Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΗΧΟΓΕΝΗΣ ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ...


Recommended Posts

Καλησπερα κι απο μενα,

θα ηθελα να γνωριζω αν καποια απο σας ειχε εντοπισει ηχογενη εστια στην καρδια του εμβρυου της και παραλληλα είχε και καποιο αλλο...ανησυχητικο ευρημα στη β επιπεδου.

Εμεις σημερα βρηκαμε στο ενα απο τα 2 εμβρυακια ηχογενη εστια και σε συνδυασμο με το οτι ειναι μικροτερο απο το αλλο και στη β επιπεδου βρηκαμε μικρα βραχιονια, εχουμε ανησυχησει για τα καλα....

Δεν ξερω αν γλιτωνουμε την αμνιοπαρακεντηση, δεδομενου ομως οτι εχω χασει υγιεστατα διδυμακια στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εξαιτιας της, με πιανουν τα κλαματα μονο που το σκεφτομαι...

Απ την αλλη, δεν θα θελα να φερω στον κοσμο ενα μωρακι με προβλημα.

Εχει καποια απο σας παρομοια εμπειρια?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου μαρα.δεν γνωριζω για την εστια και για τα αλλα για να σου απαντησω.ομως αυτο που ξερω ειναι πως οι γιατροι μας ανησυχουν υπερβολικα μερικες φορες στην β επιπεδου.και με εμενα το ιδιο εγινε για αλλους λογους και ειχα τρελαθει.τωρα οσο αφορα την αμνιο συζητισε το με το γιατρο σου και μετα θα κρινεις αν χρειαζεται να μπεις ξανα στη διαδηκασια.αληθεια οταν εχεις δυδιμα δεν ειναι υποχρεωτικη? :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα! Όταν έκανα τη Β επιπέδου βρήκαν στο μωρό μου μονήρεις ηχογενείς εστίες στην αριστερή κοιλία της καρδιάς. Αυτό αύξανε μου είπαν τις πιθανότητες για σύνδρομο down. Kαι πάλι όμως οι πιθανότητες δεν ήταν πολλές. Ο γιατρός με καθησύχασε, μου είπε πως θα ήταν παράνοια να κάνω άμνιο και έτσι δεν έκανα. Ήμουν βέβαια λίγο αγχωμένη αλλά το έλεγχα. Τελικά γέννησα ένα τελειόμηνο υγιέστατο αγοράκι! Αυτές οι εστίες εξαφανίζονται μετά τη γέννηση. Συμβουλέψου φυσικά και το γιατρό σου. Εύχομαι ΟΛΑ να πάνε τέλεια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Μάρα,

πριν λίγο καιρό δημοσίευσα κ εγώ ένα θέμα για μια ηχογενή εστία στην καρδιά του εμβρύου που βρέθηκε στη β' επιπέδου. Βέβαια δεν έχω δίδυμα και ούτε κάποιον άλλο δείκτη παρόντα και έτσι σίγουρα δε θακάνω αμνιοπαρακέντηση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των γιατρών που ρώτησα π'αντα.

Για να μου φύγει όμως η ιδέα ότι μπορεί να τρέχει κάτι με την καρδούλα του γενικότερα έκανα έναν υπέρηχο καρδιάς εμβρύου σε νεογνολόγο-παιδοκαρδιολόγο και όλα ήταν μια χαρά. Και αυτός μου είπε όχι στην άμνιο οπότε δεν έχω λόγο να τη σκέφτομαι. Ίδωμεν τι πρόκειται να συμβεί...

Αν θέλεις κάνε κ εσύ υπέρηχο καρδιάς αλλά να ξέρεις ότι δε δείχνει πιθανότητες για down αυτός απλά μόνο τη λειτουργία της καρδιάς με κάθε λεπτομέρεια. Πάντως αυτός ο δείκτης από μόνος του δε λεέι τίποτα από ό,τι ξέρω. Για τα υπόλοιπα δε γνωρίζω να σε συμβουλέψω

Εδώ είναι το δικό μου θέμα http://www.mammyland.com/index.php?opti ... &id=427859

Καλή επιτυχία και καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Την ηχογενη εστια την εντοπισα με υπερηχο καρδιας εμβρυων, οπου κατα τα αλλα ολα τελεια, σουπερ, αλλα στο ενα υπαρχει αυτη η κουκιδα-περιοχη που ειναι η εστια.

Απο μονη της σαν ενδειξη το ξερω οτι δεν λεει πολλα, αλλα με ανησυχει ο συνδυασμος με το μικρο εμβρυο που στη β επιπεδου ειχε και κοντα βραχιονια.

Ο συνδυασμος με ανησυχει και οχι η εστια αυτη καθαυτη.

Ο γιατρος δεν μπορει να με αναγκασει να κανω αμνιο ή να μην κανω, ειναι μια δικη μου αποφαση. ΑΠλα αν εχεις αποβαλει πολλες φορες, εχεις κανει 5 χρονια να τα καταφερεις, εισαι και κοντα στα 40, δεν κανεις αμνιο τοσο ευκολα. Και στα διδυμα εχεις διπλασιο κινδυνο αποβολης λογω αμνιο, οποτε το σκεφτεσαι διπλα και τριπλα...

Αυτα... Σκ@τουλες....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Μάρα μου,η εστία στην καρδιά πράγματι είναι συχνό εύρημα!!Όταν λες κοντά βραχιόνια πόσο κοντά εννοείς???Το μηριαίο ήταν εντάξει??

Στη β επιπέδου μου το μηριαίο ήταν πάνω από το 50% ενώ το βραχιόνιο ελαφρώς κάτω από το 50% αλλά δε μου είπαν τίποτα για δείκτη.Για την ακρίβεια το βραχιόνιο ήταν 33 στην 21η εβδομάδα και έπρεπε να ήταν 33,5 νομίζω...Αλλά για να καταλάβεις το πρόσεξα μόνη μου,ο γιατρός μου είπε όλα τέλεια,κανένας δείκτης!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

friday

Οι μετρησεις σου ειναι μια χαρα, μην ανησυχεις καθολου.

Δυστυχως εγω εννοω εκτος οριων. Δηλαδη 22η βδομαδα και μισο, τα βραχιονια στο ενα ηταν 36 (κατω απο το μεσο ορο αλλα στα φυσιολογικα πλαισια) και στο μικροτερο 30 (εντελως εκτος οριων). Το μηριαιο στο ενα ηταν 39 (μια χρα) και στο μικροτερο παλι 34,7 που ειναι κατω απο το μεσο ορο αλλα μια χαρα στα φυσιολογικα πλαισια.

Τα βραχονια τα ξαναμετρησαμε την 25η εβδομαδα (και 0 μερες) και ηταν παλι στο μικροτερο εμβρυακι εκτος φυσιολογικων οριων, δηλαδη 36.

Συνολικα ειναι ενα μικροτερο εμβρυο και ισως αυτο να δικαιολογει και τα μικροτερα χερακια, αλλα μονο η αμνιο θα μας πει σιγουρα.

Ελα που χω αποβαλει 22η βδομαδα απο αμνιο, παλι διδυμακια (που ηταν μια χαρα εντελει) και δεν αντεχω ουτε στη σκεψη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mara μου, τα λεμε βεβαια και στα διδυμακια εμεις,

εγω δεν εκανα αμνιο, εκανα ληψη τροφοβλαστης στον παπαπαναγιωτου στο εμβρυο ο οποιος θεωρειται κορυφη, οπως και ο μαλιγιαννης που ειναι μαζι του! ειναι στο εμβρυο στο κολωνακι, θα σου προτεινα να τον επισκευτεις για εναν υπερηχο και να σου δωσει μια γνωμη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάρα μου καιρό θέλω να σου γράψω...

Σε παρακολουθώ και από δω κ από αλλού (...)

Τα στοιχεία στην υπογραφή σου πάντα μου έκοβαν την ανάσα κ πάντα σκεφτόμουν "τι να της πω κ γώ;;;;"...

Δεν έχω περάσει εγκυμοσύνη (2 εξωμήτρια είχα μόνο που τέλειωσαν νωρίς κ 1 βιοχημική από εξωσωματική) κ δεν ξέρω να σε συμβουλέψω σε αυτά που σε απασχολούν που είναι κ πάρα πολύ δικαιολογημένα με όσα έχεις περάσει...

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου ευχηθώ αυτή τη φορά να πάνε όλα υπέροχα καλή μου! Σου αξίζει!!! Θα γίνεις μία υπέροχη ΜΑΝΑ!

Αααα και κάτι άλλο...είμαι σίγουρη ότι τα παιδάκια σου είναι υγιέστατα!

Εύχομαι να σε φωτίσει ο Θεός να κάνεις ότι καλύτερο για σένα κ τα μωράκια σου!

Με απεριόριστο σεβασμό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

irene1

Σε ευχαριστω πολυ πολυ γλυκια μου και ευχομαι συντομα να διαβασω νεα σου με μια τεραστια χοριακη που διπλασιαζεται και διπλασιαζεται και διπλασιαζεται και η κοιλιτσα φουσκωνει και φουσκωνει και φουσκωνει.

Να σαι καλα!!!

υ.γ. Καμια φορα οταν διαβαζω κι εγω ιστοριες κοριτσιων εδω μεσα, λεω οτι εγω ειμαι απο τις τυχερες... Η δυναμη μιας γυναικας ειναι συγκλονιστικη!

Vassiliki76

Σ ευχαριστω παρα πολυ γλυκια μου και σενα. Ισως ηρθε η ωρα για δευτερη γνωμη εχεις δικιο... Ακομα κι αυτο φοβαμαι... Αλλα δεν βλεπω αλλη λυση. Ευχαριστω!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαράκι μου,καταλαβαίνω την αγωνία σου ειδικά μετά την απώλειά σου!!Μήπως όμως όλες αυτές οι μετρήσεις δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία στα δίδυμα με την έννοια ότι πάντοτε το ένα διδυμάκι είναι μεγαλύτερο από το άλλο.Θα συμφωνήσω με την Βασιλική να πάρεις μία δευτερη γνώμη και τρίτη αν χρειαστεί πριν να κάνεις αμνιοπαρακέντηση.Εγώ σου συστήνω τον κ. Ελευθεριάδη στο Embryocare!!Σου εύχομαι καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη ότι τα μωράκια σου είναι μια χαρά!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

friday

σε ευχαριστω! ναι, στα διδυμακια μπορει το ενα να ναι μικροτερο απο το αλλο, γενικα οι μετρησεις του μικρου μας ειναι ολες στα χαμηλα ορια, που σημαινει οτι δεν εχει μεγαλο κεφαλι ή περιμετρο κοιλιας και μικρα χερακια, αλλα οπως και να χει η αγωνια ειναι βουνο, γιατι απλα πρεπει να περιμενουμε και να προσευχομαστε....

Με το καλο και συ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ ευχαριστώ!!Κι εσύ με το καλό,κοριτσάκι μου!!Να ξέρεις ότι όλες οι υποψήφιες μανούλες είμαστε με προσευχή μέχρι τον τοκετό!!Άλλωστε καμία εξέταση και καμία αμνιοπαρακέντηση δεν καλύπτει απολύτως την υγεία των παιδιών μας!!Μόνο ο Θεός ξέρει!!!Θα δεις που όλα θα πάνε καλά!!!Είναι σημαντικό που το μωράκι είναι συμμετρικά μικρό και όχι μόνο σε κάποια μέλη του!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ειμαι 32 χρονων κ προσπαθω απο οκτωβριο του 2022 αμεσως μετα το γαμο μας....με τεστ ωορηξιας βεβαια π δεν την εβρισκα ποτε γτ ο κυκλος ηταν οτι να ναι...μ ειπε να καουμε απλα μεχρι 5 κυκλους προκλησης κ.μετα εξωσωματικη...δεν μ ειπε καν να κανω ενεσεις μαζι με χαπια κ να παμε σπερματεγχυση...δεν μ εβαλε καν ορμονολογικες....σαλπιγγογραφια κ σπερμοδιαγραμμα ειναι αψογα...δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει...δεν εχω συλλαβει ουτε μια φορα
    • Αχ @Xrisa95 χτύπησες φλέβα με την ερώτηση σου! Εγώ προσωπικά δεν ξεχνάω λεπτό ότι είμαι έγκυος 🤰!! Ακόμα και το βράδυ τινάζομαι απότομα πολλές φορές γιατί φοβάμαι μην έχω κακή στάση για το έμβρυο 🤣🤣🤣 ότι να ναι!! @ΛΕΥΚΗ @Antonia2 αυτό το συζήτησα με την γιατρό προχθές! Μου είπε ότι δεν είναι καλό να αντιμετωπίσουμε την έγκυο σαν άρρωστη και καλά είναι να κάνουμε ότι κάναμε και πριν αλλά σε ήπια μορφή! Και όταν γύρισα να της πω για το βάρος ότι σηκώνω το πολύ 3-4 κιλά μου είπε " εσύ άσε τα 3-4 κιλά" και της λέω ότι υπάρχουν έγκυες που σηκώνουν περισσότερα και μου είπε ότι γυναίκες που έχουν και άλλα παιδιά δεν υπάρχει θέμα αλλά σε γυναίκες που είναι από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι πιο αυστηροί!!  Εντάξει εγώ το βρίσκω υπερβολικό πάντως 3-4 κιλά δεν είναι κάτι!! Φυσικά εγώ πλέον ούτε αυτά σηκώνω γιατί δεν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου!
    • Καλησπέρα. Δεν έχω τα συμπτώματα των πρώτων ημερών αλλά νιώθω ένα τράβηγμα και πρήξιμο μόνο στην κοιλιά.  Αύριο θα είναι η 10η μέρα από την εμβρυομεταφορα και σκέφτομαι να κάνω ένα τεστ που έχω. Τι λες θα δείξει κάτι; Ο γιατρός είπε να κάνω χοριακη στις 8 Ιουλίου αλλά δεν αντέχω 
    • Μακαρι να ερθουν ολα καλα για ολες μας!!!🙏❤️🧿 Την αλλη Τεταρτη εχω γιατρο!! Ανυπομονουμε μ τον αντρα μου!!! Καλη αρχη μ το νεο γιατρο κ με τη νεα προσπαθεια!! 🤞🤞❤️❤️❤️❤️ Χαρηκα πολυ μ τα νεα σου Ελισσαβετ μου!!! Το οτι εισαι ηρεμη παιζει τεραστιο ρολο νομιζω κ βοηθαει πολυ!!  Ευχομαι πολυ πολυ συντομα να κρατας θετικη χοριακη!!!🙏🤰✨️🤞🥰 Να μας γραφεις τα νεα σου!!
    • Ο γιατρός δεν είμαι αλλά πιστεύω κακος δεν το κοίταξε πριν κάνετε πρόκληση η προλακτινη είναι ένα βασικό εμπόδιο που θεωρώ έπρεπε να ξεπεραστεί πρώτα πριν προχωρήσετε  εγω πρόκληση δεν χρειάστηκε να κάνω γιατί ρύθμισα την ωορρηξία με το χάπι για την προκαλακτινη με την ενδοκρινολόγο  τι ηλικία έχεις αν επιτρέπεται;  Ρωταω γιατί περίπου εχουμε τα ίδια θεματάκια ( εντάξει σίγουρα από γυναίκα σε γυναίκα διαφέρουν ) εγω τότε που προσπαθούσα για το πρώτο μωρο ήμουν 33 είχε περάσει ένας χρόνος και κάτι αλλά κουβέντα για εξωσωματική δεν μου είχε πει 🤷‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...