Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ιατρικές εξετάσεις πριν την προσπάθεια για σύλληψη


xwtiko

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλό/ πρέπει να κάνω εγώ ή ο καλός μου ή και οι δυο κάποιες ιατρικές εξετάσεις πριν να προσπαθήσουμε για παιδάκι και ποιες είναι αυτές ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατά την γνώμη μου, δεν είναι ανάγκη να αγχώνεσαι για τέτοια όταν ακόμα είσαι στην διαδικασία να κάνεις παιδάκι(και ενώ δεν έχεις κάποιες ενδείξεις που να σε ανησυχούν).Οτι εξετάσεις είναι απαράιτητες θα τις κάνεις έτσι κι αλλιώς όταν με το καλό μείνεις εγκυος κατά τον προγεννητικό έλεγχο.

Το ίδιο είχα ρωτήσει τον γιατρό μου πριν μείνω εγκυος στον μπεμπάκο μου και μουε είχε πει οτι θα μπορούσα αν ήθελα να κάνω από πριν το πακέτο του προγεννητικού, αλλά να ξέρεις οτι θα επαναλάβεις και μετά κάποιες από αυτές τις εξετάσεις.

Με το καλό!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή σου ημέρα xwtiko & καλώς μας ήρθες!!!!!!!

Η γνώμη μου είναι όχι..............

Μην ξεκινάς έτσι.............................

Χαλαρά κι ερωτικά πάρτο το όλο πράγμα...................

Αν δεις πως περνάει ο καιρός & νινί δεν..................

Τότε ψάξτο......................

Καλή......... διασκέδαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;););););););););););););););););););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα xwtiko.

Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να κάνεις καμία εξέταση - ο γιατρός μου, μου είχε πει ότι εξετάσεις κάνεις όταν προσπαθείς περίπου 1 χρόνο χωρίς να καταφέρεις κάτι.

Αν έχεις κάνει τεστ ΠΑΠ και είναι όλα καλά ξεκινάς αμέσως.. χωρίς άγχος και με πολύ πολύ καλή διάθεση.

Πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα filicine (φολλικό οξύ) - ένα χαπάκι την ημέρα. Καλό είναι να το πέρνεις 3 μήνες πριν την σύλληψη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα και απο εμένα και καλώς ήρθες.

Κοίτα, οι γιατροί σου λένε πως μετά απο έναν χρόνο περίπου προσπαθειών είναι καλό να ψαχτείς και να κάνεις εξετάσεις. Τώρα προληπτικά συνήθως γίνονται:

-εξετάσεις αίματος,

-εξετάσεις για αναιμίες και κυρίως για Μεσογειακή αναιμία,

-τεστ ΠΑΠ,

-πιθανά σαλπιγγογραφία

και ίσως, και σπερμοδιάγραμμα.

Αυτά τα ολίγα αλλά και πάλι είναι σχετικά γιατί εξαρτάται απο τον γιατρό σου. Εγώ πάντως σου εύχομαι σύντομα με ένα μωράκι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

xwtiko, καλημερα!!!Αλλοι λενε να περιμενεις και μετα τον ενα χρονο να μπαινεις στη διαδικασια των εξετασεων. Αλλοι λενε καλυτερα να ξερεις απο πριν αν -χτυπα ξυλο- εχεις κατι οποτε το διορθωνεις και προχωρας στις προσπαθειες σας. Εγω αν και ηθελα να κανω απο την αρχη εξετασεις δεν με αφηναν. Κάποιοα στιγμή εκανα μονη μου ορμονικό προσδιορισμο που γινεται συγκεκριμενη ημερα στην αρχη της περιοδου και ελεγχο προγεστερονης πάλι στην αρχη και κάπου στη μεση του κυκλου, θα σου πει ο γυναικολογος σου αναλογα με τον κυκλο σου. Εννοείται εχεις κανει τεστ παπ και σε εχει ελεγξει και υπερηχογραφικα για τυχον ινομυωματα κλπ. Μετά αν θες κανεις σαλπιγγογραφία και ο αντρας σου σπερμοδιαγραμμα. Μετα υπάρχουν κάποιες αλλες εξετασεις αναλογως των αποτελεσματων αυτων. Πάντως αν και δεν μου βρηκαν κατι και ηταν καθαρα τυχαιο οτι εμεινα εγκυος περιπου μετα απο 1 1/2 χρονο προσπαθειων, θα ηθελα να ξερω απο την αρχη αν ειχα κατι, θα ειχα γλυτωσει απειρες συζητησεις και αγωνιες. Πάντως ευχομαι να μην χρειαστεις να κανεις καμια εξεταση και να ερθει αμεσως το μπεμπακι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θα ελεγα να κανεις ιατρικες εξετασεις. σιγουρα οχι σπερματοδιαγραμμα και σαλπιγγογραφια αλλα τεστ παπ μεσσογιακη αναιμια στιγμα ερυθρα τοξοπλασμα ηπατιτιδα γιατι καμια φορα βοηθαει να βαλεις κανενα εμβολιο οποτε να μην ανχωνεσε κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ με την ina 2006, αλλά να ξέρεις ότι τα εμβόλια πρέπει να τα κάνεις τουλάχιστον 3 μήνες πριν ξεκινήσεις τις προσπάθειες. Οπότε αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις άμεσα (καλοκαιράκι, θάλασσα, διακοπές... η καλύτερη περίοδος)καλύτερα να μην κάνεις τίποτα και να βάλεις κατευθείαν για μωράκι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση! Η αλήθεια για το καλοκαιράκι και τις διακοπές είναι πως μένουμε Ηράκλειο και σκεπτόμουν να το καθυστερήσω κανένα μήνα ή 2 ώστε να ευχαριστηθώ τα μπάνια μου με άνεση όσο παίρνει και να μην ανησυχώ σε τι θάλασσα βουτάω.

Κάτι άλλο. Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ. Για γυναικολόγο εμπιστεύεστε γιατρό του ΙΚΑ ή πάτε σε εξωτερικό? Νομίζω ότι στο ΙΚΑ με “ξεπετάνε” στα γρήγορα και δεν μου εμπνέουν και πολύ εμπιστοσύνη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φιλική συμβουλή: μακριά από γιατρούς ΙΚΑ.

Δεν έχεις δικό σου γυναικολόγο?Αν οχι ρώτησε κάποια φίλη που εμπιστεύεσαι και κατα προτίμηση να έχει εμπειρία εγκυμοσύνης με τον γιατρό που θα σου συστήσει.

Μετά -για το οικονομικό- εννοείται οτι θα πηγαίνεις μια φορά τον μηνα σε γιατρό του ΙΚΑ (στο Κεντρο μανας και παιδιου σου κλείνουν γρήγορα ραντεβού και δεν σε ταλαιπωρουν)ισα ισα για να σου γράφει τα φάρμακα και τις εξετάσεις σου. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ Κ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΙΜΙΑ ΚΛΠ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΓΚΥΟΥΛΑ!!!!!!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 2ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΙΣΙΜΟΣ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ Κ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΑΞΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΕΧΕΙ Κ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞΩ ΠΟΥ ΠΑΩ Κ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ.ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou k apo mena...egw otan ksekinhsa prospatheies o giatros mou mou edwse na kane eksetaseis..progenetikos elegxos legetai..k exei mesa eksetaseis aimatos opws gia toksoplasma gia eruthra k gia thn omada aimatos k gia ta antiswmata....egw plhrwsa kapou sta 50 eurw se ergasthrio..alla aksizei ton kopo na gnwrizeis pistepse me

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω με τα κοριτσια στο να τις κανεις απο τωρα τις εξετασεις.εγω τις εκανα και ειχα ανδρεοπλασμα(το κολλησα απο σκυλια γατια τετοια πραγματα)εκανα την θεραπεια μου και σημερα χερομε τα ζουζουνια μου.οσο για τον γιατρο του ικα,ειναι σε τι ανθρωπο θα πεσεις.εγω ειμουν σε ιδιωτικο και με κοροιδευε και πηγα στο ικα και ετσι γνωρισα τον σημερινο μου γυναικολογο που με ξεγεννησε δυο παιδια.αν αποφασιζαμε να κανουμε και τριτο παλι σε αυτον θα πηγενα.μην νομιζεις.παλι στο ιατρειο του πηγενα.επισκεψη πληρωνα.στο ικα μονο εξετασεις και φαρμακα μου εγραφε.σε περιπυωση εγκυμοσηνης δεν σε εξεταζουν στο ικα.γρηγορα με ενα γερο μωρακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Μαράκι πρώτα ολοκλήρωσες τη θεραπία και μετά ξεκινήσατε για τα ζουζούνια ή μπορούσε να γίνει κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Νομίζω θα ήταν ιδανικό να βρώ ένα καλό γιατρό του ΙΚΑ τον οποίο θα μπορούσα να επισκέπτομαι εξωτερικά, τουλάχιστον να γλιτώνω φάρμακα και εξετασεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΨΑΞΕ Η ΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΗ ΣΟΥ Κ ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ Κ ΟΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!ΜΙΝ ΑΝΧΩΝΕΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κ εγώ ακριβώς το ίδιο στον ύπνο! Πάντα ξεκινάω στο πλάι, από αριστερά μου είπε κυρίως ο γιατρός μου κ πάντα ξυπνάω ανάσκελα. Γυρνάω χωρίς να το καταλαβαίνω. Βέβαια εγώ ποτέ δεν ένιωσα ενόχληση στα ανάσκελα.
    • Εγώ πάντως ξεκίνησα να ετοιμάζω σιγά σιγά το δωμάτιο της (βέβαια κούνια, συρταριερα κτλ τα ειχα) για να μπορώ να ξεθάψω τα ρούχα της πρώτης κ να αρχίσω να τα πλένω, σιδερωνω κτλ.  Επειδή 10-25 Ιουλίου θα πάμε διακοπές θέλω μέχρι τον Ιούνιο να τα έχω έτοιμα αυτά, μην αφήσω πολλά για τον τελευταίο μήνα. Οπότε εγώ πιστεύω πως καλά είναι να ξεκινήσεις τα ψώνια σιγά σιγά. Τους μήνες εγώ τους υπολογίζω με την ΠΗΤ κ όχι με τις εβδομάδες. Δηλαδή εγώ που έχω ΠΗΤ 28/8 κάθε 28 αλλάζω μήνα. 28 Μαΐου θα μπω στον 7ο. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει έτσι.
    • @Kate1992 @Naty_ @Elli13 χαίρομαι που ακούω τα νέα σας και τα συμπτώματα σας! Κάπως με καθησυχαζουν κι εμένα γιατί κι εγώ έχω κάποιες μέρες που νιώθω πολύ έγκυος κι άλλες που το ξεχνάω 😅 τις προάλλες ανησυχούσα ότι τα συμπτώματα δεν είναι πολύ έντονα και με το που έκανα αυτή τη σκέψη, ήμουν στο σούπερ μάρκετ, μου ρθε ένα κύμα ναυτίας περιποιημένο, κι λέω αχ το σποράκι μου υπενθυμίζει ότι είναι εδώ ❤️❤️ Αλλά γενικά κι εμένα οι κράμπες σταμάτησαν, τώρα που είπε η Κέιτ για το μαγνήσιο, συνειδητοποίησα ότι η πολυβιταμινη που παίρνω έχει μέσα και μαγνήσιο οπότε μπορεί να παίζει ρόλο. Έχω ναυτίες κυρίως το πρωί αλλά ποτέ δεν έχω κάνει εμετό και μες τη μέρα με πιάνουν και καούρες έντονες αλλά σταματούν μετά από κάποια λεπτά. Νιώθω ότι κουράζομαι εύκολα, κοιμάμαι στάνταρ μία ώρα το μεσημέρι που δεν είναι κάτι που κάνω συνήθως, δλδ εκτός εγκυμοσύνης. Και το στήθος συνεχίζει να πονάει απλά λίγο λιγότερο πλέον γι'αυτό και ανησύχησα. Είναι κι αυτά τα συμπτώματα που απ' τη μια μας τη δίνουν απ' την άλλη όμως μας καθησυχαζουν - μια τρέλα 🤣🤣 σήμερα είμαι 6+1 και πραγματικά δε βλέπω την ώρα να πάω στο ραντεβού την τρίτη 🙏🙏🙏
    • Εσύ όπως αισθάνεσαι κορίτσι μου ❤️ είναι σημαντικό και για την ψυχική υγεία και ηρεμία 🙏 και για σένα και για τον άνδρα σου ✨ εμείς βέβαια σου ευχόμαστε να έρθει όσο πιο σύντομα 🤞🤞🤞 να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σας 😍
    • Καλημέρα κορίτσια μου!!!!εχθές περάσαμε σούπερ στο πάρτυ!!!σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας 😘 να είστε καλά!!! Έχω αρχίσει να έχω πονακια ωορρηξίας οπότε άρχισα τα τέστ...βέβαια εχθές είχαμε και επαφή....για να δούμε... Κορίτσια έχω πάρει μια απόφαση...θα προσπαθήσω έως και Γενάρη του 25 μετά σταματάω...θα κλείσω 3,5 χρόνια προσπαθειας τότε... σταματάω μετά τις προσπαθειες...εννοώ δεν ξαναμετραω γόνιμες ...ούτε στοχευμένες επαφές... τίποτα... εύχομαι να έρθει έως τότε... Φτάνει τόσο....μετα τα παρατάω...και δόξα Τω θεώ έχω δύο αγοράκια...🙏
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...