Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ? ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ.


Recommended Posts

Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια!!!!! Αγλαϊα, αν μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου, θα το εκτιμούσα αφάνταστα.

Ο μπέμπης μου γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου, 3050kg και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3000kg ακριβώς. Από τότε θηλάζω αποκλειστικά. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά, μάλιστα η παιδίατρός μας στην πρώτη επίσκεψη βρήκε ότι έπαιρνε περίπου 40 γρ. τη μέρα. Έπειτα, μείωσε την προσληψη βάρους αλλά και πάλι ήταν στα φυσιολογικά πλαίσια. Στις αρχές του 4ου μήνα είχε μείνει πίσω σε κιλά και μετά από εντατικό θηλασμό καταφέραμε να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Πρίν 2,5 εβδομάδες και ενώ πήγαμε για άλλο λόγο στη γιατρό, τον ζύγισε απλώς επειδή βρεθήκαμε εκεί και διαπιστώσαμε με εκπληξη ότι το παιδί δεν είχε πάρει ούτε 1 γρ! Ήταν 5020kg την περασμένη Τετάρτη ακριβώς όσο ήταν 2 Τετάρτες πίσω!!! Το Σάβατο και μετά από πολύ προσεκτικό τάισμα (θα εξηγήσω τι εννοώ) ήταν 5080kg. Το παιδί έβγαζε πάντα γουλίτσες. Την τελευταία εβδομάδα πριν πάμε στη γιατρό είχε βραδυνή γκρίνια μετά το φαγητό και έκανε εμετούς. Κάποιες φορές τον έπιανε από το απόγευμα. Να σημειώσω εδώ ότι περάσαμε τους κολικούς σε όλο τους το μεγαλείο αλλά κάποια στιγμή ηρέμησαν τα πράγματα στο τέλος του τρίτου μήνα.

Εκείνο που μου πρότεινε η γιατρός είναι να του δώσω 3 γεύματα αντιαναγωγικό γάλα και τα υπόλοπα δικό μου. ΔΕ ΘΕΛΩ! Κάτι μέσα μου μου λεει ότι δεν είναι η λύση. Χθες και επειδη η γιατρός μας λειπει στο εξωτερικό τον πήγα και σε έναν αλλο παιδίατρο. Δεν άκουσε τίποτα από όσα του είπα για το παιδί, είδε την ηλικία του το βαρος του και μου είπε ότι "δεν τον πιάνει το γαλα" μου και να του δώσω ξένο! Μου ανέβασε την πίεση! Στις αρχές πώς τον "επιανε" το γάλα μου?

Ο μπέμπης παρουσίασε γκρίνια ανεξήγητη μετά από κάποια γευματα βραδυνά και μετά έβγαζε ποσοτητες γάλακτος. Εδώ και κάποιες μέρες στέκεται μονο 5 λεπτά στο στήθος και μετά διαμαρτύρεται. Αν τον πιέσω να καθίσει κι άλλο, τα βγάζει στο στήθος. Τρώει συχνά και λίγο! Του κάναμε και καλλιέργεια σήμερα μήπως έχει ουρολοίμωξη, ευτυχώς δεν έχει. Ψυχοκινητικά αναπτύσσεται μια χαρά. Τι να κανω για να πάρει βάρος δεδομένου ότι δε θέλω να του δώσω ξενο γάλα? Τι μπορεί να άλλαξε ξαφνικά? Τι συμβαίνει που δε βλέπω? Το υψος του είναι πολύ καλο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα στα πει καλυτερα η Αγλαια η η Λαλα. Θα προτεινα να τους στειλεις πμ... Υπαρχει ενδεχομενο να ειναι αλλεργια στα γαλακτομικα? Το βαρος ειναι κατω του φυσιολογικου η απλα δεν εχει παρει βαρος? Τρωει συχνα και λιγο ειπες. Δεν πειραζει. Και μενα αυτο κανει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

to prwto pou sou protinw na kaneis einai na kopseis esu na pineis galakai na trws galaktokimika proionta .mporei na exei alergia sthn ageladinh proteinh .

an exei tha tou kanei perissotero kako na kopsei ton thilasmo .

deuteron na ton taizeis me klish pros ta panw kainaton kratas arketh wra na reutei kai na xonepsei .mporei na exei gastroisofagikh palidromish .

kai otan ton bazeis kapou na ksaplosei na exei klish .

oxi den einai lish na doseis kseno gala .

mporei na tou kanei xirotero kako giati mporei na exei alergia se ayto .

h giatros sou eprepe na sto exei pei kai eprepe na to kserei ....mipos na kitakseis gia alh paidiatro ?

kopse ta galaktokomika pou katanaloneis (prosexe uparxoun se polla trofima) kai kane ayto pou sou eipa me thn klish etsina antimetopiseis oso kalitera mporeis tis goulies .

kai auto eprepe na sto pei h paidiatros sou :angry:

prosexe me thn paidiatro an me toprwto thema sou dinei kseno gala tote prepei na breis alh .eprepe na sou exei pei gia tis goulies kai eprepe an sou exei pei gia ta galaktokomika .

to paidi sou ebale 3 kila sxedon me to diko sou gala ara mhn anisixeis .auksise tous thilasmous (opote klaiei sththos ) kai kane ta para panw .

perimenw nea sou .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μόνο που δε σκέφτηκα είναι η αλεργία! Γι' αυτό λέτε να έβγαλε και αυτές τις κόκκινες κηλίδες εκείνο το διάστημα? Πήγαμε για να μας δωσει μια ενυδατική κρέμα και τότε διαπιστώσαμε τη στασιμότητα στο βάρος. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την αμεσότατη απάντηση!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όσο για την παλινδρόμηση, τους 3 πρώτους μήνες δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Μπορεί να προκύψει στην πορεία κάτι τέτοιο; Το μωρό το κοιμίζουμε σε στρώμα με κλίση. Το κρατάμε όρθιο για να ρευτεί, όμως αυτό βάζει τα χεράκια του στο στόμα και πολλές φορές βγάζει γουλιές (και μεγάλες μάλιστα). Μήπως ξέρει κανείς μετά τον εμετό πόση ώρα πρέπει να περάσει για να το ξαναταϊσω. Ρωτάω γιατί ένας γιατρός μας είπε 2 ώρες και άλλος μισή ώρα μόνο για να αναπληρώσει το χαμένο γάλα. Τρέλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ax ayta ta lene se megala paidakia pou exoun gastrenteritida ...oi asxetoi :angry::angry:

an pinaei amesos ,se toso mikro moraki amesos molis pinaei

kai odikos mou eixai poles goulies kaipolu megales ,kathe fora pou ebgaze apelpizomouna giati hthele na ksana faei !!!ton ebaza amesos sto sthhthosna anaplirosei autopou ebgale.

kai egw tote otan epina gala ebgaze perissotero .me ton kairo stamatise na ton pigazei .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα γουλιες μου βγαζει οταν τρωω κατι που τον π[ειραζει....κ φυσικα αν πειναει τον βαζω κατευθειαν στο στηθος..στον θηλασμο δεν υπαρχει πρεπει..αν πειναει τον βαζεις κ τελος....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kai i dikia mou den evaze varos gt den tin epiane to gala mou ...den tin epiane gt eixe allergia sto gala ,kati pou tha ksepernousame polu efkola ean ekoba ego ta galaktokomika,antithetos edosa skoni kai sunexistike i mi proslipsi varous eos to dekato mina opou to gurisame se udrolumeno gala k akomi pedevomaste...pare k alli gnomi...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικά όσο πιο πολύ προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει, τόσο περισσότερο καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι το παιδί έχει κάποια αλεργία. Σήμερα έκοψα μαχαίρι τα γαλακτοκομικά και όχι ότι το παιδί δεν έβγαλε, αλλά τουλάχιστον δεν είχε κλάματα και πονους και ποσότητες εμετου. Εβγαλε μόνο γουλίτσες κανα 2 φορές. Στο μεταξύ κοίταξα και τη συζήτηση για τις αλεργίες και σχεδόν επιβεβαιωθήκατε...

Ο μπεμπης είχε βγάλει καιρό πριν αιματάκι και βλένα στα κακακια του αλλά μου είπαν "αυτό συμβαίνει στα μωράκια"... Μετά αυτές οι κοκκινίλες στα χεράκια και στα ποδαράκια... "δεν είναι τίποτα, λόγω ζέστης είναι..." τελικά όλα συνδέονται μεταξύ τους...

Πόσο χαζή μπορεί να είμαι να μην σκεφτώ να τα συνδέσω.... Θελω να δω τι θα μου πει η παιδίατρος όταν τη δω... έχω πραγματικά τρελη απορία! Είναι δυνατον να έχει το παιδί κατι τόσο κοινό, μια μορφή αλεργίας, και να μην της περάσει καν από το μυαλο?

Να μη με ρωτήσει καν για το γάλα που έπινα? Αμ ο άλλος ο γιατρός που τον πήγα χτες? Χειρότερος! "Δεν τον πιανει το γαλα σου, δεν πειράζει θα δώσουμε ξενο"!!!!

Έχω ανεβάσει πίεση τώρα που σκέφτομαι πόσο πολύτιμο χρόνο (3 ολόκληρες εβδομάδες) έχασε το παιδί από τον ανάπτυξή του... τι λέω πολύ περίσσότερο. Μεθαύριο κλείνει τον 4ο μήνα και μπαίνει στον 5ο και είναι μόλις 5020kg...

Με έχει τσακίσει η κατάσταση... μακάρι να βρεθεί μια ακρη...σας ευχαριστώ τοσο όλους... μου ανοιξατε τα μάτια...ευχαριστω.Χιλια ευχαριστω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

matia mou kalitera pou to katalabes akomakai tora pra na to katalabenes otan tha eixes kopsei to mitriko.

goulitses tha bgalei alla tha einai to kanoniko pou bgazoune mazi me to repsimo .

hremise den pige pisw h anaptiksh tou ,anaplirose twra :)

oi paidiatroi genika den exoun idea apo thilasmo ....kai exoun simferon apo tokseno gala ;)

sinexise etsi tha ta pate mia xara :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα μη λες οτι εισαι χαζη , που να το φανταστεις εδω ηπαιδιατρος δεν το σκεφτηκε .. τελοσπαντων αν οντως ειναι αλλεργια να το προσεξεις οταν ξεκινησετε τις κρεμουλες ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Γεννήθηκε 25 Φεβρουαρίου και ενώ αναπτυσσόταν ραγδαία τώρα και λίγο βάρος παίρνει και έχει αίμα στα κακάκια του.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ενώ στην αρχή δεν είχε αλλεργία έπρεπε να φτάσει 3μιση μηνών για να εκδηλωθεί

και δεύτερον πόσο καιρό θα πρέπει να τον θηλάζω ακόμα για να του περάσει η αλλεργία?

Μήπως είναι καλύτερο να του δώσω ειδικό γάλα για αλλεργίες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vanax κι εγώ την ίδια απορία είχα...γιατί το έπιασε τώρα μετά τον 3ο μήνα και όχι εξαρχής...ποιος ξέρει? Ίσως έχει να κάνει με τα στάδια ανάπτυξης ίσως όχι. Πάντως γνώμη μου είναι ότι ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ γαλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το μητρικό. Η φύση ξερει καλύτερα.

Δε με ενδιαφέρει για πόσο διαστημα θα πρεπει να κόψω τα γαλακτοκομικά, αρκεί να είναι γερό το παιδάκι μου. 2η μερα σήμερα και τα πάμε περίφημα! Το μωρό μου δε σπαράζει πια, ούτε καν διαμαρτύρεται! Τρώει, γελάει όλη μερα και παιζουμε!Τελικά πόσο χαίρομαι που δεν ακουσα τους γιατρούς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια,λενε οτι τα μωρα που θηλαζουν ξεπερνανε πιο γρηγορα την αλλεργια,και οντως της φιλης σεσιλια ο μικρος την ξεπερασε στο χρονο εν αντιθεση με τη δικη μου που εχει ακομα,αλλα αυτο ειναι σχετικο γτ υπαρχουν παιδακια που δεν την ξεπερνανε πριν τα δύο ή και παραπάνω...καλο θα ηταν να συζητησετε με καποιον γιατρο και να κανετε εξετασεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το λυπηρό είναι ότι οι γιατροί δεν σε άκουσαν και έριξαν αμέσως το φταίξιμο στον θηλασμό χωρίς να αφιερώσουν χρόνο στο παιδί. Φρόντισε να μάθεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για την αλλεργία του παιδιού σου και να βρεις ένα γιατρό που θα σε βοηθήσει να διατηρεις το μωρό σου υγιές!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δοκίμασε και ρόφημα (για σένα) από μάραθο... Περνάει στο γάλα και διευκολύνει την πέψη, βοηθάει και στα πονάκια.

Εγώ έπινα 3 με 4 τέτοια την ημέρα και είδα μεγάλη διαφορά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Δεν θα του έκανα την χάρη να τον αφήσω έτσι.... Ας μην την βλέπει αλλά θα την αναγνωρίσει και θα δίνει ότι πρέπει για το παιδί του!!!!εγώ όχι δεν θα του έκανα αυτή την χάρη.... Γιατί δεν έγινε μόνο του το παιδί!!! 
    • @maroo8 @Gioher κορίτσια την παρήγγειλα και τώρα αν τυχόν στην πρώτη μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι δεν έχει έρθει δε νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος.. οριακά είναι, μάξιμουμ έως 14 Αυγούστου μας έχει πει ο γιατρός..
    • 500 ανα ετος;; εμενα προσφατα ρωτησε μια φιλη μου που θα γεννησει συντομα και σκεφτεται να το κανει και της ειπαν 1500 για ολη την 20ετια.. εχουμε κανει πολλες συζητησεις γι αυτο το θεμα και η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν ξερω τι παιζει με αυτο το θεμα και αν ισχυουν ολα αυτα που λενε..
    • Ειναι λογικο να υπαρχουν αυτα τα συναισθηματα. Ολοι αισθανομαστε καπως οταν ανακαλυπτουμε οτι υπαρχει καποιο θεμα. Προσωπικα περασα δυσκολα αλλα το πιο σημαντικο ηταν να στηριξω τον συζυγο ωστε να μην νιωσει ουτε στιγμη ασχημα. Ολοι θελουν τον χρονο τους. Τωρα για τις θεραπειες θα συμφωνησω με την κοπελα παραπανω που σου εγραψε να δωσεις το τριμηνο να δειτε πως θα παει αλλα παραλληλα μπορεις να δεις τα χαρτια που χρειαζεται να συγκεντρωσεις για να περασεις απο επιτροπη εξωσωματικης γιατι θα χασεις κι εκει αρκετο χρονο αν χρειαστει τελικα να το κανεις. Εμεις καταφυγαμε σε αυτην την επιλογη γιατι η αληθεια ειναι οτι ειδαμε μια μικρη βελτιωση με τη θεραπεια αλλα οχι κατι θεαματικο ωστε να μας δινει σοβαρες πιθανοτητες να συλλαβω κανονικα. Βεβαια ο καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος οποτε ποτε δεν ξερεις. Παντως οπως γραφτηκε με την εξωσωματικη παρακαμπτονται αυτες οι δυσκολιες με το σπερμα οποτε στο τελος θα πανε ολα καλα και θα πετυχετε τον στοχο σας. Ευχομαι κοριτσι μου το καλυτερο να εχετε δυναμη και να αποκτησετε το θαυματακι σας!
    • Εχω παρει εγω, σιγουρα χρειαζεται για μεγαλες αποστασεις , τωρα αν εισαι κοντα στο μαιευτηριο δεν εγινε και κατι λογικα θα βαλεις τη ζωνη και θα εισαι οκ...
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...