Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΩΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ


Recommended Posts

Εχω ενα αγορακι :woohoo: το ζουζουνακι μου που ειναι 2 ετων κ 2 μηνων...κανουμε εδω κ 3 μηνες τσισα σε τουαλετα ολα αψογα...το θεμα ειναι θελω να του σταματησω το μπιμπερο...η μαλλον να κανουμε προσπαθεια...χυμους νερο τα πινει με ποτηρι με καλαμακι σε παγουρινο...κανενα θεμα..το γαλα ομως μονο με μπιμπερο...πραγματικα δεν θα με πειραζε να συνεχισει αλλα τα ολοισια δοντακια του σκεφτομαι που ξερω οτι απο παρατεταμμενη χρηση μπιμπερου στραβωνουν...

προχτες μου ζητησε να του βαλω το γαλα του σε ποτηρι...αλλα ηπιε λιγο κ μετα σταματησε....εσεις τι κανατε στην περιπτωση αυτη...

να σημειωσω οτι πιπιλα δεν βαλαμε καθολου στο στοματακι μας....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γειά σου ραφαέλ :lol: ,

εχω μια μικρή που γίνεται 2 αρχες ιουλιου, ακόμα για το γάλα και εμεις άχουμε μπιμπερό ενώ όλα τα άλλα τα πίνει και από κανονικό ποτήρι και με καλαμάκι, οπότε δυστηχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ σε αυτό το θέμα.

όμως όταν είδα ότι έχετε κόψει την πάνα εντυπωσιάστικα :woohoo: . αλήθεια πως τα καταφέρατε τόσο νωρίς, τι ακριβώς πρέπει να κάνω; εγώ ακόμα δεν έχω προσπαθήσει να κάτι :unsure: .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eγώ έχω δύο παιδάκια.

Ο γιός μου είναι 2χρονών και ακόμα δεν κάνω απόπειρα να πίνει το γαλατάκι του στο ποτήρι, του αρέσει το μπιμπερό και δεν του το χαλάω ακόμα. Επίσης και πιπίλα χρησιμοποιούμαι.

Η δε κόρη μου που είναι 3χρονών και κάτι άρχισα να της φτιάχνω γάλα στο ποτήρι όταν έγινε 3!!! Νωρίτερα δεν το πολυ ήθελε, έπινε λίγο και το άφηνε όπως το δικό σου παιδάκι. Και την πιπίλα την κόψαμε όταν γίναμε 2. Την χρησιμοποιούσε μόνο στον ύπνο και έχει πολύ ίσια δόντια όπως και ο γιός μου.

Θεωρώ πως στα 2 είναι λίγο μικρά τα παιδάκια για να αποχωρηστούν την πιπίλα γενικότερα είτε από το μπιμπερό είτε για τον ύπνο τους. Όπως επίσης και την πάνα...καμιά φορά το πετυχαίνουμε αλλά σε γενικές γραμμές όχι και δεν τον πιέζω καθόλου.

Άλλωστε στην κόρη που άρχισα από 2,5χρονών είχε καλύτερο αποτέλεσμα και οριστικό!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν τον πιεσα καθολου απλα λεω μηπως ειμαι η μονη...γιατι κ καλα στα βιβλια λενε οτι πρεπει να κοβουμε το μπιμπερο πολυ νωρις...θα του παρω ενα ωραιο ποτηρακι κ θα του το χαρισω κ αμα θελει να πιει εκει καλως...εχουμε ερωτα με το μπιμπερο...

αλκμινι του πηρα βρακακια απο τους ηρωες που του αρεσουν κ τα φοραμε...του λεω κ εγω συνεχεια τσισα τουαλετα...οποτε οτι καταφερνουμε...αλλα μας φευγουν καμια φορα...το βραδυ του φοραω πανα εννοειται γιατι δεν θελω να του χαλαω τον υπνο αλλα κ εγω τωρα εγκυος να σηκωνομαι συνεχεια...το μεσσημερι δεν φοραει...αλλα αμα ξυπνησει κατουραει αρκετη ωρα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τ βιβλία πιστεύω ότι λένε πολύ γενικά πράγματα και τα παρουσιάζουν όλα εύκολα!!! Έτσι ξεκίνησα κι εγώ την κόρη μου νωρίς και την πίεζα με την πάνα, με το μπιμπερό και την πιπίλα.

Και τι κατάλαβα??? τίποτα απολύτως...έτσι χαλάρωσα και την άφησα να μεγαλώσει λίγο και να ξεκινήσουμε πιο όμορφα και ήρεμα.

Ο γιατρός μου είχε πει όταν το παιδάκι πλησιάζει στα 3 είναι η καλύτερη ηλικία και τελικά δεν είχε άδικο, πιο πολύ συνεννοήσιμη ήταν και συνεργάσιμη!!!

Έτσι θα κάνω και στον γιό μου, όταν με το καλό γίνει 3! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχω τρια παιδακια ηλικιας 8 , 7 και 3 ετων . ειχα και εγω το αγχος για τα δοντακια τους ... ετσι ο πρωτοτοκος δεν πηρε καθολου πιπιλα και δεν ηπιε ποτε νερο απο μπιμπερο . μονο το γαλα . τα ποτηρακια δεν με βοηθησαν καθολου ....μια ημερα ειπα και εγω να τους κοψω το μπιμπερο . θα ηταν 4 και 3 χρονων . δυστυχως ειχαμε γκρινιες και δεν πιναν γαλα ετσι προκειμενου να πιουν γαλα τους εδωσα παλι μπουκαλι . γεννηθηκε και το τριτο παιδακι και μερα μια ( πηγαιναν νηπιο τοτε) εσπασε καταλαθος ο γιος μου το μπιμπερο της μεγαλης μου κορης . τοτε πηρε και το δικο του το μπουκαλι και το πεταξε στα σκουπιδια λεγοντας "μεγαλωσαμε τωρα!" ετσι το εκοψαν και δεν το ξαναζητησαν !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο δικός μου είναι 4 χρ. αλλά ακόμα πίνει με μπιμπερό.Αρνείται πεισματικά να πιει αλλιώς το γάλα του όσα ποτήρια με ήρωες κι αν αγόρασα.Νερό και χυμό πίνει από μικρός σε γυάλινα ποτήρια και χωρίς καλαμάκι.

Αυτό με τα δόντια που λένε όλοι δεν το καταλαβαίνω.

Το μπιμπερό κατά τη γνώμη μου δε δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αν δε δίνεται στον ύπνο και με δεδομένο ότι το παιδί κάνει συνήθως λιγότερο από 5 λεπτά(και πολλά λέω) για να πιει το γάλα.Μετά πλένει τα δόντια και πάει για ύπνο.Οι οδοντίατροι μιλούν για τα δόντια που χαλάνε όταν το παιδί αποκοιμιέται με το μπιμπερό στο στόμα.

Αντίθετα η πιπίλα μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο στόμα και όντως στραβώνουν τα δόντια.

Εμένα πιο πολύ με προβληματίζει από ψυχολογικής σκοπιάς.Η αξάρτηση που υπάρχει.Από την άλλη λέω φτάνει πια για όλα τα ζορίζουμε τα παιδιά.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλα κοριτσια δεν κανω καμια προσπαθεια γιατι δεν τον βλεπω...εχουμε ερωτα με το μπιμπερο κ αφου κ τα περισσοτερα το κοψαν μετα τα 3 σιγα μην ασχοληθω κ πολυ...2-3 μπουκαλια πινει κ αυτα οχι σε 5 λεπτα σε 2 λεπτα το τσακιζει...μωρε με το που το τελειωνει μου λεει αμεσως μαμα τελειωσε γαλα μου...

ολα τα δοντακια του ειναι ολοισια...απλα ηθελα να δω περιπου εσεις τι εχετε καταφερει...ειμαστε σε καλο δρομο...

ευχαριστω κοριτσια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σας κορίτσια.

Εμείς κόψαμε πρόσφατα το μπιμπερό, η Λίλα είναι τρισίμιση, κοντεύει τα τέσσερα εδώ που τα λέμε. Το κακό είναι πως μέχρι πρώτα που έπινε το γάλα στο μπιμπερό έπινε τρεις φορές τη μέρα. Σκέφτηκα και έτσι έκανα να της πάρω όμορφα φλιτζάνια με ήρωες που της αρέσουν, Ντόρα κ.τ.λ. και ενθουσιάστηκε. Της είπα λοιπόν ότι θα πάρουμε τα φλιτζάνια αλλά θα πετάξουμε τα μπιμπερό. Το δέχτηκε και δεν παραπονέθηκε αλλά από τότε δεν μπορώ να πω ότι πίνει γάλα... :( Το γάλα μένει μέσα στα φλιτζάνια και το παιδί είναι ζήτημα αν έχει πιει μία γουλιά και αυτό με ανησυχεί. Παραπονιέται ότι το γάλα καίει και μετά το παρατάει παρόλο που ποτέ δεν καίει, απλά ψάχνει δικαιολογίες. Το ζητάει γιατί θέλει το φλιτζάνι επειδή το κάνει κέφι αλλά στην ουσία δεν το πίνει. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχω αρχίσει να σκέφτομαι να της βάζω μέσα καλαμάκι μήπως αυτό βοηθήσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα

και μεις αυτο το προβλημα εχουμε ..Προσπαθω να το κοψω εδω κ καμποσο καιρο ομως καταληξαμε απο κει που επιναν οι κορες μου πολυ γαλα να το μειωσουν στο ελαχιστο κ εν τελει στο καθολου ..Ομως ολο αυτο το διαστημα δεν ειχαν ζητησει καθολου μπιμπερο ωσπου δυστηχως η πανεξυπνη πεθερουλα μου τους εκανε την ερωτηση καποια στιγμη που μας ηρθε πρωι στο σπιτι αν το πεταξαν το μπουκαλι τους . Ε αυτο ηταν , εγινε χαμος ..και δυστηχως ξαναρχισαμε παλι απο την αρχη..Στεναχωριεμαι αφανταστα γιατι προσπαθησαμε με ολα τα μεσα παιρνοντας κ μεις ωραια κουπακια κ φλιτζανακια( παλι απο την αρχη ) μεχρι που τα διαλεξαμε κ μαζι αλλα αποτελεσμα μηδεν ..Οι κορες μου εκλεισαν τα τρια τον προηγουμενο μηνα κ νιωθω οτι δεν κανω καμια προοδο στο συγκεκριμενο θεμα ..Φταιει σαφως κ το γεγονος οτι απεκτησαν αδερφακι το οποιο ειναι σχεδον 10 μηνων τωρα οποτε βλεπουν την ολη διαδικασια με το δικο της μπιμπερο..Δεν ξερω τι να κανω ..

Κοριτσια για πειτε καποια λυση εσεις που τα καταφερατε ετσι για να παιρνουμε κ μεις ιδεες ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

καλημερα κ απο μενα.η μικρη μου ειναι σχεδον 4(τον φλεβαρη)ηδη απο 2 χρονων κ 2 μηνων πηγαινε στη τουαλετα κ ευτυχως ηταν ευκολη η διαδικασια να κοψουμε την πανα.μας πηρε μονο δυο μερες.την πιπιλα την κοψαμε 10 μερες πριν κλεισει τα 3.το μπιμπερο για να πω την αληθεια δεν με πολυαγχωνε κ δεν ηθελα να την πιεσω.ηδη καταφερε δυο πραγματακια πολυ πολυ ευκολα κ ανωδινα κ δεν ηθελα να τις κοψω κ το μπιμπερο στο καπακι.εβαλα ομως σκοπο πως μεχρι το καλοκαιρακι που μας ερχεται να το κοψει οπωςσδηποτε(το σεπτεμβρη θα παει προνηπια κ θεωρησα πως δεν ειναι σωστο να το εχει μεχρι τοτε)εδω κ τρεις μηνες τα εχει καταφερει απο μονη της χωρις να την πιεσω.ενα πρωι που ξεκινησε να πινει το γαλα ειδε πως κοπηκε η ρωγα της κ δεν ρουφουσε.την ρωτησα αν θελει να το βαλουμε σε καποιο απο τα ποτηρια της που πινει χυμο κ νερο κ μου ζητησε τον μακουιν(ω ναι εχουμε κ μακουιν κ σπαιντερμαν) με καλαμακι.το βραδυ της εδωσα το γαλα παλι στο μακουιν ποτηρι κ δεν ειπε τιποτα.την αλλη μερα το ιδιο κ τωρα πια πινει στο ποτηρι με καλαμακι μονη της.νομιζω πως οσο μεγαλωνουν καταλαβαινουν περισσοτερα κ μπορεις να τους εξηγησεις καλυτερα καποια πραγματα.το δικο σου ειναι μικρο ακομα κ δεν πειραζει αν συνεχισει να πινει για λιγο ακομα με το μπιμπερο.ασε να περασει λιγος καιρος κ δοκιμασε να το ρωτησεις πιο ποτηρι του αρεσει για χυμο,νερο κ γαλα.ολα τα παιδακια μπορουν απλα θελουν το χρονο τους.καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...