Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας!!Το δικο μου θεμα εχει να κανει με την θρομβοφιλια και τις ενεσουλες που κανουμε σε αυτη τη περιπτωση.Απο τη πρωτη μερα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος ξεκινησα τις ενεσεις innohep 4500 μοναδες.Απο τοτε καθε μηνα εκανα μια αιματολογικη την αντι-χα η οποια δειχνει αν πρεπει να συνεχισω την ιδια αγωγη ή να ακολουθησω καποια αλλη.

Σε 1 εβδομαδα μπαινω στο μηνα μου κ ο γιατρος μου,μου ειπε να τις σταματησω.Δε σας κρυβω οτι ενιωσα μια ανασφαλεια οτι αν τις σταματησω μπορει κατι να συμβει κ ξαναπηρα το γιατρο τηλ κ μου ειπε πως ετσι γινεται και να μην αγχωνομαι για τιποτα.Η αληθεια ειναι οτι με καθησυχασε κ δεν ανησυχω τωρα αλλα θα ηθελα να μαθω κ τη δικη σας εμπειρια πανω σ'αυτο αν καποια την εχει περασει ή την περναει.

Ξερω και περιπτωσεις που συνεχιζουν τις ενεσεις κ αφοτου γεννησουν αλλα σε αυτες τις περιπτωσεις που ξερω εγω τουλαχιστον ειναι γιατι οι γιατροι δε ξερουν ακριβως το μεγεθος της θρομβοφιλιας κ συνεχιζουν με εξετασεις κ μετα τη γεννα να το ψαχνουν. :unsure:

Δημοσίευση

Κι εγώ κάνω innohep, 2 * 3500 μονάδες, πρωί και βράδυ. Είμαι υπό παρακολούθηση και από αιματολόγο, κάνω την αντι-χα κάθε μήνα κι εγώ.

Έχω παρεμφερές πρόβλημα με τη θρομβοφιλία (αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο).

Ακόμα δεν έχω συζητήσει με τους γιατρούς για το τι θα γίνει στη δική μου περίπτωση, αλλά απ΄ότι ξέρω, τις ενέσεις τις σταματάνε λίγο καιρό πριν τον τοκετό γιατί αλλιώς θα υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας. Επίσης ξέρω ότι τις συνεχίζουν μετά τον τοκετό για κάποιο διάστημα.

Με το καλό να γεννήσεις, όλα θα πάνε καλά!! :)

Δημοσίευση

καλησπερα κ απο μενα εγω θρομβοφιλια δεν εχω ειμαι θετικη σε μια μεταλλαξη ειμαι ομοζυγη κ βαζω ινοχεπ 0.45 μια φορα την ημερα με παρακολουθει αιματολογος κ κανουμε διαφορες εξετασεις για ινωδογονα ντι νταιμερς κ τα συναφη.θα την βαζω μεχρι πρωτα ο θεος να γεννησω γιατι 3 φορες δεν σταθηκα τυχερη κ φαντασου οτι εχω ενα κοριτσακι κ μετα εμφανιστηκαν ολα.η αδερφη μου οταν εμεινε εγκυος τις εβαζε προληπτικα χωρις να ξερει αν εχει η οχι λιγο πριν να γεννησει τις σταματησε λιγες μερες πριν κ μετα αφου γεννησε τις εβαζε για 40 μερες νομιζω.ελπιζω να βοηθησα.καλη λευτερια το μεγαλο κομματι εφυγε με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου.οι γιατροι γνωριζουν τι πρεπει να κανουν

Δημοσίευση

Καλημέρα.

Εγώ ξεκίνησα με innohep 0,45 και εδώ και μια εβδομάδα κάνω των 0,7.

Απο ότι με έχει ενημερώσει η αιματολόγος μου θα συνεχίσω και 2 μήνες αφού γεννήσω. Νομίζω πάντως ότι τις σταματάς όταν είναι να γεννήσεις. Έχω μετάλλαξη σε δυο παράγοντες - ο ένας και πιο σοβαρός είναι V-Leiden. Και αρνητικό rheshus οπότε κάνω και έμμεση coombs κάθε μήνα μαζί με anti-xa.

Να ακολουθείς τις εντολές των γιατρών - κάτι παραπάνω από εμάς ξέρουν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πλεον ουτε εγω θελω να ακουω δυσαρεστα δεν μπορω. Με πιανει ψυχοπλακωμα.
    • Ναι. Εχθες που ειμασταν στην βαπτιση μου ειπε μια κοπελα οτι εχασε το μωρο της λιγο πριν την αυχενικη διαφανεια. Επαθα σοκ.
    • Κορίτσια μου γεια σε όλες σας και καλό μήνα!!! Είχα λείψει πολλούς μήνες απ' την παρέα εδώ μιας και απλά επιβιώναμε με τον μικρό τους τελευταίους μήνες και τώρα κάπως αρχίζω να μπαίνω λίγο σε μια σειρά και να βρίσκω χρόνο για μένα πέρα απ' τον ρόλο μου ως μαμά. Κι αφού ξεκίνησα πρωτα με τις μανουλες που ήμασταν μαζί στην εγκυμοσύνη, αφιέρωσα χρόνο να δω τι κάνουν και τα κορίτσια μου εδώ και έχω πάθει ΣΟΚ με πόσες εγκυμοσύνες έχουμε 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰 Είμαι πολύ χαρούμενη για όλες τις κοπέλες, απλά έχω συγκινηθεί ένα τσικ παραπάνω με τα κορίτσια που ήμασταν εδώ μαζί από παλιά στον αγώνα, περάσαμε τις δυσκολίες μας μαζί, τις απώλειες μας αλλά και τις χαρές μας.... Κορίτσια μου @Naty_ @marinamanoulitsa @Mantarini @annie! @Rena92 συγχαρητήριαααααααα! Έχω χαρεί τόσο πολύ που διάβασα τις χαρές σας!!  Αλλά και το plot twist - @Παρασκευαιδου  ΖΑΙΡΑ ΜΑΣ ,ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΚΙ ΕΣΥΥΥΥΥΥΥ???? Έχω τρελαθεί!!! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻 @Elk κορίτσι μου, τι ευχάριστα είναι αυτά;;; Κορίτσια έχω χαρεί απίστευτα, και στα κορίτσια μου που περιμένουν ακόμα, όπως είχα γράψει κάποτε: όλες μας θα "απφοιτησουμε" απ' αυτή τη ρημαδα την ενότητα, αργά ή γρήγορα.... όσες κοπέλες ήμασταν εδώ, κάποια στιγμή βρεθήκαμε με μωράκια στις αγκαλιές μας... Με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο, όλες θα τα καταφέρουν 💖💖💖 Εμείς είμαστε καλά, ο μικρός μου είναι πλέον 8 μηνών, έχουμε αρχίσει στέρεες αλεσμένα και πρόσφατα κομμάτια δειλά δειλά. Έχει περίπου 1.5 εβδομάδα που αποθηλασα από προσωπική επιλογή, μιας κι έχω επιστέψει στη δουλειά απ' τον Ιούλιο κι ο μικρός θα ξεκινήσει βρεφικό την εβδομάδα που μας έρχεται 🙏🏻 Η ζωή είναι τελείως διαφορετική πλέον, και δε θυμάμαι πια πως ζούσα χωρίς τον γιο μου 🩵 (σε αυτό το θέμα με τη μνήμη παίζει να ευθύνεται κι η αϋπνία για να μαι ειλικρινής 😂😂😂)
    • Καλησπέρα κορίτσια🌸  Εμένα ξεκίνησε να κοιμάται πλάι ή εντελώς μπρούμυτα και φοβάμαι λίγο γιατί εχθές ξύπνησα να την ελέγξω και λέω πάει θα σκάσει το μωρό 😅  @Sotiria_94 εμένα δεν έπιανε πιπίλα στην αρχή, ήθελα πολύ όμως να πιάσει! Είχα πάρει 2-3 μάρκες και έπιανε με μεγαλύτερη ευχαρίστηση της bibs όμως δυστυχώς δεν είναι ορθοδοντικές και δεν της ξανά έδωσα. Αποφάσισα να δώσω μόνο μια μάρκα και πήρα της Philips μετά από πολύ ψάξιμο.  Της την  πρόσφερα όσο περισσότερο μπορούσα μέσα στην μέρα ακόμα και αν την έφτυνε και σιγά σιγά μέρα με την μέρα την έπιασε και τώρα δεν κοιμάται χωρίς πιπίλα. Όταν κοιμηθεί καλά την φτύνει στον ύπνο της και δεν την ξανά θέλει.    Πιστεύω σιγά σιγά ίσως πιάσει και να μην βάζει το χεράκι🙏🏻    
    • Κορίτσι μου και όποια άλλη ενδιαφέρουσα, είναι τα fidget spinners! Εγώ τα έγραψα σβούρες τώρα στα ελληνικά, δε ξέρω αν είναι η σωστή μετάφραση και σας μπέρδεψα 😂 έχει στο τεμου, έχει και παντού! Ενδεικτικά τώρα βάζω ένα λινκ απ' το τεμου:  https://share.temu.com/73dAOpocOKB
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...