Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αγαπητά μέλη του mammyland τα φώτα σας παρακαλώ!!!

Τα μωράκια σας πότε κάθισαν στον πωπό τους;

Εμένα ο μπέμπης μου είναι 8 μηνών και 9 ημερών και ακόμα....τίποτα....!

Ανησυχώ λίγο...

Τον βάζω να καθίσει στο πάτωμα και μπατάρει. Του βάζω τα χεράκια μπροστά να ακουμπάνε στο πάτωμα και λίιιιιιιιγο κάθεται αλλά μετά από ελάχιστο χρόνο πάλι μπατάρει και πέφτει. Δεν θα έπρεπε να κάθεται τώρα πια;

Στην κούνια γυρίζει από ανάσκελα μπρούμυτα αλλά όχι το αντίστροφο. Τον βάζω αρκετά συχνά στο πάτωμα μπρούμυτα, για γυμναστικούλα αλλά δεν έχω δει πρόοδο.

Πριν ένα μήνα, νοσηλευτήκαμε στο Αττικόν επειδή έπαθε μια γαστρεντερίτιδα και παρεμπιπτόντως τον είδε και ένας παιδονευρολόγος και τον ρώτησα. Δεν έδειξε να ανησυχεί όταν του είπα ότι ακόμα δεν κάθεται...αλλά από τότε έχει περάσει ένας μήνας ακόμα...

Βοηθάει να τον έχω συνέχεια καθισμένο στο καρεκλάκι του φαγητού και στο καρότσι στην καθιστή θέση; Και εν πάση περιπτώσει μήπως ξέρετε τίποτα σχετικά με αυτό;

Τα αγοράκια είναι γενικά πιο αργά σε όλα τους αλλά 8.5 μηνών μου φάνηκε λίγο πολύ!

Ευχαριστώ που με ακούσατε και συγγνώμη για την ανησυχία μου!!

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ, ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΥΣΥΧΕΙΣ!! ΟΛΕΣ ΑΝΥΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΝΩΡΙΣ!!! ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΟΛΑ ΣΒΑΡΝΑ!!. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΑΣ; ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ. ΣΤΡΑΤΑ ΕΧΕΤΕ;; ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΟΥΛΟΥ; ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ!! ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ.

Δημοσίευση

Geia sou elpiditsa,egw exw didyma,gennithika prowra stis 32 evdomades kyhshs.H giatros mas,mas symvouleue se kathe stadio na ta "voithame" sto na katsoun,na mpousoulisoun k meta na perpathsoun,epeidh logw prowrothtas arghsoun.

Otan htan na katsoun sto pwpw stous evaza se relax katsista k meta se kareklakia faghtou.Gia oso antexei to paidi oxi na varethei h na to kourasoume.Apo ligo kathe mera.Argotera ta evaza sto patwma me paixnidakia k auta prospathousan na ta piasoun.

K sto 11mhno ta ekana volta apta xerakia kratontas ths palames tous einai shmantiko auto gia na mathoun na sthrizontai k na kanoun mona tous kinhsoules.

Elpizw na se voithisa.H gnwmh mou einai na vazeis to paidaki sou na kathetai ligo mesa sth mera eite se kareklaki (orthia stash panta) eite se karotsi ktl.Paiktso k ligo na mh varethei.Valtou paixnidakia.

Mhn anhsyxeis pantw,to kathe paidaki thelei to xrono tou.Auto pou les gia ta agorakia isxyei ontwn "psilovariountai mwre"To idio k o dikos mou.Evlepes th mpempa na gyrnaei olo to spiti mpousoulwntas k autos sto patwma anaskela na paizei me paixnidaki :P

Δημοσίευση

Γειά σου και από εμένα και να χαίρεσαι το ζουζούνι σου!!!

Το κάθε παιδάκι έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Μην συγκρίνεις με άλλα παιδάκια... αν ήταν κάτι ανησυχιτικό θα σου το έλεγε ο παιδίατρος.

Εμένα ο μπέμπης μου από 3 μηνών ήθελε να είναι σε καθιστή θέση. Είχα ρωτήσει τη γιατρό αν κάνει επειδή ήταν πολύ μικρός αλλά εκείνη μου είπε πως εφόσον το κάνει μόνος του σημαίνει οτι μπορεί. Τώρα είναι 4μισι μηνών και τώρα αρχίζει να κάθεται σχετικά καλά μόνος του. Η γιατρός μου είπε να τον βάζω σε ίσια επιφάνεια σχετικά σκληρή (όχι ας πούμε στο κρεβάτι ή κάπου που να χάνει την ισοροπία του) να ανοίγω τα ποδαράκια του και να βάζω μπροστά του παιχνιδάκια. Έτσι και εγώ, τον έβαλα καθιστό στην γωνία του πάρκου αρχικά με μαξιλάρια δεξιά και αριστερά. Τώρα κάθεται χωρίς μαξιλάρια αλλά ακόμα καμιά φορά μπατάρει από κάποια πλευρά. Βέβαια ο δικός μου είναι βιαστικός! Γυρνάει από ανάσκελα - μπρούμυτα και το αντίθετο, έχει βγάλει το πρώτο του δοντάκι και τρελένεται να στέκεται όρθιος!

Σε αντίθεση τώρα μιας καλής μου φίλης το νινί κατάφερε να γυρίσει από ανάσκελα - μπρούμυτα και το αντίθετο όταν ηταν 9 μηνών, μπουσούλησε στους 12 μήνες και περπάτησε μόνος του στους 18! Τώρα είναι 2 ετών μιλάει ελλάχιστα, δηλαδή λέει μόνο λέξεις (πολλές μπορώ να πώ) αλλά δεν κάνει ακόμα μικρές προτασούλες έστω με 3 λέξεις. Είναι ένα πανέξυπνο πλασματάκι και πολύ τρυφερό αγοράκι αλλά και παααααρα πολύ ζωηρό!

Πάντως μην ανησυχείς! Όλα θα γίνουν όταν νιώσει το μωράκι έτοιμο! Ρώτα και τον παιδίατρο να σε καθησυχάσει!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Να σας ζήσει κορίτσι μου!! Γερή και ευλογημένη να είναι η κούκλα σας!! Επιτέλους ήρθε το θαύμα σου στην αγκαλιά σου 🥰🩷🩷🥹
    • Κι εμένα πλέον κουνιέται πολύ μέσα στη μέρα και το βράδυ. Έχω και πρόσθιο και πρώτα δεν την καταλάβαινα πολύ, αλλά τώρα συνέχεια. Αυτό με το κοκκαλάκι δεν το νοιώθω..αλλά κι εμένα ώρες ώρες βλέπω την κοιλιά μου να κουνιέται. Κι αντιδράει κι όταν τη χαιδεύω..🤣
    • Καλημέρα κορίτσια μου...τι κάνετε???Τελικά το τελευταίο εμβόλιο δε μας πήγε πολύ καλά...ο μικρούλης ήταν πάρα πολύ ανήσυχος και ανέβασε και λίγο πυρετό...ευτυχώς σήμερα είναι πολύ πολύ καλύτερα!!!Λέω από το Σάββατο να προσπαθήσω να τον πάω στο δωμάτιο του και να σας πω την "αμαρτία" μου νομίζω ότι ο μικρός είναι πολύ έτοιμος και εγώ έχω το πρόβλημα 🫣...Βλέπω το λίκνο και λέω αχ πως θα το αποχωριστώ?θα τον ακούω?θα ξυπνάει?θα νιώθει μόνος του?
    • Η αλήθεια είναι αυτή...κ δεν είναι πέντε ευρώ να πεις ότι τα δίνω κι ό,τι θέλει ας γίνει...
    • Κι εμένα έχει επανέλθει η υπνηλία...ειδικά το απόγευμα κοιμάμαι όρθια πολλές φορές.. Αλλά τα βράδια άλλοτε κοιμάμαι καλ΄ά κι άλλοτε με πιάνουν αυπνίες γιατί νοιώθω δυσφορία όταν ξαπλώνω.. Και σήμερα ξύπνησα στις 06.00 το πρωί και μετά δεν μπορούσα καθόλου ξαπλωμένη και κοιμήθηκα καθιστή στο κρεβάτι.  Οι πόνοι πάνε κι έρχονται, πότε η μέση πότε τα γόνατα. Στις ανηφόρες κι εγώ ζορίζομαι πολύ.. Άντε λίγο έμεινε! Υπομονή! Πότε έχεις ΠΗΤ?  Εγώ 5/3. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...