Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική σε φυσικό κύκλο καμιά;


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα...

έχω καιρό να γράψω, δεν έχει σημασία, σας παρακολουθώ "από μακριά"...

ήθελα να σας πω για τη τελευταία μου εμπειρία.

Χθες, Τρίτη, είχαμε προγραμματίσει εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (δεν θέλω να πάρω φάρμακα), είναι η πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής για εμάς μετά από ενάμιση χρόνο φυσικών προσπαθειών. Είχαμε πει στις 8μιση το πρωί να είμαστε εκεί με τον άντρα μου, από τις 6μιση είχα αρχίσει να έχω αφόρητους πόνους. Τελικά όταν πήγαμε μου είπε ο γιατρός ότι το ωοθηλάκιο "έσκασε" 2 ώρες νωρίτερα (όντως την ώρα που πονούσα) και πάμε για τον άλλο μήνα!

Έχει τύχει σε καμιά σας κάτι τέτοιο;

Μου είπε ότι πάντα παίζει αυτή η πιθανότητα στο φυσικό κύκλο (να χάσουν για λίγο την ωορρηξία). Δεν μπορούν να πάρουν το ωάριο μια μέρα νωρίτερα τότε; Πρέπει να περιμένουν να ωριμάσει στην ωορρηξία;

Επίσης, μου έκανε μόνο έναν υπέρηχο την 7η μέρα του κύκλου και κανέναν άλλο ως την ωοληψία. Δεν είναι περίεργο; Μου είπε κατευθείαν "έλα την Τρίτη για την ωοληψία". Τόσο σίγουρος ήταν; Μου έδωσε βέβαια δυο ενέσεις, μια το πρωί της Κυριακής την orgalutran (για να καθυστερήσει η ωορρηξία είπε) και το βράδυ στη 1 το πρωί την pregnyl (για να γίνει η ωορρηξία). Όμως πως ήταν σίγουρος ότι θα έπεφτε μέσα; (που δεν έπεσε)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο;

Αφού σπάσει το ωοθηλάκιο παίζει ακόμα η περίπτωση σύλληψης (αμέσως μετά την ωορρηξία δηλαδή) Γιατί εμείς γυρίσαμε και κάναμε και μια προσπάθεια εσω-σωματικής γονιμοποίησης (αν με πιάνετε) έτσι να μας βρίσκεται...

Τέλος πάντων, τώρα ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και είπαμε από Σεπτέμβρη πάλι! καλή τύχη σε όλες!

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε boardcode και smileys, παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται στη φόρμα Γρήγορου Μηνύματος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σου angeloskoni

Εγω θα κάνω εξωσωματική με φυσικό κύκλο και είναι η πρώτη μου (ελπίζω και η τελευταία ).

Ελπίζω μέχρι αύριο να μη σπάσει το αυγουλακι μου γιατί εχω και εγώ κάτι πονάκια .Σε ποιο γιατρό θα την κανεις ; ego ston pistofidi

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα,

στην εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο συμβαινει να μην προλαβουν το ωοθυλακιο.Γι αυτο τον λογο σου κανουν στενο μαρκαρισμα με τα υπερηχογραφηματα.Εσενα σου εκανε μονο 1???? :blink:

Εγω εκανα μια αποτυχημενη εξωσωματικη (με φαρμακα) κ ειχα καβατζα στην καταψυξη γονιμοποιημενα ωαρια. Αυτο το μηνα εκανα εμβρυομεταφορα σε φυσικο κυκλο τα κατεψυγμενα μου.

Απο τη 12η μερα του κυκλου εκανα μερα παρα μερα υπερηχο για να βλεπουμε την πορεια του ωοθυλακιου.

(Δεν εχω ιδεα πως γινεται ολη η διαδικασια της εξωσ/κης σε φυσικο κυκλο,απλα μου εκανε εντυπωση που κανατε μονο 1 υπερηχο....γι αυτο σου εγραψα την εμπειρια μου.)

Παντως καλα κανετε που προσπαθησατε εσω-σωματικα ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

lollipop geia sou

THA PAW AYRIO XANA KAI AN EINAI OK THA MOU TO PAREI,DIAFORETIKA EIPE THA KANW 2 ENESEIS WS TH DEYTERA GIA NA MHN TO XASOYME.

LYPAMAI POY DEN GRAFW KANONIKA ALLA DEN GYRNA TO PLHKTOLOGIO MOU.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΡΑΟΥΛΙΝΟ, όπως είπα εγώ ΘΑ την έκανα την Τρίτη αλλά τελικά δεν προλάβαμε την ωορρηξία για 2 ώρες.

Lollipop κι εγώ αυτό νόμιζα ότι θα έκανα σχεδόν κάθε μέρα υπέρηχο για να το παρακολουθούμε "στενά" αλλά από την Τετάρτη μου είπε να ξαναπάω σε 6 μέρες για την ωοληψία με τόση σιγουριά που με έπεισε! Είπα να τον εμπιστευτώ και να μην επιμείνω παρ'ότι του εξέφρασα την απορία μου που δεν θα με ξαναέβλεπε (μόνο μου είπε να κάνω δυο ενέσεις την Κυριακή και τέλος) αλλά τελικά μάλλον έπρεπε να έχω επιμείνει κι άλλο.

Τώρα λέω μήπως την επόμενη φορά κάνω με φάρμακα να τελειώνω γιατί αν είναι να πηγαίνω κάθε μήνα και να το χάνουμε, φέξε μου και γλίστρησα.

ΦΡΑΟΥΛΙΝΟ, δεν πήρα καθόλου φάρμακα μόνο 2 ενέσεις orgalutran και pregnyl έκανα αλλά τη χάσαμε δυστυχώς για λίγο. Για το γιατρό και το κέντρο θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα.

Καλή επιτυχία και στις δυο σας.

Εμείς από Σεπτέμβριο πάλι (ελπίζουμε ενδιάμεσα να μας "κάτσει" φυσικά και καλοκαιρινά!)

Φιλιά κοριτσάκια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sas kai pali

phga shmera sto giatro kai th deytera tha mou paroun to augoulaki mou.Elpizw na to prolaboume giati einai oriaka.moy edose kai eneseis ws th deytera alla pote den xereis.pantos o giatrow mou epimenei na paw mono me physiko kyklo.moy eipe oti kai therapia na kanw den tha paragw panw apo ena augoulaki.

oso zw elpizwwwwwwwwwwww(to pliktrologio mou exei akoma problhma)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φραουλινο φυσικα και να ελπιζεις!!!!!

Και το ενα ωάριο το μηνα μια χαρα μπορεί να τα καταφερει!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και μην αγχωνεσαι ουτε να στεναχωριεσαι. Ολα καλα θα πανε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalhmeraaaaaaa

shmera mou phran to augoulaki mou poy htan 20 xi (nomizw kala) to endomhtrio mou eipe o giatros oti kai auto htan poly kalo .Twra perimenw na dw aurio kai elpizwwwwwwwwwwww

s euxaristw vasso78

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φραουλινο πολυ καλη επιτυχια σου ευχομαι στην αυριανη σου μερα!!

μπορεις να μου πεις ποσο θα σου στοιχισει η ολη διαδικασια αφου ειναι σε φυσικο κυκλο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Γεια σας

Είμαι καινούρια στο φόρουμ.Προσπαθούμε με τον άντρα μου περίπου 2 χρόνια για παιδί...Τώρα άρχισα να σκέφτομαι την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Έχει πιθανότητες επιτυχίας?Εσύ φραουλίνο είχες κανονικό κύκλο?Είμαι στα χαμένα ακόμα και δε μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω. Ακόμα και στη σπερματέγχυση θα πρέπει να πάρω φάρμακα...

Ευχαριστώ πολύ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Dreamland γεια σου

Ναι εκανα εξωσ.σε φυσικό κύκλο χωρις φάρμακα που ουτε εγω τα ηθελα και ευτυχώς ειμαι ηδη στον 3ο μηνα τωρα και ελπίζω να πάνε ολα καλά.Εχω πολλα να σου πω για αυτο θα σου στηλ pm με το τηλ.μου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε οτι μπορώ γιατι με τους γιατρους δεν βγάζεις ακρη .Την εξωσ σε φυσικό κύκλο σπάνια την προτείνουν γιατι χάνουν και οι φαρμακευτικές αλλα αν μπορει να γινει είναι πολυ καλύτερη και πιο σίγουρη απο την σπερματέγχυση.Εγω ειχα κυκλο 30 ημερών.

Μην ακους πολλα που λένε εμένα με ειχαν εξοφλημένη περίπτωση ,ακομα και αυτός που εκανε την εξωσ σε φυσικό κυκλο.

Θα χαρώ ειλικρινά να σε βοηθήσω .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φραουλινο πεες και σε μενα....θελω να ξερω...δεν εχω προβλημα συλληψης εγω...δηλαδη μενω ευκολα..αλλα μετα εχουμε θεμα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φραουλίνο δε σε ξέρω αλλά χαίρομαι πάρα πολύ για σένα!!!

Και ομολογώ ότι μου έδωσες πολλές ελπίδες.Όντως δε βγάζεις άκρη με τους γιατρούς.Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι μας βλέπουν σαν επιταγούλες...Επίσης δεν έχω ιδέα τι είναι το pm...

Άσχετη μιλάμε! :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φραουλίνο καλησπέρα

συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου και εύχομαι ολόψυχα να είναι καλή και τελειόμηνη και να φερεις στον κόσμο ένα γερό και υγιέστατο μωράκι. Γιατί σε θεωρούσαν ξωφλημένη; ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζεις και σε ποιους γιατρούς πήγες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Χρυσανθη

Η εξωσ. Σε φυσικό κύκλο ειναι χωρίς φάρμακα απλά παρακολουθούν το ωάριο που κάνεις καθε μήνα και οταν ο γιατρός δει οτι ειναι οκ στο μέγεθος τοτε πας ωοληψια και ο σύζυγος την ιδια ημερα δίνει σπέρμα .Η διαφορα με την αλλη εξωσ/κη ειναι οτι δεν κανεις ενεσεις εκτος ισως απο 1 ή 2 ,και δεν υπάρχει παραγωγή περισσότερων ωαρίων όπως στην μέθοδο με τα φάρμακα δηλ δεν γίνεται διέγερση ωοθηκών .Θεωρώ οτι και απο θέμα ψυχολογίας ειναι καλύτερα (αν μπορεί να γίνει πάντα) εγω ειχα προφανώς πρόβλημα συμφύσεων στις ωοθήκες μετα απο επέμβαση που ειχα κάνει.

Να σκεφτείς οτι ο γιατρος μου έλεγε οτι λόγω ηλικίας μάλλον θα καταλήξω σε εξωσ/η με δανεικό ωάριο.(ξεκινα απο 4000 ευρω το δανεικο )οπότε έχουν βρει την εύκολη λύση .

Θελει παρα πάρα πολυ προσοχή με τους γιατρούς γιατί πλέον δεν έχουν ηθικά δίλημματα.

Πάντως αν θες κατι περισσότερο πες μου να σου στείλω pm.

Όμως αφού μένεις έγκυος αυτο ειναι το πιο σημαντικό ,προφανώς θες καποια φαρμακευτική υποστήριξη μετά (δεν ειμαι γιατρος απλα λογικα .....)

dreamland ro pm ειναι μηνυμα, στα αρχεια σου θα το βρεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φραουλινο χαιρομαι πολύ που είσαι έγκυος!!!! Σου ευχομαι να έχεις μία όμορφη και τελειομηνη εγκυμοσύνη!

Και εγώ αυτο το μήνα αν ολα πανε καλά θα παω με φυσικό κύκλο. Χωρίς καθολου φαρμακα. Οποτε περιμενω να αδιαθετησω και να ξεκινησει η διαδικασία. Στο ενεργητικό μου έχω ήδη 2 αποτυχημενες εξωσωματικές. Ομως αλλαξα κέντρο γιατί κατάλαβα ότι κατι δεν πηγαινε καλά. Και ο καινουριος γιατρος μας προτεινε να προχωρησουμε με φυσικό και για να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με ορμονες αλλα και γιατί θελει να δει την ποιοτητα του δικού μου ωαρίου. Γιατι στο προηγουμενο κεντρο η δικαιολογια της αποτυχίας ήταν η κακή ποιότητα ωαριων που όμως δεν μπορουσαν να μου το δικαιολογησουν. Ολες οι εξετασεις μου (και έχω κανει παρα πολλές) ήταν εντελώς φυσιολογικές κα απο θεμα αριθμου ωαριων ανταποκριθηκα μια χαρα στα φαρμακα. Τελος παντων ο καινουριος γιατρος δεν το πολυ πιστευει αυτο για την ποιοτητα αλλα εμενει στον φυσικό για να μην φορτωθω ορμονες! Τελικα υπάρχει μεγαλή διαφορα απο γιατρό σε γιατρό.

Εσύ απο ότι καταλαβα έμεινες με την πρωτη προσπαθεια σε φυσικό ε???

Dreamland και σε εσενα θελω να ευχηθω να έχεις σύντομα το καλύτερο αποτελεσμα , όποια διαδικασία και αν διαλέξεις!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΡΑΟΥΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ..

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙ ,ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ,ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ ΚΥΡΣΟΚΗΛΗ ,ΗΔΗ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ.ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΥΚΛΟ.ΕΤΣΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ .Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ..ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ"ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ"ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.ΕΑΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ..ως προς την ωοριξια της ,δε βρισκω το λογο να ξεκινησει κατευθειαν εξω.με φαρμακα.

ΓΙΑΤΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ "ΔΥΣΚΟΛΟ¨ ..ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ..

:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φραουλινο ειδες ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

στα λεγα δε στα λεγα;;;;;;;;;;;;;;;;;μπραβοοοοοοο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

Κοριτσια και εγω θα κανω σε φυσικο τον αλλο μηνα

οι πιθανοτητες λενε οτι εινια πιο χαμηλες 10% αλλα λενε οτι αν κατα την ωοληψια το ωαριο ειναι ποιοτικο μετα την γονιμοποιηση του οι πιθανοτητες παιζουν οπως στην κλασσικη!!

:laugh: :laugh: :laugh:

μολις ξεκινησω θα σας ενημερωσω πιστευω οτι για μια γυναικα που εχει σταθερο κυκλο και καλο ενδομητριο β περιοδου(ωχρινικης φασης) επαιζει πολυ ψηλα να γινει επιτυχημενη η συλληψη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KΑΡΚΙΝΑΚΙ μου καλη επιτυχια να εχεις. Μακαρι ο φυσικος κυκλος να φερει σε ολες μας το επιθυμητο αποτελεσμα!!! Και εγώ συμφωνω μαζί σου ότι αν σε μια γυναικα είναι όλα καλα τόε γιατι να μην πιασει και το ένα ωαριο μόνο?Ασε που σε καποιες γυναικες τα φαρμακα σην ουσια χαλανε την ποιοτητα και για αυτο αποτυχαινουν!!! ΚΑι σε εμενα για αυτο το προτεινε ο γιατρος. Γιατι δεν έχω κανενα γυναικολογικο η ορμονικό προβλημα και το ενδομητριο μου παντα ήταν στο σωστο παχος. Οποτε γιατι να μην το δοκιμασουμε και ετσι, εφόσον φυσικα δωσω και σωστο ωάριο?

Θα δουμε βεβαια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Προσθήκη...