Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια.

Κάπου πήρε το αυτί μου ότι ο ΟΑΕΔ χορηγεί ένα επίδομα τοκετού, σαν αυτό που δίνει το ΙΚΑ. Το έχει πάρει καμία και αν γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται; Άκουσα ότι είναι 1300 ευρώ, αν τα δικαιούμαι γιατί να μην τα πάρω;

Δημοσίευση

Είναι οι λεγόμενες "Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας".Αφού γεννήσεις και πάρεις πρώτα ότι δικαιούσε από ΙΚΑ(Επίδομα Λοχείας και Βοήθημα Τοκετού)πας στον ΟΑΕΔ και στο προσδιορίζουν.Είναι περίπου τα χρήματα που θα έπερνες για το διαστημα αυτό εάν πληρωνόσουν κανονικά από τον εργοδότη σου(και αφαιρούν οτι έχεις ήδη πάρει από το ΙΚΑ).

Δικαιολογιτικά:1) Ασφαλιστικό βιβλιάριο ΙΚΑ 2)Βεβαίωση εργοδότη 3)Βεβαίωση ΙΚΑ για την διάρκεια επιδότησης, το ύψος του ημερήσιου επιδόματος και του συνολικού καταβληθέντος ποσού τω επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας.

http://portal.oaed.gr/portal/page/porta ... mitrotitas

Δημοσίευση

Λοιπόν έκανα τα χαρτιά την προηγούμενη βδομάδα και το έχω πρόσφατο. Ο ΟΑΕΔ σου πληρώνει τη διαφορά μεταξύ του μισθού σου και των επιδομάτων που πήρες από το ΙΚΑ. Οπότε δεν υπάρχει στάνταρ ποσό.

Τα χαρτιά τα καταθέτεις αφού πληρωθείς από το ΙΚΑ όλα τα επιδόματα γιατί σου ζητάνε και τις αποδείξεις πληρωμής από το ΙΚΑ.

Επίσης, παίζει ρόλο αν πήρες αναρρωτικές άδειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εγώ επειδή είχα πάρει, μου ζητήσανε και φωτοτυπία των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας που φαινόταν οι άδειες. Επίσης, μου ζήτησαν φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας.

Όσον αφορά το ποσό δεν το ξέρω ακόμη. Αυτή την εβδομάδα μου είπαν να πάω για να πάρω την επιταγή.

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια! Εγώ πληρωνόμουν κανονικά από τον εργοδότη μου, άρα δεν το παίρνω, είναι η διαφορά μισθού απ' ό,τι κατάλαβα, αλλά είπα να ρωτήσω.

Και πάλι σας ευχαριστώ!!!!

Δημοσίευση

pepita έγραψε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια! Εγώ πληρωνόμουν κανονικά από τον εργοδότη μου, άρα δεν το παίρνω, είναι η διαφορά μισθού απ' ό,τι κατάλαβα, αλλά είπα να ρωτήσω.

Και πάλι σας ευχαριστώ!!!!

Και πάλι δικαιούσε ένα ποσό. Είναι η διαφορά του μισθού σου για το διάστημα που κάθεσε από το ικα.

Ένα ποσοστό στο δίνει το ικα και την διαφορά ο οαεδ.

Όταν καταθέσεις τα χαρτιά στο ικα και πληρωθείς θα σου δώσουν και μια βεβαίωση για τον οαεδ. Οπότε πας κι από τον οαεδ και θα σου βγάλουν κι από κει ένα ποσό.

Δημοσίευση

Λες; Δεν νομίζω γιατί έπαιρνα κανονικά όλο το μισθό μου και τα επιδόματα του ΙΚΑ τα επέστρεψα στη δουλειά. Δουλεύω σε Τράπεζα και το κάνουν έτσι. Αλλά θα ρωτήσω, δεν χάνω τίποτα!

Δημοσίευση

Έτσι νομίζω, με πλήρωναν λες και δεν έλειψα ποτέ! Νόμιζα ότι είχε επίδομα εφάπαξ ο ΟΑΕΔ όπως του τοκετού στο ΙΚΑ, ασχέτως μισθού. Αλλιώς θα βγάλω και κέρδος από τη γέννα!!! Καλά θα ήταν αλλά δεν νομίζω!!! χαχα!!!

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια ....εγω να ρωτησω κατι αλλο...!!!!!1

η εταιρια που δουλευω ΚΛΕΙΝΕΙ ζητηθηκε εκκαθαριση την εταιριας

(δ τα εβρισκαν τα αδερφια)

απο την αλλη εβδομαδα θα αρχισει να διωχνει κοσμο

εχουν δωσει διορια 4 μηνες απο κει κ περα τι γινετε ομως?????

οκ εμενα μεχρι να βαλει λουκετο δ μπορει να με διωξει...μετα??????

εγω γενναω πρωτα ο θεος τον φλεβαρη....

τι γινετε????τα χανω ολα ???????περνω μονο το επιδομα του ικα?????/

ο εργοδοτης δ πληρωνει τπτ αλλο η μου δινει οσο χρηματα θα επερνα για το διαστημα που θα καθομουν ????????

ειμαι να σκασω δ ξερω τι γινετε τι περνω τι δικαιουμε....

κοντεβω να τρελαθω :(

αν ξερει καποια κοπελα ας με βοηθησει παρακαλω !!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...