Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΦΟΥΣΚΩΚΟΙΛΙΤΣΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Recommended Posts

• Απαντήσεις 999
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

nena1988 έγραψε:

ναι lolipop φαινεται το φυλλο γινεται περιπου την 11-13 εβδομαδα..

Ααααα μαλιστα! Ευχαριστω πολυ!!! και αλλη μια ερωτηση εχω... :blush:

η αυχενικη κ το PAPP-A ειναι αιμοτολογικες εξετασεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lollipop έγραψε:

nikulina έγραψε:

Ασε Νινα μου!!!! Μην το ψαχνεις!!!! Τον δικο μου πελαργο τον χρυσοπληρωσα για να ερθει και μαλιστα του τα εσκασα 3 φορες μεχρι να τον πεισω :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Πληρωσα για να μπουν μεσα μου,πληρωνω για την διαμονη κ πρωτα ο Θεος θα πληρωσω για να μου τα βγαλουν!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:[/quote:2wi3rdb6]

χαλαλι ομοσ τα λεφτα.... :laugh: :laugh: :laugh:

το αξιζουνννννννν :woohoo: :woohoo: και εσισ το αξιζετεεεεεεε :woohoo: :woohoo:

το ενα κρατασ εσι και το αλο ο σιζιγο??? :blink::blink::blink:

η αυχενικη ειναι υπερηχος οπου μετρατε το παχος του υγρου στον αυχενα του εμβρυο αν ειναι αυξημενο τοτε υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα για συνδρομο down..το papp-a ειναι αιματολογικη εξεταση ρωτησα προσφατα και μου ειπαν οτι εχει ευρω στα 70 ευρω οπου παλο προσδιοριζονατι οι πιθανοτητες για συνδρομο down...

:cheer::cheer: βρε καλώς τα καινούρια κορίτσια !!!

ρανια μου ... ειμαι -κατα βάθος όμως!- πανικόβλητη για τη ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης... προσπαθω να μην το σκέφτομαι όμως... βλέπω στο dvd Φιλαράκια για να ξεχνιέμαι...

γι αυτό θέλω να φύγω επειγόντως διακοπές !!! :ohmy::ohmy:

δεν μπορώ να σύγκεντρωθώ και να διαβάσω και κανένα βιβλίο ρε γμτ ..!!

:blink: ελεγα στον αντρα μου χθες : ωραία δεν θα ήταν να είχαμε δικό μας μηχάνημα για υπέρηχο ;;; θα με εξέταζες καθε βράδυ και θα είμασταν ήσυχοι οτι ολα πάνε καλά !!!!

:silly: τι λεω η τρελή !;

απο χθες εχω και ενα ωραίο συναχι... μούρλια... :angry:

γυρω γύρω χαρτομάντηλα και στη μέση εγώ...

αλλα για πείτε! για πείτε για τις εξετάσεις !

τι θα κάνω που (μετα τον 15αυγουστο) για υπέρηχο θα είμαι αγρίνιο;

που να κανω υπέρηχο εκεί ;; γκρρρ :angry::angry:

και αν πεσω σε κανέναν ΗΛΙΘΙΟ που δεν θα χει καλό μηχάνημα και με τρομάξει !; φφφφφφφφφ!!! να σκάσω είμαι...

και θέλω να κατσω μεχρι τις 22 - 23/8 τουλάχιστον εκεί !

μακάρι να βρεθεί λύση !!!

Γειά σας κορίτσια! Εγώ σήμερα νιώθω πολύ έντονη κόπωση. Δεν κοιμήθηκα και πολύ καλά. Και μου χτυπάνε και όλα στα νεύρα. Κατά τα άλλα, ούτε αναγούλες, ούτε εμετούς.

Σοφούκι, κι εγώ μία απ' τα ίδια, αγχώνομαι ότι θα έχω τα πάντα! Σήμερα το απόγευμα θα πάρω τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Για να δούμε...

Ρε κορίτσια, υγρά έχετε; Εγώ έχω πάρα πολλά, διαφανή και κίτρινα. Είναι φυσιολογικό, έτσι;

Σαμάνθα, ναι, έχω διοριστεί κανονικά εδώ και ένα χρόνο. Είμαι διορισμένη σε ένα εσπερινό σχολείο, σε ένα χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, περίπου μισή ώρα με το αμάξι στον αυτοκινητόδρομο. Ελπίζω να με στείλουν και φέτος εκεί και να μην υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Το κακό με την Κύπρο είναι ότι κάθε χρόνο μπορούν να σε μεταθέσουν οπουδήποτε, ακόμα κι αν έχεις πολλά χρόνια υπηρεσία. Οργανικές θέσεις δεν υπάρχουν...

Αχ Θεούλη μου, γιατί μου έχει καρφωθεί ότι είναι παλίνδρομη;

nena1988 έγραψε:

η αυχενικη ειναι υπερηχος οπου μετρατε το παχος του υγρου στον αυχενα του εμβρυο αν ειναι αυξημενο τοτε υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα για συνδρομο down..το papp-a ειναι αιματολογικη εξεταση ρωτησα προσφατα και μου ειπαν οτι εχει ευρω στα 70 ευρω οπου παλο προσδιοριζονατι οι πιθανοτητες για συνδρομο down...

Nena μου να σαι καλα!!! Μου ξεκαθαρισες το τοπιο!!!

Τωρα που σε βρηκα να ρωτησω και κατι ακομα αν γνωριζεις...?

1.Ποσο κοστιζει το "πακετακι"?

2.Καλυπτει τιποτα το ικα?

Ελπιζω να αφορουν κι αλλες κοπελες οι αποριες μου και να μην σας ζαλιζω :blush::blush:

Θέλω να γίνω μαμά,τετοια υγρα που περιγραφεις εχω κ εγω...κιτρινα αοσμα διαφανη.Ρωτησα τον γιατρο κ ειναι φυσιολογικα!

tesh welcome dear :)

καλέ !!! ΠΙΠΕΡΙ !!

φτού φτού φτού !!! μακριά απο δω οι παλλίνδρομες !!!

τι τρώτε σήμερις ;;

εμείς λέμε να φτιάξουμε ψαράκι ! γαλέο... επιτρέπεται νομίζω...

θα πάτε για προσκύνημα σε Αγία Σωτήρα σήμερα ;

αλήθεια εχουμε εδώ στις κοιλίτσες καμία Σωτηρία ;

κανέναν σύζυγο Σωτήρη ;;;

Mαρακι εμεις θα φαμε βυζακια κοτοπουλου με κρεμα γαλακτος κ μανιταρια και ρυζακι!ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ

Εμενα παντος απο φαγητα δεν μου απαγορευσε τιποτα απολυτως!!!!Μου ειπε απλα μικρα,πολλα κ ελεφρια γευματα,καλα ψημενα κ καλα πλυμενα!

maria ευχομαι να σου πανε ολα καλα με τον υπερηχο και καλη αναρωση με το συναχι...θελω να γινω μαμα και εγω εχω τετοια υγρα ο γιατρος ειπε αν δεν μυριζουν ειναι φυσιολογικα..σοφουκι οταν εννοεις πακετακι????Εννοεις εξετασεις πρωτυ τριμηνου???Οι αιματολογικες γινονται στο ικα με ραντεβου πας εκει σε ενα γιατρο και του λες ειμαι εγκυος θελω να μου γραψετε τον προγγενητικο ελεγχο...Για την αυχενικη ο γιατρος μου ζητησε 110 ευρω και ο μικροβιολογος 70 για το papp-a..οτι θελεις ρωτα με!!!!Τωρα οσο για το ικα..ειλικρινα δεν ασχοληθηκα και δεν ξερω αποφασισα οτι στο ικα θα πηγαινω μονο για τις μηνιαιες εξετασεις αιματος που πρεπει να γινονται καθε μηνα..Για τα υπολοιπα δεν ξερω αν καλυπτονται,αν γνωριζει καποια ας μας πει!!!

Εμείς τσιπούρα στη σχάρα (όχι στα κάρβουνα :( ) , πατατοσαλάτα και ντοματοσαλάτα.

Δεν μπορώ μου δίνουν όλα στα νεύρα, ειδικά οι γονείς μου. Δε βλέπω την ώρα να μετακομίσω. Ααααααααα, έτσι θα δίνω κι εγώ στα νεύρα του παιδιού μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νενα μου εγω ρωτησα...και αναφερομουν στο "πακετο" αυχενικη και papp-a (οπου και απαντησες ;) )

Μαλιστα....180Ε περιπου!

Παντως αν ξερει καμια αν καλυπτει κατι το ΙΚΑ απο τις παραπανω εξετασεις ας μας πει κ εμας (αν και θα ρωτησω) γιατι 100Ε απο εδω 200Ε απο κει ειναι χρηματα...και εμας προσωπικα δεν μας περισσευουν :)

Νενα ευχαριστω και παλι! :kiss:

lollipop οχι με μεγαλη σιγουρια αλλα μια γνωστη μου που εκανε διαδικασια στο ικα να παρει επιστροφη καποια χρηματα πριν κανα 2 χρονια νομιζω οτι τα χρηματα που πηρε ηταν γελοια..γυρω στα 10 ευρω κατι τετοιο..αν γνωριζει καποια σιγουρα ας μας πει...οτι χρειαστεις ρωτα με..φιλακια

nena1988 έγραψε:

lollipop οχι με μεγαλη σιγουρια αλλα μια γνωστη μου που εκανε διαδικασια στο ικα να παρει επιστροφη καποια χρηματα πριν κανα 2 χρονια νομιζω οτι τα χρηματα που πηρε ηταν γελοια..γυρω στα 10 ευρω κατι τετοιο..αν γνωριζει καποια σιγουρα ας μας πει...οτι χρειαστεις ρωτα με..φιλακια

Καλα αν μιλαμε για τετοιο αστρονομικο ποσο επιστροφης (10Ε) δεν αξιζει τον κοπο να μπεις στην διαδικασια!!!!!

Γι αυτο τα κανουμε ολα ιδιωτικα!!!

Χα χα χα χα, δέκα ευρώ;;;;;;;;;;;;; Εμ, έτσι χρεωκόπησε το ελληνικό δημοσιο. Αφού πετάει λεφτά από δω κι από κει. :P :p :P :P :P

Εμάς εδώ αν πας στο νοσοκομείο είναι όοοοολα δωρεάν. Παρακολούθηση, εξετάσεις, τοκετός, διαμονή. Φτάνει να έχεις κάρτα του νοσοκομείου, που έχουν οι περισσότερες ομάδες πληθυσμού.

Εμένα ο γιατρός μου όμως είναι ιδιωτικός (πηγαίνω σ' αυτόν από το 93 που είχα τα πρώτα προβλήματα με την περίοδο) και είναι και συγγενής, οπότε οι επισκέψεις είναι δωρεάν (μια φορά δοκιμάσαμε να του δώσουμε λεφτά και ήθελε να μας δείρει). Τις εξετάσεις που κάνω έξω φυσικά τις πληρώνω και για τον τοκετό δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει...

Ρε κορίτσια, έχει καμία δυσκοιλιότητα; Εγώ μία έχω και μία όχι. Συνήθως βράδι ή το πρωί που ξυπνάω έχω έντονους πόνους στην κοιλιά και στη μέση. Νιώθω ότι πιέζουν τα αέρια. Πηγαίνω στην τουαλέτα αλλά οι πόνοι δεν περνάνε αμέσως... Λέτε να έχω κάτι φοβερό;

...τόσο καλά δηλαδή το ΙΚΑ...

για τον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ξέρει καμιά κοιλίτσα να μου πεί τι να περιμένω (περίπου) ;;

αλήθεια... για ποιό μαιευτήριο λέτε ;;

εγώ θα παω καρφωτή για το Αλεξάνδρα... εκεί ξεγέννησε η κουνιάδα μου και τα 2 της παιδάκια και ήταν πολυ ευχαριστημένη !!...και οικονομικό...

Αννα Μαρία μην ανησυχείς καλέ ! τρώς ακτινίδια, ξερά σύκα και τέτοια που βοηθούν στην προκειμένη περίπτωση ;;;

το ακτινίδιο θα πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος τώρα... ακόμα και σε χυμό ! βοηθάει !

και γω... μια ετσι μια αλλιώς... και που να προχωρήσουν οι εγκυμοσύνες :S:S:S

Λες ε; Τα ξερά φρούτα μου προκαλούν πονόκοιλο, οπότε τα αποκλείω. Αλλά και το ακτινίδιο μου προκαλεί λίγο αναγούλα, όπως και τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Τα μόνα φρούτα που τρώω με ευχαρίστηση σ' αυτή τη φάση, είναι το καρπούζι και το σταφύλι... Α, επίσης, τρελαίνομαι για σταφίδες!!!!!

Αχ, αχ, είμαι μια μυγιάγγιχτη υποχόνδρια και σας τρελαίνω κι εσάααααααααας.....

εδω η καλη δυσκοιλιοτητα για περαστε!!! :P:P:P μπορειτε νομιζω να με χρησετε αρχηγο σας στο συγκεκριμενο θεματακι μιας κ πραγματικα υποφερω! :unsure::unsure: πριν την εγκυμοσυνη η συχνοτητα των επισκεψεων μου ηταν 1 φορα περιπου τη βδομαδα κ με την εγκυμοσυνη φυσικα τα πραγματα χειροτερεψαν! στην αρχη εβαλα υποθετο γλυκερινης να αδειασει το εντερο κ απο τοτε (2 βδομαδες περιπου) παιρνω ενα σιροπι το duphalac. με εχει βοηθησει καπως μπορω να πω... οχι τρελα πραγματα... πηγαινω περιπου 1 φορα στις 2-3 μερες αλλα τουλαχιστον χωρις καθολου σφυξιμο. :blink::blink: τα πραγματα ω ναι θα χειροτερεψουν κι αλλο οταν χρειαστω σιδηρο αλλα ευτυχως προς το παρον μια χαρα κρατιεμαι...

γελασα απιστευτα με την κοπελια που θα φαει βυζακια κοτοπουλου! τελειο!

εμας σημερα το μενου εχει φακες :unsure: υπομονη...

Εγώ πηγαίνω κάθε μέρα, αλλά δυστυχώς βγαίνουν με το σταγονόμετρο (ω, τι ωραία συζήτηση!). Από πριν, για να νιώσω ότι πήγα τουαλέτα, έπρεπε το πρωί να πάω 2-3 φορές, δηλαδή, πήγαινα με δόσεις! Τώρα μπορεί να πάω μία, μπορεί και περισσότερες (τις καλές μέρες).

Αλλά έχω και πολλά αέρια, που τα νιώθω να μετακινούνται, να ταξιδεύουν, και μερικές φορές βλέπω κιόλας την κοιλιά μου να πάλλεται (όχι, δεν είναι το παιδί :P)...

Παλιότερα έκανα μασάζ και με βοηθούσε, αλλά τώρα δεν τολμάω να πιέσω την κοιλιά μου. Σόρι για τις ρεαλιστικές περιγραφές (:P) αλλά έχω αγχωθεί αρκετά και από αυτό και γενικώς...

κοριτσια και εγω μια απο τα ιδια...παλιοτερα δεν ειχα προβλημα αλλα τωρα αστα να πανε στην αρχη ειχα να παω 2 εβδομαδες και ο γιατρος μου εδωσε φυτικες ινες σε σκονη και κατι φακελακια για την δυσκιλιοτητα..και φυσικα τα υποθετακια αλλα δεν κανανε και πολυ δουλεια παω καθε 4 μερες και ειναι σαν του προβατου.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: η κοιλια μου ειναι πρησμενη και απο αερια ουουουουουουουου αλλο τιποτα..τυμπανισμος στο φουλ και γουργουρητα..αλλα τι να κανουμε ειπαμε ας οψεται το μωρακι μας..πλεον το εχω παρει αποφαση πως οτι και να κανω(στην τουλαετα) ειναι καλοδεχουμενο... :blush::blush::blush:

nena1988 έγραψε:

κοριτσια και εγω μια απο τα ιδια...παλιοτερα δεν ειχα προβλημα αλλα τωρα αστα να πανε στην αρχη ειχα να παω 2 εβδομαδες και ο γιατρος μου εδωσε φυτικες ινες σε σκονη και κατι φακελακια για την δυσκιλιοτητα..και φυσικα τα υποθετακια αλλα δεν κανανε και πολυ δουλεια παω καθε 4 μερες και ειναι σαν του προβατου.. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: η κοιλια μου ειναι πρησμενη και απο αερια ουουουουουουουου αλλο τιποτα..τυμπανισμος στο φουλ και γουργουρητα..αλλα τι να κανουμε ειπαμε ας οψεται το μωρακι μας..πλεον το εχω παρει αποφαση πως οτι και να κανω(στην τουλαετα) ειναι καλοδεχουμενο... :blush::blush::blush:

Χα χα χα χα, να και μία με πιο ρεαλιστική περιγραφή από τη δική μου!!!!!!!!

Εμένα οι έντονοι πόνοι με ανησυχούν.

Έχω να πω στο γιατρό την Τετάρτη... Φτάνει ν' ακούσουμε καρδούλα... Τι άγχος τρελό κι αυτό...

θελω να γινω μαμα,αν στεναχωριομουν απο τωρα γιαυτα...καηκαμε..απλα προσπαθω να φτιαξω την διατροφη μου και να πινω νερο χυμους..μην στεναχωριεσαι μην αφηνεις να σε παρει απο κατω...

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Είδατε που σας λέω ότι έχω χαζέψει; Ότι θέλω καταλαβαίνω!😅 Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άντρες γιατροί που είναι άξιοι και τιμούν την επιστήμη τους (και όχι την τσέπη τους), αλλά λόγω άνεσης θα προτιμήσω γυναίκα. Θα ένιωθα πολύ καλύτερα σε πολλά στάδια αν είχα μια γυναίκα απέναντι μου...
    • Τι λες τώρααα...😨 Πολύ χαίρομαι που το ζουζουνάκι τα κατάφερε και η κοπέλα είναι τόσο ψύχραιμη...  😍 Δίκιο έχεις για την τσάντα μαιευτηρίου.... και πλυντήριο τα πρώτα ρουχαλάκια και σεντονάκια πρέπει!
    • Να σαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας.. Ντρεπόμουν να ρωτήσω, αλλά με έτρωγε. Σε βλέπω πολύ κουλ κι αυτό χαλαρώνει κι εμένα. Λογικά με την επισκληρίδειο δεν πρέπει να καταλαβαίνεις και πολλά... αλλά όπως λέει και η @Θέτις Κ.η αποκατάσταση πρέπει να είναι λίγο δύσκολη... στο πώς θα κάτσεις, αν θα τσούζει κτλ. Είχες πάρει μαζί στο μαιευτήριο αυτά τα ειδικά καθαριστικά για μετά για την τουαλέτα;
    • Εγώ στην αυχενικη ρώταγα πριν καν δει το οτιδήποτε αν υπάρχει. Της είχα πει ότι είμαι αγχωμενη γιατί έχω χάσει 4 κυήσεις  αλλά και λόγω ηλικίας καθ η γυναίκα ήταν πολύ κατατοπιστικη και μου τα εξηγούσε όλα.   
    • Κορίτσια νομίζω έχουμε μπει για τα καλά στη ζώνη των γεννήσεων 😱😱😱 Δε θέλω να αχγώσω καμία αλλά έχουμε και στο πορτογαλικό γκρουπ το πρώτο μωράκι!! Γεννήθηκε πρόωρα σήμερα με κ.τ. στις 32 εβδ ! Η κοπέλα χθες ένιωθε πόνους και πίεση χαμηλά όλη τη μέρα και κάπου το μεσημέρι έσπασαν τα νερά ξαφνικά! πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο και της έκαναν την πρώτη ένεση κορτιζόνης για να ωριμάσουν οι πνεύμονες του μωρού, καθώς και έχγυση φαρμάκου ώστε το σώμα της να συνεχίσει να παράγει αμνιακό υγρό για να παραμείνει το μωρό όσο πιο πολύ μπορεί μέσα στη μήτρα. Δεν ήξερα ότι γίνεται αυτό, νόμιζα ότι μόλις σπάσουν τα νερά η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, αλλά να που της είπαν ότι μπορεί και μέχρι τις 34 εβδ να κάτσει το μωρό μέσα 🤯 υπό παρακολο΄ύθηση στο νοσοκομείο πάντα. Τελικά ενώ ήταν τώρα αργά το μεσημέρι να κάνει τη 2η δόση της κορτιζόνης το μωρό αποφάσισε να έρθει 🙏 Ευτυχώς είναι όλα καλά, το μωράκι φυσικά μπήκε στη ΜΕΝΝ αλλά είναι καλά, μικρούλης μεν, 1600 και 41 εκ, αλλά η κοπέλα φαίνεται φουλ ψυχραιμη και ήρεμη γενικά απ τα λεγόμενά της.  Νομίζω ότι τώρα το σκ θα σοβαρευτώ να φτιάξω επιτέλους τη βαλίτσα του μαιευτηρίου μετά από τα γεγονότα της εβδομάδας 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...