Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα :)

Μέχρι πρότινος ήξερα ότι αποστειρώνουμε τα μπιμπερό μέχρι τον 6ο μήνα. Μια φίλη μου είπε οτι ρώτησε δυο παιδίατρους και της είπαν πως πλεον η αποστείρωση είναι μέχρι τον 4ο μήνα. Ξέρετε εσείς κάτι τέτοιο?? :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

angelaki καλημερα η αποστειρωση οπως λες κι εσυ καλα ειναι να γινεται μεχρι τον εκτο μηνα αφου τοτε αρχιζουμε τις στερεες τροφες που πλεον πια δεν αποστειρωνουμε πιατακια και κουταλακια γιατι ομως να σταματησει στον τεταρτο ειναι πολυ νωρις ακομη για το μωρο,μεχρι τον εκτο ειναι μια χαρα :)

και γω μεχρι 5 μηνων αποστειρωνα αλλα μπορεις και πιο νωρις..απο τη στιγμη που βαζει χερια ποδια στο στομα,τι να σου κανει η αποστειρωση;;

angelaki_1 έγραψε:

Κορίτσια καλημέρα :)

Μέχρι πρότινος ήξερα ότι αποστειρώνουμε τα μπιμπερό μέχρι τον 6ο μήνα. Μια φίλη μου είπε οτι ρώτησε δυο παιδίατρους και της είπαν πως πλεον η αποστείρωση είναι μέχρι τον 4ο μήνα. Ξέρετε εσείς κάτι τέτοιο?? :blink:

Πράγματι μέχριν τον 4ο λένε πλέον. Άλλωστε λίγο μετά αρχίζουν τις στέρεες τροφές.

Σωστος ο γιατρο σου κι εμενα μου ειπε απο την στιγμη που αρχισαμε κρεμα

δηλ στον 4ο να την σταματησω

εγω την κρατησα και στον 5ο (πιο πολυ απο αγχος να σου πω) , μετα την εκοψα τελειως

το νερο μου ειχε πει 20 λεπτα μεχρι και τον 5ο μετα 10 λπτα στον 6ο στον 7ο 2 λεπτα και μετα ισα να ζεσταθει

αυτα απο θεμα αποστειρωσης

Ευχαριστώ κορίτσια! Λογικό το βρίσκω απλά απο το άγχος μας αποστειρώνουμε μέχρι τον 6ο. Επίσης καταλαβαίνω ότι είναι θέμα παιδιάτρου το πότε θα ξεκινήσουν οι στερεες τροφές. Αλλοι λένε τον 6ο μήνα και άλλοι απο τον 5ο. Δηλαδή δεν υπάρχει κάτι στάνταρ.Παράξενο μου φαίνεται αυτό.... :blink:

Σε εμας ο παιδιατρος ειπε να σταματησουμε την αποστειρωση μολις ο μικρος εκλεισε τον 5ο μηνα. Τοτε αρχισαμε και φρουτοκρεμα.

Μου φανηκε ενταξει γιατι απο οσο ηξερα παραδοσιακα η αποστειρωση σταματαει οταν αρχιζει το κουταλι!

Μηπως αυτο διαφοροποιει την ηλικια που λενε οι παιδιατροι να σταματησει η αποστειρωση? Το ποτε δηλαδη αρχιζει το μωρο τις στερεες τροφες?

Εγω παντως που εφαρμοσα ετσι ακριβως και με σχολαστικο πλυσιμο των σκευων, ολα πηγαν μια χαρα... Δεν επαθε ποτε οτιδηποτε οπως στοματιτιδα ή διαρροια ο μικρος!

Εγώ θηλάζω αποκλειστικά τον μπέμπη μου οπότε από αποστειρώσεις δεν έχουμε θέμα. Μόνο την πιπίλα αποστείρωνα ως τον 3ο μήνα αλλά μετά το έκοψα γιατί έβαζε στο στόμα του τα πάντα, χέρια, πόδια, παιχνίδια, σεντόνια, ότι να 'ναι! Όταν πέφτει η πιπίλα την πλένω καλά και του την δίνω. Μονο αν πέσει στο δρόμο ή σε μέρος εκτός σπιτιού, την αποστείρω. Ρώτησα και την γιατρό (μετά που το εφάρμωσα όμως... ) και μου είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όπως νιώθεις κάνε! Πάντως το μωράκι δεν θα πάθει κάτι!!!

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Η αλήθεια είναι ότι ο μπεμπάκος μου βάζει στο στόμα διαρκώς τα χέρια του και οτιδήποτε άλλο μπορέσει να πιάσει, σεντόνια, ελαφριά παιχνίδια οπότε νομίζω ότι η αποστείρωση πάει περίπατο..... :unsure:

εγω μεχρι τον 6ο τα αποστηρωνα.αλλα μια κοπελα που εχει μωρο 5 μηνων απο την αρχη που το πηγε στο σπιτι της δεν τα αποστηρωνε καθε μερα.δεν λεω οτι ειναι σωστο ειναι περα για περα λαθως και πρωσοπηκα δεν το εκανα.καλητερα μεχρι τον 6ο να εισαι συγουρη

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...