Μετάβαση σε περιεχόμενο

Να κάνω IVF σε φυσικό κύκλο???


Recommended Posts

Γεια σας φίλες και φίλοι μου!

Σήμερα μόλις έμαθα την αποτυχία της 2 ης εξωσωματικής μου :(

Για όσους δεν το ξέρουν , το μόνο προβλημα μου ήταν ότι στην πρώτη εξωσωματική δεν είχα καθολου καλα ωάρια με συνεπεια να μην έχουμε και καλά εμβρυα. Στη δεύτερη τα πραγματα ήταν πολύ καλύτερα και τα εμβρυακια μας ήταν καλής ποιότητας! Αριθμητικα και στις δύο προσπάθεις είχα περιπου 11-12 ωάρια απο τα οποία όμως προχωρησαςν τα 4-5. Και στη δεύτερη μόνο τα 2 από τα 5 ήταν τα καλά! Α επίσης να σας αναφερω ότι δεν έχω κανενα ορμονικό προβλημα! Όλα έχουν φυσιολογικές τιμές.

Απο το κεντρο εξωσωματικής την τελευταία φορα πριν την εξωσωματική με είχαν προιδεάσει για φυσικό κύκλο. Δηλαδή χωρίς καθολου φάρμακα να μου παρουν το ένα φυσικο ωαριο να το γονιμοποιήσουν και να μου το εμφυτευσουν. Σήμερα που μίλησα με τη μαία την ρώτησα για αυτό και μου είπε ότι μπορώ να το κάνω άμεσα σε αυτόν τον κύκλο. Φυσικά θα πρεπει να μιλήσω και με το γιατρό για να δω και εκείνος τι θα μου πει

Εντωμεταξύ τους ρώτησα αν μαζευουν για 2-3 μήνες τα ωάρια του φυσικού κύκλου και τα εμφυτεύουν όλα μαζί και μου είπαν πως συνηθως οχι γιατί τα κατεψυγμενα ωάρια δεν είναι τόσο καλά.

Εσεις τι λέτε? Αξιζει τον κόπο να το κάνω ή επειδή θα είναι μόνο ένα οι πιθανότητες θα είναι μηδαμινές? Θα μου δώσει το ένα και μοναδικό ωάριο μου καλό εμβρυο εφόσον στις κανονικές εξωσωματικές δεν είχα και τα καλύτερα αποτελέσματα?

Τι λέτε να το κάνω ή να περιμένω να κάνω την επόμενη προσπαθεια εξωσωματικής?

Γνωρίζετε κοπέλες που πετυχαν έτσι????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στενοχωριέμαι πάρα πολύ για σένα. Θα σου πω το εξής μια φίλη μου έκανε 6 εξωσωματικές και κατάφερε αφού πια απελπίστηκε και είπε πως είναι η τελευταία της προσπάθεια να κάνει την κορούλα της σε ηλικία 42 με φυσικό κύκλο. Και τώρα 44 ετών ξαναέμεινε έγκυος, πάλι σε φυσικό κύκλο.

Να το κάνεις!!!Μας ερχεται συνήθως το καλό εκεί που δεν το υπολογίζουμε καθόλου.

Σε βρίσκω ψύχραιμη και χαίρομαι για αυτό....μη λυγίσεις Βασούλα μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vasso μου, καταρχήν ομολογώ, ότι μου αρέσει αυτός ο δυναμισμός που το αντιμετωπίζεις! Αυτό θα σε οδηγήσει και στην επιτυχία. Κατά τη γνώμη μου, αφού από το κέντρο σου προτείνουν φυσικό κύκλο, εγώ στη θέση σου, θα προχωρούσα. Και εξάλλου ένα καλό έμβρυο δεν μας χρειάζεται μόνο για την εγκυμοσύνη??

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε το Ευάκι :kiss: ότι: "Το καλό έρχεται συνήθως, εκεί που δεν το περιμένεις"!

Προχώρησε και μη λυγίζεις, και το Θαύμα είναι μπροστά σου! Στο εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου! Το αξίζεις!!

Από μένα, ό,τι χρειαστείς, θα είμαι πλάι σου!!

:kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασούλα μου καλησπέρα!!!!!!!!!

Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα.. ξέρω πόσο περίμενες και ήλπιζες μια θετική χοριακή αλλά μην το βάζεις κάτω. Πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, γνώμη μου είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη, ίσως σε βοηθήσει να το σκεφτείς και από άλλη πλευρά.. δεν έχω κάνει σε φυσικό κύκλο και δεν ξέρω να σου πω κάτι σχετικά, όμως να το ψάξεις, να το συζητήσεις με τον γιατρό σου και με κάποιον άλλο ίσως και μετά να καταλήξεις αφού τα βάλεις όλα κάτω τι θα κάνεις!!

Ίσως φταίει και το πρωτόκολλο και ο συνδυαασμός φαρμάκων που στην πρώτη δεν είχες καλά ωάρια και στην δεύτερη είχες, θέλει ψάξιμο κατά την γνώμη μου!!

Εύχομαι την επόμενη φορά να βρεις την χρυσή τομή και να είναι η τυχερή σου ότι κι αν κάνεις. Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου πολύ ευχαρίστως να το κάνω!!! Να είσαι αισιόδοξη, θα τα καταφέρεις, είναι θέμα χρόνου.. σε φιλώ!!!! :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vasso78 μου,

Σβησε τα παλια (ναι κ η σημερινη χοριακη παλια ειναι ;) )και προχωρα.

Παρε τον χρονο σου,ψαξε,μιλα με τον ντοκτορα και βουρ για την επομενη προσπαθεια.

Μην σε απασχολει το οτι θα ειναι μονο 1 το ωαριο αν επιχειρησεις φυσικο κυκλο,(ειδαμε τα χα'ι'ρια μας και με πολλα :P:P:P )εξαλλου και 1 να γατζωθει τον πετυχαμε τον στοχο μας!!!!!

Εγω προσωπικα θα το δοκιμαζα! Εξαλλου αυτο το μηνα θα βαλω τα κατεψυγμενα μου σε φυσικο κυκλο και εχω αρχισει αισιοδοξα.Δεν εχω στο μυαλο μου ουτε φαρμακα,ουτε ποσα ωοθυλακια θα κανω,ουτε την ωοληψια,ουτε,ουτε,ουτε,ουτε....Γενικα ειμαι ΧΑΛΑΡΗ.

Σκεψου και πραξε αναλογα ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βουρ για φυσικο κυκλο και πολυ καλη επιτυχια κοριτσιαααα :laugh :laugh: :laugh:

μπορειτε να πειτε και σε μενα ποσο παει το "μαλλι" σε φυσικο κυκλο γιατι μ ενδιαφερει απο σεπτεμβριο να κανω; :):)

Lollipop Πολυ καλη επιτυχια κα ισε σενα ...ολα θα πανε καλα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vasso78 μου μόλις μπηκα με αγωνία να δω τα νέα, και δυστυχώς διάβασα ...λυπάμαι πολύ δεν ξέρω τι άλλο να πω! Ευχομαι απο καρδιας η επομενη φορά να είναι η τυχερή σου!

Στο θέμα που άνοιξες θα σου πω απο προσωπική εμπειρία, μιας κ εγω είμαι σε αναμονή χοριακής μετα απο την πρωτη αποπειρα εξωσωματικής σε φυσικό κύκλο. Τον φυσικό κύκλο επελεξα μόνη μου γιατί δεν ήθελα να πάρω ορμόνες. (ο γιατρος μου δεν ήταν κ πολύ υπερ...) Η διαδικάσια είναι πιο απλή, παρακολουθείς το ωαριο απο την 8-10η ημερα του κύκλου, και όταν φτάσει σε ικανοποιητικό μέγεθος (>17 χιλιοστά)μετρας οιστραδιόλη,αν οκ κάνεις pregnyl, ωοληψία μετα απο 34-36 ώρες, και εμβρυομεταφορα μετα απο 3 ημερες αν γίνει γονιμοποιηση (γίνεται πάντα μικρογονιμοποιηση μιας κ είναι 1 μόνο ωαριο). Επειδή δεν γίνεται χρήση ορμονών, υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβεις το ωαριο. Νομίζω όμως ότι σε έμπειρα χέρια πάντα το προλαβαίνεις..Οι πιθανότητες για κύηση έιναι λίγο μικρότερες απο την κλασική IVF, και το κόστος ποικίλει απο 1000 - 1500 ευρώ. Μπορείς να κάνεις κάθε μήνα προσπάθεια μιας κ δεν επιβαρύνεται ο οργανισμός με ορμόνες, ενω πολλες κοπέλες επιλέγουν να κάνουν συλλογη ωαρίων 2-3 μήνες, να τα καταψύχουν κ να τα τοποθετούν όλα μαζί.. Αυτά!

Εχω διαβάσει πολλες επιτυχίες απο εξωσωματική σε φυσικο κύκλο,όπως κ πολλες αποτυχίες. Πιθανότητες όμως είναι, όπως σε οποιαδήποτε μέθοδο ακολουθούμε. Το Θέμα είναι να ταιριάζει στη ιδιοσυγκρασία σου κ να νιώθεις εσύ καλα. Καλη επιτυχία σε οτι κ αν αποφασίσεις! :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια μου σας ευχαριστώ όλες και μία μία ξεχωριστά για τη συμπαράσταση σας! Ειλικρινα με κανετε και αισθανομαι πολύ καλύτερα! Η αλήθεια είναι πως απορώ και εγώ με τον εαυτό μου για το ποσο δυναμικα μπορώ να προγραμματίζω την επομενη προσπάθεια! Βέβαια η αληθεια είναι πως 2 μέρες πριν παρω το αρνητικό επειδή είχα κακό προαίσθημα είχα ρίξει το κλαμα της ζωής μου και περασα προκαταβολικα από όλα τα σταδια της άρνησης!

Τώρα όμως ψηλα το κεφάλι και πάμε για άλλα!!!

Λοιπόν η αποφαση που πηραμε με τον αντρα μου είναι προς το παρόν αυτους τους 2 μήνες να μην κανουμε τίποτα. Να ξεκουραστούμε να χαλαρώσουμε και να παμε και τις διακοπες μας χωρίς άγχος. Από εκει και περα το Σεπτέμβρη θα ψαχτούμε καλύτερα. Σιγουρα δεν αποκλείουμε τον φυσικό κύκλο! Ίσως κανουμε το Σεπτεμβρη και αν δεν τότε θα παμε για κανονική εξωσωματική.

Αυτό ομως που θα κανουμε σίγουρα είναι να ψαχτούμε με το θέμα των γιατρών. Αρχικα θα πάω στο δικό μου κέντρο όπου θα μου μιλησουνε για το τι εφταιξε για την αποτυχία και θα μου προτείνουν το πως θα προχωρήσω απο εδώ και τώρα. Φυσικά και για το αν έχει νόημα για τη δική μου περίπτωση να παω με φυσικό κύκλο! Θα πάω όμως και σε τουλάχιστον 2 άλλα κεντρα όπου θα τους παρουσιάσω τη μέχρι τώρα κατασταση και θα ακούσω τι μου προτείνουν και αυτοι!

Αυτα...

Φιλακια πολλά και παλι σας ευχαριστώ πολύ όλες σας. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 year later...

Κοριτσια εσεις που ξερετε από φυσικους πειτε μου: έκανα τη 13η μερα περιοδου υπέρηχο και ειχα ένα ωοθυλάκιο 17 και κατι. Οιστραδιολη 104. Σε 2 μερες ο γιατρος μου ειπε ωοληψια. Η οιστραδιολη δε σας φαινεται μικρή;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sweety έχεις μόνο ένα ωάριο οπότε λογικά η Ε2 δεν θα πρέπει να είναι πολύ ψηλή.Δεν θυμάμαι πόσο πρέπει να είναι αλλά υπολογίζεται και ο αριθμός των ωαρίων που έχεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

vasso μου την καλύτερη απόφαση πήρες. Κι εγώ πέρσι τέτοια εποχή μου λέγανε να προχωρήσω σε φυσικό κύκλο Μάιο και τους έλεγα όχι θα πάω τον Σεπτέμβριο όπου έπιασα τον Στρατούλη μου. Να φροντίσεις να κάνεις πολλά μπάνια, να χαλαρώσεις και να βάλεις την κοιλίτσα σου στον ήλιο (μην το παρακάνεις βέβαια, με αντιηλιακό πάντα). Κάνει καλό η ζέστη στην κοιλιά. Εγώ αυτό έκανα πέρσι το καλοκαίρι δεν ξέρω αν βοήθησε ή αν ήταν τυχαίο αλλά κατάφερα να αδειάσω και το μυαλό μου γιατί έκανα χαλαρές διακοπές με φίλους αγαπημένους όπου δεν μιλούσαμε καθόλου γι'αυτό το θέμα και μας κάνανε να ξεχαστούμε.

Εγώ είχα κάνει μόνο μία εξωσωματική και είχα 2 κατεψυγμένα φυλαγμένα τα οποία ήταν σε στάδιο βλαστοκύστης οπότε και αυτό του φυσικού μου κύκλου έπρεπε να μπει σε στάδιο βλαστοκύστης για να συγχρονιστούν. Όταν μάθαμε ότι τα κατάφερε και μπήκε από τότε ένα φως έλαμψε στα μάτια μου. Θυμάμαι ότι ήμουν παααρα πολύ αισιόδοξη μέσα μου και είχα δίκιο. Πήγα λοιπόν για εμβρυομεταφορά όπου μου βάλανε 3 (2 κατεψυγμένα και το 1 του φ.κ.). Το ένα από τα 3 (δεν μου είπανε ποιο αλλά υποψιάζομαι του φυσικού μου κύκλου) μου είπανε ότι ήτανε έτοιμο να πιαστεί. Μου το δείξανε κιόλας ήταν πιο μακρόστενο ενώ τα άλλα ολοστρόγγυλα. Εκεί πήρα ακόμα μία νότα αισιοδοξίας γιατί αυτό δεν υπήρχε στην 1η προσπάθεια. Τελικά πέτυχε η προσπάθεια και ναι πιστεύω κι εγώ ότι καλό είναι να καταψύξεις τουλάχιστον ένα ακόμα και ένα που θα σου πάρουν στον κύκλο σου σύνολο 2 οπότε και αδύναμο να είναι το κατεψυγμένο έχεις και το φρέσκο.

Αυτά από μένα. Σου εύχομαι να έχεις τις πιο τέλειες και αξέχαστες διακοπές (όπως είχα κι εγώ) και γυρνώντας να υποδεχτείς ένα μωράκι στην κοιλίτσα σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Th mera που γινεται η preγnyl, ποσο πρέπει να ειναι η Ε2;

H pregnyl γίνεται όταν το ωάριο είναι 18-20 χιλιοστά.Οπότε θα στο πάρει 20-22 χιλιοστά.Αν δεν στο πάρει στην ώρα του θα το χάσετε οπότε μην σε αγχώνει τόσο η Ε2.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια χαρά είναι Sweety!!!

Μην αγχώνεσαι χωρίς λόγο!!!

Ελπίζω αύριο να σου πουν ότι γονιμοποιήθηκε και να συνεχίσετε κανονικά την "διαδικασία"!!!

Καλή επιτυχίααααααααααααααααα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο!!Καλή επιτυχία!Μια χαρά είνai 19 χιλιοστά.Δεν στο άφησε περισσότερο μάλλον για να μην το χάσετε.Αλλωστε αν κάνετε απλή γονιμοποίηση θα ωριμάσει περισσότερο μέσα στα υλικά που το βάζουν παρέα με τα σπερματοζωάρια :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακια γονιμοποιηθηκε το ωαριακι με απλή ivf και αυριο παω για εμβρυομεταφορά. 2η μερα θα μου το βαλει γιατι ο γιατρος μου πιστευει ότι όσο πιο γρηγορα παει στο φυσικο του περιβαλλον τοσο το καλυτερο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπραβο κοριτσι μου!!!!

ειδες που ολα πηγαν καλα?

αδικα αγχωθηκες!!!

καλη επιτυχια αυριο και διωξε το αγχος για να ερθει μια καλη χοριακη, ενταξει???

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ να εχουμε ολες μας κοριτσια!!!!! :D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια δυστυχώς το έμβρυο ειχε πολλά θραυσματα, μου ειπαν να το μεταφερω βεβαια αλλά μετα από συζητηση με όλους τους ειδικους, αποφασισα όχι για να μην παρω ούτε τα φαρμακα ουτε να εχω την αγωνια με τα την εμβρυομεταφορά. Ετσι τελειωσε άδοξα ο φυσικος μου κύκλος.

Φανηκε εδω που τα λεμε από την οιστραδιόλη ότι δεν ήταν καλό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην στενοχωριέσαι Sweety, μακάρι να ήταν καλό το εμβρυάκι, όμως κάθε εμπόδιο για καλό...

τουλάχιστον δεν πήρες ορμόνες και μπορείς άμεσα να ξεκινήσεις πάλι δίχως να χάνεται χρόνος...

σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και μη σε παίρνει από κάτω!!!!

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...