Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πότε θα μιλήσει;;;;


Recommended Posts

Αγαπητές μανούλες,

ο μεσαίος γιόκας μου είναι 2 ετών και 3 μηνών και δεν έχει μιλήσει ακόμα....δηλαδή λέει λέξεις (πόρτα, νερό, μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά, Ντόρα, Ντιέγκο :-), νιάου, γαβ, μαμ, νάνι, μπάντο (μπάνιο),αβό (αυγό) κακά κλπκλπ), επίσης συνδυάζει και δύο λέξεις μαζί (πάει μπαμπά, έλα Μπίλη, πάει αβό, γειά σου μαμά, όχι μαμά, ναι μαμάκα!) αλλά μέχρι εκεί. Δεν βλέπω πρόοδο. Είναι φυσιολογικό;; Μέχρι πότε περιμένουμε; οχι τίποτε άλλο, δεν μιλάει και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για να δοκιμάσουμε να κόψουμε και την πάνα τώρα που είναι καλοκαιράκι...

Βέβαια, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν συνεχώς μπουκωμένος με την πιπίλα, την οποία αφού είδα και αποείδα, την εξαφάνισα από προσώπου γης, μήπως και πει καμία κουβέντα...Και τώρα ζορίζεται ο καημένος, περνάει φάση απεξάρτησης 4 μέρες τώρα, αλλά δεν βρίσκω άλλη λύση και έχω αρχίσει να ανησυχώ μήπως πρέπει να απευθυνθώ σε έναν λογοθεραπευτή.

Σκέφτηκα μέχρι και την περίπτωση του αυτισμού, επειδή παθαίνει και κρίσεις νέυρων καμιά φορά και χτυπιέται, και επειδή πολλές φορές όταν νυστάζει κουνιέται πέρα δώθε στο καρεκλάκι του φαγητού ή στον καναπέ όταν βλέπει τηλεόραση και χαζεύει. Ο παιδίατρος όμως μου είπε να μην ανησυχω γι αυτά, ότι είναι μηχανικές οι κινήσεις του (όπως πχ όταν κάποιος τρώει τα νύχια του) και ότι δεν αποκόβεται από το περιβάλλον όπως τα παιδάκια με σύνδρομο αυτισμού... και ότι απλά είναι νευρικός (είναι και το παιδί σάντουιτς, έχουμε και μωρό στο σπίτι όποτε ζηλέυει!).

Εσεις....από δική σας εμπειρία....πότε μίλησαν τα παιδάκια σας;

Τι ''πρέπει'' να έχει πει ένα παιδάκι μέχρι την ηλικία των 2.5 ετών;

Σας ευχαριστώ θερμά!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια ,εγω δεν εχω τοσο μεγαλο παιδακι ,να σου ζησουν κ τα τρια !μπορει να μπεμπεδιζει λιγο λογω του μωρου ,απο την αλλη μικρουλης ειναι μωρε,ο ανιψιος μου (της κουνιαδας μου) , 2μιση χρονων ξαφνικα αρχισε να λεει τα παντα ,μιλουσε κανονικα σαν παιδακι ,ειχαμε μεινει με ανοικτο το στομα,ετσι ξαφνικα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Elpiditsa,

εμένα ο γιός μου είναι 2 χρονών και ενός μήνα και το μονο που λεει είναι:

oυ α = ουρά

μαμ = μαμ

γαγα = γιαγια

γα = γεια

αντε = αντε...

κακα = κακα

μαμα και μπαμπα δε λεει και τα παραπανω μονο οταν θελει.

Προβληματίστικα πολύ , είπα μήπως συμβαίνει κάτι,αλλα ο παιδίατρος μου μου είπε να περιμένω μέχρι τα 2,5.

Ελπίζω να λυθεί η γλώσσα του.

Ολα τα καταλαβαίνει και μας δίνει να καταλάβουμε πολύ καλα τι θέλει...

Ασε και εγω ηθελα να κοψουμε την πανα,αλλα δεν γινεται!

Οπότε υπομονή,ελπίζω να τα πουν μαζεμένα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Evipapa δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε αλλο παρά να περιμένουμε. Κι εμένα δείχνει να καταλαβαίνει τα πάντα, και όχι και ναι απαντάει ανάλογα με τις διαθέσεις του, αλλά δεν κάνει προτάσεις. Κάποτε μου είχε πει ένας παιδίατρος πως το σημαντικό βήμα είναι να κάνουν πρόταση με ρήμα (όπως αυτό που έγραψα το "παει μαμα'' γεια σου γιαγια"), αλλά μόνο αυτό λέει...

Πάντως του μιλάω συνέχεια, έχουμε πάρει και κάτι βιβλία, αυτά με τις πρώτες 100 λέξεις με τις εικόνες κλπ και δείχνει να μαθαίνει. Επαναλαμβάνει τα πάντα ό,τι του λέω, αλλά δεν τα λέει μόνος του.

Προσευχόμουν να κόψουμε την πάνα μόνο και μονο γιατί πιστεύω ότι θα του έκανε πάρα πολύ καλό να παει στο σχολείο...ίσως έτσι λυνόταν η γλώσσα του!

Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα....ανήκει σε άλλο forum...να ρίξω κι εκεί μια ματιά να δω τι γίνεται με αυτές τις πάνες επιτέλους;;;; :P :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Elpiditsa, γεια σου! Είμαι από άλλο θέμα, αλλά είδα τί σε απασχολεί και επειδή είμαι λογοθεραπεύτρια είπα να σου γράψω!

Ο γιος σου είναι μικρούλης ακόμα και συνήθως τα αγοράκια αργούν και λίγο περισσότερο από τα κοριτσάκια.Ποτέ μην κάνεις το λάθος να τον συγκρίνεις με άλλα παιδάκια και πολύ καλά έκανες που εξαφάνισες την πιπίλα! Να ξέρεις έτσι σε γενικές γραμμές ότι τα παιδάκια σε ηλικία 24 μηνών φτιάχνουν προτάσεις 2-3 λέξεων, και σε αυτή περίπου την ηλικία θα πρέπει να είναι ικανά να μπορούν να χρησιμοποιούν και να συνδυάζουν τουλάχιστον 50 λέξεις και να κατανοούν περισσότερες από 300.Στην ηλικία που ανάφερα (24 μήνες),υπάρχει και μια φυσιολογική απόκλιση 6 μηνών..δηλαδή ένα παιδάκι μπορεί να καθυστερήσει και να τα κάνει αυτά στην ηλικία των 30 μηνών.

Μην αγχώνεσαι και συμβουλή μου είναι να του μιλάτε όλοι κανονικά,σαν σε ενήλικα..Δηλαδή μην κόβετε τις λέξεις π.χ μαμ=φαγητό, πίτι=σπίτι, τσιτσί=κρέας. Μην επιμένετε να τις πει σωστά, αλλά αν λέει ''Θέλω νελό'', εσείς απλά θα του πείτε ''Θέλεις νερό?'' ή ''Ορίστε το νερό σου''. Βομβαρδίστε τον με πληροφορίες και πολύ καλά έκανες που είπες ότι του μιλάς συνέχεια και βλέπετε μαζί τα βιβλία..Να ασχολείσαι μαζί του και να του μιλάς.

Και φυσικά όλα αυτά είναι απλά συμβουλές.Καλό θα είναι για να σου φύγει και το άγχος, να ρωτήσεις για κάποιον καλό συνάδελφο και να πας το μωράκι σου για μια αξιολόγηση.Συνήθως ξεκινάμε τις αξιολογήσεις από την ηλικία των 3 - 3,6 ετών και συστήνουμε εάν υπάρχει εμφανές πρόβλημα να έρθει σε επαφή το παιδάκι με άλλα παιδιά της ηλικίας του, και αυτό γίνεται με την ένταξη του σε παιδικό σταθμό.

Ελπίζω να σε βοήθησα..ότι άλλη απορία έχεις μπορείς να με ρωτήσεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ mariaxar για την απάντησή σου, είναι πάντα ανακουφιστικό να ακούς κάτι από κάποιον που δεν έχει μόνο την ιδιότητα της μαμάς αλλά και κάτι περισσότερο!

Ο μικρός μου είναι τώρα 27 μηνών και νομίζω ότι καταλαβαίνει τα πάντα. Όταν πχ θέλει να φάει αυγό, ανοίγει το συρτάρι, παίρνει το μπρίκι και το βάζι στο μάτι της κουζίνας λέγοντας ''αβό''... Υπακούει σε εντολές (φέρε μου τα παπούτσια σου, πάρε το μπουκάλι κλπ), απαντάει (με ναι και όχι) σε ερωτήσεις ''θέλεις νερό;'' "πάμε για μπάνιο;", νομίζω πως πάνω κάτω 50 λέξεις τις χρησιμοποιεί οπωσδήποτε, απλά δεν έχει κάνει ακόμα πρόταση με 3 λέξεις, ενω πρόταση με 2 χρησιμοποιεί μονο με το πάει+Υποκείμενο (για κάτι που φεύγει ή τελειώνει), έλα, γειά σου κλπ.

Νομίζω θα μας το βγάλει το λάδι τελικά αλλά θα μιλήσει πού θα πάει...

Χωρίς να θέλω να κάνω κατάχρηση της ιδιότητας σου....μπορώ να σε ρωτήσω, σε περίπτωση μιας πολύ ελαφράς μορφής αυτισμού (εγώ αυτό φοβάμαι...) ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα που βάζουν έναν ειδικό (γιατί εμείς οι μαμάδες ανησυχούμε χωρίς λόγο πολλές φορες) σε υποψία;

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων όπως και όλες τις μαμάδες που ξέκλεψαν λίγο από το χρόνο τους και μου απάντησαν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

elpiditsa έγραψε:

Σκέφτηκα μέχρι και την περίπτωση του αυτισμού, επειδή παθαίνει και κρίσεις νέυρων καμιά φορά και χτυπιέται, και επειδή πολλές φορές όταν νυστάζει κουνιέται πέρα δώθε στο καρεκλάκι του φαγητού ή στον καναπέ όταν βλέπει τηλεόραση και χαζεύει. Ο παιδίατρος όμως μου είπε να μην ανησυχω γι αυτά, ότι είναι μηχανικές οι κινήσεις του (όπως πχ όταν κάποιος τρώει τα νύχια του) και ότι δεν αποκόβεται από το περιβάλλον όπως τα παιδάκια με σύνδρομο αυτισμού... και ότι απλά είναι νευρικός (είναι και το παιδί σάντουιτς, έχουμε και μωρό στο σπίτι όποτε ζηλέυει!).

Συμφωνώ Ελπίδα με οτι σου είπαν τα κορίτσια παραπάνω. Μην αγχώνεσαι και μη συγκρίνεις γιατί κάνεις κακό τόσο στον εαυτό σου όσο και στο μικρό σου.

Τώρα ότι αφορά στις κινήσεις που περιγράφεις, αυτές ονομάζονται συνήθως ¨στερεότυπες κινήσεις" που κάποια μωρά τις κάνουν και κάποια όχι και εξασθενούν με τη πάροδο του χρόνου. Αλλά γιατί δεν ρωτάς και κάποιον παιδονευρολόγο? Και τις απορίες σου θα λύσει και θα σε ηρεμήσει....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην με ευχαριστείς..και εγώ τώρα έγινα μανούλα και ανησυχώ για το μωρό μου όπως και εσύ.Και αφού λόγω επαγγέλματος ξέρω κάτι περισσότερο γιατί να μην βοηθήσω? :)

Να ηρεμήσεις και να παρατηρείς απλά, με τον καιρό την πρόοδο του στην ομιλία του..Δηλ.αν κάνει προτάσεις 3 λέξεων.Σιγά σιγά και εσύ, προσπάθησε να τον κάνεις,χωρίς να τον πιέζεις, να απαντήσει με τέτοιες προτάσεις. Π.χ με αφορμή τα βιβλία και τις εικόνες που βλέπετε,ή όταν παίζετε με παιχνιδάκια και φτιάχνετε ιστοριούλες..να του ζητάς να επαναλάβει δικές σου τέτοιες προτάσεις..

Τώρα, η διάγνωση του αυτισμού γίνεται από ειδικούς σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια (DSM-IV,1994) και αφού αξιολογήσουν το εκάστοτε παιδάκι. Σε πολύ γενικές και αδρές γραμμές να σου πώ ότι για να παρουσιάζει ένα παιδάκι συμπτώματα αυτισμού θα πρέπει να μην έχει βλεμματική επαφή με τους συνομιλητές του (και δεν μιλάμε για ζωηρό παιδάκι που σε κοιτάει για λίγο, αλλά για πλήρη απώλεια της βλεμ.επαφής κατά τη συνομιλία), να υπάρχει έλλειψη αυθόρμητης αναζήτησης από το παιδί για να μοιραστεί ενδιαφέροντα με άλλα άτομα δηλ.το παιδί δεν φέρνει, δεν δείχνει, δεν επιδεικνύει αντικείμενα που το ενδιαφέρουν, να υπάρχει έλλειψη κοινωνικής ή συναισθηματικής ανταπόδοσης (δηλ.να παίζει απομονωμένο χωρίς να αναζητά συντροφιά,χωρίς να ανταποδίδει την αγκαλίτσα που μόλις του έκαναν).Επίσης να υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και χωρίς το παιδί να προσπαθεί να επανορθώσει την επικοινωνία του με χειρονομίες ή μίμηση, ή/και να επαναλαμβάνει αυτά που μόλις άκουσε ή δικές του φράσεις ξανά και ξανά χωρίς να περιμένει απάντηση.Και να έχει περιορισμένες, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές όπως έμμονη απασχόληση με ένα περισσότερα ενδιαφέροντα, ή/και να είναι προσκολλημένο σε συγκεκριμένες μη λειτουργικές πράξεις, ή/και να έχει έμμονη απασχόληση με μέρη/εξαρτήματα αντικειμένων.

Σε αυτά όμως καλύτερα κάνει διάγνωση ένας ειδικός γιατί υπάρχουν παιδάκια που δεν παρουσιάζουν αυτισμό και έχουν κάποιες από τις προαναφερθείσες συμπεριφορές..όπως επίσης και παιδάκια με αυτισμό που δεν τις παρουσιάζουν όλες.. Συγνώμη για το μεγάλο μην. απλά τα αναφέρω αυτά γιατί σαν μανούλες ανησυχούμε και δεν πρέπει να πανικοβληθείς ούτε εσύ, ούτε καμία άλλη μανούλα διαβάζοντας αυτά τα ''συμπτώματα''.

Ελπίζω να σου έλυσα κάποιες απορίες..ό,τι άλλο θες είμαι στη διάθεση σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βρε κοριτσακι μην ανυσηχεις καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμους. Εμενα η κόρη μου τώρα θα γινει δυο τις 23 του μήνα κ μιλαμε απο καιρό κ συνενοουμαστε κανονικά κ συνεχεια μας λεει καινουρια πραγματα κ προτασεις. Απο εκει κ περα ομως τα περισσοτερα παιδακια στην ηλικία της δεν μιλάνε σχεδον καθολου. Δυο αγορακια στην ηλικία της λενε καποιες λιγες λεξουλες αλλα μεχρι εκει. Ο αναδεξιμιος μου απο την αλλη ειναι δυο μήνες μικροτερος απο εμας κ τα παει κ αυτος μια χαρα.

Απλα εχω παρατηρησει οτι οσο περισσοτερο ασχολεισαι με το παιδι κ του μιλάς τοσο πιο καλά. Επίσης εκανα απο την αρχη αυτο που λεει η mariaxar ποτε δεν της μίλησα μπεμπιστικα. Δηλαδη απο την αρχη αγριευα οταν καποιος της μαθαινε λεξεις μωρουδιστικες οπως παπα για παπουτσια κ πιπι για πιπιλα κ τετοια. ΛΕει κανονικοτατα απο την αρχη παπουτσια κ πιπιλα κ την βολτα βολτα κ οχι ατα. ΠΙστευω οτι ολα αυτα παιζουν ρολο. Παντως μην ανησυχεις πιστευω οτι απο δω κ μπρος θα λυθει η γλωσσα του κ αυτα που λεει δεν ειναι λιγα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ τι μου θυμισες τωρα ολα ξεκινησαν οταν μετακομισα απο Αιγαλεω τοτε ο Σταυρος μου ηταν μολις 2 ετων ναι ελεγε κουβεντουλες παρομοιες ε αυτες που λεει το μωρακι σου κι τοτε η παιδιατρος μου ειπε εχουμε καιρο και στα 3 πηγαμε στο παιδων και εκει εκαν αξιολογηση και ειπαν οτι χρειαζετε ακομα χρονο και περιμεναμε αλλους 6 μηνες και τοτε ειπαν οι ειδκι να κανουμε ακουοραμα πραγμα που ευτυχως εμεις το ειχαμ εκανει μετα απο προτροπη της παιδιατρου ευτυχως ολα καλα αλλα ξεκινησαμε λογοθεραπειες στα τριαμιση σχεδον βοηθησε πολυ οπως ειπε και η κοπελα που ειναι λογοεραπευτρια το νηπιο και το προνηπιο η διαγνωση ειναι εξελεκτικη διαταραχη στο λογο και ανωριμοτητα τωρα ειμαστε 6 ετων και θα παμε πρωτη καποιοι ειπαν αν επαναλαβουμε τη πρωτ δημοτικου ομως εγω ακουσα το θελω τυ παιδιου μου την επιθυμια για μαθηση θα τον βαλω και στο τμημα ενταξης και εχω βαλει πεισμα εδω και 3 χρονια κανω καθημερινα δυο ωρες δρομο με συγκινωνια με κρυο και ζεστη και παμε για λογθεραπειες , τωρα οσο αφορα το θεμα του αυτισμου μπορεις για να το αποκλεισεις να κλεισεις ενα ραντεβου σε καποιο δημοσιο νοσοκομειοναπερασει απο επισκεψη να το τσεκαρεις .Αν εχεις ικα και εισαι Αθηνα θα πας στο κεντρο που ειναι στην Αθηνα ηπειρου οτιδηοτε θελεις πες μου και ευχομαινα μην υπαρχει καποιο προβλημα καινα το χαιρεσε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου μπράβο για το πείσμα, τη δύναμη και τη θέληση σου να βοηθήσεις το αγγελούδι σου. Η λογοθεραπεία κάνει θαύματα μερικές φορές, φτάνει ο θεραπευτής να είναι ο κατάλληλος και εμείς σαν γονείς να συνεργαζόμαστε μαζί του για το καλό του παιδιού μας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές και τις συμβουλές σας!!! Είχα πολλές μέρες να μπω στο forum και δεν είχα δει τα posts σας. Πολύ χάρηκα!

Στο μεταξύ, πήγαμε με τον μικρό μου σε μια φίλη μας οικογενειακή (το τονίζω αυτό, γιατί πήγαμε ''στο χαλαρό''), που έχει κέντρο λογοθεραπείας, και μου απέκλεισε αμέσως την πιθανότητα αυτισμού. Το παιδί έχει πάρα πολύ καλή βλεμματική επαφή και ανταποκρίνεται, το μόνο είναι ότι κάνει κάποιες εκρήξεις θυμού, πχ πέφτει στα πατώματα και χτυπιέται όταν του παίρνουμε το παιχνίδι και δεν ηρεμεί αμέσως.

Διέγνωσε μια ανωριμότητα στο λόγο (είναι 3 μήνες πίσω σε σχέση με την ηλικία του) αλλά καθόλου δεν την ανησυχεί, αφού γενικότερα είναι και ένα πιεσμένο παιδάκι, λόγω του νέου μωρού, και δεν έχει δεχτεί και πολλά ερεθίσματα, δεν έχει παίξει πολύ με άλλα παιδάκια κλπ. Γι αυτό και αποφάσισα 1η Σεπτεμβρίου να πάει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε παιδικό σταθμό, για να κοινωνικοποιηθεί. Δεν θα περιμένω να κόψει την πάνα, και δεν θα τον πιέσω γι αυτό, οπότε θα γραφτούμε σε ιδιωτικό για να μη χάσουμε χρόνο. Και στο μεταξύ, θα πηγαίνουμε στην φίλη μου για ''λογοθεραπείες'', πιο πολύ παιχνίδι θα το έλεγα, για να ξετρίψει λίγο μέχρι να αρχίσει το σχολείο.

Αυτά τα λίγα νέα μου και πάλι σας ευχαριστώ όλες πολύ!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μην ανυσυχεις, το καθε παιδακι θελει το χρονο του.αλλα μιλανε πιο γρηγορα,αλλα περπατανε νωριτερα.δεν βγηκαν ολα απο το ιδιο καλουπι.κ η δικια μου μεχρι 2,5 ηταν οπως εσεις.κατι λεξουλες κ μου μου με το δαχτυλο να δειχνει.καταλαβαινε,ακουγε οτι τις λεγαμε αλλα δεν μιλουσε να απαντησει παρα μονο με την νοηματικη.μεχρι που ξεκινησε παιδικο κ μεσα σε ενα τριμηνο ειδα τρομερη αλλαγη.να φανταστεις οταν ξεκινησαμε παιδικο ειπα στην δασκαλα ολες τις λεξεις που λεει κ την ερμηνεια τους για να μπορει να καταλαβαινει η χριστιανη.τωρα σχεδον ενα χρονο μετα το στομα μας δεν σταματαει κ την καταλαβαινουν ολοι (περα απο καποιες μεγαλες λεξουλες που δυσκολευεται λιγο)θα δεις ολα θελουν το χρονο τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι Sisi νομίζω έχεις δίκιο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε αλλο παρά να περιμένουμε. Πιστεύω κι εγώ πως με το σχολείο θα ''ξετρίψει'' που λέμε...Με ανησυχεί κυρίως το γεγονός ότι τον πιάνουν συχνά εκρήξεις θυμού (πέφτει στα πατώματα και χτυπιέται) και νομίζω ο εκνευρισμός αυτός προκαλείται κυρίως επειδή δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια...Τι να πω βρε παιδί μου, ένας φαύλος κύκλος είναι όλα αυτά. Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο....Σας φιλώ όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ωορρηξία ξέρεις πότε έκανες όμως ακριβώς πότε εμφυτεύτηκε δεν το γνωριζεις. Εδώ σε εξωσωματική δεν το ξέρουμε. Εδώ με υπερήχους και στο πρώτο μου παιδί μετά την β επιπέδου καταλάβαμε ότι ήταν μεγαλύτερος 1 εβδ.  Κάνε λιγάκι υπομονή . Ξέρω πως νιώθεις αλλά σκέψου τίποτα δεν μπορείς να αλλάξεις παρά μόνο να οπλιστείτε με υπομονή
    • Αχ σαν νερό παίρνει ο καιρός.. ο χρόνος . Αχ και αυτός ο χρόνος. Όταν θηλαζω συνήθως έχω πιο ελευθερία 🤫🤫 όχι με τίποτα 3 , ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια. Ο μικρός αποδεικνύεται θηρίο και εγώ μεγάλωσα για 3 😅 ο δε πρώτος έχει την ζήλια του λογικο αλλά τρελαίνεται για τον αδελφό του.  Εσύ πώς είσαι κοριτσάκι μου. Ξεχνάς τα δικά σου στηρίγματα.. εκεί βράχος δίπλα μου 
    • Ναι βρε συ... εννοειται δν επιλεγουμε εμεις...😊 απλα φευγαμε χθες απο τους κουμπαρους μας κ λεγαμε γ τα κουκουνια μας (εχουμε ξετρελαθει κ λογικο ειναι...) κ του ανεφερα οτι σκεφτομαι κι αυτο π παλευει να εξελιχθει κ του πηρε παραπανω χρονο. Κ γνκ ο αντρας μου αν δει εναν ανθρωπο πιο "αδυναμο" η "ντροπαλο" παντα τον στηριζει, ειναι ετσι σαν ανθρωπος, κ πανω εκει το ειπε..  Οσο γ την ετ, ναι μπορει να αναθαρρυσαμε κ να αφεθηκαμε, αλλα σιγουρα δν εχουμε "δεσει" κατι... ισα ισα, μεχρι τωρα νομιζαμε οτι εχουμε θεμα στη συλληψη (γτ περυσι ειχα παλινδρομη με κενο σακο π σημαινει οτι το εμβρυακι "διαλυθηκε" σε πολυ πρωιμο σταδιο) κ λογω του οτι δν ξερουμε τι φταιει τοσα χρονια π προσπαθουμε, φοβαμαι ολα τα σταδια... Ακομα κ θετικη χοριακη ν δω θα τρεμω.. γτ κ περυσι η χοριακη μου υπερδιπλασιαζοταν σε 48 ωρες κ δν ειδαμε ποτε λεκιθικο ασκο κ εμβρυικα στοιχεια στον 1ο υπερηχο....😢 (6+1 ημουν) Σε ευχαριστω πολυ. ❤️🥰 Μιλαμε τοσο καιρο κ ξερω οτι μου τα λες γ να ειμαι προετοιμασμενη για ολα!! Αλλωστε το εχουμε πει πολλες φορες οτι μετριες βλαστοκυστες εχουν δωσει υγιη μωρακια κ αριστες δυστυχως δν εχουν προχωρησει σε κυηση... Ειναι κι αυτο μια ενδειξη! Ας ελπισουμε οτι θα ειναι υπερ μας! 🙏
    • Ευχαριστω Γιαννα μου!!! ❤️ Να το χαιρεσαι το αντρακι σου!!! Να ειναι γερο κ καλοτυχο!!🙏💙🥰
    • Σώπα ρε!!!! Τι λες τώρα!!! Πάει ένας χρόνος.. Φτου φτου φτου φτου το παιδάκι!!! Μπράβο!! Πως πέρασε έτσι ο καιρός;;! Έλα βρε αγάπη, μπράβο!! Να τον χαίρεσαι!! Να τους χαίρεστε και τους δύο βασικά, υγιεστατους πάνω από όλα στη ζωή τους πάντα!!!  Δεν θες ένα ακόμα καλέ;; Μπορεί να έρθει και η κόρη επιτέλους;! 😝🤣🤣🤣 Όχι, πέρα από τη πλάκα, το ξέρω και μπράβο που συνεχίζεις να στηρίζεις τα κορίτσια! Απορώ που βρίσκεις το χρόνο βέβαια..!!! 😄😄  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...