Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΟΝΤΙΑ Κ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ!

ΕΧΟΥΜΕ 8 ΔΟΝΤΑΚΙΑ Κ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ "ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ" ΠΟΤΕ :dry::blush:

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΛΙΓΑΚΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Κ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ..

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΓΩ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ Κ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΛΕΕΙ(ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΩΡΑ)ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΖΑ Κ ΝΕΡΑΚΙ Κ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΛΑΚΗ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ..

ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ..

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ??ΥΠΕΡΒΟΛΗ Η' ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα, ο Δημήτρης μου σε 2 μήνες κλείνει τα 2. Ο παιδίατρος μας είπε ότι δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα μπορόυσα να του πάρω μια μικρή οδοντόβουρτσα και να με λίγο νερό να του τα καθαρίζω. Του πήρα μια, την βρέχω και του τη δίνω και κάνει μόνος του τα δοντάκια του. Μη φανταστείς με λεπτομέριες αλλά τα τρίβει. Ως εκεί. Θεωρώ ότι καλό είναι να τους τα πλένουμε αλλά μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο... εγώ είμαι πάντα της λογικής ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.

:kiss::kiss::kiss:

Ντινακι εμεις τα πλενουμε με μια βρεφικη οδοντοκρεμα και οδοντοβουρτσα απο το φαρμακειο. Το εχω ενσωματωσει στην βραδυνη ρουτινα του για να του "μεινει" και μεγαλωνοντας. Ασε που πιστευω οτι του αρεσει γιατι τριβει και τα ουλακια του!! :)

Οταν το δοντακια του Ιασωνα εγιναν 4 μας ειπε ο παιδιατρος πως πρεπει να αρχισουμε να τα καθαριζουμε, πριν ελεγε οτι δεν ειναι απαραιτητο.

Οι λογοι ειναι:

1. Oτι ακομα και σε αυτα τα πρωτα δοντακια δημιουργειται ευκολα τερηδονα που αντιθετα απο οτι πιστευαν παλια οτι δεν πειραζει να χαλασουν γιατι θα τα αλλαξει, τελικα πειραζει και τα καινουρια που θα βγουν απο κατω...

2. Εγκαθισταται απο νωρις μια καλη συνηθεια.

3. Το μωρο ανακουφιζεται απο το μασαζ που γινεται στα ουλα και τα ουλα τριβονται σιγα-σιγα... Ετσι τα δοντια βγαινουν πιο ανωδυνα.

Οι τροποι που μας προτεινε ειναι ειτε με μια γαζα τυλιγμενη στο δαχτυλο, βουτηγμενη στο ενα καθαρισμα σε αλατονερο και στο αλλο σε σοδονερο εναλαξ, ειτε με δακτυλοδοντοβουρτσα και βρεφικη οδοντοκρεμα χωρις φθοριο.

Προτιμησα το δευτερο τροπο και τα βουρτσιζουμε 3 φορες τη μερα. Ο μικρος το ευχαριστιεται, σε σημειο που γκρινιαζει οταν σταματαει το βουρτσισμα. Τις τελευταιες 2-3 μερες βγαζει τραπεζιτες και υποφερει πολυ και δεν με αφηνει να βουρτσισω τα πισω. Δεν επειμενω, λογικο ειναι... Αλλωστε συμφερει να το βλεπει σαν ευχαριστηση και οχι σαν βασανιστηριο.

Το μονο δυσαρεστο (για μενα) ειναι οτι εχει τη συνηθεια να δαγκωνει γενικα και καμια φορα φοβαμαι πως μετα το βουρτσισμα θα μου λειψει κανενα δαχτυλο!

κοριτσια η Αγγελκα τα ανφερει καλα αυτο που θελω να αναφερω ειναι προσοχη στις οδοντοκρεμες και μιλαω για τα λιγο μεγαλυτερα παιδακια 3+ καλοειναι η αποφυγη φθριου μεσα σε αυτες γιατι η υπερβολικη δοση φθοριο εχει κατηγορηθει για εγκεφαλικες διαταραψες καλυτερα μετα την αλαλγη των πρωτων δοντιον η αν θελουμε λιγο πιο νωρις γυρω στα 5 ταπμαε στο δοντιατρο για μια φθοριωση .

Εγώ από νωρίς πήρα και στα δύο μου παιδιά οδοντόβουρτσα και τα βουτρίζουμε τα δοντάκια μας με νεράκι.

Βέβαια τώρα που η μικρή μεγάλωσε θα αρχίσουμε την οδοντόκρεμα, αφού ξέρει και καταλαβαίνει όταν της λέω να φτύσει.

Αλήθεια αυτές που υπάρχουν στο super market, οι παιδικές κάνουν ή είναι για μεγαλύτερα παιδιά και πρέπει να πάρω από φαρμακείο??? :blush::blush:

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ..

ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΒΡΩΜΙΑΡΟΥΛΗ Ε? :blush: :silly:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ Κ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" Η' Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ :angry:

ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Κ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΓΑΝΤΙ..ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ Κ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ

ΑΡΧΙΖΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΝΧ ;):kiss::kiss:

Αυτη ειναι η δακτυλοδοντοβουρτσα...

Οδοντοκρεμες χωρις καθολου φθοριο για μωρα απο 6 μηνων εως 3ων ετων υπαρχουν αρκετες στο εμποριο και εχουν ωραια γευση.

Μη στενοχωριεσαι Ντινα, ειναι μικρουλης ακομα και ουτε καμια ζημια εγινε ακομα και ευκολα θα συνηθησει, πιθανοτατα θα του αρεσει κιολας...

aggeliki 30 έγραψε:

Αυτη ειναι η δακτυλοδοντοβουρτσα...

1166_973_popup.jpg

Οδοντοκρεμες χωρις καθολου φθοριο για μωρα απο 6 μηνων εως 3ων ετων υπαρχουν αρκετες στο εμποριο και εχουν ωραια γευση.

Μη στενοχωριεσαι Ντινα, ειναι μικρουλης ακομα και ουτε καμια ζημια εγινε ακομα και ευκολα θα συνηθησει, πιθανοτατα θα του αρεσει κιολας...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ :kiss::kiss:

Βανια έγραψε:

κοριτσια η Αγγελκα τα ανφερει καλα αυτο που θελω να αναφερω ειναι προσοχη στις οδοντοκρεμες και μιλαω για τα λιγο μεγαλυτερα παιδακια 3+ καλοειναι η αποφυγη φθριου μεσα σε αυτες γιατι η υπερβολικη δοση φθοριο εχει κατηγορηθει για εγκεφαλικες διαταραψες καλυτερα μετα την αλαλγη των πρωτων δοντιον η αν θελουμε λιγο πιο νωρις γυρω στα 5 ταπμαε στο δοντιατρο για μια φθοριωση .

Αυτό που αναφέρεις για το φθόριο δε το ήξερα :dry:

Εγώ εδώ κι ένα χρόνο περίπου βουρτσίζω τα δόντια τους με μια οδοντόκρεμα του εμπορίου που είναι για ηλικίες από 0-6χρονών και απ' ότι διάβαζα εχτές στα συστατικά της περιέχει και φθόριο :S

Λέτε αντί για καλό, να τους έκανα τόσο καιρό κακό :unsure: ??

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...