Μετάβαση σε περιεχόμενο

βοηθεια!!!!!κουρεμα πριν την βαφτιση??????

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια, το κουρεμα πρεπει να ειναι παντα μετα την βαφτιση???εσεις τι κανατε με τα παιδακια σας????σας παρακαλω απαντηστε μου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

...έτσι μου λένε κι εμένα αλλά αυτό δεν γίνεται...ο γιος μου τώρα είναι ακριβώς 9,5 μηνών, και τον έχω κουρέψει μόνη μου 2 φορές...γεννήθηκε με μπούκλες, και δεν έπεσε τρίχα... Φαντάσου ότι άν και κουρεμένος δυο φορές αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν 10 εκατοστά μαλλί και πλούσιο...(Πάλι κούρεμα θέλει.) Απλώς μου είπαν κάποιοι μεγάλοι που είναι τυπικοί με αυτά, τα μαλλάκια που θα του κόβω, να τα φυλλάω για να τα ρίξω μέσα στην κολυμπήθρα, όταν θα τον βαφτίσουμε.

Φιλιά

σε ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησες...και εμενα ετσι ειναι το παιδακι μου...και τον λυπαμαι γιατι ζεστενεται παρα πολυ εμενα το σαββατο γινεται εννια μηνων..και εχει ενα μαλλι τεραστιο 15-20 εκατοστα...

egw den ton kourepsa prin thn baftish ....prin duomhnes thn ekana kai to mali tou htan makri kai empene kai mesa sta matakia tou ....alla den hthela na ton kourepsw prin .

meta pigame kai ta kopsame kai egine agoraki !!!

Δε νομίζω ότι έχει κάποια σημασία αν το παιδί θα κουρευτεί πριν ή μετά τη βάφτιση. Δηλαδή, για ποιο λόγο να κουρευτεί μετά; Τα μαλλιά που θα κοπούν πριν τη βάφτιση θα πάνε στην κόλαση; :P

Είναι ένα έθιμο, (και καλά τα πρώτα μαλλιά που θα κόψει, να τα κόψει ο παπάς) αλλά θεολογικά, φυσικά και δεν στέκει! Άλλωστε, τι γίνεται με τις βαφτίσεις ενηλίκων; Ή με τα παιδιά που βαφτίζονται μετά τον πρώτο χρόνο, ή και ακόμα πιο αργά;

χαχαχαχαχαχαχαχα

πολύ ωραίο θέμα!

Πήγα πρόσφατα με τον μπεμπάκο μου, στο Μοναστήρι

να κανονήσουμε την βάπτιση

και ο Πάτερ με ρώτησε ΤΙ μαλλιά θα κόψει;;;;;;;;;;;;

Είναι θεοκάραφλο το μαναράκι μου, με ένα χνουδάκι μόνο στο κεφάλι του

όπως όταν γεννήθηκε.... Και είναι 11 μηνών το λατρεμένο μου!!!

Αν δεν μπορείς να το καθυστερήσεις το κούρεμα, ως την βάπτιση, μπορείς απλά αν θέλεις, να φυλάξεις τα μαλλάκια του...

Οπως αισθάνεσαι εσύ καλύτερα, κανείς δεν τιμωρεί γι'αυτό!

βλεπεις την φωτο στο προφιλ μου? Ειναι πριν 4 μηνες. Αν τα αφηνα θα ειχαν φτασει μεχρι την μεση! :dry: Τον εχω κουρεψει ηδη 2 φορες και την μια μαλιστα σε κομμωτηριο!! :P

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ....κοριτσια αποφασισα και τον κουρεψα πριν παμε βολτα ...τον λυπομουν με τοση ζεστη και τοσο μαλλι...η βαφτιση θα γινει του χρονου το καλοκαιρι και δεν μπορουσα να του το καθυστερησω αλλο....τα μαλλακια τα φυλαξα..τωρα γυρισαμε για αυτο σας στελνω τωρα...σας χιλιο ευχαριστω ολες... :kiss:

Koritsia επειδη το εψαξα πολυ το θεμα κ εχω φιλο αρχιμανδριτη , τελικα δεν ισχυει το κουρεμα... Δηλ. δεν υπαρχει σε κανενα βιβλιο της εκκλησιας που να αναφερει για μαλλια !!!

ασε που στην εκκλησια που τον βαφτισα ρωτησα κ γελαγανε λεγοντας μου οι παππαδες ΄: - KOPELA MOY ΠΡΟΧΤΕΣ ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ κ αλλον ΕΝΑΝ 22 ΧΡΟΝΩΝ , ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ ? χαχαχαχχαχαχ κ γελαγανε ...

εγω παλι απο συνειδηση δεν ηθελα ουτε θελω να την κουρεψω ,μαρεσουν τοσο πολυ τα μαλλακια της!!!!!!!!!!!!!και αγορι να ηταν παλι το ιδιο θα πιστευα!!!

Απότι ξέρω εγώ το 1ο κούρεμα του παιδιού πρέπει να γίνεται στην βάφτιση γιατί είναι η 1η θυσία - προσφορά στον Θεό από το καινούριο χριστιανάκι.

Τώρα δεν νομίζω πως είναι και αμαρτία. Μια ξαδέρφη μου βάφτησε το παιδάκι της οπου το είχε ήδη κουρέψει αλλά είχε κρατήσει το πρώτο τσουλούφι που έκοψε. Την ώρα του μυστηρίου, έδωσε στον παππά τα μαλλάκια αυτά και μαζί με αυτά που έκοψε και έκανε την δουλειά του.

απλα με το κοψιμο του μαλλιου κ με ολη την τελετη γινεται χριστιανος.

Μην ξανακουσω για αμαρτιες κλπ οσο αφορα τα νινακια γιατι φρικαρω ...

εγω ειχα κοψει κατι κομπακια γιατι μου αρεσε το μακρυ μαλλι οχι για τις δυδειδεμονιες που ακουγονται. Η θρησκεια μας ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ειναι η πιο φιλελευ8ερη...οτι 8ες κανε με το νινι σου!

καλε αντο μαλλι ειναι μακρυ και πεφτει μεσα στα ματια σαφως και θα τα κοψετε αλλωστε στη βαφτιση κοβουν καποιες τουφες λοιπον παρτε τα παιδα αν ειναι τοσο μακρια τα μαλακια τους και κουρεψτετα πουθενα δε ανφερετε για λογους θρησκειας.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...