Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΤΙ ΕΧΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ (25 ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ) ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ.4 ΩΡΙΤΣΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΧΙ.ΤΟ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ.ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ.ΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΚΕΙ.ΠΟΠΟ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ.

Δημοσίευση

τι κανει δηλαδη βρε παιδι μου και πιστευεις πως δε σε θελει το παιδι;

μηπως εχει τιποτα κολικους και κλαιει; απλα να σου πω πως οι γιαγιαδες λογω πειρας ξερουν να κανουν ενα μωρο να ηρεμει ενω η νεα μανουλα ψαχνεται με αποτελεσμα να αμφισβητει καμια φορα τον εαυτο της, αν ειναι καλη μαμα γιατι δεν τα καταφερνει και τετοια...

αν παλι νομιζει σοβαρα πως το μωρο θα μαθει πιο πολυ τη μαμα σου γιατι το αφηνεις; κρατησε το και μολις σιγουρευτεις για τα αισθηματα σου το ξανακραταει η γιαγια να ξεκουραστεις!

Δημοσίευση

Παιχνίδια της λοχείας είναι αυτά...

Μην στεναχωριέσαι, αυτές οι άκυρες σκέψεις θα φύγουν σιγά σιγά καθώς οι ορμόνες σου θα επανέλθουν.

Μια χαρά μαμά είσαι και για το μωράκι σου η καλύτερη του κόσμου! Αλήθεια λέω ;)

Και να κοιτάς να ξεκουράζεσαι αφού μπορεί η μητέρα σου να σε βοηθάει. Για να μπορείς να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο τις υπόλοιπες ώρες της μέρας που δένεστε. Οι στιγμές μετο νεογέννητο είναι ανεπανάληπτες, μην αφήνεις τε΄τοιες σκέψεις να τις χαλάνε.

Δημοσίευση

τισ πιο πολλεσ ωρεσ εγω το χω το μωρο απλα ειναι η μαλακια τησ λοχειασ που με κανει να σκεφτομαι ετσι.το μεσημερι ομωσ ειναι η μαμα μου γιατι εγω δουλευω.πρεπει να δουλεψω.(δικη μασ δουλεια).πρεπει να πηγαινω να βοηθαω τον αντρα μου.το μωρο δεν κανει κατι διαφορετικο σε μενα απλα εγω ειμαι ετοιμη για τρελλοκομειο φαινεται.απλα μου ρχεται η σκεψη τησ αποριψησ του μωρου προσ εμενα.ολοι μου λενε πωσ αυτο δεν γινεται τη μαμα του ο καθενβασ την ξεχωριζει.απλα εγω ειμαι τρελλη μαλλον.

Δημοσίευση

μαρακι 2 έγραψε:

απλα μου ρχεται η σκεψη τησ αποριψησ του μωρου προσ εμενα.

Όπως το λες, μια σκέψη ειναι... Δεν ισχύει. Εννοείται ότι το μωράκι σου εσένα θέλει. Άντε βγείτε καμιά βολτίτσα μαζί να ξεσκάσετε :)

Δημοσίευση

εισαι πολυ γλυκια...

1. Η επιλοχιος καταθλιψη μην νομιζεις οτι ειναι παντα μια κατασταση κατα την οποια πεφτουμε στα ταρταρα και κλαιμε ολη μερα. Η ψυχολογια ειναι ατιμο πραγμα, να σεβεσαι αυτο που νιωθεις, να το αγκαλιασεις, να το αποδεχτεις και σε λιγο καιρο θα περασει.

2. Ειναι λογικο να νιωθεις και ενοχες που το αφηνεις. Εισαι αναγκασμενη να δουλευεις, εχεις ολα τα δικια του κοσμου. Μην νιωθεις ενοχες, δεν βοηθα σε τιποτ.

3. να το συζητας. Με ολους. Με τις φιλες σου. Εδω μεσα. Οπου μπορεις. Μην το κρατας μεσα σου καθολου.

Εισαι μια χαρα, εισαι πολυ γλυκουλα, εισαι ανθρωπος και οχι ρομποτ.

Το μωρακι σου σε θελει μια χαρα, αλλα αυτη τη στιγμη ουσιαστικα θελει να επιβιωσει. Δεν το νοιαζει ποιος το ταϊζει. Θελει να μεγαλωσει. Τη μυρωδια σου, τον ηχο σου ομως τα αναγνωριζει και τα χει πολυ αναγκη, το κανουν να νιωθει ασφαλεια. Ουτε αυτο ξερει το γιατι. Αλλα ετσι νιωθει, τι να κανουμε τωρα.

Αν ειναι και το πρωτο σου, η εμπειρια της μαμας σου ειναι πολυτιμη και ισως καποια πραγματα που ξερει πως να τα κανει, σε κανουν να νιωθεις οτι τα κανει καλυτερα.

Δεν ξερω.

Ξερω οτι εισαι απολυτως νορμαλ, καλα και μανουλα.

Να σου ζησει!!!!

Δημοσίευση

να μη σκεφτεσαι ετσι,ειναι νωρις ακομα γι'αυτο νοιωθεις ετσι.αλλωστε το μωρο σου ειναι πολυ μικρο για να μπορει να νοιωθει την απορριψη.τωρα χρειαζεται φροντιδα κ αγαπη κ νομιζω πως η μαμα σου τα καταφερνει μια χαρα κ στα δυο.δεν ειναι τυχαιο που λενε του παιδιου μου το παιδι...κλπ..κλπ..το μωρο σου παντα θα σε θελει κ παντα θα σ'αγαπαει.εγω απο την μερα που γεννηθηκε το αφηνα στις γιαγιαδες μεχρι που εγινε 2,5 κ πηγε παιδικο.τις ιδιες ενοχες ειχα κ εχω ακομα.αχ...καταραμενη φτωχεια...μακαρι να μην χρειαζοταν να δουλευουμε,να μεγαλωνουμε τα παιδακια μας αλλα....αχ αλλα...θα δεις με τον καιρο θα σου περασει αλλα ποτε δεν θα παψεις να νοιωθεις την αγωνια πως ειναι,αν εφαγε,αν χτυπησε αν..αν...δε πα να το κλεισεις σε γυαλα, παντα θα αγωνιας.μου το ελεγαν κ ελεγα ειναι τρελοι.ολα καλα θα πανε κ ποτε μην σκεφτεις αν εισαι καλη μανα.για το καθε παιδι η μανα του ειναι η καλυτερη που υπαρχει κ δεν την αλλαζει ουτε με τα καλυτερα....παιχνιδια!!!χιχιχι!!!

Δημοσίευση

Αχ κοριτσακι μου πηγαινεις για δουλεια τοσο νωρις; πωπω εχεις φορτωθει πολλα βρε συ γι αυτο και η ψυχολογια σου εχει μεταπτωσεις....

Οταν γυριζεις στο μωρακι σου μη βαζεις κακιες σκεψεις στο μυαλο σου το μωρο σου θελει πανω απ' ολα εσενα! απλα απ'οτι φενεται εισαι υπευθηνη μανουλα και επιδη αναγκαζεσαι να το αφηνεις λιγο φοβασαι μη σε αποριψει αλλα αυτο δεν θα συμβει να το ξερεις! απολαυσε το μωρακι σου και κανε αν μπορεις και κατι για τον εαυτο σου να ξεφυγει το μυαλο σου και ολα θα πανε καλα!

Δημοσίευση

Ax Μαρακι μου εισαι μια καινουργια μανουλα που αγαπαει το μωρακι της.Ειναι πολυ τρυφερο και κατανοητο αυτο που νιωθεις το ιδιο ενιωθα και νιωθω ακομα για την μικρουλα μου κι ας ειμαστε 24 ωρες το 24ωρο μαζι,αυτοκολλητακια. :):)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...