Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσάρες B) . Τι κάνετε;; Εγώ είμαι πρβληματισμένη. Η συνυφάδα μου γέννησε την Πέμπτη ένα υγειέστατο κοριτσάκι 2.150 γρ. Ήταν στο τέλος της 36ης εβδομάδας της κύησής της. Από την ώρα που γέννησε μέχρι και σήμερα που έφυγε από το νοσοκομείο δεν της ανεβάζαν καθόλου το μωρό στο δωμάτιο αλλά πήγαινε εκεινη και το τάιζε στον θάλαμο παρακολούθησης που το είχαν λόγω χαμηλού βάρους. Εχθές που του μέτρησαν το ικτερο ήταν στο 10. Σήμερα λοιπόν που ήταν να βγουν της είπαν ότι δεν μπορεί να το πάρει ακόμα γιατί έχει χαμηλό βάρος, παρόλο που έχει παρει κι άλλα γραμμάρια από την ημέρα που γεννήθηκε. και ότι αν θέλουν να την πάρουν πρέπει να υπογράψουν!!! Και εγώ ρωτάω: με πόσο βάρος αφήνουν τα μωράκια να βγούν από το μαιευτήριο;;; Καθοτι στο συγκεκριμένο είναι πασίγνωστο ότι κρατάνε μέσα τα μωράκια για να πληρώνουν οι καημένοι οι γονείς παραπάνω λεφτά!! (150 ευρώ την ημέρα) Έχει ήδη συμβεί σε 3 από τις 5 φίλες μου που γέννησαν εκεί χωρίς στην ουσία να έχουν κανένα πρόβλημα τα μωράκια από ότι αποδείχθηκε μετά σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιάτρων τους. Και δεν είναι τα λεφτά, γιατί άντε μπορεί να τα πάρεις μετά από το ταμείο σου. Την ψυχική οδύνη που τι βάζεις;;;;

post-9866-13873934782881_thumb.png

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κατ'αρχην, να σας ζησει το ανηψι! να ειναι καλα!

εγω γεννησα τα μωραμου την πρωτη μερα της 38ης εβδ. μου σπασανε τα νερα αν και ειχα ραντεβου μετα απο 2 μερες. το ενα ηταν 2290 και το αλλο 2300. τις μερες που ειμασταν στο Διαβαλκανικο εχασαν απο 50γρ μονο. ικτερο δεν ανεβασαν. και φυσικα φυγαμε στο σπιτι κανονικα.

εγω που το ειχα ψαξει λογω διδυμης κυησης, ηξερα οτι αν ηταν πανω απο 2κιλα και τρωνε κανονικα και φυσικα δεν εχουν κανενα αλλο προβλημα δε χρειαζονται καν να μπουν σε θερμοκυτιδα. τα δικα μου δε μπηκαν λεπτο. και αυτα που γεννιουνται πιο μικρα, οταν περασουν τα 2 κιλα και τρωνε, τα δινουν στους γονεις. αυτο συνεβη στα 3δυμα του ξαδερφου μου.

σε ποια κλινικη εγινε αυτο που λες; μηπως οντως δεν ειναι τυχαιο τοσες γνωστες σου να επαθαν τα ιδια;;; μηπως υπαρχουν και εδω κοριτσια που γεννησαν εκει και ειχαν την ιδα εμπειρια.

παντως, σιγουρα ειναι τεραστιο το ψυχολογικο βαρος για μια γυν αικα που μολις γεννησε να της το κανουν αυτο αν δεν ειναι αναγκαιο! θα επρεπε να ντρεπονται, αν μη τι άλλο!

Φλωριανα να σας ζησει το μωρακι!!!

Εγω οταν γεννησα μεσα στο δωματιο ηταν μια κοπελα που το μωρακι της ηταν 2100 και της το φερναν κανονικοτατα και το εβλεπε και μπορω να σου πω οτι βγηκε και 1 μερα νωριτερα χωρις κανενα προβλημα.

Οσο για την συνηφαδα σου αφου εχει αμφιβολιες και φοβατε να το παρει σπιτι γιατι δεν ζηταει να το παραπεμψουνε σε ενα δημοσιο μαιευτηριο οστε να γλυτοση τα χρηματα που δινει στο ιδιτικο η ακομα και να φερει δικο της παιδιατρο για να το εξεταση;

Καλημέρα κοριτσάκια μου. Σήμερα βγαίνουνε!!!!! Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Παρόλα αυτά όμως τα έχουμε "πάρει" με την τακτική του συγκεκριμένου νοσοκομείου το οποίο σημειωτέον ότι είναι από τα μεγαλύτερα στην Αθήνα (όνομα δεν θέλω να αναφέρω αλλά όλες το ξέρουμε). Τες πα, τέλος καλο όλα καλά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Να χαίρεστε όλες τα νινάκια σας.

Φιλάκια πολλά. :kiss::kiss::kiss:

καλημερα φλωριαννα. εγω περισυ το καλοκαιρι ειχα προωρο τοκετο 34 εβδομαδα το κοριτσακι μου γεννηθηκε 1810γρ καθησε θερμοκοιτιδα για 7 ημερες μονο και μονο επειδη ειχε χαμηλο βαρος ετρωγε κανονικα και δεν ειχαμε κανενα αλλο προβλημμα υγειας λοιπον τις τρεις πρωτες μερες που ητανε θερμοκοιτιδα εχασε 60γρ και μετα ομως καθε μερα επερνε βαρος εγω την πηρα στο σπιτι 1800γρ αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ο νομος λεει οτι τα παιδακια πρεπει να φευγουν οταν ειναι απανω απο 2κιλα το μωρακι αλλα στην δικια μας περιπτωση κριναν οτι θα ητανε καλυτερα για το μωρακι να ειναι σπιτι του βεβαια καθε δυο μερες την πηγαινα στο μαιευτηριο και την ελεγχανε οι παιδιατροι αυτο το εκανα μεχρι να παει 2500κιλα.

να σας ζησει το μωρακι!!!

να σου πω κι εγω κατι να επιβεβαιωσω αυτα που σκευτεσαι??

εμενα γεννηθηκε σε δημοσιο νοσοκομειο 1250 στην 31η εβδομαδα,εμεινε 1 μηνα στην θερμοκοιτιδα και τον βλεπαμε εκει φυσικα δεν ηταν δυνατον να τον εχω διπλα μου.

εφυγα απο το νοσοκομειο και πηγαινα καθε μερα και τον εβλεπα.

τον μικρο μου τον πηραμε σπιτι οταν εγινε 2 κιλα!!!

για την ακριβεια 2040 και μπορουσε να πιει μονος του γαλα χωρις καμια υποστηριξη απο σωληνακια.

μωρακια που εχουν γεννηθει πανω απο 2κιλα και δεν εχουν κανενα παθολογικο θεμα δεν υπαρχει κανενας λογος να μενουν μεσα

ολα γινονται για το χρημα τελικα

και να σκευτεις οτι παντα υπαρχει ο κινδυνος ενδονοσοκομειακων λοιμωξεων οταν τα μωρα ειναι στην μοναδα(εμεις τρεμαμε καθε μερα μην κολλησει τιποτα)

διπλα μας στην θερμοκοιτιδα ηταν ενα ζευγαρι διδυμα,υγιεστατα με βαρος πανω απο 2κιλα...κολλησαν μικροβιο και τα 2...το ενα ομως κολλησε πολυ δυνατα μικροβια και πεθανε.

και ολα αυτα τα κολλησαν μια μερα πριν βγουν!!!

αυτην την ψυχικη οδυνη που την πας???

τελος καλο ολα καλα να λες

θα πανε στο σπιτακι τους γεροι και δυνατοι

AX βρε κοριτσια μου, δεν ξέρω τι να πω. Η Βάνια έγραψε για τον θάνατο της 21χρονης στο ΕΛΕΝΑ που είναι δημόσιο. Στα ιδιωτικά σε κρατάνε μέσα χωρίς λόγο για να σου πέρνουν ακόμα κι αυτά που δεν έχεις. Τελικά θα καταλήξουμε να γεννάμε όλες στο σπίτι σαν τις γιαγιάδες μας. Είναι λύση κι αυτή;; Αφήστε τα έχω πελαγώσει με όλη αυτή τη σαπίλα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...