Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 953
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Σοφη δεν ξερω αν αυτο δε παρηγορει αλλα διαβασα οτι "αν εχετε ενα παιδι ζωηρο που δεν κοιμαται πολυ μην στεναχωριεστε και καντε υπομονη, στο μελλον θα σας αποζημιωση με την πρωσοπικοτητα του". ξερω οτι αυτη η σκεψη δεν σε ξεκουραζει αλλα λεω μηπως σε βοηθαει. Εμενα κοιμηθηκε στις 11 κι εχει ξυπνησει ηδη 2 φορες για να θηλασει. κι ετσι το παμε ολο τα βραδυ......

Δημοσίευση

καλημερααααα!!!!!

Σοφη ο δικος μου ηταν ετσι μεχρι τον 3ο μηνα;

από τοτε κομκαται ευκολα α κατα τς 9.30 αλλα θα ξυπνησει 1-2 φορες..

υτα τελευταια βραδια δεν εχει σηκωθει καθολου αλλα ξυπναει στις 7 ,μπορει και 6.30 :(:(

σαν την μπουμπουλα ημουν εγω ως μωρο

και από τα λεγομενα της μαμας μου εστρωσα αρκετα στο χρονο....

Δημοσίευση

καλημερα!!!!!!

η μικρη εχει 5 μερες να κανει εμετο...

ειμαι πολυ ευχαριστημενη...

μακαρι να συνεχιζουν ετσι τα πραγματα.. :)

χθες πηγαμε σε μια βαπτιση...

η μικρη κοιμηθηκε στην εκκλησια...

ο ανδρας μου μου ειπε καθε απογευμα να την πηγενω στον εσπερινο για να κοιμαται.. :woohoo:

πηγαμε μετα στο κεντρο..

κατσαμε μεχρι της 11:30 μια χαρα ηταν η μπουμπου μου μεχρι που την πηρε η μανα μου να την δειξει λεει σε κατι γνωστους...της επιαναν τα μαγουλακια και της τα ζουλουσαν και ως φυσικο εβαλε καποια στιγμη τα κλαματα...ε και φυγαμε...

ασχετο..εκανα χθες τα μπισκοτα..η ζυμη μου βγηκε σαν τσιχλα και κολουσε στα χερια μου...ετσι πρεπει να ειναι???τι ηθελε παραπανω?

μετα τα εψησε και βγηκαν πολυ σκληρα..

Δημοσίευση

Καλημέρα κορτσούδια!!!

Χρυσούλα, λένε οτι αν έχουν κενό τα δόντια θα είνι τυχερό παιδάκι... χιχιχι!!!

Μάρκερ όταν είχα πάει στο πίτι της θείας Ανθούλα για πρώτη φορά... έκλαιγα με ληγμούς!!!

Βέβαια ήταν πεντακάθαρο και πολύ συγυρισμένο... αλλά δεν ήταν το δικό μου...

Η αρχή είναι δύσκολη και μετά συνηθίζεις!!!

Εμένα τον προσέχουν και τον αγαπάνε πάρα πολύ!

Σωσώ, αυτό με τους λογαριασμούς των κινητών το έχω ακούει... αν μιλήσεις σου δίνουν ό,τι ζητήσεις!!!

&στο 10 Η Σωσώ είχε γράψει πρώτη στην 69... χαχαχα!

Η κουμπάρα μου είχε αγοράσει το Σταυρό 250 ευρώ.

Όμως το είχε αγοράσει από 1 κατάστημα στ Θεσσαλονίκη που προμηθεύει τους χρυσοχόους.

Στα μαγαζιά τον έβρισκε με τα διπλάσια!

Θέλουμε να αγοράσουε τραπεζαρία για τον κήπο...

Όλες είναι πανάριβες!!!

Κοντά στο χιλιάρικο.

Χθες πήγαμε σε 1 παλιατζίδικο και πήρα 2 τραπέζια αντίκες 200 ευρώ!!!

Είναι αυτά τα τετράγωνα... που είχαν παλιά...

Τζάμπα τα βρήκαμε!!!

Αν σκεφτείτε οτι είχα δώσει 170 ευρώ απλά για να συτηρήσω το τραπέζι του παππού του Πέτρου...

Δημοσίευση

η σωσω ειναι μια κορμαρα με πολλα τατου..

αυτο μονο θα πω...

τριχες δεν παρατηρησα γιατι εχω ελλειψη παρατηρητηκοτητας.. :laugh:

α επισης ειναι πολυ ασπρη....

αυτα....

Δημοσίευση

Μακρυά από τη νυφούλα μου και σας έφαγα!!!

τα μαγουλάκια της μόνο η πεθερά της και ο Ανθιμούλης μπορούν να τα ζουλάνε!!!

μακάρι να μην ξανακάνει εμετό Ελενη μου...

ο Ανθιμούλης μου κοιμήθηκε πολύ καλά!!!

ούτε για πιπίλα δεν ξύπνησε!

φτου φτου φτου!!!

Δημοσίευση

χα χα χα!!!!!

φανταζομαι η ειρηνη να μπει στο σπιτι σας καμοια 20αρια χρονων κ συ να της ζουλας τα μαγουλα...χα χα χα!!! :laugh:

καλη επιλογη τα αντικε τραπεζακια...

εγω δεν ειμαι του αντικε στυλ αλλα οταν το βλεπω σε αλλα σπιτια μου αρεσει...

ρε παιδια τωρα την ταισα και εβγαλε μια γουλιτσα γουλια οταν την σηκωσα..σε σας βγαζουν γουλιες???

αντε να γυρισει η γαστρεντερολογος να την παω...

Δημοσίευση

geia soy re elenh...φιλη...καλα το ελεγα...να την πηγαινεις εσπερινο;;δε ρωτας εκει κοντα στους εσπερινους μηπω θελουν και καμια νεοκορα;;;μη ρωτησεις χαρα τι ειναι αυτο..χαχα..

εμεισ σηκωθηκαμε 7 παρα..και λεω...ααααααααα σε παρακαλ καλη μου..κοιμησου,..δεν επιασε εννοειττια..την ξεβουλωσα μουτη..την εδωσα πιπιλα..εκει που πηγαινε να κοιμηθει,ξυπνησε..

την ξανα ξεβουλωννω τη μυτη και κομηθηκε ως τισ 9 παρα.απο τις 10 κ..

σοφη καλο μου δε ξερω ..κοιμαται πολυ λιγες ωρες την ημερα..μου λες απο τις 3 και δε ξανα κοιμαται το βραδυ ανετα;;τι να πω..

σηκωθηκα,εκανα φαγητο στη μικρη και μετα κολοκυθ γεμιστα για τον αντρα μου..εγω φασολακια..

αντικες νανα,ε;;εχω κολημε με αυτες..αλλα δεν εχω τα λεφτα σας..χαχα..δε πειραζει..θα ερχομαι να τις βλεπω στη κυπρο...

ελενη τα κουλουρακια δε ξερω..εμενα ας πουμε τα αφησα μιση ωρα και παλι ασπρα ειναι..

αλλα τα μασουλαει..

οσον αφορα το σταυρο...εγω πανω απο 200 δε δινω με τιποτα..σας το λεω..χαζα λεφτα..αληθεια τοσο..

θα παω θα διαλεξω τον πιο απλο και θα σας πω ποσο μου βγηκε..

σε λιγο θα παω να δω για το φορεμα..με 1 κοπελα,οχι μονη..αν υπαρχει και εχει εκπτωση θα το τσιμπησω

Δημοσίευση

Ελένη, θα της πω οτι της τα χρωστούσα από όταν ήταν μωρό... :laugh:

Ελπίζω να μη με παρεξηγήσει...

Προετοίμασε την κι εσύ...

Καλέ ποια λεφτά μας;

Μας έχεις για ματσό;

Καλό!!!

Οι αντίκες που έχω ήταν ευκαιρίες!!!

Είναι αρχή μου να μην αγοράζω από αντικερί, αλλά από παλιατζήδικα!!!

χαχαχα!!!

Σε πληροφορώ οτι τα έτοιμα έπιπλα ήταν πιο ακριβά...

Άσε που τις παίρνω με δόσεις...

Ε όχι και νεοκόρα η συμπεθερά μου!!!

Δημοσίευση

νεοκορα χα χα χα!!!!!!!!!!

να υποθεσω οτι το λεει για την κορη μου....

γιατι εγω δεν ειμαι πολυ της εκκλησιας!!!

νανα μου θυμιζεις τη μανα μου...

που οτι πινακα δει σε τελεμαρκετιγκ παει και τον ανεμαζεβει!!!!!!

και μου λεει ηταν αντικα η κορνιζα του γιαυτο τον πηρα!!!! :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

kaλημερα και απο μας.

Κοιμηθηκε 2 και ξυπνησαμε 10και μιση.Εννοειται πως ξυπνησαμε και για θηλασμο 3,4 φορες.Σερνομαι αλλα θα τα καταφερω.

Μπορει να παμνε για μπανιο αλλα το απογευμα τωρα εχει πολυ ζεστη.

Ο αντρας μου κοιμαται ακομα.Ειπα να τον αφησω να ξεκουραστει.

Φαι εχω απο χθες γεμιστα.Παω να φτιαξω καφε και επανερχομαι.

Α δεν σας ειπα.εχω skype και ολο το ξεχναω να σας το πω.

Δημοσίευση

καλημερααααα

ειχαμε ενα σχετικα καλο βραδυ ξυπνησε στις 9 και τωρα κοιμαται

καλε γεωργια ξερω τη ειναι η νεοκορα χαχαχαχαχα

εχω ενα σωρο δουλειες και βαριεμαιιιιιιι αλλα πρεπει να γινουν η σκονη πανω στα επιπλα εχει κανει κρουστα και εχει αλλαξει χρωμα χαχαχαχα

ειμαι βρωμιαρα το ξερω θα τα κανω σε λιγο

δειτε στον αλφα εχει ενα θεμα για της μαμαδες που αφηνουν τα παιδακια τους.

Δημοσίευση

Μόλις γυρίσαμε πό τη βόλτα μας!

Εγώ και ο Ανθιμούλης μου πήγαμε στο εμπορικό!

Πήραμε 2 μπλουζίτσες για τον μπαμπά μας, 2 ζακετούλες για τη μανούλα και κάτι φορμίτσες και μακριμάνικα μπλουζάκια για τον Ανθιμούλη...

Πήρα μαζί μου 1 μεγάλο βαζάκι φαγητό (250 γρ).

Το τσάκισε όλο και γκρίνιαζε...

Ευτυχώς έχει και καρφούρ στο εμπορικό και του πήρα ακόμη 1 και το τσάκισε!!!

Μπορείτε να μου πείτε πού το βάζει τόσο φαγητό;

Μάρκερ μη με λυθοβολήσεις!!!

χαχαχα!!!

Λέω να ξαπλώσω κι εγώ ώσπου να έρεθι ο μπαπάκας μας και να μας πάει κι αυτός καμιά βόλτα...

Σωσώ, το πήρες το φόρεμα;

Αν ναι, θέλουμε φωτό!!!

Δημοσίευση

phga με τη κοπελα για το φορεμα..της αρεσε και εκεινης..λεω να παω να το τσιμπησω απο βδομαδα..απλα θελω να την ρωτησω αν χρειαστει κοντεμα και στενεμα,μηπως χασω κανενα κιλο ως το νοεμβρη ποιος τα χρεωνεται;;να ξερω ρε αδερφε..

ξερετε αν φαινεται πολυ ασχημο το στερνεμα 1-2 νουμερα;;λεμε τωρα...

ηγα ειδα για σταυρο..ωραιοτατοι μικρι χαριτωμνη.

απλα 1 φλη απο το τηλ ρωτησε..ειναι κοριτστιστικος;;τι εννοει;;;αυτα δεν ειναι γιουνισεξ;;

ο απλος λευκος δεν ειναι κοριστσιστικος;;

Δημοσίευση

Εγώ σήμερα θα τον σκοτώσω το δον δεν μου τη γλυτώνει :angry: .

Τους πήγαμε για μπάνιο το πρωί και όλο το μεσημέρι λύσαξε.

Ξυπνάει και τα μωρά και έχουμε κλάματα.

Και ο ανεύθυνος ο σύζυγος με παράτησε εδώ και πήγε γυμναστήριο.

Θα έρθει σε λίγο χαμός θα γίνει.

Σε κάποια φάση στο αυτοκίνητο γυρίζω πίσω και βλέπω το Χριστόφορο να πίνει μίλκο και τον Φίλιππο να τρώει σπανακόπιτα.

Το καθίκι! Τώρα τους έχω στην κούνια και τους ξυλοφορτώνει και γράφω μπας και ξεσπάσω στο πληκτρολόγιο αντί επάνω του.

Τους σηκώνει τα δάχτυλα που κρατάνε την κούνια για να πέσουν.

Τώρα χτυπάει ένα γυάλινο μπιμπερό στο καλοριφέρ.

Και λέει γεια σου σκανδαλιάρη.

Δημοσίευση

σας ειπα οτι εχουμε γκρναι σημερα;;;ε σα το λεω..δε ξερω τι θελει..ερχεται για αγκαλια..ειναι δυνατον..στα καλα της δεν ηθελε αγκαλια..

πηγαμε τζαμπο και πηραμε συσκευη νανουρισματος που κρεμεται στα καγκελα..γιατι το περιστρεοφομενο οριακα το γλιτωνω απο αυτοκτονιες τα τελευταια βραδυα..

Δημοσίευση

Φρόσω μου, έπρεπε να τους αφήσεις στον άνδρα σου και να φύγεις από το σπίτι...

ΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!

Να ξεσκάσει λίγο το μυαλό σου!!!

Όλα όσα κάνει ο δον είναι χαριτωμένα για μας, αλλά αντιλαμβάνομαι την κούραση σου...

Έχω 1 απορία...

Τα κάγκελα στο κρεβατάκι, τα έχω σηκώσει... όμως... είναι ασφαλές για το μωρό εκείνο το ύψος;

Δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν;

Πήγαμε στο παλιατζίδικο και πήραμε τα τραπέζια.

Δεν ήθελε να μας τα δώσει με τα λεφτά που συμφωνήσαμε...

Τα νεύρα μου!!!

Το ίδιο μου είχε κάνει και με την παπουτσοθήκη που είχα πάρει...

Ήθελε επιπλέον 50 ευρώ...

Του δώσαμε 20 και τα πήραμε!

Εν τω μεταξύ μας πήγε σε 1 χώρο με αντίκες!

Έπαθα παράκρουση!!!

Τα ήθελα όλα!!!

Ήταν όλα απλησίαστα!!!

Πάω να τσινπίσω κάτι και επανέρχομαι...

Δημοσίευση

κοριτσια σημερα εμεις σουπερ επιτελους μια παρα πολυ ηρεμη μερα

αυριο εχουμε βαφτιση ελπιζω να καταφερω να μπω καποια στιγμη

καληνυχτα

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις

• Απαντήσεις

• Καλημερα σε όλες! Ολοκληρώσαμε και τον επανέλεγχο της β επιπέδου με επιτυχία.. Τα μωρά είναι καλά, δεν κουνιομουν για να μπορεσει να ολοκληρωσει την εξεταση και γλιτωσα στο τσακ να λυποθιμήσω πάλι! Είχα πανιάσει όλη η γιατρος μου είπε να γυρίσω αμέσως αριστερα γιατι πραγματικα χανομουν! Δεν βαριεσαι, σημασια εχει που τελειωσε την εξεταση 😅 ο ένας ο μπομπιρας δεν μας εκανε την χαρη να τον δουμε 3D και είδαμε μόνο τον ένα που τον έβγαλε και μια τέλεια φωτο! τώρα, ναι, μοιάζει με ανθρωπάκι επιτέλους ❤️ αυριο παμε για την καμπύλη ζαχάρου και την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε την μηνιαία μας μέτρηση με τον γιατρό μας! όλα καλα 😇🙏
    • Συνήθως είναι οι πιο μεγάλες ηλικίες που τα ρωτάνε αυτά δεν ξέρω αν σταματάνε και ποτέ βέβαια ακόμα και 1 παιδί να έχεις και 2 (εντάξει δεν είναι βέβαια το ίδιο)  .. εμένα γύρισαν μου είπαν αντε τώρα βάλτε μπροστά για τον γιο 🤷‍♀️ επειδή έχω 2 κορίτσια… ήταν ένας τρόπος για να δει αν έχουμε σκοπό να κάνουμε και άλλο παιδί η περιέργεια βλέπεις…  Δεν καταλαβαίνουν πόσο αδιάκριτο είναι αυτό και ειδικά αν ήξερε κιόλας για την αποβολή 😕 Λες και το κάνουν επίτηδες 🤷‍♀️αλλά αυτοί άνθρωποι δεν αλλάζουν εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε και να μην μας αγγίζουν αυτά αλλά δύσκολο.. μακάρι να έρθει μια εγκυμοσύνη σύντομα για να σταματήσουν και αυτές οι καλοπροαίρετες ερωτήσεις 
    • Καλημέρα κορίτσια ελπίζω να περάσατε όμορφα το τριήμερο  Εμείς κάναμε το πάρτυ γενεθλίων των κοριτσιών το Σάββατο η μεγάλη έκλεισε τα 3, η μικρή 1 περάσαμε ωραία η μεγάλη το χάρηκε πάρα πολύ  εχτές πήγα κοινώνησε η μικρή την τρίτη φορά μετά την βάφτιση αφήσαμε και την λαμπάδας μας, πάει και αυτό .. σήμερα φεύγουν οι γονείς οπότε θα μπούμε σιγά σιγά στην ρουτίνα μας ξανά  Αυτά τα νέα μας ! 
    • @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...