρώτους μήνες κατέβηκα στα 93 και τώρα ήρθα ξανά στα αρχικά.. δεν ξέρω πόσα κιλά θα πάρω ακόμη.. αλλά ελπίζω όχι πολλά. Είχα ήδη 30 κιλά επάνω στην έναρξη της εγκυμοσύνης από τις ορμόνες και τα φάρμακα που έπαιρνα τόσο καιρό για την εξωσωματική. Ελπίζω μετά τη γέννα να μπορέσω να επανέλθω στα αρχικά μου. 
    • Καλη χρονια κοριτσια!!! Να χαιρεστε τις οικογενειες σας! Χαθηκατε ολες!!
    • Προσωπικά δεν έχουμε καθόλου επαφές κάτι η αποκόλληση κάτι η θέση του πλακούντα και οι δύο γιατροί (γυναικολόγος και αυτός που είχαμε πάει για την α' επιπέδου) δε μας το έχουν επιτρέψει. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...