Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη.

Ο μικρος μου, 2,5 μηνων τωρα εδω και 2 μερες νομιζω οτι δεν θελει να θηλασει.

Καταρχην δεν φαινεται να πειναει. Μονο τρωει τα χερακια αλλα αυτο το κανει συχνα, οποτε δεν ειναι ενδειξη πεινας απαραιτητα.

Μεχρι πριν λιγες μερες οταν πεινουσε εκλαιγε μεχρι να ετοιμαστω και να τον θηλασω ενω τωρα τιποτα. Λιγο γκρινιαζει και με το που τον βαζω στο στηθος πινει γαλατακι για κανενα 5 λεπτο ηρεμος και σχετικα με ορεξη και μετα ρουφαει 2-3 φορες και νευριαζει και τραβιεται.?Κοιταει τον τοιχο με τα αρκουδακια και τα "μιλαει" με κοιταει και μου χαμογελαει και κανει φωνουλες, κοιταει το ταβανι και γενικα κανει τα παντα εκτος απο το να τρωει.

Εγω του το ξαναβαζω στο στομα και κανει παλι τα ιδια.

Απο κιλα ειμαστε καλα και απο τσισακια επισης και κακα κανει 3-4 φορες τη μερα, αλλα με στεναχωρει πολυ ετσι που κανει. Φοβαμαι οτι δεν θα θελει να φαει, οτι θα αφυδατωθει τωρα με τη ζεστη, οτι θα αδυνατισει........

Μηπως δεν κανω καλα που τον "πιεζω" να φαει?

Παρατηρησα οτι αρχισε να μου τα κανει αυτα απο τοτε που αποφασισα να του κοψω την πιπιλα. Να ειναι τυχαιο αυτο???

Τι να κανω ρε κοριτσια??? Ολη μερα κλαιω ετσι που βλεπω να μην τρωει καλα.... Τι να φταει????

Επισης εκει που μου ξυπνουσε και τη νυχτα ανα 3ωρο να φαει, αυτες τις 2 μερες κοιμαται απο τις 10 μεχρι τις 4-5 το πρωι, δηλαδη μενει 6-7 ωρες το βραδυ νυστικος και τη μερα δεν τρωει ανα 3ωρο αλλα ανα 4ωρο ισως και λιγο περισσοτερο.

Μηπως περναει καμια "φαση"?????

Περιμενω με ανυπομονησια τις αποψεις και τις συμβουλες σας.

Δημοσίευση

Κλαινε οι χηρες κλαιν και οι παντρεμένες :P

Ασε το μωρο ΗΣΥΧΟ να κανει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ . Ειναι αρκετα μεγαλο πλεον και ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κανει για να φαει οσο θελει και οποτε θελει .

Αν βρεχει πανες (6-7 την ημερα) τοτε αστο στην ησυχια του !!!

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Κλαινε οι χηρες κλαιν και οι παντρεμένες :P

Ασε το μωρο ΗΣΥΧΟ να κανει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ . Ειναι αρκετα μεγαλο πλεον και ξερει πολυ καλα τι πρεπει να κανει για να φαει οσο θελει και οποτε θελει .

Αν βρεχει πανες (6-7 την ημερα) τοτε αστο στην ησυχια του !!!

Λαλα μου σ' ευχαριστω που μου απαντησες τοσο γρηγορα.

Ειναι φυσιολογικο αυτο??? Αν περασουν ποσες ωρες νηστικος πρεπει να ανησυχησω?

Δημοσίευση

Επισης μηπως δεν πρεπει να τον πιεζω?? Ετσι του δημιουργω αντιδραση και τα κανω χειροτερα?

Να βγαλω γαλα με το θηλαστρο και να του το δωσω ή θα τον "μπερδεψω"?

Τελικα φταει το οτι του εκοψα την πιπιλα?

Ειμαι τοσο στεναχωρημενη, νοιωθω ανεπαρκης μανουλα.....

Δημοσίευση

αχ Παναγιτσα μου!!!!!! Οχι δεν φταιει η πιπιλα! Οχι σε καμια περιπτωση να μην του δωσεις μπιμπερο και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!! Το μωρο μεγαλωνει και πινει πολυ ποιο γρηγορα απ οσο φανταζεσαι. Εχει διαφορετικα ωραρια κι ορεξεις πια!!! Βρε απολαυσε το και σταματα να αναρωτιεσαι!!! Μια χαρα ειναι το παιδακι σου φτου φτου!!!

Δημοσίευση

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ έγραψε:

αχ Παναγιτσα μου!!!!!! Οχι δεν φταιει η πιπιλα! Οχι σε καμια περιπτωση να μην του δωσεις μπιμπερο και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!! Το μωρο μεγαλωνει και πινει πολυ ποιο γρηγορα απ οσο φανταζεσαι. Εχει διαφορετικα ωραρια κι ορεξεις πια!!! Βρε απολαυσε το και σταματα να αναρωτιεσαι!!! Μια χαρα ειναι το παιδακι σου φτου φτου!!!

Γλυκια μου καταρχην φτου φτου φτου και σε εσας, διαβασα τι περασατε και ευχομαι ολα απο εδω και στο εξης να πανε καλα, να μας φυλαει η Παναγιτσα που γιορταζει σημερα.

Να του ξαναδωσω την πιπιλα? Μηπως μου θυμωσε και γι αυτο μου τα κανει αυτα???? Νοιωθω οτι εγω φταιω και θελω τοοοοοοοοσο πολυ να θηλασω για καιρο........

Δημοσίευση

περιπου στους 3 μηνες η μικρη μου ειχε ελλατωσει την διαρκεια που ετρωγε στα 10 λεπτα και ειχε σταματησει να ξυπνα τ νυκτα

http://ariadni144.wordpress.com/2009/12 ... ng-strike/

τωρα με τις ζεστες ομως γενικοτερα τα μωρακια μας εχουν μειωμενη δειαθεση για φαγητο

αν συνεχισει για πανω απο 3-4 μερες και ανυσηχεις πηγαινε μια βολτα στον παιδιατρο δεν ειναι κακο εσυ τον ξερεις καλυτερα τον μπουμπουκο

Δημοσίευση

Αχ δεν το πιστευω!!!!

Καλεε ηρεμησε !!!!

Το μωρο ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ! Κεφάτο , τρωει οσο θελει (μεγαλωσε και κανει πιο αποτελεσματικους θηλασμους) , κοιμαται μια χαρα , δεν γκρινιάζει και συ με το ζορι να βρεις ενα προβλημα ???

Ποσες πανες βρεχει το 24ωρο?

Το μωρο σου ετρωγε τον προηγουμενο μηνα οσο τρωνε 3 ΜΩΡΑ !!!! Ειναι δυνατον να τρωει παντα τοσο πολυ και να παιρνει 2 κιλα το μηνα ? Τι γενησες τον γιγαντα ????

Ελενη δεν εχει καμια σχεση το αρθρο που παρεθεσες . Το μωρο δεν κανει απεργια θηλασμου .

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Αχ δεν το πιστευω!!!!

Καλεε ηρεμησε !!!!

Το μωρο ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ! Κεφάτο , τρωει οσο θελει (μεγαλωσε και κανει πιο αποτελεσματικους θηλασμους) , κοιμαται μια χαρα , δεν γκρινιάζει και συ με το ζορι να βρεις ενα προβλημα ???

Το μωρο σου ετρωγε τον προηγουμενο μηνα οσο τρωνε 3 ΜΩΡΑ !!!! Ειναι δυνατον να τρωει παντα τοσο πολυ και να παιρνει 2 κιλα το μηνα ? Τι γενησες τον γιγαντα ????

Ελενη δεν εχει καμια σχεση το αρθρο που παρεθεσες . Το μωρο δεν κανει απεργια θηλασμου .

Lala μου σ' ευχαριστω. Οπως κανεις σε ολες τις νεες μανουλες, ετσι και σε μενα, με καθυσηχασες. Αυριο θα κανω ενα τηλεφωνημα στην γιατρο, ετσι για να ηρεμησω εντελως, αλλα τουλαχιστον χαιρομαι που δεν κανει "απεργια θηλασμου", κατι τετοιο θα με αποτελειωνε. Θελω τοοοοοοοοοοοοσο πολυ να πινει το μωρακι μου γαλατακι απο εμενα και οσο καιρο αυτο θελει.

Τσισακια κανει συχνα, 6 φορες σιγουρα και η πανα του ειναι καποιες φορες αρκετα "βαρια" που μαλλον σημαινει οτι εκανε πιο πολλες φορες τσισακια απο μια φορα.

Ισως του φταιαι η ζεστη, ισως (λεω) να παει για κανενα δοντακι.....??????

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

Αχ δεν το πιστευω!!!!

Καλεε ηρεμησε !!!!

Lala μου να πω και κατι ακομη... Σκεφτηκα να αντλησω γαλα και να του το δωσω με το μπιμπερο για να πιει πιο πολυ.

Μηπως αυτο θα μας βλαψει? Μη κανω καμια βλακεια και μετα δεν θελει καθολου στηθος φοβαμαι......

Δημοσίευση

Βρε μην ανησυχείς χωρίς λόγο και εσύ θα είσαι αγχωμένη και θα μεταφέρεις και το άγχος σου στο μωράκι. Και το δικό μου τώρα θα κλείσει τον 3ο μήνα και κοιμάται το βράδυ 7-8 ώρες. Η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε να έχουμε όσο ακριβώς γάλα χρειάζονται τα μωράκια. Την παιδίατρο πάντως που την είχα ρωτήσει περί αφυδάτωσης μου είπε "Μην ακούω σαχλαμάρες.." Το γαλα του θηλασμού είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να ξεδιψάει. Αν έπαιρνε αγελαδινό ίσως χρειαζόσουν λίγο χαμομήλι για να ξεδιψλασει γιατί είναι πιο πηχτό. Άλλωστε και σένα τώρε με τη ζέστη δεν σε πιάνει μια ντάγκλα; Πόσο μάλλον εκείνα..

Δημοσίευση

θα μπαίνω σε τετοια θεματάκια να παίρνω κουραγιο που ο μικρούλης μου θηλάζει με τις ώρες- συνεχεια!!!!

Λες και η δική μου η λύτρωση να είναι κοντα???? :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Μην ανησυχεις!!Το νινακι σου μεγαλώνει!!

Δημοσίευση

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ έγραψε:

Lala μου να πω και κατι ακομη... Σκεφτηκα να αντλησω γαλα και να του το δωσω με το μπιμπερο για να πιει πιο πολυ.

Μηπως αυτο θα μας βλαψει? Μη κανω καμια βλακεια και μετα δεν θελει καθολου στηθος φοβαμαι......

Οχι , οχι , οχι ! Δεν χρειάζεται να κανεις τιποτα . Προσφερε συχνα στηθος στο μωρο και αν θελει να θηλάσει θα θηλάσει . Μην μπερδευεσαι και μην περιπλεκεις τα πράγματα . ΗΡΕΜΗΣΕ !

Δημοσίευση

Lala μου καλημερα.

Απο χθες το βραδακι τα πραγματα ειναι καλυτερα.

Να ρωτησω κατι ακομη.... Η πιπιλα απ' οτι εχω διαβασει εδω μεσα κανει κακο στον θηλασμο. Αν την παιρνει μονο για να κοιμηθει, γιατι τον βοηθαει, κανει και ετσι κακο στον θηλασμο??? Του την δινω για να κοιμηθει, τις υπολοιπες ωρες προσπαθω να του την κοψω, και οταν τον παρει ο υπνος του την βγαζω.

Δημοσίευση

Κορίτσι μου,καλήσπερα κ απο μένα !!Αν κ σου απάντησαν τα κορίτσια,βλέπω πως συναχίζεις να ανησυχείς!!!Όλα είναι περισσότερο απο καλά!!Ο μικρό σου ΄'εχει μεγαλώσει μέσα σε 5-7 λεπτά πίνει το γάλα που τον ικανοποιεί!!Εχει ζέστη θα κοιμηθούν περισσότερο κ ο9σο για τον βραδυνό υπνο,δεν χαίρεσαι που έστρωσε προγραμματάκι κ κοιμάται σερί μέχρι το πρωί??!Ετσι κάνουν ολα κ το δικό μου απο τον εναμιση μήνα κοιμάται σερί μάλιστα στην κούνια του!!!Ολα είναι καλά,ολα πάνε καλά κ όλα θα συνεχίσουν καλά!!!Ελπίζω να μην σε αγχώνει επιπλέον,ο περιγυρός σου,

μαμα-πεθερά,συγγνώμη απλά αθελά τους μερικές φορές δημιουργούν στρες. Του τύπου δεν τρώει το παιδί,γιατι δεν παίρνει το στήθος,να δεν τρεφεται καλά ειδες που σου τα έλεγα να δώσεις ξένο κτλ

Μην ακούς!!!Εφόσον το παιδί κ κιλά παίρνει κ πανες βρέχει,κ είναι ευχάριστο κ δεν γκρινιάζει ολα είναι φυσιολογικά!!Πάρε βαθυά ανασα κ να το χαιρεσαι το αγγελούδι σου!!!

Δημοσίευση

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΚΙ έγραψε:

Lala μου καλημερα.

Απο χθες το βραδακι τα πραγματα ειναι καλυτερα.

Να ρωτησω κατι ακομη.... Η πιπιλα απ' οτι εχω διαβασει εδω μεσα κανει κακο στον θηλασμο. Αν την παιρνει μονο για να κοιμηθει, γιατι τον βοηθαει, κανει και ετσι κακο στον θηλασμο??? Του την δινω για να κοιμηθει, τις υπολοιπες ωρες προσπαθω να του την κοψω, και οταν τον παρει ο υπνος του την βγαζω.

Η πιπιλα δεν συνισταται πριν την εδραιωση της γαλουχιας γιατι το μωρο μπορει να παθει συγχηση θηλών ή να ξεχνιεται και να χανει γευματα . Αυτο μαλλον διαβασες ή τουλαχιστον , αυτο θα πρεπει να ξερεις .

Θυμασαι γιατι εκοψες την πιπιλα απο το μωρο ? Το εκανες παρολο που σου ειχα γραψει οτι το μωρο τα παει καλα με το βαρος αν και διχνει μια μικρη συγχηση θηλων οταν πιανει το στηθος .

Απο τη στιγμη που το μωρο εμαθε να κοιμαται με την πιπιλα σαφως και πρεπει να του τη δωσεις . Στη διαρκεια της μερας , ειδικά τωρα που δεν θηλαζει αρκετα , καλο ειναι να περιοριζεται η χρήση της .

Ειλικρινά θελω να ηρεμήσεις !!!! Δεν καταλαβαινω γιατι εχεις τοσο αναστατωση , ψαχνεις προβληματα εκει που δνε υπάρχουν και βρισκεσαι στην τσιτα συνέχεια !

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια ναι φτάνει ο καιρός που πρέπει να ξεκινήσουμε τις ετοιμασίες για τα μωρουδελια μας , μην τα αφήσουμε όλα και μετά είναι βουνό μπροστά μας  Όσον αφορά το στήθος κορίτσια είναι και μένα ακριβώς το ίδιο όπως λέτε,  έχει μαλακώσει και μου φαίνεται σαν να είναι πριν την εγκυμοσύνη,  μόνο πως η θηλή είναι μεγάλη και σκούρα,  κατά τ'αλλα τώρα το νιώθω μια χαρά και η αλήθεια ειναι πως είχα και γω το άγχος που πήγε τι έγινε και αν θα έχω θέμα με το θηλασμό 
    • Καλησπέρα! Ήμουν δοτρια ωαρίων και έχω μιλήσει με αρκετές γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδάκι με δωρεά. Καταρχήν θα μου επιτρέψεις να σε διορθώσω καθώς δεν είναι δανεικά, τα παίρνεις και είναι για πάντα δικά σου. Δεν τα δανειζεσαι μιας και δεν θα τα επιστρέψεις κάποια μέρα. Εάν δεν σε νοιάζει να διαγωνιστεί το DNA σου , τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Σκέψου θα υιοθετουσες ένα παιδί και θα το αγαπούσες σαν δικό σου; Αγαπάς τα ανηψακια σου πχ σαν δικά σου παιδιά και ας μην είναι? Θέλεις να αποκτήσεις ένα παιδάκι ή μόνο το παιδάκι σου; Είναι σαν να υιοθετείς το ωάριο μιας άλλης γυναίκας. Βιώνεις την εγκυμοσύνη, τη γέννα, το θηλασμό και ουσιαστικά είναι το δικό σου παιδάκι που βγήκε από τα σπλάχνα σου. Για μένα το ωάριο είναι καθαρά ένα κύτταρο. Εσύ στην κοιλιά σου το κάνεις έμβρυο και αργότερα άνθρωπο. 
    • Περιμένω πως και πως να πάω την Δευτέρα για το ντοπλερ, την Τρίτη θα έχουμε ξανά μάθημα όλες οι εγκυουλες...εντωμεταξύ με μια κοπέλα έχουμε και τον ίδιο γιατρό και ίδια πιθανή ημερομηνία σοκ Σε άλλα νέα ο παππούς του αγοριού μου μπήκε στο νοσοκομείο και έχουμε από κει μια στεναχώρια , από την άλλη πήγαμε με το αγόρι μου στον ΩΡΛ για να πάρει μια αγωγή για τα μπουκωματα αυτά που τον ταλαιπωρούν (αφού τα τετραπλα τεστ είναι αρνητικά) θέλω να πιστεύω πως δεν υποβοσκει τίποτα άλλο 
    • Γειά σας κορίτσια μου, το μάθημα ήταν τέλειο μου άρεσε πολύ,  μάθαμε για αρχή εισπνοή εκπνοή αλλά γενικα είναι πολύ βασικό που ζεσταίνουμε το κλίμα στη κλινική με τις μαιες, την επόμενη φορά θα μας δείξουν και τις αίθουσες τοκετού κλπ και γενικά πιστεύω θα φύγει ένα βάρος αφού το περιβάλλον θα είναι οικείο  Μας είπαν κάποια πράγματα για το τι χρειάζεται να έχουμε στη κλινική. Για εμάς προτείνουν παμπερ βρακάκια για να μη ψαχνόμαστε με μεγάλα εσώρουχα και σερβιέτες λοχειας κλπ , 
    • @Sotiria_94ναι πάρε κ εγώ !! Τον ξέρω τον γιατρό σου , μια χαρά θα πάνε όλα !! Ξεκινά να το ζεις κ να μην αγχώνεσαι, όπως σου είπαν κ τα άλλα κορίτσια αρχίζουμε να μπαίνουμε σε αρκετά πιο ασφαλείς εβδομάδες … πότε έχετε ραντεβού τώρα ;; @ΜαρίαΔημήτρης ελα βρε Μαράκι είδες ; Όλα καλά ! Κάτσε τώρα λίγο να «κλωσήσεις» όπως λέει κ η μαμά μου είναι η στιγμή, μετά με νεογέννητο δουλειές κ όλη την υπόλοιπη οικογένεια θα έχεις λίγο χρόνο για σένα κ για ξεκούραση… πάντως κ εμένα το στήθος μου ενώ έχει μεγαλώσει με τα φυσιολογικά αυτές τις μέρες είναι αρκετά μαλακό σε σύγκριση με το τούμπανο που ήταν το υπόλοιπο διάστημα .. λογικά κάτι παίζει με τις ορμόνες..
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...