Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ...HELP


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΩ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΟΥ...ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ....ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΒΑΛΑ 4 ΚΙΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΗΔΗΞΕ...ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ 13,5ΚΑΙ ΜΟΘ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΑΜΣΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ 32 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΠΛΕΡ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ???????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστηχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω αλλά ήθελα να σου πω ότι κάποιες φορές από το άγχος μου και εγώ ανέβασα πίεση όταν με μετρούσε ο γιατρός αλλά ευτυχώς δεν ήταν παθολογική.

Οπότε ήθελα να σου πω να μην αγχώνεσε γιατί μπορεί και να μην είναι τίποτα απολύτως. Αλλά και κάτι να τρέχει το έχετε εντοπίσει νωρίς και είναι σίγουρα αντιμετωπίσιμο. Όσο μπορείς λοιπόν απέβαλε το άγχος και όλα καλά θα πάνε.

Θα είμαστε εδώ να μας λές τα νέα σου! Φιλάκια πολλά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω δυστυχως δεν ειχα παρομοια εμπειρια αλλα αν θες να αντιμετωπισεις την πιεση προσπαθησε να κοψεις το αλατι.εγω εχω ακριβως το αντιθετο!εχω χαμηλη πιεση και πρεπει να τρωω αβερτα αλατι..

δεν χρειαζεται να στενοχωριεσαι,αντιμετωπιζεται.ολα καλα θα πανε!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στη πρωτη μου εγκυμοσυνη που ημουν και πιο νια ετων 24,ειχα προβλημα με τη πιεση μου!συνεχως ανεβαινε στα 14 ,15!Ημουν ομως για τους τοτε λογους μου μεσα στα νευρα και το αγχος!Ο γιατρος μου με μαλωνε..και μου εκοψε το αλατι ..μαχαιρι!γιατι πρηζομουν επισης!!Μια μερα εφαγα τορτελινια που ειχα ζηλεψει..και η πιεση 16!!!πηγα στο νοσοκομειο προληπτικα και μονο που δε με εβρισε..!Οτι θα εκανα κακο στο παιδι!ετσιεκοψα καποια πραγματα μαχαιρι.. απο τον 7ο και μετα..ημουν με ενα πιεσομετρο στο χερι!Μετα καλυτερεψαν τα πραγματα!

δεν ειχα κανει τιποτα εχτρα εξετασεις..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Απο την αρχή της εγκυμοσύνης μου όποτε πηγαινα στο γιατρο και μου μετρούσε την πίεση είχα γύρω στο 14,5 την μεγάλη. Ο γιατρός συνέχεια μου φωνάζει να μην τρώω καθόλου αλάτι και να αποφεύγω τροφες που έχουν. Ενώ απο την αρχη της εγκυμοσύνης δεν ετρωγα παρόλα αυτά η ΄πιέση μου συνέχιζε όποτε πήγαινα στο γιατρό κάθε μήνα και μου την μετρούσε να είναι ανεβασμένη.Τον προηγούμενο μήνα που πήγα μου είπε ότι αν συνεχίσει να είναι έτσι ανεβασμένη διατρέχω και εγώ τον ίδιο κύνδυνο με εσένα και μου συνέστησε να πάω σε έναν καρδιολόγο να το κοιτάξω έτσι ώστε να το ρυθμίσω. Πήγα στον καρδιολόγο και έκανα υπέρυχο καρδιας και καρδιογράφημα και ευτυχώς όλα ήταν μια χαρά. Μετα απλά ο καρδιολόγος μου είπε να μετράω για 15 μέρες την πίεση μου μόνη μου 4 φορές την μέρα ακριβώς την ίδια ώρα καθε μέρα και μάλιστα μισή ώρα πρην την μετρήσω να ξεκουράζομαι καθισμένη η ξαπλωμένη στον καναπέ. ετσι και έκανα. Ευτυχώς δεν η πίεση μου αυτές τισ μέρες δεν ξεπέρασε ποτέ το 13,5 και έτσι όταν πήγα να του δίξω τα αποτελέσματα μου είπε οτι μεχρι στιγμής ειναι όλα μια χαρα. απλά απο εδώ και στο εξής να την μετράω 2 φορές την εβδομάδα παλυ μετα απο μισή ώρα ξεκούραση τις ίδιες ακριβώς ώρες. Σε περίπτωση που εξακολουθούσα να έχω μεγάλη πιεση π καρδιολόγος μου είπε ότι θα μου έδινε ένα οπολύ ελαφρί χαπακι για να την ρυθμίσουμε το οποιο θα ήταν εντελώς ακίδυνο για το μωρό. Οπότε αν θέλεις ρωτα τον γιατρό σου και εσύ αν είναι να πάς σε κανέναν καρδιολόγο να σε δεί για να ηρεμήσεις. Πάντως ο δικός μου καρδιολόγος μου είπε ότι μαλλον πρόκειται για το σύνδρομο της "άσπρής μπλούζας", οπότε σου έυχομαι ολόψυχα να σου συμβαίνει και εσένα το ίδιο. !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!ΕΓΩ ΣΗΜΗΕΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΕΙΧΑ 15! ΕΧΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΈΡΥΣΙ ΕΙΧΑ ΤΑΧΥΠΑΛΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ-ΝΕΥΡΩΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ, ΜΟΛΙΣ ΔΩ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ, ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ, ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΡΦΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΙΑ! ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΟΥΡΛΑ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΡΧΙΚΑ ΠΈΡΙΟΡΙΣΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην αγχωνεσαι οι περισσοτεροι οταν βλεπουν γιατρο με πιεσομετρο ανεβαζουν 2 βαθμους οι ιδιοι οι γιατροι μου το εχουν πει. Για σιγουρα πηρα κ εγω ενα ψηφιακο μπρατσου κ μετραω μια χαρα ειναι.μολις παω στο γιατρο με μετραει με το ιδιο ανεβασμενη.Αρα ειναι ψυχολογικο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη να κόψεις το αλάτι, να προσέξεις τη διατροφή σου και να μετράς και την πίεση στο σπίτι μόνη σου σε στιγμές ηρεμίας. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου. Με μία μέτρηση μόνο στο γιατρό δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα. Σου μιλάω εκ πείρας μιας και αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και τώρα όταν μου την πάρει γιατρός την πίεση είναι 18 :unsure: Πήγα σε νεφρολόγο και μου έβαλε holder είναι ένα πιεσόμετρο που το φοράς πάνω σου 24 ώρες και μετράει κάθε 15 λεπτά την πίεση σου.

Ακόμη και στον ύπνο τις καταγράφει και την επόμενη μέρα το παίρνει ο γιατρός το βάζει στον υπολογιστή και σου βγάζει τις μετρήσεις. Προσωπικά το έκανα και στην πρώτη εγκυμοσύνη και τώρα και έδειξε φυσιολογική πίεση. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω το σύνδρομο της λευκής μπλούζα. Άσχετα με το τι χρώμα μπλούζα φοράει ο γιατρός :blink: με το που θα δω πιεσόμετρο φουντώνω!!! :S έτσι δεν μου την παίρνει ποτέ στο ιατρείο απλώς την παρακολουθώ μόνη στο σπίτι. Έχω κόψει επίσης τελείως το αλάτι. Εύχομαι να πάνε όλα καλά :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Τέλεια νέα!!  Μπράβο κορίτσι μου! Με το καλό να κυλήσει ήρεμα και ευχάριστα η εγκυμοσύνη σου και σε λίγο καιρό να έχεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου!!  Θα χαιρόμαστε να ακούμε τα νέα σου!! 🙏😊💗
    • Τώρα μπήκα να γράψω!!!! Όλα καλά! 141 παλμοί το μωρό μεγάλωσε όσο έπρεπε με έβγαλε 7 εβδομάδες και 1! Αλλά το πάμε από βδομάδα σε βδομάδα επειδή είχε η χοριακη αυτό το σκαμπανευασμα!!! Μου είπε όμως ότι όλα τα βλέπει όπως πρέπει να είναι κ η εμφύτευση σωστή καμία αποκόλληση τίποτα.... απλά κρατάμε την πισινή μας! Εσείς όλα καλά???? Τον βρήκες τον γιατρό?
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!! @Raf123 συγχαρητήρια για την κόρη!!! Τέλεια!!!  διαβασα ολα τα νεα σας με γιατρους κ ψωνια!! Σούπερ!! Εγω πηρα τωρα το κολιέ εγκυμοσύνης το μπολα! Επίσης είμαι σε φάση που πρέπει να ξέρω ακριβώς πως θα κάνω το δωμάτιο του παιδιού μιας κ τώρα φτιάχνω το σπίτι κ έχω μαστορια! Κατά πάσα πιθανότητα λέω ν πάρω την κούνια από τ ικεα μια άσπρο καφέ με συρτάρι από κάτω που γίνεται κ κρεβατι.  Κ γω θέλω φωλιά μάλλον θα πάρω μια από Βόλο που μ άρεσε σε σχεση με τις αλλες. Τίποτα δεν μ αρέσει γ τα αγόρια δυσκολεύομαι πάρα πολύ 😝
    • Ειμαι 32 χρονων κ προσπαθω απο οκτωβριο του 2022 αμεσως μετα το γαμο μας....με τεστ ωορηξιας βεβαια π δεν την εβρισκα ποτε γτ ο κυκλος ηταν οτι να ναι...μ ειπε να καουμε απλα μεχρι 5 κυκλους προκλησης κ.μετα εξωσωματικη...δεν μ ειπε καν να κανω ενεσεις μαζι με χαπια κ να παμε σπερματεγχυση...δεν μ εβαλε καν ορμονολογικες....σαλπιγγογραφια κ σπερμοδιαγραμμα ειναι αψογα...δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει...δεν εχω συλλαβει ουτε μια φορα
    • Αχ @Xrisa95 χτύπησες φλέβα με την ερώτηση σου! Εγώ προσωπικά δεν ξεχνάω λεπτό ότι είμαι έγκυος 🤰!! Ακόμα και το βράδυ τινάζομαι απότομα πολλές φορές γιατί φοβάμαι μην έχω κακή στάση για το έμβρυο 🤣🤣🤣 ότι να ναι!! @ΛΕΥΚΗ @Antonia2 αυτό το συζήτησα με την γιατρό προχθές! Μου είπε ότι δεν είναι καλό να αντιμετωπίσουμε την έγκυο σαν άρρωστη και καλά είναι να κάνουμε ότι κάναμε και πριν αλλά σε ήπια μορφή! Και όταν γύρισα να της πω για το βάρος ότι σηκώνω το πολύ 3-4 κιλά μου είπε " εσύ άσε τα 3-4 κιλά" και της λέω ότι υπάρχουν έγκυες που σηκώνουν περισσότερα και μου είπε ότι γυναίκες που έχουν και άλλα παιδιά δεν υπάρχει θέμα αλλά σε γυναίκες που είναι από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι πιο αυστηροί!!  Εντάξει εγώ το βρίσκω υπερβολικό πάντως 3-4 κιλά δεν είναι κάτι!! Φυσικά εγώ πλέον ούτε αυτά σηκώνω γιατί δεν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...