Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια μου, τι κάνετε;

Είπα να σας γράψω κι εγώ τον καημό μου, λίγο άσχετο με εγκυμοσύνες, κ.λπ.

Αποφασίσαμε με τον άντρα μου να αγοράσουμε ένα διαμέρισμα. Βρήκαμε ένα πάρα πολύ ωραίο τριάρι, όχι καινούριο αλλά πλήρως ανακαινισμένο, σε καλή περιοχή, με πάρκο απέναντι, τέλος πάντων, έχει τα χίλια καλά!

Εννοείται ότι για να το αγοράσουμε πρέπει να κάνουμε δάνειο. Αφού το ψάξαμε λίγο, αποταθήκαμε σε έναν κρατικό οργανισμό, που δανειοδοτεί αποκλειστικά για αγορά κατοικίας. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, αφού με ρώτησε τι δουλειά κάνουμε, κι αφού του είπα ότι ο άντρας μου είναι άνεργος, μου πρότεινε να κάνουμε αίτηση για ένα κρατικό σχέδιο δανειοδότησης, για ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα. Πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις, και το σχέδιο αυτό είναι εξαιρετικά ευνοϊκό! Αφού ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά να μαζέψουμε τα χαρτιά, κάναμε την αίτηση στις 31/5. Μας είπαν ότι για να εγκριθεί χρειάζονται 3 εβδομάδες.

Στις δύο εβδομάδες μας ζήτησαν άλλο έγγραφο από τον άντρα μου. Τους το πήγαμε. Στις τέσσερις εβδομάδες, και ενώ μας είχαν πει ότι θα έχουμε απάντηση, μας ζήτησαν κι άλλες πληροφορίες για τον άντρα μου, δηλώνοντάς μας ότι από τα κεντρικά δεν πιστεύουν ότι είναι άνεργος! Την περασμένη Τρίτη μας είπαν ότι εγκρίθηκε και ότι περιμένουν το έγγραφο από τα κεντρικά, την Πέμπτη ότι θα εγκριθεί Παρασκευή ή Δευτέρα, και μπορεί και να απορριφθεί, και την Παρασκευή ότι θα εγκριθεί Τετάρτη ή Πέμπτη, επειδή ο γενικός λείπει διακοπές. Χτες, Τετάρτη, μας ζητάνε υπεύθυνη δήλωση από τον άντρα μου, και μας λένε ότι θα εγκριθεί μάλλον εντός των ημερών που θα συνεδριάσει το συμβούλιο.

Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, μάλιστα, είχε το θράσος και την αναίδεια να μου δηλώσει ότι ταλαιπωρήθηκε με την υπόθεσή μου, επειδή χρειάστηκε να κάνει αρκετά τηλεφωνήματα!

Εν τω μεταξύ, έχουμε υπογράψει συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο τα χρήματα και το σπίτι πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 31/7.

Έχουμε καταντήσει νευρασθενικοί από το άγχος, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, είμαστε σε μια διαρκή κατάσταση αναμονής και δεν αντέχουμε άλλο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χε χε, τι να ξαλαφρώσω; Όλη μέρα τα λέω, σε συγγενείς, φίλους, γνωστούς, στον καθρέφτη... Τουλάχιστον ο μεσίτης και ο εργολάβος που είναι ιδιοκτήτης είναι καλοί άνθρωποι και καταλαβαίνουν ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Γιατί άλλοι, θα μας έπαιρναν κάθε μέρα και θα μας έβριζαν.

Έτσι μου έρχεται να πάω στα #&%#(&%()*γραφεία τους και να τους τα σπάσω όλα. ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΩ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σωστόοοοοο τότε θα ξαλαφρώσεις.....αλλά δάνειο δεν βλέπω να παίρνεις. :blink:

Λίγο ακόμα υπομονή, άλλωστε τον γάιδαρο τον φάγατε. Κάτι μου λέει ότι από βδομάδα θα σας έρθουν τα ευχάριστα!!! ;)

Καλή τύχηηηηηηηηηηη.............

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ε, ναι, τώρα πια δεν έχουν κανένα έρισμα. Αλλά ρε παιδί μου, αφού δε θέλουν να δώσουν το ευνοϊκό δάνειο, τότε γιατί το κάνουν; Για να σπάνε τα νεύρα του κόσμου; Κι αν δεν πιστεύουν όλα εκείνα τα επίσημα έγγραφα που τους προσκομίσαμε, γιατί, καθώς λένε, μπορεί ο άντρας μου να εργάζεται και να μην του βάζουν ένσημα (πράγμα δύσκολο για την Κύπρο), τότε ποιον πιστεύουν; Τους άλλους που πάνε και κάνουν αίτηση γιατί τους εγκρίνουν; Ο οποιοσδήποτε μπορεί να λέει ψέματα. Χτες που είπα στο διευθυντή να ψάξουν όσο θέλουν και θα δουν ότι λέμε την αλήθεια, μου είπε με την ειρωνεία να στάζει "δεν έχουμε ντέτεκτιβ".

Δημόσιοι υπάλληλοι, καρεκλοκένταυροι, γραφειοκράτες, τι άλλο να πω; Κι εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι, αλλά στο σχολείο σκοτωνόμαστε. Κι αναρωτιόμουν γιατί βρίζουν τους δημόσιους υπαλλήλους ότι κάθονται...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι, το αξίζουν!!!!! Είναι άτοκο για τα πρώτα δύο χρόνια, και μετά το επιτόκιο είναι 2.75 μέχρι να αποπληρωθεί. Αλλιώς δε θα επιμέναμε τόσο πολύ... Αλλά κι αυτοί γιατί τα αναγγέλλουν τα φιλολαϊκά προγράμματα, αφού σου φέρνουν μετά 800 δυσκολίες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πωπωπω!της εγκρισης το καγκελο!!εμ και σεις βαλατε σε κοπο κοτζαμαν διευθυντη να κανει...τοσα τηλεφωνα?κουραστηκε ο ανθρωπος ντροπη! :laugh: καλα ξεμπερδεματα ευχομαι κοπελα μου και καλοριζικο και τυχερο να ειναι το σπιτακι σας!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμ, κουράστηκε ο άνθρωπος... Αναγκάστηκε να κάνει πολλές κινήσεις: να κινήσει το χέρι του, το στόμα του, μπορεί να ανακάθισε και καμιά φορά στην πολυθρόνα του...

Κίμον σ' ευχαριστώ, ελπίζω σύντομα να τελειώσει αυτή η ιστορία, γιατί κουραστήκαμε αφάνταστα με την αναμονή...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...