Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!

Μόλις εγγράφηκα στο φόρουμ και ο λόγος είναι γιατί πρόσφατα έμαθα κι εγώ οτι έχω ινομύωμα το οποίο και πρέπει να αφαιρεθεί.

Ο γιατρός που μου το διέγνωσε μου είπε οτι δεν θα μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά μετά την λαπαροσκόπηση (μόνο με καισαρική).

Πήγα όμως και σε έναν δεύτερο (με πιο σύγχρονα εργαλεία). Αυτός μου είπε οτι θα είναι τόσο μικρές οι τομές που θα μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά στο μέλλον.

Αυτό που με ανησύχησε είναι οτι ο τελευταίος γυναικολόγος στον υπέρηχο ανακάλυψε οτι είναι πολύ αυξημένο το ενδομητριακό τοίχωμα! Θα μπορέσει να δει,λέει, τον λόγο μόνο με μικροκάμερα κατά την διάρκεια της αφαίρεσης! Υπαρχει κίνδυνος πολύποδα... :(

ΚΟΡΙΤΣΙΑ HELP!!! Έχει συναντήσει/αντιμετωπίσει καμιά σας κάτι ανάλογο??? Δημιουργεί υπογονιμότητα αυτό?

Ευχαριστώ πολύ!

Φραουλίτσα!

Δημοσίευση

Kοπελα μου καλωσηρθες!

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα μια φιλη μου ειχε πολυποδα και ινομυωματα. Αφαιρεσαι τον πολυποδα χωρις τομη (επεμβαση απο κατω) και τωρα ειναι εγκυος στον 6ο με λιγες προσπαθειες. Απλα αργοτερα θα βγαλει και τα ινομυωματα.

Αν εισαι Θεσ/νικη να σου συστησω τη γιατρο της που ειναι και δικια μου να παρεις αλλη μια γνωμη αν θες.

Δημοσίευση

εγω εμαθα οτι εχω ινομυωμα 12 εβδομαδων εγγυος....κ ηταν 10εκατοσ.γεννησα με καισαρικη(μου ειπε οτι εφραζε την εξοδο κ τον πιστεψα)...εμεινα αλλες δυο φορες εγκυος αμεσως με την πρωτη ασσχετα αν τα μωρακια δεν ζησαν(καποια προβληματα χρωμοσωμιακα) δεν με ενοχλησε καθολου σε τιποτα.τωρα εχει παει 4εκατοστα...κ δεν προκειτε να ξαναμεγαλωσει ποτε...να σημειωσω οτι κ στις δυο τελευταις εγκυμοσυνες εφτασε μεχρι 5εκατοστα...εχει ''αποτιττανωθει'' δεν ξερω αν το γραφω σωστα αλλα καπως ετσι ειναι η ορολογια....

σε οσους πηγα κανεις δεν μου ειπε να το αφαιρεσω γιατι θα εχω προβληματα μετα...μιλαμε για καμια 15 γιατρους...βεβαια δεν ξερω αν ηταν καλοι οι γιατροι αλλα κραταω οτι ολοι συμφωνησαν...

ψαξτο οσο μπορεις...μην αρκεστεις σε δυο γνωμες..να δεις ποσοι συμφωνουν.

Δημοσίευση

Καλησπερα fraoylitsa

ειχα και εγω ενα ινομυωμα το οποιο αφαιρεσα πριν απο περιπου 2 μηνες.

Στην δικη μου περιπτωση ηταν στην καρδια της μητρας και περα του οτι μου δημιουργουσε προβληματα (μητροργιες και φρικτους πονους) μου ειχε πει ο γιατρος μου οτι αν θελησω να κανω μωρο με αυτο εκει μεσα ΔΕΝ θα μπορουσε να πραγματοποιηθει κυηση.

Εγινε η αφαιρεση λαπαροσκοπικα

δεν γνωριζω ομως αν η λαπαροσκοπιση επιρεαζει στον τροπο γεννας

Οι τομες ειναι τοσο μικρες που ουτε καν φαινονται

και σην δικη μου περιπτωση εχω και 3 ραμματα πανω στην μητρα

η οποια μετα τον τελευταιο επανελεγχο (πριν ενα μηνα περιπου) ειχε επανελθει στα φυσιολογικα της.

Υ.Γ. Ειναι προτιμοτερο να γινει λαπαροσκοπικα παρα υστεοσκοπικα απο οτι μου ειπε γιατι υστεροσκοπικα τραυματιζεται η καιει το εσωτερικο της μητρας και ειναι δυσκολο μετα αν υπαρξει εμβρυομεταφορα να 'πιαστει' το εμβρυο

Δημοσίευση

fraoylitsa έγραψε:

Μαρία μου ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ ευχάριστα τα νέα! Δυστυχώς είμαι Αθήνα. Πρέπει να το ψάξω και εχω αγχωθεί.

Στη φωτό μάλλον είναι το αγγελούδι σου..Να το χαίρεσαι!!!!

Eυχαριστω κουκλα μου! Κι εσυ γρηγορα ενα σπορακι στην κοιλιτσα σου!

Παντως πιστευω πως ειναι αντιμετωπισιμη η κατασταση σου και δε συντρεχει λογος αγχους! Ολα θα πανε καλα! :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...