Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξεχωρίζετε τα παιδιά σας???

Recommended Posts

Όσες έχετε περισσότερα από ένα παιδιά τα ξεχωρίζετε?

Εννοώ έχετε περισσότερη αδυναμία στο ένα από τα δύο ή από τα άλλα?

Εγώ έχω μια κόρη και ένα γιό. Τα αγαπάω και τα λατρεύω και τα δύο. Η κόρη μου βέβαια έχει περισσότερη αδυναμία στον άντρα μου...και εγώ για να πω την αλήθεια έχω λίγο παραπάνω αδυναμία στον γιό μου.

Ίσως επειδή κι εκείνος είναι λίγο μαμάκιας...αλλά βρε κορίτσια λιώνω όταν με λέει "μαμά μου", είναι και μικρούλης, τα λέει και χαδιάρικα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ μη λες τετοια κ το εχω ενα αγχος το αν δεν θα αγαπαω πλεον τη μικρη οταν της κανουμε αδερφακι,ετσι μου ερχεται να μεινω με ενα!

Αχ τι ωραίο θέμα ανοιξες mirlitsa!

K εγώ ένα μωρό έχω

κ αναρωτιέμαι πως θα είναι ...με δύο!

Έχει δαφορά αγόρι-κορίτσι;

Παίζει ρόλο η ηλικία τους; Το αγοράκι σου

είναι μικρούλι...

Πως αισθάνεσαι με αυτό το «λιιιγο»

παραπάνω;;;

Πες μας να ξε-αγχωθούμε...

Μπράβο που τα έκανες κοντά-κοντά όμως...

Μοιάζει ιδανικό...!

όχι καλέ, προς θεού!!!!!

Μιλάμε για λίγο περισσότερη αδυναμία στο ένα παιδάκι, όχι για περισσότερη αγάπη. Η αγάπή είναι μοιρασμένη σε ίσα κομμάτια!!!

Να σου πω την αλήθεια μου, όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο έλεγα "θα το αγαπώ άραγε όπως την κορούλα μου"? Καταλαβαίνεις σαν πρώτο παιδί ήμουν τρελλή και παλαβή για την μπουμπού μου.

marimari έγραψε:

Αχ τι ωραίο θέμα ανοιξες mirlitsa!

K εγώ ένα μωρό έχω

κ αναρωτιέμαι πως θα είναι ...με δύο!

Έχει δαφορά αγόρι-κορίτσι;

Παίζει ρόλο η ηλικία τους; Το αγοράκι σου

είναι μικρούλι...

Πως αισθάνεσαι με αυτό το «λιιιγο»

παραπάνω;;;

Πες μας να ξε-αγχωθούμε...

Μπράβο που τα έκανες κοντά-κοντά όμως...

Μοιάζει ιδανικό...!

Λοιπόν θα σας πω την εμπειρία μου, που βιώνω με τα παιδιά και πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα.

Τα παιδιά μου έχουν διαφορά 16μήνες. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά μετά άρχιζαν να στρώνουν.

Έχω παρατηρήσει ότι η κόρη μου ζηλεύει τον μικρό, ο μικρός πάλι είναι πολύ υπάκουος και προκειμένουν να βάζει τις φωνές η μεγάλη της δίνει το παιχνίδι του. Είναι πιο αισθηματίας ο μικρός, την αγκαλιάζει και την φιλάει συχνά, εκείνη δεν το κάνει το ίδιο συχνά.

Βέβαια όταν τον μαλώνω..έρχετε και μου λέει εκείνη, "μην τον μαλώνεις μαμά μου, είναι μικρός", και τον αγκαλιάζει. Δεν φαντάζεστε πόσο όμορφα νιώθω όταν τα βλέπω αγκαλιασμένα και αγαπημένα.

Όταν τα βγάζω βόλτα και δεν έχω πάρει και τα δύο, το ένα αναζητά το άλλο. Ακόμα και στο φαγητό θέλουν να τρώνε παρέα, να πίνουν μαζί τον χυμό τους, να κάνουν πολλά πράγματα μαζί....είναι το ένα η παρέα του άλλου. Παρόλο που μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν!!!

Κάποτε έλεγα ότι ήθελα να κάνω δύο κορίτσια...τώρα που έχω το "ζευγαράκι" μου δεν το αλλάζω με τίποτα!!!!

Axxx mirlitsa mes to mialo mou eisai...Shmera ksipnisa me tis klotsies tou mpempakou mou kai xaideva thn kilia mou milontas tou, anarotiomoun an tha einai to idio h an tha tou exw perisoterh adinamia telika..Exw mia korh se liges meres klinei ta 6 kai genika exoume perasei se alo epipedo thn sxesh mas(eimaste kai ligo filenades twra) :) Prospathousame sxedon 3 xronia gia to deutero kai nomizw pos idi to latrevw auto to paidi,fovame mipos parasirthw kai kanw thn korh mou na esthanete asxima an kai thelw na eimai polu prosektikh...Kai h idia to perimenei pos kai pos alla apo kamia fora otan thn malonw mou petaei kai thn ataka "nai kserw otan gennh8ei o aderfos mou tha ton agapas pio polu"

Eίδες, τελικά όλα τα παιδάκια, μικρά ή μεγάλα ζηλεύουν.

Πιστεύω Εύη μου θα έχεις λίγο παραπάνω αδυναμία κι εσύ στο γιό, σαν μωρό άλλωστε. Θεωρώ όμως πως η κόρη σου είναι κάπως μεγάλη οπότε δεν θα έχεις τα δικά μου προβλήματα. Μπορεί να συμμετέχει με μεγαλύτερη ευθύνη η δικιά σου και έτσι δεν θα νιώθει παραμελημένη.

Nomizw pos idi esthanete ekthronizmenh, teleftea exei ginei polu antidrastiko paidi me pola nevra kai den kserw pos na ths ferthw..Elpizw kai parakalw na fteei to kalokairi pou exei ksesalosei sto xorio kai otan me to kalo mazeutoume sto spiti mas na mpoume se mia taksh pali...

Α ωραία, τον χειμώνα.

Μέχρι τότε θα έχει επιστρέψει από τις διακοπές, θα έχει ξεκινήσει σχολείο....μην της πέσουν και όλα μαζί!!! Όλα καλά θα πάνε μωρέ!!!!

Λίγο δύσκολα για σένα στην αρχή, αλλά με θετική ενέργεια όλα θα βρουν τον δρόμο τους.

Καλή λευτεριά!!!! :kiss::kiss:

κορίτσια και εγώ έχω τους ίδιους προβλήματισμούς και όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αγχώνομαι. Και εμένα τα μικρά μου θα έχουν 1,5 χρόνο διαφορά και αναρωτιέμαι....θα τα αγαπάω το ίδιο?

όταν γέννησα τη μικρή "ορκίστηκα" αιώνια αγάπη σε σημείο να πιστεύω πως η ύπαρξη ενός άλλου παιδιού θα ήταν προδωσία. :woohoo:

τώρα έχω χαρά που σε 3 μήνες θα μεγαλώσει και άλλο η οικογένεια αλλά και άγχος για το πως θα το πάρει η μικρή, μη νιώσει απομονωμένη και ανασφαλής. Δεν ξέρω. Για πείτε μας όσες το έχετε ζήσει συμβουλές και παγίδες για να προσέχουμε και μεις τα ψαράκια ;)

Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες από μανούλες με 2, 3 παιδάκια...

Συμφωνούν μαζί μου, νιώθουν κι εκείνες το ίδιο?

Για πείτε μου βρε κορίτσια.

οοοοοοοοολα τα θηλαστικα του κοσμου οταν περιμενουν μωρα διωχνουν τα μεγαλυτερα παιδια τους! Εμεις λογω νοημοσυνης δεν τα διωχνουμε βεβαια αλλα αφοσιωνομαστε στα πιο μικρα γιατι νοιωθουμε πως αυτα μας εχουνε αναγκη σαν ανυπερασπιστα οντα! Ειναι φυσιολογικο λοιπον να εχουμε μια μικρη αδυναμια στον Βενιαμην της οικογενειας σαν γνησια θηλαστικα!!! :)

Κορίτσια δεν χρειάζονται ανησυχίες και προβληματισμοί.

Το να έχεις λίγο παραπάνω αδυναμία στο ένα παιδάκι δεν σημαίνει ότι παραμελείς το άλλο, ούτε ότι το αγαπάς λιγότερο.

Εγώ που λέω για τον γιό μου...δεν εννοώ ότι με την κόρη μου δεν κάνω τα ίδια πράγματα ή δεν της δείχνω την αγάπη μου...

Εμένα τα παιδάκια μου έχουν ίδια ηλικία καθότι δίδυμα :P

Όταν ήμουν έγκυος αυτό που με άγχωνε περισσότερο απ' όλα ήταν αν θα μπορέσω να χωρίσω την αγάπη μου στα δύο :blush:

Τελικά την χώρισα και τα λατρεύω εξίσου και τα δύο...είναι η ζωή μου!

Ωστόσο επειδή το ένα μου πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν ακόμη μωράκι (εφτάμιση μηνών) του έχω λίγο περισσότερη αδυναμία με την έννοια ότι το προσέχω λίγο περισσότερο από το άλλο.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι στη καρδιά μου :(:(

kyriaki78 έγραψε:

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι στη καρδιά μου :(:(

Κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω...ώρες-ώρες έχω λίγες τύψεις. :blush:

• 4 weeks later...

Ωραίο θεματάκι.Όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο πίστευα ότι δε θα μπορούσα να το αγαπήσω όσο το πρώτο και είχα μεγάλο φόβο και ενοχές.Όμως τώρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όχι δεν τα ξεχωρίζω τα παιδιά μου ούτε ότι έχω περισσότερη αδυναμία στο ένα.Το μόνο ίσως που κάνω είναι να συγκρίνω τις συμπεριφορές τους και τους χαρακτήρες τους και να νιώθω περισσότερο προστατευτικά απέναντι στο μικρό μου :dry: Μπορεί και αυτό να είναι λάθος γιατί συνήθως μαλώνω το μεγάλο μου ενώ φταίει το μικρό ζουζούνι.Αδικο,το ξέρω. :angry: Αναρωτιέμαι ώρες ώρες πως θα ένιωθα αν είχα και ένα τρίτο.Ωχ!Μουρλάθηκα νομίζω. :P

geo-r-gia έγραψε:

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες πως θα ένιωθα αν είχα και ένα τρίτο.Ωχ!Μουρλάθηκα νομίζω. :P

Αχ βρε Γεωργία...λες και είσαι μές στο μυαλό μου!!!

Τον τελευταίο καιρό όλο γυρνάει η ιδέα στο μυαλό μου και για ένα 3ο παιδάκι. Αλλά μόνο στο δικό μου μυαλό...όχι και στου άντρα μου. :unsure:

Σκέφτομαι πως θα ένιωθα για ένα άλλο παιδάκι έτσι όπως είμαστε δεμένοι με τα παιδάκια μου? Θα το αγαπάω το ίδιο και ξέρεις όλα τα κλασικά των μαμάδων... :S

geia sas koritsia kai apo mena!!loipon kai egw otan htan na kanw to deytero paidi thn idia aporia eixa...tha to agapaw oso to prwto????ayto skeftomoun....kai telika exoume tosh megali kardia pou osa paidia kai na kanoume ta agapame to idio....kai egw eixa mia adynamia sto mikro alla efyge,nomizw einai fash kai pernaei kai ginete logo ilikias...molis zoirepsi kai kanei antarksies arxizoun na pirazoun kai ta megala meta aisthanese to idio kai gia ta dyo....pantos ola ta paidakia zileboun aneksartitos ilikias..einai ena fusiologiko sunesthima afou kai emeis pou eimaste megali kapies fores to aisthanomaste gia opiadipote logo....pantos otan zilebei to allo paidi to mystiko einai na tou dwseis simasia...apla theloun ligo simasia parapanw otan zileboun kai xriazonte dikaia metaxirisi!!!!

καλημέρα κοριτσια....εγω εχω 4 παιδακια και ειναι το κάθε ενα ξεχωριστο...απλά φωνάζω λίγο στα μεγάλα να προσεχουν πιο πολύ το μωρο...το προσεχουν δηλαδη...αλλα καποια πράγματα δεν τα γνωριζουν...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...