Μετάβαση σε περιεχόμενο

Φυλαξη μητρικου γαλακτος- αμεσα βοηθεια!!!


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα σας.

Η μπεμπουλα μου σηκωσε πυρετο και την πηγαμε στο νοσοκομειο :( :( επειδη θηλαζουμε αποκλειστικα νοικιασα ενα θηλαστρο και θελω τη βοηθεια σας...

πως φυλασω το γαλα για να το παω στο νοσοκομειο?? το μαζευω στα μπιμπερο?? βοηθηστε με σας παρακαλω γιατι ειμαι τελειως χαμενη. το θηλαστρο εχει μονο ενα μπουκαλακι πλαστικο δικο του...

σας ευχαριστω πολυ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αν δεν κανω λαθος πουλανε ειδικα βαζακια και σακουλιτσες για φυλαξη μητρικου γαλακτος ,πρεπει να ειχα δει σε βρεφικο καταστημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζησει το μωράκι σου και γρηγορα περαστικά !

Τελικα θα νοσηλευτει ? Τι εχει ? Δεν θα μπορεις να εισαι μαζι με το μωρο ?

Το γαλα που αντλεις θα το βάζεις σε αποστειρωμένα μπουκαλάκια ή σακουλακια φυλαξης ή αλλο δοχειο τροφιμων πχ βαζα για μαρμελάδες . Διατηρειτε στη συντηρηση 2 μερες στο πισω μερος του ψυγειου και στην καταψυξη τουλαχιστον 6 μηνες . Θα το μεταφέρεις με ισοθερμικο τσαντάκι γιατι με τις ζεστες θελει προσοχη .

Τι αλλο χρειαζεσαι ? Ξερεις οτι πρεπει να αντλεις με πρωτοκολλο ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα..να σου ζησει το Μωρακι και γρηγορα περαστικα

Υπαρχουν διαφοροι τροποι φυλαξης θα δεις ποιος σε εξηπειρετει περισσοτερο.

Κατρχας ο χρονος αποθηκευσης ειναι αυτος που σου ειπε η λαλα.

Εμενα προσωπικα με βολευαν τα γυαλινα μπιμπερο - μικρα- εβαζα σε αυτα το γαλα που αντλουσα και τα πηγαινα στην μαμα μου που ειχε το μωρο.

Με βολευαν γιατι μετα τα αποστειρωνα ολα μαζι.

Εσενα - αναλογα βεβεια και την πολιτικη του νοσοκομειου ισος σε βολεψουν σακουλακια μια χρισης η καποια αλλα μπουκαλακια.

Για μενα ο πιο οικονομικος και βολικος τροπος ηταν αυτος.

Θα τα μεταφερεις - οπως ειπε και η λαλα- σε ισοθερμικο τσαντακι. και αν δεν εχεις και δεν θελεις να αγορασεις θα παρεις παγοκυστες και θα τα μεταφερεις σε καποιο τσαντακι- οχι μαυρο, αρκει να ειναι ορθια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια καλησπερα!

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! :)

τελικα θα χρειαστει να νοσηλευτει για 10 μερες και τωρα μου την εχουν στην θερμοκητιδα μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις που της εχουν κανει. δεν με αφησαν να τη θηλασω σημερα που πηγα, δεν επιτρεπεται να τη βγαλουν απο τη θερμοκητιδα. μου ανοιξαν ομως τις 2 τρυπουλες και της εκανα χαδακια..και με το που της μιλησα γυρισε το κεφαλακι της προς το μερος μου και κολλησε τη μουριτσα πανω στο τζαμι σχεδον και ηρεμησε και κοιμηθηκε. :)

στην Τραπεζα Μητρικου Γαλακτος που πηγα σημερα το πρωι μου εδωσε αποστηρωμενα μπουκαλια η κυρια απο εκει. 4 μου εδωσε και μου ειπε οτι επιτρεπεται να ανοιξω το καθενα μεχρι 2 φορες και να βαλω μεσα γαλα. το κακο ομως ειναι οτι δεν θα της δωσουν το γαλα μου γιατι θελει λεει 10 μερες μεχρι να κανουν εξετασεις στο γαλα μου να δουν αν ειναι ενταξει για το μωρο και ετσι θα τις δινουν ξενο. αναρωτιεμαι θα το θελει μετα το γαλα το δικο μου? και θα θελει να θηλασει? (να σημειωσω οτι θηλαζαμε αποκλειστικα χωρις καθολου συμπληρωμα) :dry::(

χθες βραδυ αντλησα 110ml και απο τα 2 στηθη και τα εβαλα σε αποστηρωμενο γυαλινο μπιμπερο και το εβαλα στην πορτα του ψυγειου ομως..θα χαλασε λετε? το πρωι εβγαλα 130 μετα στις 12 το μεσημερι εβγαλα 80 και στις 6 το απογευμα εβγαλα 120 παλι. θα μου μειωθει η παραγωγη με το θηλαστρο?? :dry: παντως η κυρια απο εκει δεν μου ειπε να το βαζω στο πισω μερος..καλα που μου το ειπατε εσεις. ειδε τις θηλες μου και μου ειπε οτι καθε φορα πριν αντλησω να πλενω τις θηλες με σαπουνι "Εϊμπους" το μπλε που δεν εχει αντυσηπτικο μεσα και να κανω μασαζ στο στηθος μου.

λαλα τι εννοεις οτι πρεπει να αντλω με πρωτοκολλο?? :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπονα φου δεν θα της δινουν το δικο σου γαλα..βαλτο σε ειδικα πλαστικα σακουλακια η μπουκαλακια και βαλτο στην καταψυξη.

Και επισης αφου δεν θα δοσουν το δικο σου γαλα στο αρρωστο μωρο σου..δεν χρειαζετε να αποστειρωνεις τις θηλες σου σε καθε ανλυση..το μονο που θα καταφερεις ειναι να τις ξηρανεις και ερεθησεις και πληγωσεις ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Περαστικά στο κοριτσακι σου και γρηγορα να ρθει σπιτι ! Δακρυσα με την περιγραφή σου στη θερμοκοιτιδα ....

Εχω νευριασει ομως παρα πολυ με αυτα που σου λενε ! Θα κανουν αναλυση στο γαλα σου να δουν αν την πειραζει ??????? Ενω το ξενο ειναι κατάλληλο ??? Ειναι σοβαροι ? Σε ποιο νοσοκομειο ειναι το μωρο ?

Το στηθος σου δεν χρειαζεται ουτε να το πλενεις ουτε να το ...αποστειρωνεις . Τι ανοησιες ειναι αυτες Χριστέ μου! Δεν χρειάζεται κοριτσι μου να κανεις τιποτα στο στηθος σου , σου λενε ΑΝΟΗΣΙΕΣ !

Πρεπει να αντλεις καθε 3 ωρες και να φυλας το γαλα σου . Δεν εχει σημασια ποσο γαλα θα αντλησεις (πρεπει να κανεις 10 λεπτα αντληση τουλάχιστον) αλλα να αντλεις καθε 3 ωρες για να διατηρηθει η παραγωγή . Τη νυχτα θα πρεπει να κανεις μια αντληση μεταξυ 12 το βραδυ και 6 το πρωι . Αν τυχει και δεν αντλησεις στις 3 ωρες κατα τη διαρκεια της μερας τοτε θα μετρας συνολικα την ημερα να αντλεις περιππου 100 λεπτα και απο τα δυο στηθη.

Εχεις νοικιάσει το συμφονη αν καταλαβα καλα , οποτε καλο ειναι να κανεις ταυτοχρονα διπλη αντληση να μην χανεις χρονο .

Σου ευχομαι γρηγορα να παρετε το μωρο σας αγκαλιτσα και οτι χρειαστεις ειμαι στη διαθεση σου .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τη βοηθεια σας! :)

λαλα στο Αγ. Σοφια την εχουμε. να κανω μια ερωτηση? χθες βραδυ το γαλα που αντλησα και το ερηξα στο ιδιο μπουκαλι με το προηγουμενο που ειχα αντλησει (μου ειπε οτι μπορω να ανοιγω 2 φορες το μπουκαλι και να ριχνω μεσα γαλα) το γαλα φανηκε σα να εκοψε..ειδα κατι κομματακια πανω πανω :dry: μηπως δεν πρεπει να ριχνω το γαλα απο 2 διαφορετικες αντλησεις στο ιδιο μπουκαλι??

ασε..αυτο με το ξενο γαλα με εχει στενοχωρησει και εμενα...δεν το θελω καθολου, να φανταστεις στο μαιευτηριο της πρωτες 2 μερες που δεν ειχα κατεβασει γαλα και χρειαστηκε το ξενο γιατι ειχε χασει πολυ βαρος το μωρο και ειχε και λιγο ικτερο, μου εκανε εμετο! ασε που μου πνιγηκε κιολας και μελανιασε το προσωπο της..απο τοτε δεν το θελω καθολου!

Cesilia το πηγαινω το γαλα μου γιατι -χτυπα ξυλο- σε περιπτωση που χρειαστει να νοσηλευτει παραπανω απο 10 μερες να της δινουν το δικο μου..αν δεν το χρησιμοποιησουν θα μου το δωσουν πισω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεις να αναμιγνυεις το γαλα απο 2 διαφορετικες αντλησεις ΑΛΛΑ πρεπει να ειναι και τα δυο στην ιδια θερμοκρασία . Οχι το ενα απο το ψυγειο και το αλλο φρεσκοαντλημένο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ακριβως..θα βαζεις το φρεσκοαντλημενο σε ενα αποστειρωμενο δοχειο στο ψυγειο για δυο ωρες και μετα θα τα αναμηγνυεις.

Καλο θα ηταν να ανακατεψεις γαλατα που εχουν αντληθει την ιδια ημερα. Αλλιως θα υπολογιζεις την ημερομηνια λυξεις σημφωνα με την πρωτη ανλυση και οχι με την τελευταια.

Επισης καλο θα ηταν γεννικα να αποθηκευεις μικρες μεριδες των 50 η 75 μλ περιπου.Αυτοι που θα το φιλανε το γαλα και θα σου το δινουν πισω μετα..θα το καταψυχουν η μονο συντηρηση..γιατι με τα σουρτα φερτα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσες να το δοσεις μετα

Τι εξετασεις- αν επιτρεπετε- θα κανουν στο δικο σου γαλα και απαγορευετε να της το δινουν;;;;

Απο θεσσαλονικη εισαι;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οχι αθηνα ειμαι.

δεν ξερω τι εξετασεις θα κανουν ειλικρινα..αλλα θα μου κανουν και εμενα σημερα κατι εξετασεις αιματος οι οποιες για να τις κανει εξω ειναι πανακριβες απο οτι μου ειπε η νοσοκομα. για να δουν αν εχω ηππατιτιδα και παει και στο γαλα..κατι τετοια μου ελεγε :dry:

σας ευχαριστω πολυ για τις οδηγιες...γιατι στο χαρτι με τις οδηγιες που μου εδωσε το μονο που ελεγε ηταν να μην φοραω μπιζου καθως κανω αντλησεις και να μην εχω μακρια νυχια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχου Παναγια μου...τι αλλη βλακεια θα ακουσω!!

Μηπως να γδυνεσαι και τελειως!!!

ΟΚ το καταλαβαινω πως το λενε απο αποψη καθαριοτητα και μεταφορας μικροβιων αλλα ειναι δυνατον...τι στο καλο θα οργωσει το χωραφι και μετα θα αντλησεις...

τι να πω

Ξερω μονο πως οταν σε περιπτωση που το παιδι νοσηλευετε σε ΜΕΝΝ και θερμοκοιτηδα και μονο σε αυτην την περιπστοση για να του δοσουν το δικο σου γαλα πρεπει να ακολουθησεις καποιους ορισμενους ειδικους κανονες καθαριοτητας..αλλα τι να πω...

Ασχετο αλλα εξεταση για Ηπατιτιδα δεν εκανες οταν εμειες εγγυος...νομιζω οτι ειναι στις στανταρ εξετασεις που κανουν..δεν θυμαμαι κι'ολας αλλα ετσι νομιζω τουλαχιστον

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι εχω κανει, αλλα επειδη λεει πολλες μαμαδες πηγαιναν ξενες εξετασεις μεσα για να δειχνουν οτι ειναι υγιεις αλλα ειχαν ηππατιτιδα και εκαναν τα μωρακια τους χειροτερα. γι αυτο λεει να μου τις κανει και δεν θα πληρωσω τιποτα, ειναι κατι που το ζηταει το νοσοκομειο στανταρ.

οσο για το θεμα καθαριοτητας θα προτιμουσα να μου εχουν οδηγιες καλυτερα για το πως να φυλασω το γαλα στο ψυγειο και κατω απο ποιες συνθηκες να το αναμηγνοιω, γιατι αλλες κοπελες που πανε εκει δεν γνωριζουν καποιο φορουμ ωστε να παρουν πληροφοριες..εγω ημουν τυχερη! :cheer:

και ξεχασα να πω πριν πως το γαλα που τους δινω το παστεριωνει ή αποστηρωνει δεν θυμαμαι τι απο τα 2 μου ειπε και το φυλασει, και ετσι αν δεν το χρησιμοποιησουν θα μου το δωσει πισω και να το φυλαξω εγω στην καταψυξη, οποτε μαλλον και οι ιδιοι στην καταψυξη θα το εχουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κικίτσα μου κοπέλα μου περαστικά! Τώρα το είδα πως έχεις την μπουμπού σου στο νοσοκομείο! Όλα θα πάνε καλά...μην αγχώνεσαι!

Εγώ αποθηκεύω το γάλα μου σε ειδικά πλαστικά δοχεία που πωλούνται γι'αυτό το σκοπό στα βρεφικά είδη και δεν ξέρω αν έχει και σε φαρμακεία...

Να μας γράψεις νέα σου Κικίτσα μου! Φιλάκια! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αθηνα μου σ'ευχαριστω πολυ!

βγηκαν σημερα τα αποτελεσματα και ειναι μια απλη ουρολοιμωξη τελικα! :cheer: θα της δωσουν ατιβιωσουλα και θα πανε ολα μια χαρα! :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αθηνα μου σ'ευχαριστω πολυ! αν ολα πανε καλα ευχομαι μεχρι την αλλη παρασκευη να την παρουμε σπιτακι μας! :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι είναι μικρόβια που δεν εντοπίζονται εύκολα είναι η αλήθεια με μια απλη καλλιέργεια ούτε έχουν κάποιο σύμπτωμα ώστε να το ψάξουμε  Εμείς το βρήκαμε όταν αντρας μου έκανε καλλιέργεια σπέρματος.. εγω δεν έκανα εξέταση αλλα όπως και να είχε έπρεπε η θεραπεία να γίνει ταυτόχρονα.. πηραμε αντιβίωση για ένα μήνα και οι δυο αλλά μας είπαν επαφες να έχουμε κανονικά άσχετα που παίρναμε την αντιβίωση και έτσι κάναμε εγω έμεινα εγκυος τότε στο πρώτο μου παιδί  υπάρχουν πολλές αντιβιωσεις που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη   Το θετικό είναι ότι έμεινες εύκολα εγκυος όποτε κρατησε αυτό κορίτσι μου εμένα με πηρε 1,5 χρόνο να έχω σύλληψη στο πρώτο παιδάκι μου, το δεύτερο το έπιασα πολύ εύκολα  ζορικη δουλειά έχει ο αντρας σου υπομονή τώρα μέχρι να ξανά έρθει 😊
    • @Antonia2Τι υπέροχο νέο βρε Αντωνία μου, χάρκα πάρα πολύ!!Συγχαρητήρια κι εύχομαι όλα να συνεχίσουν πολύ καλά!!!💗💗
    • Κοίταξε δε θέλω να παιρνω άδικα χαρά.... θα δούμε αύριο αλλά δε έχω ελπίδες!!! Και δεν σας είπα κ το καλύτερο!!!! Ο Γιώργος μου είναι ναυτικός!! Χαχαχα  Είχε τώρα 2 μήνες άδεια έγινε ότι έγινε τώρα άμα ξανά μπει στην επόμενη άδεια...δλδ μέσα στην ατυχία μας κρατάμε ότι έγινε αμέσως αλλά δε κάθονται οπότε μακάρι να κάτσει μια κ καλή!!!
    • Αν και δεν πίστευα πως θα άνοιγα ποτέ εγώ τέτοιο θέμα, να τελικά που γίνονται ακ΄όμη θαύματα.❤️  Εγώ και η @Xrisa95 κάνουμε την αρχή!!! Εύχομαι να μαζευτούμε πολλεεεςςς και να φτάσουμε μαζί στο τέλος αυτού του όμορφου ταξιδιού🙏
    • @annie! @Katiana1987 @Xrisa95 @Elk @Antonia2 σας ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σας!!❤️ @Mpourmpoulo κορίτσι μου εύχομαι αυτή τη φορά να πάνε όλα τέλεια και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το θαύμα που τόσο λαχταράς❤️🙏
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...