Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΑΔΕΙΑ ΛΟΧΕΙΑΣ

Recommended Posts

Κορίτσια γνωρίζει καμία -κατα προτίμηση ωρομίσθια καθηγήτρια στο δημόσιο- τι γίνεται με την άδεια μετά τον τοκετό; Δικαιούμαστε τίποτα;;

Για την ακρίβεια έχω ΠΗΤ 30/09 και συνήθως οι προσλήψεις γίνονται αρχές Οκτώβρη. Τι γίνεται στην περίπτωση που με καλέσουν μόλις έχω γεννήσει ή λίγο μετά;; Μπορώ να δεχτώ τη θέση αλλά να πάρω κατευθείαν κάποια άδεια κ πόση είναι αυτή;

Προτού μπλέξω με τους υπαλλήλους στην πρωτοβάθμια κ δευτεροβάθμια είπα να ρωτήσω μήπως κάποια από σας είναι ωρομίσθια καθηγήτρια και γνωρίζει κάτι από πρώτο χέρι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα. Ταμείο ΙΚΑ δεν έχεις; Εγώ είμαι αναπληρώτρια δασκάλα και έχω ΙΚΑ. Δικαιούμαστε ότι δίνει το ΙΚΑ δηλαδή 56 μέρες πριν τον τοκετό και 63 μετά. Λογικά θα μπορείς να πάρεις την άδεια λοχείας μετά την πρόσληψή σου. Πρόσεξε όμως μήπως χρειάζεται πρώτα να παρουσιαστείς για δουλειά κάποιες μέρες. Εγώ χρειάστηκα αναρρωτική στην εγκυμοσύνη και έπρεπε να έχω συμπληρώσει πρώτα 10 μέρες δουλειάς και μετά να ζητήσω άδεια. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

ναι ΙΚΑ έχω αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο για τους ωρομίσθιους με τους αναπληρωτές. Συνήθως, επειδή είμαστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας, δε δικαιούμαστε ούτε τα αυτονόητα.

Πάντως από ό,τι κατάλαβα πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα στις διευθύνσεις μήπως κ βγάλω άκρη. Ωραίο κράτος πρόνοιας!! Να μη μπορεί μια έγκυος να είναι ήρεμη στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της ότι θα μπορεί να χαρεί το μωρό της έστω κ για τόσο λίγο (60 μέρες) στο σπίτι... :huh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...