Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξεκίνημα γιο γιο..χρειάζομαι συμβουλες!

Recommended Posts

Καλήσπέρα κορίτσια. Τι κάνετε; Λοιπον σημερα είχαμε προοδο όσον αφορά το γιο γιο. Ο Δημητράκης απο μονος του καθοταν και τα έκανε ή αν του ξέφευγαν στο πάτωμα, σταματουσε και τον πήγαινα στο γιο γιο όπου και συνέχιζε!:) Αυτό μας ενθουσίασε και τους δύο όπως καταλαβαίνετε..όμως..έχω κάποιες απορίες και δεν ξέρω που να απευθυνθώ..Για παράδειγμα διαπίστωσα πως ενώ θέλει να κάνει κακά του όταν πάει να κάτσει στο γιο γιο σαν να του κόβεται, σα να τα κρατάει και αγχώνεται..αλλά μολις χαλαρώσει τα κάνει..Αλλη που έχω απορία είναι όταν πρεπει να πάμε βόλτα τι κάνουμε; Πως δηλαδή θα συνδέσει στο μυαλό του το γιο γιο με την ανάγκη μας για κακά ή τσίσα και όχι με την πάνα αφου στον ύπνο ή στην βόλτα θα τη φοράμε;;;Εχω μπερδευτει λιγάκι..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τιρογαριδακι κ εμενα εδω κ αρκετο καιρο τα κανουμε στην τουαλετα μας...μας ξεφευγουν ορισμενες φορες αλλα δεν πειραζει...

τωρα για τα κακα ειναι δυσκολο..εμενα κανει μια φορα την ημερα κ μου λεει κακα κ προλαβαινω...

εξω οταν παμε βολτα βαζω μπιμπιλινο γιατι φοβαμαι...θα γινει μουσκμα.

μεσημερι που κοιμαται δεν βαζουμε πανα...μπορει να κοιμηθει 3ωρο κ να μην κατουρηθει βεβαια αυτο το ειχε κ περισυ το καλοκαιρι που τον κοιμιζα γυμνουλι...

βραδυ βαζω πανα δεν μπορω να σηκωνομαι ακομη...οταν ξεκιναμε για παραλια φοραμε μονο το μαγιο κ μολις φτανουμε κατουραει στην παραλια...

ααα του εχω παρει ωραι βρακακια με του ηρωες που του αρεσουν κ προσπαθει να μην τα κανι πανω του κ τους βρεξει...

για μπανακι εχετε παει?εμεις παμε αφαντου...

Πως να πάμε βρε Ραφαελ..άσε..ο άντρας μου δουλεύει και το απογευμα οποτε που να πάω μονη μου με 2παιδιά και το ένα νεογεννητο;;ασε...βέβαια λεω κάποιες μέρες να μου κρατάει η μαμά μου το μωρό να πάμε με το γιο μου..που ξέρεις; μπορει να συναντηθουμε αλλά δε θα σε αναγνωρίσω αφου δε σε ξέρω..:)

Στο θέμα μας..για τα κακά ακου να δεις τι έγινε σημερα..τον είχα όλη μέρα γυμνο..και κάποια στιγμή μου λέει..<<εκανα κακά στο πάτωμα...>>και πάω και βλέπω ενα μικρό...ξέρεις..και του λέω..<<ελα δεν πειράζει..πάμε στο γιο γιο..>> έκατσε. Σα να του κοπηκε όμως στην αρχή..αλλά μετά τα έκανε!!!:) Είμαι σίγουρη ότι είναι έτοιμος αλλά σίγουρα θα έχουμε τα ατυχήματά μας..απλώς με απασχολουν όλα αυτά που προανέφερα!

δεν ξερω γιατι αλλα θα σου ελεγα να περιμενεις λιγο

το αλλο σου μωρο ειναι πολυ μικρο και το μεγαλο σου μωρακι μπορει να παρεξηγηθει!!!!!και να αντιδραει νομιζωντας για την καθινουργια συνηθεια που θες νατου μαθεις οτι φταιει το αδερφακι του καιν να εκδηλωσει ζηλια

λεω τωρα!!! :blush::huh:

ελπιζω να σε καθοδηγησουν πιο καταλληλα οι αλλες μαμαδες που τα εχουν περασει αυτα και κατι παραπανω θα ξερουν!!! :kiss::kiss:

εγω κοριτσια τον αφηνω με το βρακακι αφου κ αυτος δεν το θελει...απλα ξερω οτι μπορει κ να κανει τσισακια πανω του...

απλα η ηλικια των 2 ειναι δυσκολη λιγο..μετα τα 2,5 εχουν συναισθηση του τι γινεται κ ποτε θελουν τσισα...αμα δεν πετυχει δεν εγινε τιποτε λιγα κατρουλια θα μαζευουμε απο κατω...αλλα αν πετυχει μεχρι που θα χειμωνιασει...με την οικονομικη κριση δεν ειμαστε για πανες....

Φανή μου μπράβο στον Δημητράκη.....η γνώμη μου είναι να μην τον έχεις γυμνούλη αλλά με ένα βρακάκι έτσι όταν κάνει πιπί του ή κακά θα είναι βρεγμένος θα τον ενοχλεί και θα πηγαίνει μόνος του στο γιο γιο...όταν είναι γυμνούλης δεν το καταλαβαίνει ..... και βέβαια επειδή είναι αρχή ακόμη όταν πάτε βόλτα θα πρέπει να φορά πάνα αλλιώς θα πρέπει να κουβαλάς πολλά ρούχα μαζί!!!! :woohoo:

ένα άλλο καλό είναι να πάτε μαζί και να αγοράσετε βρακάκια τα οποία θα διαλέξει εκείνος, έτσι θα του αρέσει να φοράει...θα συμφωνήσω και με την Ελένη: από την στιγμή που γεννήθηκε το μωράκι δεν είναι και πολύ καλή η περίοδος αποχαιρετισμού της πάνας....καλύτερα να περιμένεις λίγο εκτός και ο ίδιος το θέλει .... σε κάθε περίπτωση μην τον πιέσεις! :kiss:

Να σας πω ..το γιο γιο το ξεκινήσαμε απο 15 μηνων και απο τότε ασχολουμασταν συχνά με αυτό μέχρι να κόψει τελείως την πάνα , χωρίς να τον πιέζουμε αλλά να ξέρει τι πρέπει να κάνει εκεί.Οπότε δεν έχει δείξει να τον ενοχλεί..ίσα ίσα που ήταν τόση η χαρά μας που πήραμε τηλέφωνο παππουδες και μπαμπάδες να τους τα πουμε!!!:)

Οσο για τα βρακάκια..ρε κορίτσια..η απορία μου ξέρετε ποια είναι; ¨οτι όταν τα φορέσαμε πριν κανα δυο βδομάδες ένιωθε λες και φορουσε πάνα και τίποτε δεν τον σταμάτησε απο το να το λερώσει. Ενώ σήμερα που ήταν γυμνουλης μολις ένιωθε ότι πάει να του ξεφύγει σταματουσε(έπεφταν βέβαια στο πάτωμα σταγονιτσες τσίσα ή λιγα κακά) αλλά συνέχιζε στο γιο γιο...και φοβάμαι πως αν του φορέσω βρακάκι δε θα το σκεφτεί να το κατεβάσει...θα νιώθει πως κάτι τον προστατεύει πχ πάνα και θα συνεχίσει..

και τα κάνει μονο όταν του βάλω πάνα ή άντε να πάει μονο μια φορά στο γιογιο...ειναι φυσιολογικό;;; Σας εχει τυχει;;; κινδυνευει να πάθει ουρολοιμωξη;;;

φανουλα μου δεν εχω ιδεα... εχω ακουσει παντως οτι το κανουν αυτο παιδακια που εχουν αρχισει να εκπαιδευονται το γιο γιο.. αλλα δεν ξερω.. παιρνει αρκετα υγρα?

• 2 weeks later...

Εμεις οταν αποφασισαμε οτι θα μαθουμε την κορη μας χωρις πανα δεν χρησιμοποιησαμε γιογιο αλλα κατευθυαν τουαλετα(μου φανηκε πιο ευκολο απο το να τη μαθω απο την πανα γιογιο και απο το γιογιο στην τουαλετα)η μικρη ηταν σχεδον 2 χρονων.Πρωτον δεν τη ξαναφορεσαμε ποτε ευτυχως ηταν βεβαια και αρχες καλοκαιριου.Ουτε στο σπιτι ουτε οταν βγαιναμε εξω (αν υπαρξει ατυχημα ζεστη εχει μια δυο αλλαξιες να εχεις και μωρομαντηλα δεν χαλασε ο κοσμος)αλλα ουτε και στον υπνο .Προσπαθουσα μετα απο κανα μισαωρο που εφαγε η ειπιε κατι να την πηγαινω στην τουαλετα.Η ξυπνουσα μεσα στη νυχτα και κοιμισμενη την εβαζα στην τουαλετα.Δεν ειχαμε ατυχηματα εκτος απο ενα βραδυ που ειχε φαει καρπουζι ,αναμενομενο,και μια φορα που ειμασταν στο παρκο και ειχε ξεχαστει με το παιχνιδι :blush::blush::blush: .Ακομα και τη δευτερη κορη μου που τωρα ειναι 11 μηνων για κακακια την βαζω στην τουαλετα και αναπολει η μεγαλη της δοξες της τουαλεας της... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Εμεις οταν αποφασισαμε οτι θα μαθουμε την κορη μας χωρις πανα δεν χρησιμοποιησαμε γιογιο αλλα κατευθυαν τουαλετα(μου φανηκε πιο ευκολο απο το να τη μαθω απο την πανα γιογιο και απο το γιογιο στην τουαλετα)η μικρη ηταν σχεδον 2 χρονων.Πρωτον δεν τη ξαναφορεσαμε ποτε ευτυχως ηταν βεβαια και αρχες καλοκαιριου.Ουτε στο σπιτι ουτε οταν βγαιναμε εξω (αν υπαρξει ατυχημα ζεστη εχει μια δυο αλλαξιες να εχεις και μωρομαντηλα δεν χαλασε ο κοσμος)αλλα ουτε και στον υπνο .Προσπαθουσα μετα απο κανα μισαωρο που εφαγε η ειπιε κατι να την πηγαινω στην τουαλετα.Η ξυπνουσα μεσα στη νυχτα και κοιμισμενη την εβαζα στην τουαλετα.Δεν ειχαμε ατυχηματα εκτος απο ενα βραδυ που ειχε φαει καρπουζι ,αναμενομενο,και μια φορα που ειμασταν στο παρκο και ειχε ξεχαστει με το παιχνιδι.Ακομα και τη δευτερη κορη μου που τωρα ειναι 11 μηνων για κακακια την βαζω στην τουαλετα και αναπολει η μεγαλη της δοξες της τουαλεας της... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Θεωρώ πως ξεκινήσατε λίγο νωρίς...ίσως δεν νιώθει ακόμα έτοιμος. Γι αυτό και έχετε θέμα με τα κακάκια του.

Από την κόρη μου κατάλαβα πως η καλύτερη ηλικία είναι όταν πλησιάζει τα 3. Και πιο γρήγορα μαθαίνουν και πιο αποτελεσματικά. ;)

Καλημέρα κορίτσια.Αλεξάνδρα τελικά διαπιστωνω πόσο δίκιο έχεις με τη λεκάνη...τον Οκτώβρη ξεκινάμε σχολείο και εχω αγχωθεί για τη ξμεταβαση στη λεκάνη...πάντως το γιο γιο το μάθαμε και κοψαμε την πάνα μαχαιρι!! Τα ατυχηματάκια μας ευτυχως είναι μηδαμινά!:) Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σας!!:)

Φανή εφόσον δεν φοράτε πάνα στο σπίτι δεν πρέπει να του βάζεις ούτε όταν βγαίνετε έξω. Θα του βάζεις μόνο στον ύπνο. Αυτές ήταν τουλάχιστον οι συμβουλές που ακολούθησα εγώ στον γιό μου και μας είχαν δώσει από τον βρεφονηπιακό. Μας είχαν πεί ότι αν βγάλουμε την πάνα στο σπίτι αλλά τους φοράμε έξω είναι πισογύρισμα και θα αργήσει περισσότερο να την κόψει. Να τον πηγαίνεις συχνά στο γιογιό για να καταλάβει ότι εκεί πρέπει να τα κάνει. Και όταν βγαίνετε έξω να τον ρωτάς συχνά αν θέλει να κάνει τσισάκια γιατί σίγουρα θα ξεχνιέται. Είναι δύσκολη περίοδος τώρα βέβαια για σένα γιατί έχεις και το μωρό.

Καλή επιτυχία :)

Natasoula την κοψαμε μαχαιρι σου λέω...ουτε στη βόλτα ουτε τη νυχτα!!Δεν ειχαμε ακόμη ατυχηματάκι ουτε τη νυχτα ουτε στη βόλτα....αλλά δε θα το πιστέψετε...όταν το πρωί σας είπα ότι τα ατυχηματάκια μας είναι μηδαμινά...εκανε κακά στο βρακάκι του!!Δεν το περιμενα...απογοητευτικα μη σας πω...γιατι;;;Αφου τόσες μέρες ήταν άψογος....δεν του ειχε ξανασυμβει εδω και 3 βδομάδες...

Μπράβο στο Δημητράκη που τα κατάφερε τόσο καλά :)

Φανή ατυχήματα θα συμβαίνουν και είναι λογικό είναι μικρούλης ακόμα,

θα τύχει να ξεχαστεί με το παιχνίδι, να κοιμηθεί λίγο πιο βαριά, μη σε αγχώνει αυτό.

Θα δείς ότι όσο περνάει ο καιρός τα ατυχήματα θα λιγοστεύουν

Και φυσικά να μην τον μαλώνεις σε τέτοια περίπτωση ;)

tirogaridaki έγραψε:

Natasoula την κοψαμε μαχαιρι σου λέω...ουτε στη βόλτα ουτε τη νυχτα!!Δεν ειχαμε ακόμη ατυχηματάκι ουτε τη νυχτα ουτε στη βόλτα....αλλά δε θα το πιστέψετε...όταν το πρωί σας είπα ότι τα ατυχηματάκια μας είναι μηδαμινά...εκανε κακά στο βρακάκι του!!Δεν το περιμενα..απογοητευτικα μη σας πω...γιατι;;;Αφου τόσες μέρες ήταν άψογος....δεν του ειχε ξανασυμβει εδω και 3 βδομάδες...

Συγχαρητηρια στον Δημητρακη μη στεναχωριεσαι τα παει πολυ καλα εμενα να φανταστει μετα απο 3 μηνες χωρις πανα ειχαμε παει διακοπες και εκανε κακα στο βρακακι της στο παιδοτοπο του ξενοδοχειου,οχι το πιστευετε??? :laugh: ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει αλλα τι να κανουμε προσπαθουν και αυτα τα καημενα θα πρεπει να τα ενθαρυνουμε.Πλεον και την ελισαβετ για κακα την πηγαινω τουαλετα και το ποσο της αρεσει δεν λεγεται.ετσι να μαθαινει σιγα σιγα ;);)

Αλεξάνδρα σιγά μην ντραπουμε κιολας για το παιδακι μας που λειτουργεί εντελώς φυσιολογικά..όλα αυτά τα ατυχηματάκια είναι αναμενόμενα αν και ώρες ώρες με αγχωνουν!! Σημερα εμένα για παράδειγμα τα έκανε στο πάτωμα..και μάλιστα γελουσε κιολας!!!:) Ηξερε που έπρεπε να τα κάνει αλλά επειδή ξεχασα να μεταφέρω το γιο γιο στον κάτω όροφο τα έκανε στο πάτωμα χωρίς να μου το πει..τι να κάνουμε...

alexandra mammy έγραψε:

Εμεις οταν αποφασισαμε οτι θα μαθουμε την κορη μας χωρις πανα δεν χρησιμοποιησαμε γιογιο αλλα κατευθυαν τουαλετα(μου φανηκε πιο ευκολο απο το να τη μαθω απο την πανα γιογιο και απο το γιογιο στην τουαλετα)η μικρη ηταν σχεδον 2 χρονων.Πρωτον δεν τη ξαναφορεσαμε ποτε ευτυχως ηταν βεβαια και αρχες καλοκαιριου.Ουτε στο σπιτι ουτε οταν βγαιναμε εξω (αν υπαρξει ατυχημα ζεστη εχει μια δυο αλλαξιες να εχεις και μωρομαντηλα δεν χαλασε ο κοσμος)αλλα ουτε και στον υπνο .Προσπαθουσα μετα απο κανα μισαωρο που εφαγε η ειπιε κατι να την πηγαινω στην τουαλετα.Η ξυπνουσα μεσα στη νυχτα και κοιμισμενη την εβαζα στην τουαλετα.Δεν ειχαμε ατυχηματα εκτος απο ενα βραδυ που ειχε φαει καρπουζι ,αναμενομενο,και μια φορα που ειμασταν στο παρκο και ειχε ξεχαστει με το παιχνιδι.Ακομα και τη δευτερη κορη μου που τωρα ειναι 11 μηνων για κακακια την βαζω στην τουαλετα και αναπολει η μεγαλη της δοξες της τουαλεας της... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Καλε βαζεις το μωρο για κακα στην λεκανη? :huh: Και πως ξερεις ποτε θελει?

ΑΑαα επειδη ειχαμε καποιο προβλημα δυσκοιλιοτητας και με τις δυο αρχιζει να σφιγγεται να ισιωνει τα ποδαρακια της γενικοτερα γινεται ανησυχη,οποτε την παιρνω και βουρ για τουαλετα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...