Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βραδυνός θηλασμός: κάνω λάθος?


Recommended Posts

Σας απασχολώ για άλλη μιά φορά κορίτσια με το θέμα του θηλασμού αλλά πιά ξέρω ότι η καλοπροαίρετη βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Αν θυμάστε, θηλάζω αποκλειστικά τον Δημήτρη μου εδώ και 4 μήνες..κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα πάνε τέλεια..τρώει κάθε περίπου 4 ώρες χωρίς΄κανένα θέμα. Το βραδάκι, προσπαθώ να τον ταίζω γύρω στις εννιάμιση και πάνω-κάτω κοιμάται γύρω στις δέκα. Κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο (το δικό του) ακόμα από δική μου επιλογή για να τον ακούω. Ομως βρε κορίτσια εγώ πετάγομαι σε κάθε του κίνηση..και όπως όλα τα μωράκια έτσι κι εκείνος είναι πολύ ανήσυχος στον ύπνο του, στριφογυρνάει, αλλού τον βάζω κι αλλού τον βρίσκω. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω. Αλλες φορές τρώει πολύ, άλλες λίγο, πάντως πάντα κάτι "τσιμπάει". Με αυτό το τρόπο όμως ποτέ δεν θα ξέρω αν το μωράκι πεινάει όντως ή αν το ταίζω εγώ από δικιά μου ανασφάλεια και ανησυχία. Επιπλέον, ΄δεν θα μάθω και πόσες ώρες αντέχει χωρίς φαγητό. Ασε που δεν θα κοιμηθώ κι εγώ ένα βράδυ σαν άνθρωπος, να ξυπνήσω φυσικά να τον ταίσω αλλά μία φορά, όχι τρείς και βάλε. Η μαία μου λέει ότι δεν εξυπακούεται ότι μωρό 4 μηνών μπορεί να βγάλει όλο το βράδυ χωρίς φαί. ΟΚ, αλλά ένα εξάωρο δεν μπορεί? Πιστεύω ότι περισσότερη ανησυχία του προκαλώ εγώ παρά το ανάποδο..Καμιά ιδέα πώς να καταλάβω αν πραγματικά πεινάει ή όχι? Κι αν όχι, γιατί κλαψουρίζει βρε κορίτσια? Πώς μπορώ να τον ηρεμήσω και βγάλω συμπέρασμα? Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές εκ των προτέρων!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!!!!!!

λοιπον,εγω θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια.... ;) εμενα η μπουμπου μου ειναι 6 μηνων και οποτε ξυπναει τη νυχτα τη θηλαζω.αλλες φορες τρωει περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο οπως κι εσενα...οποτε δε νομιζω πως κανεις κατι λαθος.με τον καιρο δε θα ξυπναει λιγοτερες φορες εκτος αν περναει καποια φαση...π.χ.δοντια.το μονο που πιστευω ειναι οτι καλο θα ηταν να πας κι εσυ να κοιμηθεις στο κρεβατακι σου με τον αντρουλη σου!!!!δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ακουσεις το μωρο!!!!!!πιστεψε με!!!!εγω την εβγαλα απο το δωματιο 3 μηνων και ξυπναγε μονο μια φορα για να θηλασει.τωρα αλλαξαμε σπιτι και για λιγο την εχω μαζι μας και ξυπναει περισσοτερες φορες.... :huh:

να σου ζησει ο δημητρακης σου!!!!

φιλια!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kai egw pisteuw oti kalutera na pas sto dwmatio sou ,esto kai ena bradu .

etsi tha katalabeis pote ksipnaei gia na thilasei h apla klapsourizei ligo otan allazei stash ston upno.

einai kalutera na to kaneis twra prin sindiasei oti se kathe mikrh anataraxh ston upno tou exei to sththos gia na hemei .

mporei kalista namhn thelei na thilasei alla na ton "upoxreoneis esu"

mporei na to ekana kai egw auto otan htan mikros o manwlhs kai giauto sou lew den tora pou einai noris an thelei ontos na thilasei h oxi .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις κοιμομαστααν μεχρι πριν 1 μηνα παντα μαζι

καποιες φορες ξυπνουσε καποιες οχι ομως οταν ξυπνουσε παντα τη θηλαζα

μερικες φορες ετρωγε πολυ τις περισοτερες επινε 4-5 γουλιτσες γαλα και σταματουσε

δεν ειναι τοσο κακο που ταιζεις το μωρακι σου βραδυ αν πιστευεις οτι ξυπναει επειδη εσυ εισαι ανυσηχη δοκιμασε να μην κοιμαστε στο ιδιο κρεββατι απλα η αν θελεις δοκιμασε να κοιμηθεις στο δικο σου δωματιο το ιδιο ειναι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Andriani έγραψε:

Το αποτέλεσμα είναι ότι αν κλαψουρίσει έστω και ελάχιστα και δώ ότι δεν σωπαίνει με δυό-τρία χάδια μου,τον σηκώνω και τον θηλάζω.

Απο τη στιγμη που δοκιμάζεις καποιον αλλο τροπο και δεν "πετυχαινει" , αυτο σημαινει οτι το μωρο σου εχει ανάγκη να θηλάσει .

Η ενταση του ..κλαψουρισματος , δεν παιζει καμια σημασια . Η μικρη μου στην ηλικια του μωρου σου απλα εβγαζε κραυγουλες και περιμενε. Δεν χρειαζεται να κλαινε σπαρακτικα τα μωρα για να καταλαβουμε τι θελουν .

Δεν υπάρχει περιπτωση ενα μωρο να μην θελει να θηλάσει και να το υποχρεωνεις εσυ! Αν δεν θελει να θηλάσει απλα δεν θα θηλάσει !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

για την ιστορια η μικρη μου ακομα και τωρα που πηγε στο δικο της δωμνατιο κρεβατακι ξυπναει μια δυο φορες τη νυκτα για γαλατακι

την πρωτη φορα ειναι κατα τις 12 που πηγαινω μεσα και την ταιζω και η δευτερη ειναι στις 5 το πρωι περιπου που ερχεται κλαψουριζωντας στο δικο μας δωματιο αλλιως δεν ξανακοιμομαστε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

andriani γεια σου να χαιρεσαι το μωρακι σου,θηλαζουμε και εμεις εδω και 6μιση περιπου μηνες θα ειναι και συνωνοματοι σε λιγο δημητρης και ο δικος μου,και τη νυχτα σηκωνεται μια φορα και θηλαζει,καταρχην κατα τη γνωμη μου πρεπει να βγεις απο το δωματιο του γιατι οσο μεγαλωνει και σε συνηθιζει πλαι του μετα θα ειναι πολυ πιο δυσκολο,ασε που κι εσυ δεν μπορεις να ξεκουραστεις και μην στεναχωριεσαι θα το ακους ή μπορεις να βαλεις ενδοεπικοινωνια για να εισαι πιο ησυχη,και αφου ξυπναει και σε βλεπει επομενο ειναι να γκρινιαζει ενω αν δε σε δει και δεν πειναει ή δεν εχει καμια ενοχληση μπορει να ξανακοιμηθει!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον η κορη μου ειναι 3 ετων και ακομα κοιμαται ανησυχα ποσο μαλλον ενα τοσο μικρο μωρακι που μπορει να εχει αερια που μπορει να κανει την αναγκη του εκεινη τη στιγμη η απλα να προσπαθει να βολευτει.Απλα επειδη εισαι στο ιδιο δωματιο ακους μεχρι και την ανασα του.Καλο θα ηταν σιγα σιγα να πας στο δωματιο σου και απλα να εχεις την ενδοεπικοινωνια διπλα σου αν φοβασαι οτι δε θα το ακουσεις.Το γεγονος οτι με το παραμικρο τον σηκωνεις δεν ειναι και τοσο καλο γιατι δεν του δινεις τη δυνατοτητα να μαθει να αποκοιμιεται μονο του αλλα και το ταραζεις σηκωνοντας το με το παραμικρο.Σιγουρα δε θα το αφησεις να κλαιει αλλα αν βλεπεις οτι κλαψουριζει δωστου την ευκαιρια να ξανακοιμηθει.Αν παλι αυτο πειναει θα το καταλαβεις γιατι δε θα μεινει μονο στο κλαψουρισμα.Η δικια μου ειναι σχεδον 11 μηνων και παρ ολο που πινει ξενο γαλα ξυπναει 3 φορες για γαλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...