Μετάβαση σε περιεχόμενο

ζηταω γνωμες

Recommended Posts

αποφασισαμε με τον συντροφο μου πως ηρθε επιτελους η ωρα να βαλουμε τη μικρη μας κοπελιτσα στο δωματιο της

εσεις με ποιο τροπο μπηκατε στο δωματιακι σας ηρεμα χωρις φασαρια και χωρις να τραυματισετε το παιδι σας ψυχολογικα????Ειναι 14 σχεδον μηνων

Επισης η μικρη μας εδω και 3 μηνες οποτε μας βλεπει αγκαλια με τον μπαμπα της χτυπιετε και θελει να χωριστουμε και παει η σε εμενα συνηθως η στον μπαμπα της

μαζι ομως να αγκαλιαστουμε η να μας δει να φιλιωμαστε γινετε χαμος - Νομιζετε οτι πρεπει να της απαγορευσουμε την εισοδο στο δωματιο μας και να αφησουμε τις προσωπικες μας στιγμες μονο οταν κοιματε η οταν την κραταει η γιαγια????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕλένηΧ έγραψε:

αποφασισαμε με τον συντροφο μου πως ηρθε επιτελους η ωρα να βαλουμε τη μικρη μας κοπελιτσα στο δωματιο της

εσεις με ποιο τροπο μπηκατε στο δωματιακι σας ηρεμα χωρις φασαρια και χωρις να τραυματισετε το παιδι σας ψυχολογικα????Ειναι 14 σχεδον μηνων

Επισης η μικρη μας εδω και 3 μηνες οποτε μας βλεπει αγκαλια με τον μπαμπα της χτυπιετε και θελει να χωριστουμε και παει η σε εμενα συνηθως η στον μπαμπα της

μαζι ομως να αγκαλιαστουμε η να μας δει να φιλιωμαστε γινετε χαμος - Νομιζετε οτι πρεπει να της απαγορευσουμε την εισοδο στο δωματιο μας και να αφησουμε τις προσωπικες μας στιγμες μονο οταν κοιματε η οταν την κραταει η γιαγια????

ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΛΕΝΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΕΤΑ???

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ??? :woohoo: :woohoo: ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ???

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΡΙΣΤΕΙΕΤΕ :dry::huh:

ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΚΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΡΟΥΤΙΝΑ ΚΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΡΕΙΣ.

ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ Μ'' ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΤΕΣ Μ...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΛΙΕΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ,ΟΤΙ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

ΥΓ: ΕΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.... ;)

Ναι ολο λεγαμε οτι θα το βγαλουμε απο τον 8ο μηνα αλλα μεχρι στιγμης ολο το αναβαλαμε

εγω πιο πολυ μαλλον εχω το προβλημα στον αποχωρισμο παρα η μικρη

να φανταστεις προχθες κοιμοτανε στο δωματιο της ηρεμα και κατα τις 4 το ξημερωμα δεν αντεξα και την εφερα διπλα μας κοιμησμενη :blush::blush:

ΕλένηΧ έγραψε:

Ναι ολο λεγαμε οτι θα το βγαλουμε απο τον 8ο μηνα αλλα μεχρι στιγμης ολο το αναβαλαμε

εγω πιο πολυ μαλλον εχω το προβλημα στον αποχωρισμο παρα η μικρη

να φανταστεις προχθες κοιμοτανε στο δωματιο της ηρεμα και κατα τις 4 το ξημερωμα δεν αντεξα και την εφερα διπλα μας κοιμησμενη :blush::blush:

ΕΛΕΝΗ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Η :angry:

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :P

ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ.....

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ.

ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ?

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΣ :silly:

αχ σε καταλαβαινω!!!! Αλλα να λες οτι ειναι για το καλο της κορη σου!Δεν ξερω απο ποια ηλικια εχουν μνημες αλλα εγω εχω μνημες απο τους γονεις μου... :blush: και με βαλαν σχετικα γρηγορα στο δωματιο μου!! :blink:

Ελένη είσαι απαράδεκτη, συμφωνώ με την ΤΕΟ COOL,

πώπω δεν ξέρεις πόσο κακό κάνεις στο παιδί...

όταν θα το καταλάβεις θα ναι πολύ αργά....

άμεσα πρέπει να εφαρμόσεις τη μεταφορά σε δικό του δωμάτιο

θα σου πω τι έκανα εγώ....

στην αρχή κοιμότανε μόνο στην αγκαλιά μου για πολλά βράδια, πολύ φοβισμένο μωρό.

μετά τον έβαζα λίγο λίγο στην κούνια του κατά τη διάρκεια της μέρας.

όταν έγινε 6 μηνών, τον έβαλα στην κούνια του και έβαλα ένα στρώμα και κοιμόμουνα κάτω επί 4μήνες..ξύπνησε ξαναξύπνησε σα φυσιολογικό παιδάκι. τον έκανα αγκαλίτσα, ξανά κάτω στην κούνια του...τα ίδια.

τώρα τη μέρα κοιμάται μόνος του στην κούνια του και κάποια βράδια επίσης, όχι μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

του έβαζα μια μπλούζα μου μέσα στην κούνια για να νιώθει ασφάλεια.

και είναι και μένα ακριβώς ίσα με το δικό σου.

συγνώμη που θα στο πω αλλά έχετε να τραβήξετε πολύ ζόρι.

και το να ζοριστειτε εσείς δε λέει και πολλά. το θέμα είναι ότι ταλαιπωρείται το παιδί.

δεν ξερω αν σε παρηγορει το γεγονος οτι εμεις βγαλαμε τον Νικολα απο το δωματιο μας οταν εγινε 1 χρονου και δεν ειχαμε κανενα προβλημα!!! Παντως τα κοριτσια εχουν δικιο μαλλον δικια σου αναγκη καλυπτεις παρα του παιδιου οπως εκανα και γω αλλωστε!!!

Παντως τωρα στην κορουλα μου μολις στρωσει το ωραριο της στον υπνο (αν γινει ποτε το θαυμα!!!) θα παει σουμπιτη στο δωματιο της με ολη της την προικα :P:P:P !!!

Καλη επιτυχια!!!

Ελένη,καλήσπέρα!Εμείς δεν είμαστε τόσο μεγάλοι,αρα η πείρα μου ειναι μικρή.Η κοινή μου λογική όμως λεει πως αργήσατε!!Κ το ξέρεις!!!Οσο μπορείς κάνε τη μετάβαση γρήγορα γιατί η συνήθεια είναι κακό πράγμα!! Στους μεγάλους!!Γιατί στα παιδιά μια-δυο την βρίσκουν την άκρη!!Πίστεύω πως μια βδομάδίτσα να ζοριστείτε.Πάρτην με το καλό στην αρχή ("το μεγάλο κορίτσι που θα έχει δικό του δωμάτιο με το ωραίο του κρεββάτι

όπως η μαμα κ ο μπαμπάς.κ το συνδιάζεις κ με το 2ο θεματάκι κτλ").Για το καλό της μην την σηκώνεις καθόλου να τη φέρνεις στο κρεββάτι σας όπως κ καθόλη την διάρκεια της μέρας να κοιμάται στη κούνια της... Μια-δυο το παιδι θα συνηθίσει,όσο για σένα πάρε καμερούλα να την βλέπεις,εχει στο jymbo με περίπου 60Ε!!Θα συνηθίσεις κ εσυ,για το καλό της μικρής σου!!!

Όσο για το 2ό θέμα,μαθετε να κάνετε σαν παιχνίδι την "τριπλή αγκαλίτσα" κ μετά ο καθε γονιός ξεχωριστά,ώστε να μην νιώθει παραμελλημένη κ να αρχίσει να σας έχει κ τους 2!!Όσο για τις αγαπίτσες...ε,όσο κοιμάται!!! Στο δικό της δωμάτιο!!!Γέλια!!Καλή επιτυχία!Λίγη υπομονή κ όλα θα φτιάξουν!!Αρκεί να είσαι σταθερή στις αποφάσεις σου κ οχι την μια να τη βάζεις στο δωμάτιό της κ την άλλη στο κρεββάτι σου!!!Σε φιλώ!!

(Ο μικρός είναι ηδη στην κούνια του απο τον μήνα γιατί δεν βολευόταν στο πορτ μπεμπέ,παρόλο που θηλάζω κ η βολεψή μου ήταν να τον εχω δίπλα!! Του εχω κ γω την καμερούλα,εχει κ ήχο'!!Κ το παιχνίδι με την τριπλή αγκαλίτσα ηδη το εφαρμόζουμε,παρόλο που είναι μικρός ακόμη!!Ολα καλά θα πάνε!!)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ! :)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ... :)

ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΖΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΣΟΥ...

ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΙΤΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ 6 ΜΗΝΩΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ...ΠΟΙΟ ΠΠΟΛΥ ΗΘΕΛΕ... :S

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ... ;)

καλημερα και απο μενα !

συμφωνω με τις υπολοιπες μανουλες , περισσοτερο δυσκολο θα το κανεις παρα ευκολο να την αποχωριστεις και αυτη εσας. Ειμαστε σε παρομοια φαση , η μπεμπα μου βεβαια ειναι πιο μικρη , εξιμιση μηνων και με ωραρια υπνου για γερμανικα νουμερα ...παρολα αυτα σκεφτομαι οτι ισως την βοηθησει να μετακομισει στο δωματιο που ειναι οι αδελφες της.Βαλτην σιγα σιγα τα μεσημερια πρωτα , διακοσμηστε το μαζι ειναι αλλωστε αρκετα μεγαλη για να εκφερει γνωμη..Καντο λιγο διασκεδαστικο , σαν παιχνιδι και αστην να παρει μερος και αυτη.. ;)

Ελένη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα να σκεφτείς ότι εγώ πριν από 2 έβαλα την μικρή στο δωματιό της και είναι 2,5 χρονών. Το ξέρω ότι θα ακουστεί τρελλό αλλά εκείνη μου το ζήτησε μια μέρα μου λέει μαμά θέλω να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου και έτσι από εκείνη την ημέρα κοιμάται μόνη της. Βέβαια από εκείνη την ημέρα το δωμάτιο μας μου φαίνεται άδειο. Με τον άνδρα μου πηγαίναμε για τα προσωπικ΄μας στο σαλόνι, κανονική μετακόμιση. Αυτό που δεν με έκανε εμένα να την πάρω κοιμησμένη όπως λες ήταν ότι πέφτω ξερή για ύπνο.

Υπομονή είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Και να σκεφτείς ότι ακόμα την κούνια της δεν την έχω μαζέψει. :P

οσο περναει ο καιρος θα γινεται πιο δυσκολα.οσο πιο μικρο τοσο πιο καλα.η μικρη μου κοιμοταν στην καλαθουνα διπλα μας μεχρι 3μηνων.μετα επειδη ξεκινουσε καλοκαιρι κ ηταν πολυ ζεστο το δωματιο μας τν πηγαμε στο κρεβατακι της στο δικο της δωματιο.αυτο που εκανα ηταν να βαλω ενα μονο κρεβατι στο δωματιο της.μεχρι 10 μηνων ξυπνουσε τα βραδια για διαφορους λογους (γαλα,κλαματα,αρρωστιες κλπ) κ επειδη δεν ηθελα να με τρωνε οι δρομοι καθε βραδυ, προτιμησα να ειμαι εγω στο δωματιο της παρα αυτη στο δικο μας.κ φυσικα ηταν πιο ευκολο να ξεκοψουμε γιατι ηδη απο πολυ μικρη ειχε μαθει στο δικο της χωρο οποτε δεν μπηκε στη διαδικασια να συνηθησει αλλο περιβαλλον.τωρα ειναι ηδη 3,5 χρονων κ ξερει οτι κοιμομαστε ο καθενας στο κρεβατι του.βεβαια καποια μεσημερια ή βραδυα σαββατου που δεν εχει σχολειο κοιμομαστε στο δικο μου κ βλεπουμε dvd.το εχουμε κατι σαν παιχνιδι.στο δευτερο πρωτα ο θεος απο νεογγεννητο θα το εχω στο δικο του δωματιο κ εγω διπλα του για τις πρωτες του αναγκες.ξεκινα προσπαθειες οσο ειναι καιρος!

Αχ Ελενάκι μου...!

Ζόρικα βλέπω τα πράγματα ε; Υπομονή θέλει και επιμονή.

Αρκεί να επιβάλεις στον εαυτό σου τον "αποχωρισμό" σας. Εσύ έχεις προσκοληθεί λιγάκι παραπάνω! Σε καταλαβαίνω κάπως, γιατί και εμένα μου κόστισε αρκετά αλλά το έκανα νωρίς για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στο παιδί μου.

Εγώ έβαλα τον γιό μου 5 μηνών στο δωμάτιό του και είχα την ενδοεπικοινωνία σχεδόν κολλημένη στο αυτί μου τα πρώτα βράδια! :blink: Δεν μπορώ να πω οτι κοιμόμουν σαν τον άνθρωπο και κάθε 3 και λίγο πήγαινα και τον έβλεπα. Επίσης τον θηλάζω ακόμα και όταν ξυπνάει για θηλασμό τον παίρνω στο κρεβάτι μου και μόλις τελειώσει τον ξαναπηγαίνω στο δωμάτιο του. Μετά από 1 εβδομάδα έβγαλα την ενδοεπικοινωνία και κοιμάμαι κανονικότατα. Απλά έχω την έγνοια του όπως όταν κοιμόταν δίπλα μου. Το μωρό δεν πολυκατάλαβε την διαφορά.

Τώρα που η ζουζού σου είναι μεγάλη και καταλαβαίνει θα είναι λιγάκι πιο δύσκολο αλλά όπως είπαν και τα κορίτσια, βάζε την αρχικά για μεσημεριανό ύπνο, διακοσμήστε μαζί το δωμάτιο και σιγά σιγά θα συνηθίσει. Αλλά μην την ξαναπάρεις στο κρεβάτι σου όταν ήδη κοιμάται.... :blush: κάνεις κακό και στον εαυτό σου... :)

Όσο για τις αγκαλίτσες με τον μπαμπά, καλά κάνεις και εκφράζεσαι μπροστά στο παιδί γιατί είναι καλό είναι να ξέρουν τα παιδιά οτι η μαμά και ο μπαμπάς θα κάνουν και αγκαλίτσες και φιλάκια, αλλά με μέτρο μπροστά τους ε; ;) . Να της δείξε οτι την αγαπάτε πολύ (γιατί αλλιώς νιώθει οτι απειλείται η αγάπη που της έχετε) και να την κάνετε μαζί σας αγκαλίτσα αλλά να της εξηγήσετε οτι αυτό δεν θα γίνεται πάντα και με τους 3 μαζί! :unsure:

Καλό κουράγιο!

Φιλάκια στην κουκλίτσα σου! :kiss:

τώρα να σου πω και γω τη γνώμη μου αν και δεν είμαι η πλέον ειδική, μια και έκανα τα ίδια με σένα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα κοιμόταν η Ραφαέλα μαζί μας και την έβρισκε μια χαρά και μεις μαζί της. Όταν όμως έμεινα ξανά έγκυος άρχισε να "χαλάει το γλυκό" και θα γινόταν χειρότερα όταν θα ερθει και ο μικρός στο σπίτι. Ετσι της άλλαξα δωμάτιο αλλά η δικιά μου έχει ένα θέμα με το κρεβάτι της που έχει κάγκελα...κοινώς ΔΕΝ της αρέσει καθόλου. Στο άλλο δωμάτιο έχουμε και ένα 1,5 κρεβάτι και έτσι της πήραμε καγκελάκια ειδικά απο τα τζαμπο και κοιμάται εκεί.

Της αρέσει να κάνει τούμπες και να έχει την άπλα της και νομίζω πως αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Μου έμεινε και το κρεβάτι της για τον μικρό ;)

Πάντως για μένα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει καλό και κακό αλλά είναι χρήσιμο να ακούμε και να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του μικρού μας.

Ότι λοιπόν και να αποφασίσεις , ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και στους 3 σας!!! :kiss:

Τελικά κορίτσια ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει το μωράκι στο δωμάτιο του?Κ έμενα η δική μου είναι μικρή ακόμα κ σκέφτομαι να την κρατήσω μέχρι 6μηνών δίπλα μου!!!!!!!!Μπορεί κάποια υπεύθυνα να μας απαντήσει?????????? :unsure:

στους 6 μήνες πρέπει το παιδί να αρχίζει να περνάει σιγά σιγά στο δικό του κρεβάτι,λίγο λιγο τη μέρα δηλαδή και ποτέ νύχτα και πάντα παρέα με τη μαμά....και για το ενδεχόμενο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και γιαόταν ξυπνήσει να τη δει δίπλα του...και να νιώσει ασφάλεια και σιγα σιγά και σταδιακά να αποχωρεί η μαμά...

ΕλένηΧ έγραψε:

Απο οτι γραφεις πιο κατω , καταλαβαινω οτι το "προβλημα" το εχεις εσυ και οχι η μικρουλα σου . Αφου κοιμαται μια χαρα απο οτι λες στο δωματιο της και την φερνεις κοιμισμενη στο δικο σας .

Τι σε οδηγει να το κανεις αυτο ? Φοβασαι , σου λειπει , κατι αλλο ?

Ολα τα μωρα την περνουν αυτη τη φαση , αλλα πιο εντονα και αλλα πιο "ηρεμα" . Μου ελεγε μια φιλη μου που εχει διδυμα κοριτσακια οτι η μια χτυπιεται ολοκληρη ετσι και δει να αγκαλιαζονται οι γονεις της και φωναζει "οχιιιι" . Η αλλη παλι δεν της καιγεται καρφάκι .

Μπορειτε να της εξηγειτε οτι ο μπαμπας και η μαμα αγαπιουντε και να την κανετε και αυτην αγκαλιτσα , γιατι αγαπιεστε ολοι παρα πολυ . Εμεις οταν αγκαλιαζομασταν παντα εμπαινε μονη της αναμεσα μας ή αν φιλιομασταν μας τραβαγε να την φιλισουμε και αυτην .

Τι εννοεις να της απαγορεψεις την εισοδο στο δωμάτιο ?

Τα μωρα πρεπει να μεγαλωνουν βλεποντας τους γονεις τους να αγαπιουντε , να αγκαλιάζονται , να λενε γλυκολογα , να φιλιουντε . Φυσικα οχι πιο "ιδιαιτερα" πραγματα !

Εκ των πραγμάτων οταν εχεις μωρο , οι προσωπικες στιγμες (και δεν εννοω τις σεξουαλικες αλλα οι ηρεμες συζητήσεις , τα χαδια κλπ ) γινονται οταν το μωρο κοιμαται ή λειπει . Ειναι δυσκολο να προσπαθεις να χαλαρώσεις με τον ανθρωπο σου οταν ενα παιδακι σ΄αυτη την ηλικια ειναι μαζι σας και θα θελει να παιξει ή να επιζητά την προσοχή σας συνεχεια .

juliet έγραψε:

Τελικά κορίτσια ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να πάει το μωράκι στο δωμάτιο του?Κ έμενα η δική μου είναι μικρή ακόμα κ σκέφτομαι να την κρατήσω μέχρι 6μηνών δίπλα μου!!!!!!!!Μπορεί κάποια υπεύθυνα να μας απαντήσει?????????? :unsure:

Τι σημαινει υπευθυνα ?

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικια που να ναι ιδια για ολα τα μωρα . Καθε μωρο εχει τις δικες του αναγκες .

Αυτο που ειναι συνηθες δηλ μετα τους 6 μηνες , σε μερικα μωρα δεν ταιριάζει . Το δικο μου τοτε περασε το αγχος αποχωρισμου και ξυπνουσε καθε μιση ωρα για να δει αν ειμαι διπλα της . Αρα για το δικο μου τοτε δεν ηταν η καταλληλη ηλικια .

Το ζητουμενο για μενα ειναι να αφουγκραζεται καθε μητέρα τις αναγκες του μωρου της . Αν πραγματικά ακουμε τις αναγκες του μωρου , τοτε θα ξερουμε για ολα οσα το αφορουν πια ειναι η καταλληλη στιγμη

:)

H μικρη μια χαρα κοιμαται στο δωματιακι της μιας που ετσι και αλλιως την κοιμιζω αγκαλιτσα θηλαζοντας δεν εχει καποιο προβλημα

ξυπναει μια δυο φορες τη νυκτα και σηκωνωμαι για να την θηλασω και να κοιμηθει παλι ηρεμα

Ο Αντρας μου λεει την μαμα να εχουμε διπλα και παμε και στην κολαση

την πηρα μια δυο φορες κοιμισμενη στο κρεβατι μας επειδη μου ελειπε και ειχα καλοσυνιθισει να εχω ποτε τον αντρα μου αγκαλιτσα και ποτε την μικρη το ειχα διπορτο και με βολευε

τωρα οσο αφορα την απαγορευση στο δωματιο του μπαμπα και της μαμας γινετε το βραδυ που ο μπαμπας μετα τις 10 το βραδυ παμε τη μικρή στο δωματιό τις τιν κυμιζω και μετα επιστεφω στο δωματιο μας, αφηνομε και την πορτα ανοικτη για να μασ ερ8ει παλι πισω αν ξυπνήσει το βραδυ , τις υπολοιπες ωρες ειμαστε ολοι μαζι

ο μπαμπας θελει η μικρη να σινι8ισει και να αγαπισει το δωματιο τις και να καταλαβει οτι αυτο ειναι το δικο της δωματο και οχι το δωματιο του μπαμπα και τις μαμας

παντως ο μπαμπας οταν βλεπει οτι η μικρη βλεπει οτι θελει να μας χωρισει δεν της παει κοντρα μας λεει η μικρη δεν μας θελει μαζι ωρα να την παρεις στο δωματιακι της να παιξετε να σε εχει αποκλειστικα

αυτο που λες για το να την παιρνουμε και αυτη αγκαλιτσα ουτε που μας περασε απο το μυαλο

λολ

• 2 weeks later...

κοριτσια εμενα τα διδυμακια μου κοιμουνται στο δωματιο τους απο το δευτερο βραδυ!κ αυτο γιατι το πρωτο που κοιμηθηκαν στο δικο μας δεν μπορεσα να ηρεμησω στιγμη απο το αγχος μου.την επομενη τα πηγαμε στο δικο τους κ ειναι μια χαρα και αυτες κ εγω.τις ακουω οτι κ να γινει λες κ ειναι διπλα μου κ ειναι πολυ ανετες στις κουνιες τους κ οχι στριμωγμενες στις καλαθουνες (δεν χωρουσαν δυο κουνιες στην κρεβατοκαμαρα)

Να σου πω τι κάναμε εμείς...

Τον μικρούλη μου τον είχαμε στο δωμάτιο μας μέχρι 8 μηνών.

Αυτό έγινε γιατί θηλάζαμε και ήταν κουραστικό για μένα να μετακινούμαι.

Όταν άρχισε να κοιμάται τα βράδια, τον πήγαμε στο δωμάτιο του.

Για 10 μέρες κοιμόμασταν κι εμείς μαζί του.

Ήταν περισσότερο δύσκολο για μένα να τον αποχωριστώ, παρά για εκείνον...

& μας ζηλεύει όταν αγκαλιαζόμαστε & έρχεται κοντά μας.

Αυτό που κάνουμε είναι να τον παίρνουμε κι αυτόν αγκαλίτσα εκείνη τη στιγμή.

καλησπερα!αργησες να την βαλεις στο δωματιο της και τωρα θα ζοριστεις νομιζω.καλο θα ειναι να ξεκινησετε με τον μεσημεριανο υπνο πηγαινοντας την στο δωματιο της-κανοντας την να εξοικειωθει με το χωρο-με το κρεβατι της πρεπει να νιωθει ανετα με το δωματιο της...ας πουμε παιξτε περισσοτερη ωρα εκει και αυτη την ηλικια αρχιζει νομιζω να καταλαβαινει αυτα που θα της λες-οτι ολα τα παιδακια κοιμουνται στα κρεβατακια τους και κατι τετοια παρομοια και ξαπλωσε και εσυ μαζι της αν αυτο ειναι δυνατον.ελπιζω να τα καταφερεις γρηγορα!!!!

Όντως κορίτσια το δυσκολότερο είναι εμείς να αποχωριστούμε τα παιδιά μας.

Εγώ όταν γεννήθηκε η μικρούλα μου την έβαλα κατ' ευθείαν στο δωμάτιο της και αυτό γιατί δεν είχα χώρο στο δωμάτιο μου να βάλω την κούνια της.

Βέβαια έτυχαν πολλά βράδια, ειδικά όσο τη θήλαζα που κοιμόμουν και εγώ μαζί της. Σιγά σιγά όμως συνήθισε και τώρα που είναι κοντά στα 4 έχει καταλάβει ότι ο καθένας πια κοιμάται στο κρεβάτι του.

Όσο για τις ζήλιες, η αλήθεια είναι ότι όποτε βλέπει τον μπαμπά της να με αγκαλιάζει έρχεται και αυτή πάνω μας λέγοντας "ασε μπαμπά τη μαμά μου..δική μου είναι". Βεβαια με τον τρόπο μας προσπαθούμε να της δώσουμε να καταλάβει κάποια πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σε σωστό δρόμο.

Σου εύχομαι να τα καταφέρεις όσο γίνεται πιο γρήγορα για το κάλο του παιδιού προπάντων.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...