Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα και από μένα!

Έχω μια κορούλα 2 μηνών και ακολουθώ αποκλειστικό μητρικό θηλασμό, ένα στηθος κάθε φορά, αν και όταν είμαστε στο στήθος πάνω από 2-3 ώρες κάνουμε αλλαγή. Έχω διαβάσει πολλά στο φόρουμ και έχω βοηθηθεί, οι αμφιβολίες και οι απορίες όμως δεν έχουν διαλυθεί τελείως, γι αυτό και θα ήθελα να γράψω κι εγώ για την περίπτωση μου και να διαβάσω τις απαντήσεις σας μπας και αναθαρρήσω.

Γεννήθηκε στις 38,5 εβδομάδες με καισαρική. Θήλασα για πρώτη φορά σχετικά γρήγορα, όσο ήμουν στην ανάνηψη ακόμα, και χωρίς δυσκολία, το μωρό μου έπιασε αμέσως τη θηλή. Ήδη από το μαιευτήριο φάνηκε ότι ήταν φαγανό το παιδάκι μου καθώς αρκετά συχν'α συν'εβαινε το εξής: τη θήλαζα επί 1-2 ώρες, αποκοιμιόταν και έτσι την έπαιρναν οι μαίες, κι έπειτα από 5-10 λεπτά έρχονταν και με ρωτούσαν αν θέλω να μου την ξαναφέρουν γιατί κλαίει, κι εγώ απαντούσα ναι κι έτσι ξαναθήλαζα. Όταν ήρθαμε στο σπίτι άρχισε όμως το μαρτύριο. Ήταν συνέχεια στο στήθος, μπορεί και 20 ώρες την ημέρα. Έκανε μαμ κακά μαμ κακά και ξεχνούσε το νάνι. Μετά από 2 εβδομάδες άρχισε κάπως να βελτιώνεται η κατάσταση (για 2-3 μέρες) και μετά έπιασαν οι πρώτες ζέστες και το παιδάκι δεν ξεκολλούσε από το στήθος. Από τότε ζήτημα αν έχει κοιμηθεί μέσα στη μέρα 10 μέρες όλες κι όλες. Τις υπόλοιπες αποκοιμιέται στο στήθος, με το που την ακουμπάω στο πορτ μπεμπέ/λούνια/ριλάξ ξυπνάει και κλαίει και σταματάει μόνο άμα τη βάλω στο στήθος. Να παρατηρήσω εδώ ότι οι μέρες όπου κοιμάται είναι αυτές όπου πέφτει η θερμοκρασία και έχει δροσιά. (στο air condition κοιμάται την 1η μέρα αλλά τις επόμενες φαίνεται σαν να την ενοχλεί κι αυτό, αφήστε που κάνει συνέχεια αψού!).Εδώ και μια εβδομάδα έχουμε φτιάξει τη νύχτα, καθώς γύρω στις 12 ξεραίνεται και ξυπνάει μετά από 5-6 ώρες. Μια φορά μάλιστα κοιμήθηκε 7 ολόκληρες ώρες (κάναμε πάρτι με τον άντρα μου!!!). Την ημέρα όμως δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα, κανένας ρυθμός. Ο παιδίατρος επιμένει πλέον για τα 3ωρα για να αποκτήσει το παιδάκι ρυθμούς και προτείνει να την αφήσουμε να κλάψει. Εγώ δεν θέλω όμως...

Και πώς περιπλέκεται το θέμα τώρα. Η μικρούλα κάνει συνέχεια εμετούς, και γουλίτσες και ρουκέτες. Πολλές φορές βγαίνει γιαουρτάκι ή τυράκι, αλλά εκείνη εξακολουθεί αμέσως μετά να θέλει να ξαναφάει. Πολλές φορές μπορεί να έχει αποκοιμηθεί και να ξυπνάει μετά από 5 λεπτά λόγω του εμετού. Ο παιδιάτρος δεν ανησυχεί καθώς αναπτύσσεται καλά, και λέει ότι προφανώς γεμίζει το στομάχι της. Αφού γεμίζει το στομάχι της, γιατί θέλει να πιει κι άλλο γάλα; Πρέπει να της δίνω ή μήπως κάνω κακό στο στομαχάκι της; Τη βάζω να ρευτεί αρκετές φορές ενδιάμεσα στα γεύματα. Επίσης την κοιμίζω στο ορτ μπεμπέ, όπου ανασηκώνεται ο πάτος, οπότε από τη μέση της και πάνω είναι ανασηκωμένη ελαφρώς. Αυτο βοήθησε στο ότι δεν κάνει πια εμετό μέσα στο πορτ μπεμπέ, αλλά ξυπνάει, δυσανασχετεί και με το που τη σηκώνω βγάζει γαλατάκι.

Εχω προμηθευτεί sling, pouch, κανόνικό μάρσιπο, αλλά τώρα με τις ζέστες δεν είναι και πολύ βοηθητικά...

Να προσθέσω επίσης ότι γεννήθηκε 2830 (βγήκε 2620 από το μαιευτήριο), κάθε βδομάδα βάζει 300-400 γραμμάρια, μέσα σε ένα μήνα πήρε 1600 γραμμάρια και στις 8 εβδομάδες ήταν 5200 γραμμάρια. Πάνες αλλάζουμε συχνά 6-8 σίγουρα. Ό παιδίατρος λέει ότι αναπτύσσεται τέλεια και μάλιστα κάνει περισσότερα από ένα μωρό της ηλικίας της, πχ στήριγμα κεφαλιού.

Συγνώμη για την πολυλογία, αλλά ήθελα να έιμαι όσο πιο σαφής μπορούσα.

Σας παρακαλώ πείτε μου την αποψή σας, τι δεν κάνω σωστά και τι κάνω σωστά; Τι πρέπει να προσέξω; Δεν θέλω να χαλάσω ούτε τους ρυθμούς του παιδιού ούτε το στομαχάκι του, αλλά δεν θέλω ούτε και να της δώσω ξένο γάλα ούτε να την αφήνα να κλαίει σπαραχτικά. Αφήστε που φοβάμαι μην πνιγεί στον ύπνο της! Από την άλλη θέλω και λίγο χρόνο για μένα, όχι πολύ, απλά να μπορώ να μαγειρέψω ένα φαγητό και να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος και όχι σαν κυνηγημένη. Βοηθήστε με γιατί δεν βρίσκω κανένα συμπαραστάτη, όλοι μου τη λένε που την έχω συνέχεια στο στήθος. (Ο άντρας μου βοηθάει, αλλά δεν είναι απόλυτα πεισμένος).

Να προσθέσω και κάτι τελευταίο, πολλές φορές φυσικά είμαι τόσο εξαντλημένη από τους θηλασμούς που νιώθω ότι δεν αλληλεπιδρώ αρκετά με το μωρό μου, μερικές φορές είμαι τόσο κουρασμένη που θυμώνω όταν θέλει κι άλλο και δεν κοιμάται. Την λατρεύω αλλά ώρες ώρες νιώθω ότι δεν είμαι καλή μανούλα κι αυτό με σκοτώνει.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε

ουφφφφφφφφφφ :S

• Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσίευση

Kadath καλησπέρα.Μπράβο πρώτα από όλα για το κουράγιο σου.Εχω και εγώ έναν μπέμπη 2 μηνών και ο 1 1/2 μήνας ήταν για μένα μαρτύριο.Τον θήλαζα κάθε 1 με 1 1/2 ώρα και πρωί και βράδυ.Τώρα έχουν στρώσει κάπως τα πράγματα.Κάνουμε από 2-5 ώρες να ζητήσουμε στήθος.

Οσο αφορά τους εμετούς έκανες εξέταση για παλλινδρόμηση.Εμείς έχουμε από όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο.Αναγκαστηκά του δίνω 3 φορές την ημέρα συμπλήρωμα ειδικό για παλλινδρόμηση μετα όμως απο τον θηλασμό.Ισως θα πρέπει να κάνεις κάποια εξέταση.Βέβαια ΄το μωράκι σου πέρνει από οτι φαίνεται πολύ καλό βάρος και για αυτό δεν ανησυχεί ο γιατρός σου.

Για τον ύπνο που λές έχεις δοκιμάσει να της δώσεις πιπίλα μόλις αποκοιμηθεί στο στήθος σου και μετά να την αφήσεις στην κούνια της?

Εύχομαι να σου ζήσει και μην σκέφτεσαι οτι δεν είσαι καλή μανούλα.Και οι καλές μανούλες νευριάζουν και θυμώνουν από την τόση εξάντληση.

Δημοσίευση

καλησπερα κι απο μενα!!!!!! ;)

διαβασα το ποστ σου και θυμηθηκα τα δικα μου!!!!!!!! :) ετσι ακριβως εκανε κι εμενα!!!!!τη μερα δεν κοιμοταν καθολου....μονο στο στηθος,μπανιο εκανα το βραδυ που κοιμοταν...δουλειες δεν προλαβαινα....και ειχαμε κι εμεις εμετους και γουλιτσες!!!!!!!

καταρχας να σου πω οτι καταλαβαινω οτι ολα τωρα σου φαινονται βουνο...κι ομως ολα θα φτιαξουν!!!!!!απο τον τεταρτο μηνα και μετα θα σταματησουν οι εμετοι και το μωρακι δε θα θελει τοσο συχνα στηθος!!!!! ;) ετσι μου ειχε πει ο παιδιατρος και ετσι εγινε!!!!!επισης,η μικρη μου ηρεμησε λιγο οταν της εδωσα πιπιλα,στους 2 μηνες περιπου!!!!! :)

σκεψου οτι τωρα που ειναι 6,5 μηνων κανει 5 λεπτους θηλασμους και δεν προλαβαινω να κατσω καθολου!!!!μου λειπουν οι ατελειωτοι θηλασμοι που καθομουν με τις ωρες στο μαμμυ και μιλαγα με τα κοριτσια!!!!τωρα με το ζορι σου γραφω γιατι η μικρη θελει παιχνιδια!!!!

δοκιμασε κιολας να θηλαζεις ξαπλωτη τη μερα να ξεκουραζεσαι!!!!!

αυτα απο μενα!!!!! :) οτι αλλο θες πες μου!!!!!! :)

φιλια στη ζουζουνα σου!!!!! :kiss:

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια κι ευχαριστώ για το κουράγιο και τις απαντήσεις σας. Να χαίρεστε κι εσείς τα αστεράκια σας!!

Άννα, όπως σωστά είπες ο γιατρός μας είπε να μην ψάξουμε για ΓΟΠ εφόσον παίρνει τόσο καλό βάρος.

grousi, μακάρι να βγεις αληθινή!!!και μέχρι τους 4 μήνες τι έκανες, πώς την πάλεψες; εγώ ήδη νιώθω εξαντλημένη κι αυτό που με καταβάλλει περισσότερο είναι που δεν ξέρω αν και πότε θα αρχίσει να στρώνει το μωράκι...

Κορίτσια σχετικά με την πιπίλα, έχω διαβάσει πολλά αρνητικά γι αυτό το θέμα και έλεγα να την αποφύγω...δυσκολεύω πολύ τη ζωή μου αν δεν τη χρησιμοποιήσω;

Δημοσίευση

Κ εμένα βγάζει γουλιές κ σαν τυρί ,πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές το θέλει για πιπίλα το στήθος κ ταυτόχρονα πίνει κ τουμπανιαζει από το πολύ φαί κ το βγάζει κ λόγο ΓΟΠ. Εμένα κ ο μεγάλος κ τώρα το μωρό έχει ΓΟΠ κ του δίνω σκόνη για ΓΟΠ

Κ πίνει κ στήθος αλλά δοκίμασε πιπίλα εγώ σε όλα έδινα με μέτρο στον ύπνο πιο πολύ. Η γιατρός μου μου είπε ότι οι απόψεις διίστανται για την πιπίλα γιατί έχει αναφερθεί ότι βοηθά στην μύωση των αιφνίδιων θανατων γιατί μένει ανοιχτό το στόμα ,το παιδί πιπιλίζει άρα δεν ξεχναει να αναπνεύσει , κ πήρα κ γνώμη άλλων γιατρών κ ήταν θετικοί για την πιπίλα ,εμένα πάντως ηρέμισαν οι ρώγες μου. :P

Δημοσίευση

Να σου ζησει το μωράκι σου !

Εχει φοβερη ανάπτυξη , μπράβο σας !

Μου θυμιζει παρα πολυ την μικρή μου η συμπεριφορά της . Ετσι ειμασταν και μεις ολη μερα αυπνια αντε στην καλυτερη περιπτωση κανα 20λεπτο υπνος. Ειναι φυσιολογική συμπεριφορα για καποια μωράκια , δεν σημαινει οτι το μωρο εχει καποιο προβλημα .

Με τον γιατρο δεν θα ασχοληθω , οι απανθρωπες συμβουλες που σου δινει δεν ταιριαζουν ουτε στα μωρα που δεν θηλάζουν .

Το "γιαουρτακι" που βγαζει η μικρουλα σου ειναι χωνεμενο γαλα και δεν ανησυχουμε γιαυτο ειναι φυσιολογικό .

Απο τη στιγμη που το μωρο χορταινει και αναπτυσεται τελεια για ποιο λογο να δωσεις ξενο γαλα ? Για να κοιμηθει? Δεν υπάρχει "εγγυηση" σ΄αυτο .

Για το θεμα της πιπιλας η αποφαση ειναι δική σου . Η πιπιλα δεν ειναι πανάκεια , εδωσα και γω στη μικρη μου αλλα δεν αλλαξε η συμπεριφορα της . Πιθανον και το κοριτσακι σου να μην την δεχτεί ή να μην αλλαξει κατι .

Ο πρωτος καιρος με ενα μωρο , ειδικά με ενα μωρο που θηλάζει , ειναι αρκετα δυσκολος . Δεν υπάρχει εμπειρια , το μωρο εχει απαιτήσεις και μεις καλουμαστε μαζι με ολους τους αλλους ρολους μας να ανταποκριθουμε και σ΄αυτον της μαμας! Σιγα σιγα τα πραγματα θα φτιαξουν , θα μεγαλωσει το μωρακι σου , θα σταματήσουν οι μαραθωνιοι θηλασμοι και θα βρειτε το ρυθμο σας .

Θηλαζε ξαπλωμένη , παρε το μωρο στο μπανιο μαζι σου να σε βλεπει , φορεσε το οσο πιο πολυ μπορεις και βρες διαφορους τροπους να διευκολυνεις την καθημερινοτητα σας .

Εισαι η τελεια μητέρα για το μωρο σου , εχεις δικαιωμα να εισαι κουρασμένη , μπορεις να του λες οτι σκεφτεσαι , την κουραση σου και το τι θελεις . Τα μωρα μας νιωθουν , μπαινουν μεσα στην καρδια μας και την ακουν .

Υπομονη , τα δυσκολα περναν σιγα σιγα μην χανεις το κουράγιο σου .

Δημοσίευση

καλημερα Kadath!!!!!

εγω την παλεψα γιατι εβλεπα οτι αναπτυσεται πολυ καλα και επαιρνα θαρρος!!!! ;) παντως,τωρα μου φαινονται ολα πολυ μακρινα και δεν εχει περασει και πολυς καιρος!!!!!! :laugh: οσο για την πιπιλα ουτε εγω ηθελα καθολου να δωσω...αλλα η αληθεια ειναι οτι η δικια μου ψιλοηρεμησε...παντως,της τη δινω με μετρο.μονο οταν ειναι θυμωμενη τη θελει!!!!! :P δεν την παιρνουν και ολα τα μωρα....θα φτιαξουν ολα!!!!!!μην ανησυχεις και μην αγχωνεσαι!!!!!!!μεχρι τοτε υπομονη!!!!!!! ;)

Δημοσίευση

Καλημέρα Kadath, να σου ζήσει το μωράκι σου,

εγώ θα σου πρότεινα κατά την διάρκεια της ημέρας να την βάζεις στο καρότσι και να πηγαίνετε βόλτες έξω, θα πάρει αέρα (βέβαια δεν ξέρω σε ποιά πόλη μένεις!), θα νανουριστεί....τους αρέσει το κούνημα στο καρότσι!

όσο για την πιπίλα εγώ είμαι αντίθετη στην χρήση της....αλλά αν θεωρείς ότι θα σε ξεκουράσει λίγο!

εγώ προσπάθησα να δώσω στην μικρή όταν ήταν 6 μηνών!!! πολύ αργά βέβαια, και την πέταξε μακρυά.... η πιπίλα αντί να την κοιμίζει την κρατούσε ξύπνια!!!!

όλα τα παιδάκια αργά ή γρήγορα βάζουν ένα πρόγραμμα μόνα τους, χρειάζεται υπομονή.....!

Δημοσίευση

Γεια σου Argi! Αθήνα μένω. Μωρέ θα την έβγαζα βόλτα αλλά έχει πολύ ήλιο και τώρα με τις ζέστες μάλλον θα ενοχληθεί παρά θα ηρεμήσει. Την βγάζουμε έξω αργά το απογευματάκι συνήθως.

Με την πιπίλα δεν ξέρω, θα δω, προς το παρόν λέω να την αποφύγω.

grousi έχεις δίκιο :) κι εγώ όταν τη βλέπω να αναπτύσσεται σωστά αναθαρρώ. Αλλά εκεί που λιώνω είναι όταν τη βλέπω να χαμογελάει ικανοποιημένη ή να γελάει, τότε ξεχνώ και κούραση και όλα και φωτίζεται όλος ο τόπος!

Lala σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια, μου ζέσταναν την καρδιά, πραγματικά!

thena, αν δεν λυθεί με άλλους τρόπους, μπορεί να δοκιμάσω την πιπίλα, γιατί έχεις δίκιο στο ότι μπορεί να πιπιλάει για παρηγοριά αλλά παράλληλα να κατεβάζει γάλα και να μπουκώνει.

Διαβάζοντας και άλλα posts και γενικά ψάχνοντας πρέπει να συμβαίνει και το εξής. Εκτός από την παλινδρόμηση, εγώ έχω παρα πολύ γάλα. Στην αρχή νόμιζα ότι αυτό είναι καλό, διαβάζω όμως ότι τελικά είναι πρόβλημα:

α) μήπως το μωρό μου πίνει πολύ από το πιο υδαρό γάλα λαι λιγότερο από το λιπαρό; αυτό θα εξηγούσε ίσως γιατί μπουκώνεται και πεινάει όλη την ώρα...

β)βγάζοντας γάλα με το χέρι μου είδα πως και τα δύο στήθη κάνουν συνεχώς συντριβανάκι, τι να κάνω με αυτό;;;

γ)τι να κάνω για αν μειωθεί η παραγωγή μου; της έχω δώσει το ένα στήθος και για 4 ώρες, να την αφήνω ακόμα παραπάνω; πάντως η αλήθεια έιναι ότι δεν έχω δει ποτέ το στήθος μου να αδειάζει, πάντα έχει γάλα...

δ) και κάτι σχετικά με τους εμετούς, αν κόψω τα γαλακτοκομικά, θα βοηθήσει αυτό στην παλινδρόμηση;

Δημοσίευση

Τι χρωμα κακακια κανει το μωρακι σου ?

Μπορει απλα να εχεις εντονο λετ νταουν που σιγα σιγα με τον καιρο υποχωρεί καπως .

Τα γαλακτοκομικά , ειδικά η αγελαδινη πρωτεινη, επιβαρύνουν την παλλινδρομημη . Δοκιμασε να τα σταματησεις για λιγο καιρο και βλεπουμε .

Δημοσίευση

kalispera kadath

na sou zhsei to mwraki!

ki emena h mikroula mou h8ele sunexeia sti8os (se liges meres sarantizoume)egw ekana to e3is... uparxoun farmakeia pou mporeis na noikiaseis epaggelmatiko 8ulastro...egw auto ekana kai vgazw ka8e prwi arketo gia tria geumata kai meta 3anavgazw ka8e fora pou trwei ena apo ta geumata ths...xwrizw ta geumata sta mpoukalia sto psugeio kai apla ta zestenw...auto perissotero to kanw gia to prwi kai thn nuxta...to apogeuma ths deinw sth8os(den 8elw na xasw auth thn epafh tou 8ulasmou) kai otan zhtaei sumplhrwma ths deinw pali fusika...

egw to 8ulastro to exw noikiasei me 50 euro to mhna... etsi kai m 3erw poso exei faei kai 3erw kai pote 8a 3anazhthsei..sunh8ws ka8e 4-5 wres..etsi 8a ftia3ete kai ena programma...kai pali na sou zhsei! :)

Δημοσίευση

Kadath ,κι εγώ εχω μαραθωνιους θηλασμούς -οχι κατά κανόνα αλλά πολύ συχνα.Τωρα που γράφω θηλάζω (με μερικά 10λεπτα -20λεπτα διαλειμματα) από τις 2μιση το μεσημερι.Ο θηλασμός θελει υπομονη...Η παιδιατρος μας είπε οτι μεγαλώνοντας δυναμώνουν και θα θηλάζουν πιο σύντομα.Λιγη υπομονή θα κάνουμε, για να χαρίσουμε στα μωρακια μας αυτο το πολυτιμο δώρο.

Οσο για το στήθος εννοείται οτι δεν "στερευει".Δεν είναι αποθηκευτικός χωρος με γάλα.Οσο θηλάζει το μωρό τόσο παράγει γαλατάκι!

Οσο για το θήλαστρο και τα συμπληρώματα...τι να πω.Νομίζω οτι θα ρισκάρεις την παραγωγή σου.Θα σου πει η Lala που ΄ξέρει καλύτερα.

Πιπίλα κι εγω θα προσπαθήσω να μην δωσω.

Δημοσίευση

σε καταλαβαινω απολυτως!!!!! ;) ετσι αγχωνομουν κι εγω και ρωτουσα συνεχεια τα κοριτσια για παλλινδρομηση και γαλακτοκομικα....κι οσο κι αν με καθησυχαζε ο παιδιατρος....κι οσο κι αν αναπτυσσοταν η μικρη παντα ειχα το αγχος μηπως κατι δεν κανω καλα και διαβαζα διαφορα στο ιντερνετ...στη δικη μου περιπτωση οπως σου ειπα οι εμετοι περασαν μονοι τους και γενικα η κατασταση με τους ατελειωτους θηλασμους ρυθμιστηκε μονη της...δηλαδη η μικρη μου τη ρυθμισε!!!!!!!οποτε μην ανησυχεις!!!! :) οσο η μικρη σου αναπτυσσεται καλα μην σκεφτεσαι τιποτα και αφησε τη να θηλαζει οση ωρα θελει!!!!!! :silly: το ιντερνετ ενω εχει τα καλα του,εχει και τα κακα του και μας αγχωνει χωρις λογο....

Δημοσίευση

Kadath έγραψε:

Συνήθως είναι μουσταρδί, αλλά κάποιες φορές είναι πράσινα.

Αν ειναι μια φορα την ημερα ή μια φορα στις 2-3 μερες πρασινα , τοτε δεν σε απασχολει . Αν εμφανιζονται πιο συχνα τοτε θα συνεχισεις το μπλοκ φιντιγκ .

Δημοσίευση

Κadath

να σου ζήσει το μωράκι!

Πράγματι έτσι «ζορικο» ήταν κ ο μπεμπάκος μου

μικρός! Μέχρι τους 3,5 μήνες ΔΕΝ έκλεινε μάτι

όλη μέρα! Τι sling, τι μάρσιπο, τι βόλτες έξω

ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ από 7 ημερών, ζήτημα να κοιμόταν

κανά τέταρτο....

Κ το υπέροχο μικρό μου στήθος είχε φτάσει στο πάτωμα

από τους μαραθωνιους θηλασμους...

(κ χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν)!

Όμως ήμουν κ είμαι τόόόσο ευτυχισμένη

που στιγμή δεν μετανιωσα! Το μπεμπάκι μου

είναι 11 μηνών κ πλέον τους τελευταίους μήνες

ο θηλασμός είναι παιχνιδάκι...

Απόλαυση! Έρωτας! Υγεία!

Το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο,

μωρό στο στήθος!

Καταλαβαίνω την κούραση σου,

προσπάθησε να κανείς λίγη υπομονή ακόμα

κ σε λίγο καιρό θα στρωσουν οι ρυθμοί σας,

θα βρείτε προγραμμα....

Να το χαίρεσαι το bebe σου

κ να είσαι περήφανη που μεγαλώνει

με το γάλα της μανούλας, δεν χρειάζεται καμία σκόνη

το μωρό σου κ ας το λέει ...ο παιδίατρος!

Δημοσίευση

patousaki έγραψε:

kalispera kadath

na sou zhsei to mwraki!

ki emena h mikroula mou h8ele sunexeia sti8os (se liges meres sarantizoume)egw ekana to e3is... uparxoun farmakeia pou mporeis na noikiaseis epaggelmatiko 8ulastro...egw auto ekana kai vgazw ka8e prwi arketo gia tria geumata kai meta 3anavgazw ka8e fora pou trwei ena apo ta geumata ths...xwrizw ta geumata sta mpoukalia sto psugeio kai apla ta zestenw...auto perissotero to kanw gia to prwi kai thn nuxta...to apogeuma ths deinw sth8os(den 8elw na xasw auth thn epafh tou 8ulasmou) kai otan zhtaei sumplhrwma ths deinw pali fusika...

egw to 8ulastro to exw noikiasei me 50 euro to mhna... etsi kai m 3erw poso exei faei kai 3erw kai pote 8a 3anazhthsei..sunh8ws ka8e 4-5 wres..etsi 8a ftia3ete kai ena programma...kai pali na sou zhsei! :)

Και για ποιον λόγο ακριβώς

στερεις από το μωρό σου το στήθος;;;

Από ότι κατάλαβα, αντί να του προσφέρεις

συνεχώς την ζεστασιά, την ασφάλεια

κ την μυρωδιά της ...μανούλας,

αντλεις κ το ταίζεις με μπιμπερόν;;;

Εγώ πάντως πρώτη φορά το ακούω αυτό!

Εκτός από το ότι υπονομεύεισ την παραγωγή σου

κ ίσως αντιμετωπίσεις προβλημα, με τις άσκοπες αντλήσεις,

έχεις βάλει προγραμμα σε βρεφάκι;

Ποτέ τρώει, πόσο κ γιατί;

Δεν υπάρχει λόγος εφόσον είναι υγιή

κ αναπτυσεται σωστά...

Ψυχοφθόρα κ αγχωτικη διαδικασία για το μωρό!

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή υλική

για τα μωρά

αλλά κ πολλά ακόμα κ για την συναισθηματική τους

ανάπτυξη!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια θα απαντήσω σε όσα μου λετε αύριο γιατί απόψε με πρόλαβαν οι εξελίξεις...

μόλις είχα ένα μεγάλο καυγά με τον άντρα μου και νιώθω πιο μόνη από ποτέ... ενώ όλη μέρα του μιλούσα για το τι μπορεί να συμβαίνει και ότι μάλλον έχα μεγάλη παραγωγή γάλατος και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό κλπ κλπ, απόψε πέρασε στην επίθεση...

αλλά να πάρω τα πράγματα από την αρχή, έδινα το βραδινό γαλατάκι της (συνήθως κοιμάται πλέον κατά τις 12). το στήθος μου όμως είχε πάλι τουμπανιάσει και από ότι κατάλαβα ήπιε πολύ υδαρό γάλα. Σε κάποια φάση που το μωρό έδειχνε να νυστάζει, την έδωσα στον άντρα μου να την κάνει να ρευτεί. Η μικρή έβγαλε μια μεγάλη ρουκέτα και μετά άρχισε να κλαίει. Δεν έκανα τίποτα, τους άφησα για ένα τέταρτο περίπου, μέχρι να βάλω το αυριανό φαγητό στη φωτιά, να δώδω χρόνο στο στομαχάκι της να ηρεμήσει κάπως και να δω αν κλαίει επειδη τρόμαξε. Το μωράκι όμως συνέχισε να κλαίει σπαρακτικά και τότε την πήρα για αν της δώσω λίγο γαλατάκι ακόμα, μιας και πλέον έβγαινε λιπαρό, γιατί θεώρησα ότι γέμισε το στομάχι της με το υδαρό γάλα και γι αυτό έκανε εμετό αλλά ότι εξακολουθούσε να πεινάει. και τότε άρχισε να μου τη λέει ο άντρας μου, ότι δεν θα πάθει και τίποτα αν αρχίσει να κλαίει, και ότι εγώ την κάνω να έχει εμετούς και εγώ φταίω και ότι κάνω αυθαιρεσίες και γιατί δεν ακούω το γιατρό που είπε να μεσολαβεί τουλάχιστον μια ώρα μεταξύ των γευμάτων.

Δηλαδή αν δεν μου συμπαρασταθεί ο άντρας μου στο θηλασμό, ποιος θα το κάνει; κι αντί να νανουρίζω ήρεμα το κοριτσάκι μου, λούστηκα με υπόνοιες άχρηστης μάνας και κάθομαι και κλαίω...

Δημοσίευση

να σου ζησει!!!!!να ειναι παντα γερη και καλοφωτιστη!

την παλινδρομιση δεν σου την ανεφερε ο παιδιατρος σου?την αλλεργια στη λακτοζη?

οσο για τον υπνο αστην να κλαψει λιγο.εσυ πρεπει να προσαρμοσεις το ωραριο της.δεν παθαινει τπτ αν κλαψει,μη το φοβασαι.ξερω ως μανουλα φοβασαι και τη λυπασαι.αυτο δεν σε κανει κακη μανουλα ομως.ειναι λογικο να εξαντλεισαι!ανθρωπος εισαι!ποσες αντοχες να εχεις και εσυ?ευχομαι να πανε ολα καλα!!!!

Δημοσίευση

Αυτος που λεει αυθαιρεσιες ειναι ο παιδιατρος . Δεν υπαρχει καμια τετοια οδηγια για τα μωρα που θηλάζουν .

Νομιζω η μικρουλα δεν εκλαιγε γιατι φοβηθηκε τον εμμετο . Τα μωρα δεν τρομαζουν στη θεα του εμμετου . Εγω θα σου προτεινα , για να νιωσετε και πιο ηρεμοι , να κανετε μια εξεταση για παλλινδρομηση στο μωρο . Πιθανον εχει την "τυπικη" παλλινδρομηση που εχουν ολα τα μωρα αλλα ισως αυτο σας βοηθήσει για να ξερετε τι συμβαινει .

Μετα που θηλασες ξανα το μωρο ποια ηταν η συμπεριφορα του ? Πριν ποση ωρα ειχε θηλάσει ? (αναρωτιεμαι για το καθε ωρα του παιδιατρου)

Υπάρχουν πολλοι λογοι που μπορει να ευθυνονται για το κλαμα του μωρου και θα σου πω τον πιο απλο αλλα και πιο συνηθισμένο . Ενα μωρο που δεν κοιμαται ολη μερα , κουράζεται και εχει υπερένταση το βραδυ . Εμενα στην ηλικια σας το εκανε συχνα να "κλαιει διχως λογο" στο τελευταιο γευμα . Θελει βοηθεια να ηρεμήσει και να κοιμηθει .

Το να αφηνουμε ενα μωρο να κλαιει αβοηθητο ειναι το λιγοτερο απανθρωπο . Ζητάει βοηθεια με το κλαμα , θελει κατι να πει με αυτο . Σιγουρα δεν μπορουμε παντα να καταλαβουμε τι θελει , αλλα χρεος του γονιου ειναι να προσπαθει να ηρεμησει και να δειξει την αγαπη του στο παιδι του .

Δεν εισαι καθολου αχρηστη μανα , εισαι στοργικη με πολλη αγαπη και φροντιδα για το μωράκι σου !

Δημοσίευση

καλημέρα κορίτσια !

και εμενα η μικρη μου θηλαζε πολυ συχνα στις αρχες αλλα και τωρα καποιες μερες τα βραδυα περισσοτερο μεχρι τις 12 οπως λες καθεται στο στηθος για παρηγορια και λεει η πεθερα μου μην την δινεις αλλο γαλα η κοιλιτσα της ειναι πρησμενη μην την δινεις αλλο γαλά εβγαλε πριν και εγω με μεγαλη σιγουρια με την βοηθεια του mammy την απεκτησα, βάζω την μποιυμπου μου στο στηθος και με κανει πιπιλα και ειμαι πολυ ευτυχισμενη!!!!ασε που οταν ερχεται πανω απο το κεφαλι μου και την κοιταει και λεει θα την φας την μανα σου και μιλαει δυνατα κ προσπαθει να της αποσπασει την προσοχη πολυ συγχυζομαι αλλα τεσπα!στο θεμα μας κοριτσακι κανε υπομονη και θα δεις οτι αξιζει τον κοπο μην ακους κανενασν αφου αυτο θελει το μωρακι σου αυτο δωσε του!!!ΘΕΛΕΙ ΜΑΝΟΥΛ απλως κανε μερικα διαλλειματα για λιγακι και αφηνε την λιγο να κλαει αναγκαστικα να ηρεμησεις να παρεις ανασα !πες τον αντρα σ να την βγαλει βόλτα ή ξαπλωστε με την μικρη στο sling και παρτε εναν υπνακο να σε νιώθει οταν εχεις το κλιματιστικο εγω αυτο εκανα τις μερες που μολις την αφηνα ξυπνουσε!καλη επιτυχια και καλη ανατροφη!θα μεγαλωσουν!!

Δημοσίευση

Μην στεναχωριέσαι καλή μου....

Από όσα γράφεις καταλαβαίνουμε πως είσαι

υπεροχή μανούλα απλώς είναι αρχή ακόμα

και ...κάθε αρχή κ δύσκολη!

Ο άντρας σου να βοηθήσει θέλει αλλά δεν ξέρει τον τροπο...

Μην του θυμωνεις.... Με τις βλακείες που λένε

οι παιδίατροι, μέχρι κ μανούλες παραγκωνίζουν το ενσικτο τους,

που τους λέει ολοσωστα πως τα βρεφάκια μεγαλώνουν στο στήθος,

κ ακολουθούν ωράρια κ άλλα βάρβαρα!

Σκεψου ο άντρας σου που δεν το έχει κ ...στην φύση του!

Μην συγχυζεσαι για αυτό.....

Θα βρεθούν οι ισορροπίες σύντομα...

Να προσπαθείς οοοοσο μπορείς να είσαι ήρεμη,

όόόσο μπορείς!

Κ το δικό μου το μπεμπάκι μέχρι 6 μηνών

ούρλιαζε πριν κοίμηθει! Το λατρεμένο προσπαθούσε

να αποβάλλει την ένταση της ημέρας (καθ´οτι αϋπνος!)

, ξαναπιπιλουσε μετά από 10' στήθος κ τότε κοιμόταν

παν-ήρεμος οοοολη νύχτα! Οποίος τον άκουγε

έλεγε: πεινάει, πονάει, ζεστενεται, κρυώνει....

Εγώ ήξερα τι είχε το μωρό μου! Μια σφιχτή αγκαλίτσα

ηθελε να ξεσπάσει κ να κοιμηθεί...

Μην το αφήσεις ποτέ το μωράκι να κλαίει!

Φυσικά κ παθαίνει ....σε αντίθεση με αυτό που λέει η an-n,

ανασφάλεια, άγχος, στρεσάρεται κ νιώθει αποριψη

από την μαμά του.... Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο!

Κουράγιο!

Σε νιώθουμε, θα περάσει σύντομα αυτή η φάση...

Δημοσίευση

marimari και LaLa μολις με κανατε να βουρκωσω....

Υπαρχουν βραδυα που κλαιει με το που του βγαζω το στηθος και εγω δεν αντεχω αλλο... Καταρρεω απο την κουραση και... τον "εγκαταλειπω" στα χερια του μπαμπα του. Το μωρο συνεχιζει να κλαιει σπαραχτηκα κι εγω απλα κλεινω τα αφτια μου. :blush::( Θελω 5 λεπτα να παρω αερα και δυναμεις και μετα πισω στον αγωνα...Εχθες τον πηρα αγκαλια πανω μου μπρουμητα κι αρχιζα να του λεω ποσο τον αγαπω και να μην φοβατε. Πως θα ειμαι παντα διπλα του. Κι ως δια μαγειας κοιμηθηκε!! Και κοιμηθηκε για 5 ολοκληρες ωρες! :)

Κοριτσι μου ο μπαμπας δεν μπορει να καταλαβει γιατι ακουμε το μαμμυ κι οχι τον παιδιατρο και ειναι φυσικο. Μην φοβασαι οτι κανεις λαθοι. Εισαι πολυ καλη μανουλα και μην αφηνεις κανεναν να το αμφισβητει αυτο! Η καρδια σου και το ενστικτο σε οδηγουν σωστα. Χαλαρωσε και ζησε τις ομορφες αυτες στιγμες γιατι δεν ξαναγυρνουν... Εμενα ηδη μου λειπουν οι μαραθωνιοι θηλασμοι και τα ατελειωτα ξενυχτια με αγκαλιτσες και σκεφτομαι για δευτερο!!! :)

Να εισαι καλα!!!! :kiss::kiss:

Δημοσίευση

kalimera !

nai katalavainw apoluta auto pou les..kai pistepse me niw8w asxhma pou den thn exw sto sth8os mou sunexeia..alla emena h 8hlh mou einai polu konth kai h mikrh ekneurizete perissotero afou peinaei kai den ths einai eukolo na thn piasei....den ths to sterw...kai euxaristw pou afou niw8w hdh asxhma me kaneis kai niw8w akoma xeirotera...thn zestasia kai thn asfaleia thn parexw sto mwraki mou olh mera...apla den katalavainw epishs gia pio logo 8a prepei na talaiporw ena mwraki otan peinaei kai na to afhnw na ourliazei epeidh den mporei na piasei thn konth 8hlh mou...afou uparxei tropos na trafei xwris grinia...kai mhn peis pws den prospa8w arketa..giati pistepse me prospa8w ka8e mera kai opote vriskw thn eukairia gia na thn 8hlasw.. apo thn prwth stigmh pou gennh8ike..to mwraki mou einai hremo kai xaroumeno..den uparxei psuxof8ora kai agxwtikh diadikasia...dld oi gunaikes pou den mporoun gia pollous logous na 8hlasoun ta mwrakia tous einai neurika?h mhpws den exoun zestasia kai asfaleia? einai polu asxhmo auto pou les...epishs den xw dei kamia mama na taizei to mwraki ths apo apostash...kai me mpoukali agalia to taizoun...eleos.... uprxoun xiliades tropoi gia na dwseis kai na de8eis sunais8hmatika me to mwraki... dld esu tou prosfereis zestasia kai asfaleia mono otan 8hlazeis? kai thn upoloiph mera ti ginete? tou ftanei mono h asfaleia tou 8hlasmou?.... den einai etsi loipon.... s'euxaristw gia to endiaferon sou..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...