Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημέρα κοριτσάρες. Από νωρίς στο πόδι σήμερα. Πάλι μαστόρια έχω :side: Δεν τελειώνουν ποτέ όμως αυτές οι δουλειές :angry: Ευτυχώς που έπιασε η ευχή της Σταυρούλας. Είχα σχετικά καλή νύχτα και πρώτη φορά σηκώθηκα στις 5:00 :)

Αννούλα μου, τα σεμινάρια που παρακολούθησα ήταν αυτά του Mothrcare συν ένα στο Ιπποκράτειο. Μαθήματα ανώδυνου δυστυχώς δεν παρακολούθησα. Σας ζηλεύω από τη μία εσάς που είστε ήδη μανούλες. Για εμάς τις υπόλοιπες νομίζω η ανυπομονησία είναι μεγαλύτερη.

Βασούλα μου, αν μπορέσεις κάποια στιγμή να μας δώσεις τα τηλ από τις εταιρίες που νοικιάζουν θήλαστρα; Σ'ευχαριστούμε :kiss:

Σας αφήνω προς το παρόν και θα επανέλθω αργότερα που θα ξυπνήσετε. Μην βιαστείτε!

• Απαντήσεις 985
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Καλημερουδια!!Αγγελικουλα περασαν ολα και τωρα ειναι μια χαρα!!μην τα σκεφτεσαι...

Ντορακι πραγματι και μενα η μαια μου πε να μην πειραζω την κοιλια μου,γιατι αυτο κανουν στον τοκετο αυτες για να βοηθησουν στο να αυξηθουν οι συσπασεις!!οχι θωπειες λοιπον!

Δημοσίευση

Καλημερα! B)

Τελικα ξανακοιμηθηκα λιγο, αλλα οταν ξυπνησα ημουν σαν να ξυπνησα απο ολικη ναρκωση (που δεν ξερω πως ειναι, αλλα υποθετω... :blink: )

Αννουλα παλι μαστορια εχεις? Τι στο καλο φτιαχνεις βρε παιδι μου? :ohmy:

Οσο για εμας που ειμαστε ηδη μανουλες, μη νομιζεις, η ανυπομονησια ειναι η ιδια ακριβως οπως την 1η φορα! Ανυπομονησια να το κρατησεις στην αγκαλια σου, λαχταρα να το δεις, αγωνια να πανε ολα καλα στην γεννα και να ειναι το παιδι γερο...(Μιλαω προσωπικα ετσι? Αν και πιστευω οτι για ολες το ιδιο θα ισχυει...) Δεν αλλαζει κατι, αν κανεις 2ο παιδακι θα το δεις και εσυ! :)

Δημοσίευση

γεια σου Αννουλα μου!καλυτερα ειμαι, οσο πλησιαζουν οι μερες που θα το σταματησω το χαπι ηρεμω!και μετα θα χει πολυ γελιο να σταματησουν εντελως και οι συσπασεις..χαχαχαχαχα!

Δημοσίευση

Εχθές το βραδάκι μιας και φυσούσε και λιγάκι δροσερό αεράκι πήγαμε μια βόλτα για περπάτημα στη παραλία, ωραία ήταν αλλά εγώ έννοιωθα συνέχεια ότι κατουριέμαι :blush: και στο σπίτι το ίδιο παθαίνω και όταν πάω τουαλέτα δεν έχω σχεδόν τίποτα :blush: πάνω στην κύστη μου πήγε και βολεύτηκε η μικρή :huh:

Σήμερα θα πάμε στους γονείς μου στο εξοχικό για φαγητό, θα παίξει και η μικρή να ξεσκάσει με την ψυχή της, πάντα το ευχαριστιέται εκεί γιατί έχει την άπλα της. Βέβαια εγώ λιώνω απότ την ζέστη αλλά τι να κάνουμε λίγο μας έμεινε ακόμα.....αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι γονείς μου δεν θέλουν καθόλου να κάνω πάλι πρόκληση και θα με ζαλίσουν όλη μέρα με τις θεωρείες τους περί αυτού :dry:

Δημοσίευση

μαρια@ έγραψε:

Εχθές το βραδάκι μιας και φυσούσε και λιγάκι δροσερό αεράκι πήγαμε μια βόλτα για περπάτημα στη παραλία, ωραία ήταν αλλά εγώ έννοιωθα συνέχεια ότι κατουριέμαι :blush: και στο σπίτι το ίδιο παθαίνω και όταν πάω τουαλέτα δεν έχω σχεδόν τίποτα :blush: πάνω στην κύστη μου πήγε και βολεύτηκε η μικρή :huh:

Σήμερα θα πάμε στους γονείς μου στο εξοχικό για φαγητό, θα παίξει και η μικρή να ξεσκάσει με την ψυχή της, πάντα το ευχαριστιέται εκεί γιατί έχει την άπλα της. Βέβαια εγώ λιώνω απότ την ζέστη αλλά τι να κάνουμε λίγο μας έμεινε ακόμα.....αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι γονείς μου δεν θέλουν καθόλου να κάνω πάλι πρόκληση και θα με ζαλίσουν όλη μέρα με τις θεωρείες τους περί αυτού :dry:

giati θα κανεις προκληση;;

Δημοσίευση

Καλημεραααααα!Τι κανουν οι μανουλες? :) Ξυπνησα νωρις κ διαβασα περιπου 20(!) σελιδες γιατι τις 2 τελευταιες μερες δεν προλαβα να μπω πολυ.

Λοιπον, τα νεα μου δεν ειναι κ πολλα.Πηγα χθες σε γιατρο του ΙΚΑ για βεβαιωση ΠΗΤ (ο Θεος να τον κανει γιατρο) και μετα για ψωνια.Πηρα ενα νυχτικακι πολυ γλυκουλι κ κατι αλλα ψιλολογια.Εχω καταμπερδευτει με τους αποστειρωτες κ δεν μπορω να αποφασισω ποιον να παρω.Εσεις ποιον πηρατε βρε κοριτσια?

Δευτερα πρωι εχω ραντεβου με το γιατρο μου κ ελπιζω να δουμε οτι το κοριτσακι μας γυρισε...Μετα ο γιατρος μου παει διακοπες(γκρρρ) περιπου 10μερες κ ελπιζω να μη γεννησω το διαστημα που θα λειπει :blink:

Δημοσίευση

ziz έγραψε:

Καλημεραααααα!Τι κανουν οι μανουλες? :) Ξυπνησα νωρις κ διαβασα περιπου 20(!) σελιδες γιατι τις 2 τελευταιες μερες δεν προλαβα να μπω πολυ.

Λοιπον, τα νεα μου δεν ειναι κ πολλα.Πηγα χθες σε γιατρο του ΙΚΑ για βεβαιωση ΠΗΤ (ο Θεος να τον κανει γιατρο) και μετα για ψωνια.Πηρα ενα νυχτικακι πολυ γλυκουλι κ κατι αλλα ψιλολογια.Εχω καταμπερδευτει με τους αποστειρωτες κ δεν μπορω να αποφασισω ποιον να παρω.Εσεις ποιον πηρατε βρε κοριτσια?

Δευτερα πρωι εχω ραντεβου με το γιατρο μου κ ελπιζω να δουμε οτι το κοριτσακι μας γυρισε...Μετα ο γιατρος μου παει διακοπες(γκρρρ) περιπου 10μερες κ ελπιζω να μη γεννησω το διαστημα που θα λειπει :blink:

εγω πηρα της chicco τον αποστειρωτη, καθως και τα μπιμπερο.

Δημοσίευση

ασχετο, αλλα σκεφτομαι συνεχεια αυτο που σαςεχουν πει να μην χαιδευουμε την κοιλια μας γιατι προκαλουμε συσπασεις...

μα γινετε ομως να σκουντανε/ κλωτσανε τα μικρουλια μου κι εγω να κανω την αδιαφορη??? :blush:

δεν μπορω!!!!! :silly:

Δημοσίευση

Καλημέρα!

Βασούλα μου, σου έκανα αίτημα επαφής... Όσο για το βάρος, και η μπέμπα 2450 είναι τώρα :dry: Ευτυχώς έχει ανοίξει κάπως η όρεξή της. Καλή επιτυχία με το θήλαστρο! Κι εσύ βλέπω στη στρατηγική του 3ωρου βασίζεσαι ε :P Εγώ τώρα περιμένω το επόμενο 3ωρο για να πάω σούπερ μάρκετ (χαχαχ οτιδήποτε για να βγω απ' το σπίτι!)

Αννούλα, το Medela το αγόρασα (κακώς απ' ό,τι αποδείχθηκε), αλλά στο Μητέρα συνεργάζονται με κάποια εταιρεία που παρέχει καλά νοσοκομειακά θήλαστρα. Η μια κοπέλα στο θάλαμο το χρησιμοποιούσε και ήταν πολύ ευχαριστημένη. Δε θυμάμαι όνομα, αλλά σίγουρα θα σε γεμίσουν με φυλλαδιάκια.

Μαράκι, γιατί δε θέλουν οι γονείς σου να κάνεις πρόκληση; Αν θέλεις απαντάς βέβαια!

Βασιλική, αυτό για την κοιλιά δεν το πολυπίστευα :blush: αλλά μου το είπε κι ο γιατρός μου, αν και λέει για λίγες φορές τη μέρα δεν πειράζει. Είχα διαβάσει για μια χώρα στην Αφρική (Νιγηρία; Δεν είμαι σίγουρη) όπου συνηθίζεται οι άντρες να κάνουν έντονο μασάζ στην κοιλιά της εγκύου γυναίκας τους και ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές τραγωδίες :dry: Μπροστά σε αυτό, μερικά χαδάκια θα πειράξουν; :)

ziz, εσένα πώς και δε σε έχω στη λίστα μας;; Πώς σε λένε; Πότε γεννάς και τι περιμένεις; Το ΑΦΜ σου; :P

Σήμερα το απόγευμα λέω να βάλω τη μικρούλα στο sling και να πάμε στη μαμά μου (γύρω στο 10λεπτο από εδώ)! Ξεθαρρέψαμε :cheer: Ελπίζω να μην με παρεξηγείτε όσες έχετε σκοπό να πάρετε ευχή (τώρα μου ήρθε αυτό) :dry:

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!

σήμερα ξύπνησα στις 6 χαπακώθηκα, έφαγα πρωινό και ξανακοιμήθηκα.

Τώρα που σηκώθηκα ξαναπινάω όμως!!! Βαρέθηκα όλη μέρα μέσα στο σπίτι, ουφ! θέλω να βγω,να πάω μια βόλτα! αλλά δεν είμαι για πουθενά με αυτή την κατάσταση! :(:(

Σήμερα με τον αντρούλη μου γιορτάζουμε, είμαστε 5 χρόνια μαζί. ποιος θα το έλεγε πως από τότε που έγινε το...κονέ!! μετά από 5 χρόνια θα έμπαινα στον μήνα μου :blink: ελπίζω να το θυμηθεί :huh: αν και οι άντρες δεν τα πάνε καλά με αυτά :blink:

Αννούλα μου, μπορεί το μωράκι σου να έχει γίνει ολόκληρο παιδάκι αλλά και εσύ βλέπω στην φωτογραφία είσαι σούπερ μαμα-κοιλίτσα :silly:

Μπέλλα μου τελικά στις 7 αλλάζεις μήνα? εγώ σε έχω για τις 9! πρέπει να διορθώσω την λίστα μου. εγώ μπαίνω αύριο στον μήνα μου κι αν δε γεννήσω σύντομα με βλέπω να παίρνω στον 9ο καμιά δεκαριά κιλά!!! ούτε βήμα δεν μπορώ να κάνω!!!ουφ!

vasiliki76 έγραψε:

ασχετο, αλλα σκεφτομαι συνεχεια αυτο που σαςεχουν πει να μην χαιδευουμε την κοιλια μας γιατι προκαλουμε συσπασεις...

μα γινετε ομως να σκουντανε/ κλωτσανε τα μικρουλια μου κι εγω να κανω την αδιαφορη??? :blush:

δεν μπορω!!!!! :silly:

συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, είναι δυνατόν :blink:

Δημοσίευση

γιατι κατερινακι εσυ δεν πηρες ευχη?????

η μαλλον ευχες!!!! τοσα ατομα τοσες μερες σου ευχομασταν!!! δεν σου αρεσουν οι δικες μας??? :P:P:P:P

βασικα δεν την χαιδευω ολη την ωρα αλλα οταν κουνιουνται θελω να με νιωθουν.... :blush:

ασχετο τωρα αλλα εφαγα φλασια και θα σας την πω!!!

τον δεκεμβρη οπου εμεινα και εγκυος, ενα ζευγαρι πελατων μου , οι οποιοι ειναι εξαιρετικοι ανθρωποι και ειχαν μεινει πολυ ευχαριστημενοι, μου εκαναν δωρο ενα ζευγαρι σκουλαρικια. τα σκουλαρικια αυτα ειναι χειροποιητα και ειναι ενα αγορακι για το ενα αυτι και ενα κοριτσακι για το αλλο!!!!! :woohoo:

οταν εμαθα οτι περαν απο διδυμα ειναι και ενα κι ενα ειχα παθει πλακα με το προφητικο δωρο τους!!! αφου τους ειχα παρει και τηλεφωνο!!

δεν ξερω πως μου ηρθε παλι να σας το πω αλλα δεν ειναι φοβερο?!?!?!? :woohoo:

Δημοσίευση

Καλημέρα κουκλίτσες. Σήμερα είναι τ μοναδικό βράδυ που κοιμήθηκα συνολικά 6 ώρες χωρίς ν' αλλάξω καν πλευρό... (κ αυτό έγινε γιατί χθες κουράστηκα πάρα πολύ...) Αφού κοιμήθηκα όλα καλά!!!

Βλέπω όμως ότι τα νέα μωράκια άρχισαν κιόλας τις βολτούλες του ε? Μια χαρά...

Δημοσίευση

kuo28 καλε, ειμαι το ζευγαρακι της soupitsas!Γενναμε την ιδια μερα κ μαλλον κ στο ιδιο μαιευτηριο (το σκεφτομαι λιγο ακομη...)Πόπη με λενε,ΠΗτ 2/9/10,κοριτσακι και το ΑΦΜ μου ειναι 1192....χαχαχαχαχ :P

CrazyMummy να τα εκατοστησετε κ τα χρονια σας μαζι κ...τους απογονους αν θελετε!

vasiliki76 ανατριχιασα!Τα "σημαδια" τα πιστευω παντα ;)

Εμες, οταν "πιασαμε" τη μπουμπου μας ειμασταν διακοπουλες κ μεναμε διπλα σε ενα χωριο που το λενε Βασιλικη οπως κ την πεθερα μου!Βεβαια,εγω προτιμω να βαφτισω τη μικρη μου οπως τη μανουλα μου,αλλα το θεωρω σημαδι οτι θα κανω κοριτσακι κ εμεινα εγκυος εκει!

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Πλάκα κάνεις τώρα ;;; Εγώ είπα πως είναι μια χαρά μολις την είδα στην μια ώρα η καμπύλη 157 και εγώ έτσι ήξερα 180 πως  είναι 🤦‍♂️ πωπω  στειλε μας τι θα σου πει ο γιατρός .. τι 140; Να γελάσω ή να κλάψω δεν ξέρω.. πόση γλυκόζη έκανες ξέρεις ; 75 ή 100 ;
    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...