Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τοπκο πλυσιμο?!?

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!!!

Η μικρή μας σε λίγες μέρες κλεινει τους 4 μήνες κι απο βάρς είμαστε περίπου 6 κιλά. Όσον αφορά την καθαριοτητά της καθημερινό μπανάκι και αν μέσα στη μέρα κάνει κακά την πιάνω απο το ένα μπουτάκι και την γυρνάω ανάποδα σε όλο το μήκος του χεριού μου (μπρουμυτα δηλαδή) και την έπλενα με τρεχούμενο νεράκι απο νιπτήρα.

Το θέμα όμως είναι πως πλεόν έχει βαρύνει και δεν είναι καθόλου έυκολο.. αφήστε που πλέον το μπούτι της δε χωράει στην παλάμη μου για να τη κρατάω γερά.

Πως λοιπόν κάνετε εσείς το τοπικό πλύσιμο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου αγγελινα και να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου!

Εγώ έχω αγοράκι 6 μηνών και από περίπου 3 μηνών και εγώ λόγω βάρους άλλαξα στάση πλυσίματος. Απλά τον έχω μπρούμυτα οπου με το αριστερό μου χέρι του κρατάω την δεξιά μασχάλη έτσι ώστε το στήθος του να ακουμπάει στο χέρι μου. Τα ποδαράκια ακουμπάνε στο νυπτήρα. Δεν ξέρω άν έγινα σαφής.... :blink:

Βέβαια, όσο γνωρίζω για την καθαριότητα των κοριτσιών (από την αδερφή μου και τον αδερφό μου που έχουν κορίτσια) ΔΕΝ κάνει να πλένονται μπρούμυτα γιατί παθαίνουν έτσι εύκολα μολύνσεις στο πουλάκι τους. Η σωστή στάση είναι ανάσκελα και να τα καθαρίζουμε από μπροστά προς τα πίσω. Η αδερφή μου θυμάμαι και έπλενε την ζουζούνα της έχοντάς την ανάσκελα με το αριστερό χέρι και όταν πλέον βάρυνε το μωρό, την είχε στο αριστερό χέρι πάλι ανάσκελα αλλά πιο καθιστή, κρατούσε το αριστερό μπούτι της και το δεξί ποδαράκι της ακουμπούσε δίπλα στην βρύση, δηλαδή είχε την βρύση ανάμεσα στα πόδια της μικρής.

Τώρα, ότι πιστεύεις κάνε ... ο παιδίατρος δεν σε ενημέρωσε για το τοπικό πλύσιμο; :huh: Συνήθως στα κοριτσάκια τονίζουν τον τρόπο.

Αγγελίνα μου,εχω αγοράκι αλλά από όταν ηταν νεογέννητο ως κ τώρα(κ ναι έχει βαρύνει!!)τον κάνω σε κάθε λλαγη πλύσιμο στο νυπτήρα όπως κ η μαρυλού.Με το αριστερό χέρι τον κρατάω,η κοιλίτσα του ακουμπάει το βραχίονα μου,στην ουσία εχω το βραχίονα μου κάτω απο τις μασχαλίτσες του κ εκείνος "γραπώνεται"πάνω στο χέρι μου.Ετσι,προσωπικά,μπορώ να τον ελέγχο χωρίς να μου φεύγει η να γλυστράει γιατί είναι όλος μέσα στο νυπτήρα κ ταυτόχρονα τον κρατάω κ τον πλένω με το δεξί!!Μήπως είναι μικρός ο νιπτήρας σου κ δυσκολεύεστε κ οι 2?Δοκίμασε τότε με λεκανίτσα σε ύψος που να σε βολεύει!Γιατί σίγουρα τώρα που έχει μεγαλώσει,δεν σου είναι εύκολο να μετριάσεις όλο της το βάρος πάνω στο χέρι σου κ μόνο εκεί!Δοκίμασε κ ο,τι άλλο θες εδω είμαστε!!

aggelina78 η μικρη μου ειναι 13 μηνων και συνεχιζω να την πλενω καθε

φορα που κανει κ@κ@..

Μεχρι πριν 2 μηνες περιπου την εβαζα κατω απο την βρυση του νυπτηρα

ανασκελα για να φευγουν οι βρωμιτσες απο τον κωλακο.. :)

Εβαζα το χερι μου σε ολο το μηκος της πλατουλας της, με το κεφαλακι της να ακουμπαει στο μπρατσο μου και η παλαμη μου στο μπουτακι της.

Ταλαιπωρια ομως... :( Καθε μα καθε φορα γινομουν μουσκεμα... :(:(

Τωρα πλεον την βαζω ορθια μεσα στη μπανιερα και την πλενω με το "τηλεφωνο" του ντους...

Κανε δοκιμες, για το πως σε βολευει καλυτερα..

Φιλια

εγω κοριτσακια τη πλενωσε σε καθε αλλαγη πανασ ειτε τσισακια ειτε κακακια..τι να κανω??συγκαιγεται πολυ ευκολα :( βεβαια δεν ειναι κ πουπουλο αλλα τη περνω αγκαλαι στον ωμο μου κ με το 1 χερι μου της πλενω τον πωπουλι :P

eyxaristw poli koritsakia! Me voithisate poli..pleon otan kanei kakakia thn plenw exontas sthn "kathisti" sto mpratso mou kratwntas to aristero ths mpouti.. einai kourastiko alla ligotero apo thn stash pou eixa uiothethsei apo tote pou htan neogennhti..

filia!

εγω αυτο που εκανα ηταν να γεμιζω ενα λεκανακι με χλιαρο νερο κ με μικρα πανακια την επλενα τοπικα μετα απο καθε αλλαγη πανας με κακα.ετσι καθως την ειχα ξαπλωμενη καθαριζα πρωτα με μωρομαντηλα τα πολλα κ την επλενα κιολας.βολευε παρα γιατι ετσι την καθαριζα πιο σχολαστικα αναμεσα στο παπι της κ τα μπουτακια που μαζευει τις περισσοτερες ακαθαρσιες.δοκιμασε το νομιζω οτι βολευει πραγματικα.

Aggelina μου την πλένεις πάρα πολύ σωστά την κόρη σου...Μπρούμυτα στο χέρι πρέπει να είναι το παιδί....Εξάλλου, δε νομίζω ότι ένας νοήμων άνθρωπος θα έπλενε ένα μωρό από πίσω προς τα μπρος... :blink::blink::blink::blink:

Εμένα η κόρη μου είναι 16 μηνών....Στην αρχή την έπλενα μπρούμυτα....Και έπλενα με φορά "από μπρος προς τα πίσω"....Δεν υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί...Τι άλλο θα ακούσω δηλαδή;;;; :blink::blink::blink:

Μετά όταν κι εγώ δεν μπορούσα να την κρατήσω, την έβαζα πάταγε με τα πόδια της μέσα στο νεροχύτη, είχε τον πωπό της γυρισμένο στη βρύση , ήμασταν μούρη με μούρη και την έπλενα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο....

Εδώ και 2 μήνες την πλένω μέσα στην μπανιέρα...Ακουμπάει πάνω στην μπανιέρα, κρταιέται κι εγώ την πλένω...Πάλι με τον πωπό στη βρύση είναι..Και φυσικά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ποτέ με μόλυνση.....

Τον τρόπο αυτό μου τον έδειξαν στο μαιευτήριο οι μαίες...

Εγω τον δικο μου- ηταν εξαρχας μπαμπατσικο...χιχιχιχι με το που αρχισε να στεκετε ορθιος η να στηρηζετε στα 4 τον εβαζα στην μπανιερα και τον επλενα ετσι.

Και εγω τον πλενω σε καθε αλαγμα, εστω λιγο νερακι χωρις σαπουναδες αμα κανει μονο τσισακια..φυσικα οταν ειμαστε εξω μωρομαντηλα αλλα με το που παω σπιτι μεσα στην μπανιερα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...