Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Σας απασχολώ για άλλη μιά φορά κορίτσια με το θέμα του θηλασμού αλλά πιά ξέρω ότι η καλοπροαίρετη βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Αν θυμάστε, θηλάζω αποκλειστικά τον Δημήτρη μου εδώ και 4 μήνες..κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα πάνε τέλεια..τρώει κάθε περίπου 4 ώρες χωρίς΄κανένα θέμα. Το βραδάκι, προσπαθώ να τον ταίζω γύρω στις εννιάμιση και πάνω-κάτω κοιμάται γύρω στις δέκα. Κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο (το δικό του) ακόμα από δική μου επιλογή για να τον ακούω. Ομως βρε κορίτσια εγώ πετάγομαι σε κάθε του κίνηση..και όπως όλα τα μωράκια έτσι κι εκείνος είναι πολύ ανήσυχος στον ύπνο του, στριφογυρνάει, αλλού τον βάζω κι αλλού τον βρίσκω. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω. Αλλες φορές τρώει πολύ, άλλες λίγο, πάντως πάντα κάτι "τσιμπάει". Με αυτό το τρόπο όμως ποτέ δεν θα ξέρω αν το μωράκι πεινάει όντως ή αν το ταίζω εγώ από δικιά μου ανασφάλεια και ανησυχία. Επιπλέον, ΄δεν θα μάθω και πόσες ώρες αντέχει χωρίς φαγητό. Ασε που δεν θα κοιμηθώ κι εγώ ένα βράδυ σαν άνθρωπος, να ξυπνήσω φυσικά να τον ταίσω αλλά μία φορά, όχι τρείς και βάλε. Η μαία μου λέει ότι δεν εξυπακούεται ότι μωρό 4 μηνών μπορεί να βγάλει όλο το βράδυ χωρίς φαί. ΟΚ, αλλά ένα εξάωρο δεν μπορεί? Πιστεύω ότι περισσότερη ανησυχία του προκαλώ εγώ παρά το ανάποδο..Καμιά ιδέα πώς να καταλάβω αν πραγματικά πεινάει ή όχι? Κι αν όχι, γιατί κλαψουρίζει βρε κορίτσια? Πώς μπορώ να τον ηρεμήσω και βγάλω συμπέρασμα? Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές εκ των προτέρων!

Δημοσίευση

καλημερα!!!!!!

λοιπον,εγω θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.... ;) εμενα η μπουμπου μου ειναι 6 μηνων και οποτε ξυπναει τη νυχτα τη θηλαζω.αλλες φορες τρωει περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο οπως κι εσενα...οποτε δε νομιζω πως κανεις κατι λαθος.με τον καιρο δε θα ξυπναει λιγοτερες φορες εκτος αν περναει καποια φαση...π.χ.δοντια.το μονο που πιστευω ειναι οτι καλο θα ηταν να πας κι εσυ να κοιμηθεις στο κρεβατακι σου με τον αντρουλη σου!!!!δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ακουσεις το μωρο!!!!!!πιστεψε με!!!!εγω την εβγαλα απο το δωματιο 3 μηνων και ξυπναγε μονο μια φορα για να θηλασει.τωρα αλλαξαμε σπιτι και για λιγο την εχω μαζι μας και ξυπναει περισσοτερες φορες.... :huh:

να σου ζησει ο δημητρακης σου!!!!

φιλια!!! :kiss:

Δημοσίευση

kai egw pisteuw oti kalutera na pas sto dwmatio sou ,esto kai ena bradu .

etsi tha katalabeis pote ksipnaei gia na thilasei h apla klapsourizei ligo otan allazei stash ston upno.

einai kalutera na to kaneis twra prin sindiasei oti se kathe mikrh anataraxh ston upno tou exei to sththos gia na hemei .

mporei kalista namhn thelei na thilasei alla na ton "upoxreoneis esu"

mporei na to ekana kai egw auto otan htan mikros o manwlhs kai giauto sou lew den tora pou einai noris an thelei ontos na thilasei h oxi .

Δημοσίευση

εμεις κοιμομαστααν μεχρι πριν 1 μηνα παντα μαζι

καποιες φορες ξυπνουσε καποιες οχι ομως οταν ξυπνουσε παντα τη θηλαζα

μερικες φορες ετρωγε πολυ τις περισοτερες επινε 4-5 γουλιτσες γαλα και σταματουσε

δεν ειναι τοσο κακο που ταιζεις το μωρακι σου βραδυ αν πιστευεις οτι ξυπναει επειδη εσυ εισαι ανυσηχη δοκιμασε να μην κοιμαστε στο ιδιο κρεββατι απλα η αν θελεις δοκιμασε να κοιμηθεις στο δικο σου δωματιο το ιδιο ειναι

Δημοσίευση

Andriani έγραψε:

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω.

Απο τη στιγμη που δοκιμάζεις καποιον αλλο τροπο και δεν "πετυχαινει" , αυτο σημαινει οτι το μωρο σου εχει ανάγκη να θηλάσει .

Η ενταση του ..κλαψουρισματος , δεν παιζει καμια σημασια . Η μικρη μου στην ηλικια του μωρου σου απλα εβγαζε κραυγουλες και περιμενε. Δεν χρειαζεται να κλαινε σπαρακτικα τα μωρα για να καταλαβουμε τι θελουν .

Δεν υπάρχει περιπτωση ενα μωρο να μην θελει να θηλάσει και να το υποχρεωνεις εσυ! Αν δεν θελει να θηλάσει απλα δεν θα θηλάσει !

Δημοσίευση

για την ιστορια η μικρη μου ακομα και τωρα που πηγε στο δικο της δωμνατιο κρεβατακι ξυπναει μια δυο φορες τη νυκτα για γαλατακι

την πρωτη φορα ειναι κατα τις 12 που πηγαινω μεσα και την ταιζω και η δευτερη ειναι στις 5 το πρωι περιπου που ερχεται κλαψουριζωντας στο δικο μας δωματιο αλλιως δεν ξανακοιμομαστε

Δημοσίευση

andriani γεια σου να χαιρεσαι το μωρακι σου,θηλαζουμε και εμεις εδω και 6μιση περιπου μηνες θα ειναι και συνωνοματοι σε λιγο δημητρης και ο δικος μου,και τη νυχτα σηκωνεται μια φορα και θηλαζει,καταρχην κατα τη γνωμη μου πρεπει να βγεις απο το δωματιο του γιατι οσο μεγαλωνει και σε συνηθιζει πλαι του μετα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο,ασε που κι εσυ δεν μπορεις να ξεκουραστεις και μην στεναχωριεσαι θα το ακους ή μπορεις να βαλεις ενδοεπικοινωνια για να εισαι πιο ησυχη,και αφου ξυπναει και σε βλεπει επομενο ειναι να γκρινιαζει ενω αν δε σε δει και δεν πειναει ή δεν εχει καμια ενοχληση μπορει να ξανακοιμηθει!!!!!!

Δημοσίευση

Λοιπον η κορη μου ειναι 3 ετων και ακομα κοιμαται ανησυχα ποσο μαλλον ενα τοσο μικρο μωρακι που μπορει να εχει αερια που μπορει να κανει την αναγκη του εκεινη τη στιγμη η απλα να προσπαθει να βολευτει.Απλα επειδη εισαι στο ιδιο δωματιο ακους μεχρι και την ανασα του.Καλο θα ηταν σιγα σιγα να πας στο δωματιο σου και απλα να εχεις την ενδοεπικοινωνια διπλα σου αν φοβασαι οτι δε θα το ακουσεις.Το γεγονος οτι με το παραμικρο τον σηκωνεις δεν ειναι και τοσο καλο γιατι δεν του δινεις τη δυνατοτητα να μαθει να αποκοιμιεται μονο του αλλα και το ταραζεις σηκωνοντας το με το παραμικρο.Σιγουρα δε θα το αφησεις να κλαιει αλλα αν βλεπεις οτι κλαψουριζει δωστου την ευκαιρια να ξανακοιμηθει.Αν παλι αυτο πειναει θα το καταλαβεις γιατι δε θα μεινει μονο στο κλαψουρισμα.Η δικια μου ειναι σχεδον 11 μηνων και παρ ολο που πινει ξενο γαλα ξυπναει 3 φορες για γαλα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
    • @sisi93 ωχ! τώρα είδα ότι έγραψα 38 εβδομάδων.. 😅 28 ήθελα να γράψω.. 😜
    • Αχαχαχα😅🤣😅🤣😅 Εγώ πάλι κατα τις 12 κοιμάμαι μετα καθε 2ωρο τουαλετα κ αν κανω την βλακεια που την κανω πολυ συχνα να φαω κ κατι που δεν πρόλαβα να φαω μέσα στην μέρα ξαναξυπναω μετα απο κανα μισάωρο με καουρα για μαλοοξ 🤣🤣🤣 τωρα ομως καμια ώρα τουλάχιστον παντα την πέφτω κ κοιμάμαι γιατι κοιμάται κ η μικρή 😁
    • Α εγώ έχω ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος 😅 έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατά τις 12 κοιμάμαι όρθια στον καναπέ για να χωνέψω, στις 2 πάω στο κρεβάτι και μετά ανα 1.5-2 ώρες πάω τουαλέτα. Γύρω στις 4 παίρνω κ το μαλοξ μου και κάπως έτσι πάει μέχρι το πρωί 😂😂
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...