Μετάβαση σε περιεχόμενο

Επισκληρήδιος και καισαρική

Recommended Posts

Πρόκειται να κάνω καισαρική, γιατί έχω δίδυμα. Μήπως θα μπορούσε να μου περιγράψει κάποια κοπέλα που έχει κάνει καισαρική με επισκληρήδιο, τη διαδικασία, αλλά και τις πρώτες 2 μέρες, γιατί έχω αρχίσει να αγχώνομαι πολύ;

Είδα ότι υπάρχει σχετικό θέμα πριν 3 μήνες, αλλά κορίτσια αυτό που θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσετε αν ο καθετήρας στην μέση παραμένει και ώρες μετά την καισαρική και αν αυτό είναι απαραίτητο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην αγχωνεσαι καθολου!τιποτα δεν ειναι.Θα νιωσεις ενα τσιμπηματακι στην σπονδυλικη στηλη οταν θα μπει η βελονα και αυτο ειναι αντιο πονοι.Τις αλλες μερες θα πρεπει να προσπαθησεις να περπατησεις εκει ειναι το λιγο ζορι αλλα ολα παλι εξαρτωνται απο τον αναισθισιολογο και απο εσενα ποσο θα τον βοηθησεις εκεινη την στιγμη και μετα ομως μπορει να εχεις λιγα πονακια απο την αλλαγη του καιρου,την υγρασια.Τελος παντων σκεψου θετικα και ολα θα πανε καλα.

Κι εγώ επισκληρήδιο έκανα και δεν ένιωσα ΤΙΠΟΤΑ! Και είμαι πολύ φοβητσιάρα, ε; Αφού δεν καθόμουν να μου την κάνει ο αναισθησιολόγος. Όλο κουνιόμουνα!! Γαργαλιόμουνα! Μου έκανε πρώτα τοπική αναισθησία και δεν κατάλαβα ούτε τσίμπημα, πράγμα πολύ σημαντικό γιατί πεταγόμουν με το που με ακούμπαγε το βαμβάκι ενώ πρέπει να είσαι εντελώς ακίνητη.

Το καλό με την επισκληρήδιο είναι ότι στην αφήνουν για 24 ώρες κι έτσι δεν καταλαβαίνεις τους πόνους μετά την καισαρική. Σου βάζουν τον καθετήρα και δεν νιώθεις τίποτα, στον βγάζουν και νιώθεις ελάχιστα. Μια χαρά! Με το καλό τα διδυμάκια σου!!!

Α! Το μόνο που κάπως ενοχλεί είναι που σου έχουν ορό την πρώτη μέρα και δυσκολεύεσαι να κρατήσεις το μωρό και να θηλάσεις. Αλλά την επισκληρήδιο δεν την καταλαβαίνεις καθόλου και δεν σε ενοχλεί. Σαν να μην υπάρχει!

Ωραίο θέμα Σούλα!!!!

και με το καλό τα μωράκια σου ! με ΚΑΝΕΝΑΝ πόνο ;);)

επίσης θα ήθελα να πω οτι η pepita είναι η θεά μου μετά από τις πληροφορίες που έδωσε !!!!

δεν ήξερα οτι μπορούν να σου κάνουν τοπική αναισθησία για να γίνει η ενεση !!!!!!!!! εγώ φοβάμαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τις ενέσεις πόσο μάλλον εκεί πίσω (ασυνήθιστο σημείο..!) :):)

thank u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΑ,ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΝΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΟΝΟ ΝΙΩΘΕΙΣ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 24ΩΡΟ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΕΣ Κ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΤΗΡΑ ΕΓΩ ΓΕΝΗΣΑ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ Κ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ.ΓΕΝΙΚΑ ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ.

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια,

ο λόγος που ρωτάω είναι ότι έχω κάνω οσφυονωτιαία παρακκέντηση, που σημαίνει ότι από το ίδιο σημείο που γίνεται η επισκληρήδιος παίρνουν ύγρο (καμμία σχέση με εγκυμοσύνη), οπότε η διαδικασία μου είναι πάνω κάτω γνωστή.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι στην καισαρική αφήνουν τον καθετήρα της επισκληρηδίου για αρκετές ώρες για να μην πονάς και δεν ξέρω πόσο βολικό είναι να είσαι με ενα σωληνάκι στη μέση ή αν κατά λάθος μπορεί να προκαλέσεις τραυματισμό στην περιοχή.

Με το καλο να παρεις τα μωρακια σου αγκαλια!! :kiss::kiss:

Κι εγω με τη σειρα μου επισκληρηδιο εκανα.

Την εκανα Παρασκευη και μου την εβγαλαν Δευτερα!Δεν καταλαβα σχεδον τιποτα!Ενα μικρο τσιμπημα μονο οταν εβαλε το σωληνακι, οταν το εβγαλε τιποτα!

Το καλο ειναι οτι μπορεις να παιρνεις απο εκει παυσιπονο πατωντας το κουμπακι οποτε νομιζεις οτι το χρειαζεσαι.Με μετρο παντα,ε!!

Η ωρα η καλη κοριτσακι μου!!! :)

Με το καλό τα μωράκια σου Σούλα.

Με τη σειρά μου & εγώ έκανα το πακέτο επισκληρήδιο-καισαρική, αλλά πόνεσα λιγάκι & έκανα 2φορές τη διαδικασία για να με πιάσει,έπεσα βλέπεις σε ... αναισθησιολόγο.

Πάντως & τώρα πάλι επισκληρήδιο θα κάνω.

Θετική σκέψη πάνω απ'όλα! & δεν υπάρχει λόγος φόβος για παρενέργειες,διότι πολλά ακούγονται.

Όσον αφορά το σωληνάκι δεν καταλαβαίνεις τίποτα.Το θέμα είναι η επόμενη μέρα που πρέπει να σηκωθείς & να περπατήσεις,αλλά σε συνενόηση με τον αναισθησιολόγο,μπορείς να έχεις την επισκληρήδιο για πάνω απο ενα 24ώρο & να μην καταλάβεις τίποτα.

Με κανέναν πόνο όσες έχουμε σειρά.

• 2 weeks later...

ΣΟΥΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΛΛΥΠΟΘΗΜΩ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ

ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΝΙΡΒΑΝΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΒΑΛΑΝ ΚΑΘΕΤΗΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑΑΦΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΓΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΝΙΩΘΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΡΓΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΥΑΚΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΦΑΓΠΥΡΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ :laugh:

Alli mia fovitsiara sto club!!! Ego eklega prin mpo na geniso apo to fovo mou! tin episkliridio mou tin ekane eidikevomeni giatros!!!! den katalava sxedon tipota! Oso gia to solinaki, mi se anisixei katholou, ego to evgala katalathos kai den katalava tipota!!!!! To solinaki den to katalavaineis kai den enoxlei!

i empeiria pou tha apokomiseis tha einai teleia! tha deis kai ta morakia sou me to pou gennithoun!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δεν προλαβαίνω να σας κάνω ταγκ 🥴 Μου είπε η παιδίατρος να κόψω τα γαλακτοκομικά εντελώς για να αποκλείσουμε την αλλεργία στην πρωτεϊνών γάλακτος αγελάδας..και βλέποντας και κάνοντας..μου είπε για όρθιο μετά το φαγητό κτλ και για ελαφρια κλίση στρώματος με μια πετσετούλα..ναι εννοείται ότι θέλει μικρή κλίση γτ είναι επικίνδυνο μετά να πέσει το κεφάλι και να μην αναπνέει καλά..τόσο καιρό φοβόμουν για την κλίση αλλά τώρα έβαλα μια πετσέτα ίσα ίσα τύπου 10 μοίρες κλίση.. Αχ ελπίζω να συνέλθουμε, δεν μπορώ να τον βλέπω να σπαράζει, να θέλει να φάει και να πονάει.. Αν σε τρεις μέρες δεν είμαστε καλύτερα θα μου δώσει ένα χαπάκι είπε, αλλά μήπως και το αποφύγουμε.. Δε μου είπε για το σιρόπι και στον πανικό ξέχασα να ρωτήσω, αλλά σε τρεις μέρες που θα την πάρω θα ρωτήσω!
    • Με το σιρόπι σου σταμάτησαν τελείως οι γουλιές?
    • @Elkακολούθησα τις συμβουλές σου να σου πω την αλήθεια..ήθελα να σου απαντήσω αλλά δεν προλάβαινα..σήμερα είχα κανονίσει σινεμά με το μεγάλο και είχα σκοπό να τον πάει ο άντρας μου..διαβάζω το μήνυμα σου και λέω ώρε έχει δίκιο...και το σκεφτόμουν μετά..και λέω του άντρα μου το μεσημέρι κοίτα να δεις έχω κουραστεί δεν μπορώ άλλο θέλω να βγω να ξεσκασω ..θα τον πάω εγώ σινεμά...εντάξει μου λέει με βαριά καρδιά μεν αλλά μια χαρά ..μην τα πολυλογω κάτσανε και το μωρό ήταν πάρα πολύ ήσυχο και όλα καλά..και από δω και πέρα έτσι θα γίνεται..θα τον βάζω να συμμετέχει ενεργά..σ ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου ..με βοήθησες να δω πιο καθαρά❤️ @nanoukoασε κι εμείς ζοριζομαστε πολύ με τις γουλιές ..σχεδόν μετά από κάθε γεύμα θα κάνει..απ' την πρώτη μέρα αυτό...απλά τον τελευταίο μήνα έχουν αυξηθεί..τώρα βλέπω παει να κόψει λίγο δεν κάνει τόσο πολύ..κι εμένα δεν πρέπει να χει πάρει τόσο βάρος και πιστεύω ότι είναι απ' τις γουλιές γιατί κάνει αρκετές...για το σιροπι κι εγώ θα ρωτήσω τον παιδίατρο τη δευτερα αλλά σκεφτόμουν να το πάρω έτσι κι αλλιώς είτε μου πει ναι είτε όχι.Μετά από κάθε τάισμα δεν μπορώ να τον κουνήσω καθόλου και προσπαθώ να μη ζοριζεται γιατί κατευθείαν θα κάνει γουλια..το θετικό μέσα σ όλο αυτό είναι ότι είναι χαρούμενος κι ότι δεν τον ενοχλεί πουθενα
    • Σε "ακούω" πιο ενδυναμωμενη πάντως και χαίρομαι πολύ για αυτό, παρά τον πόνο σου τα λόγια σου έχουν μια άλλη χροιά σε σχέση με καιρό πριν. Έτσι είναι, όταν τα ακούμε και φεύγουν δεν υπάρχει το συναίσθημα. Όπως βέβαια και με το θετικό τεστ, πάλι το ίδιο είναι. ΣΚΑΤΑ. Αλλά δεν τελειώνει τιποτα, θα περάσει και αυτό σίγουρα. Ναι κορίτσι μου, ψαξτο όσο μπορείς να ηρεμήσεις από αυτό και μετά όλα θα γίνουν. Με τη γιατρό σοκ πραγματικά.. και γι' αυτό μου είπε την τελευταία φορα, ξέρω πως είναι, θα ξανά μείνεις όμως και θα πάνε όλα καλά.  Αμήν για όλες μας 🙏🏻
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...