Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ


Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας!!

Να σας πω την ιστορία μου. Θήλασα τον μπεμπάκο μου μέχρι 40 ημερών με αποκλειστικό θηλασμό και μετά με συμπλήρωμα. Τώρα πλέον είναι 2,5 μηνών και τρέφεται με ξένο γάλα. Ενω εώς τώρα έπινε πολύ σχεδόν 240 γρ. και 6 γευματα ο γιατρός μου είπε ότι κάποια στιγμή θα το ελαττώσει μόνος του. Εδω και μια εβδομάδα παρατηρώ ότι κάποιες φορές είναι ανόρεκτος. Αλλες θα πιεί 150-180(και με λίγο ζόρισμα) ενω άλλες 250 η και παραπάνω. Αυτή η διαφορά μου φαίνεται αρκετά μεγάλη και σκέπτομαι να του κάνω 5 γευματα έτσι ωστε να πεινάει και να τρώει σχεδόν ίσες ποσότητες κάθε φορά. Ακουσα μια φορά έναν παιδίατρο που έλεγε ότι όταν πλέον το μωρό πίνει σχεδόν τις ίδιες ποσότητες γάλακτος σε κάθε γευμα τότε θεωρείται ότι έχει μπεί σε πρόγραμμα. Εσείς τι λέτε??? Μήπως είναι ώρα να του τα μειώσω απο 6 σε 5?? :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου! εγω σου προτεινω να συνεχισεις να του δινεις κανονικα τα γευματα του και μην αγχωνεσαι αν τη μια πινει 250 και την αλλη 150 . ισως ο παιδιατρος να εννοουσε οτι θα σταματησει να ξυπναει τη νυχτα για να φαει ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

angelaki το μωρο σου ειναι παρα πολυ μικρο, γιατι να του κοψεις γευμα? και γιατι να πινει την ιδια ποσοτητα καθε φορα?? Θα πινει οσο θελει. Δεν καταλαβαινω πως ενα μωρο 2,5 μηνων πρεπει να μπει σε προγραμμα. Ασε το μωρο να πινει οσο θελει, και ας ξυπναει το βραδυ. Ισως ο παιδιατρος μιλουσε για μεγαλυτερα μωρα αλλα και παλι δεν ειναι λογικο. Τα μωρα δεν ειναι απαραιτητο να πινουν την ιδια ποσοτητα καθε φορα, αλλες φορες θα πινουν περισσοτερο και αλλες λιγοτερο. Μην αγχωνεσαι γι΄αυτο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Νομίζω ότι κάθε μωρό είναι διαφορετικό και μάλλον θα πρέπει να το αφήσω να μου το δείξει απο μόνο του αν θέλει λιγοτερα γευματα ή όχι. Αλλά εγω απο το άγχος μου μην τυχόν και μείνει νηστικό ακολουθώ το αρχικό πρόγραμμα του και ας είναι ανόρεκτος σε κάποια γευματα του. :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

angelaki συμφωνω με τα υπολοιπα κοριτσια,πρεπει να αφησεις το μωρακι σου να τρωει οσο θελει και μην φοβασαι δεν προκειται να μεινει νηστικο οταν θα πειναει θα το καταλαβεις,και θα δεις αν παιρνει βαρος κανονικα θα ειναι ολα ενταξει να μην αγχωνεσαι ασε το μωρο να σε καθοδηγησει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις να μειωσεις τα γευματα

εμενα ο δικος μου εκανε 5 γευματα οταν ευτασε λιγο πριν τον χρονο

αλλα αυτα τα 6 που εκανε δεν ηταν στανταρ σε ποσοτητα.

υπηρχαν στιγμες που επινε ολο το μπουκαλι υπηρχαν στιγμες που μου αφηνε 50-80 γρ.

και εγω να δεις αγχος που ειχα να πιει που επρεπε να πινει συγκεκριμενα γρ την ημερα.

αλλα αν για παραδειγμα σε ενα γευμα μου επινε 180 και μου αφηνε 20 στο επομενο μου το αναπλυρωνε οποτε ημασταν οκ!!!

μια μερα θυμαμαι συγκεκριμενα εκανε μονο 4 γευματα απο 80γρ!!!!!!! ειχα τρελαθει απο την στεναχωρια μου αλλα με καθυσηχασε η παιδιατρος μου μιας και μου ειπε οτι θα υπαρξουν τετοιες φασεις στο μωρο.

τωρα που τρωει και ειναι 23 μηνων υπαρχουν στιγμες που δεν θελει να φαει ειναι φασεις!!!

να θυμασαι οτι το μωρακι σου θα περναει αλματα αναπτυξης και εκει θα γινεται ακομη και ρυθμηση του ποσο θελει να φαει.

ειναι μικρουλης ακομη θα φαει οσο θελει και αν η αναπτυξη του ειναι καλη να μην ανυσηχεις(εγω ρωταγα καθε μηνα ποσο επρεπε να τρωει βαση των κιλων και της ηλικιας του και μου εβγαζε οτι πχ πρεπει να τρωει 700γρ την ημερα ετσι ηξερα αν τρωει λιγο η οχι)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Angelaki mou kalhmera..Katarxhn mhn anxonese to paidi den tha pinasei an den troei olo tou to gevma..Egw eixa kai exw ena polu diskolo kai afago paidi..San vrefos den eklapse pote gia fagito kai eno oloi mou elegan pos mono tou tha zitaei emena den to ekane pote..Exw petaksei toso gala pou aneta tha megalona alo ena paidi mafto..Emena o paidiatros mou miose ta gevmata ths sta 4 giati thn taiza ana 4 wres vazontas to ksipnitiri mipos kai ksexasto kamia fora..(Ekei na deis anxos esu)Epidi eixe megalosei kai egw akomh to ksipnousa gia na faei thn nuxta ,megalo lathos mou eipai o giatros den ksipname pote ena mwro gia fagito, ektos kai an ksipnaei mono tou...Twra einai 6 xronon kai einai 20 kila alla h paidiatros mou leei na mhn anhsixo giath einai ena polu zoiro paidaki...Gia mena afta pou grafeis esu gia ta gevmata tou mpemph sou tha htan mia oneiremenh katastash,,na sou zhsei!!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ κορίτσια πάρα πολύ. Ο μπεμπάκος μου ένα διάστημα έτρωγε στάνταρ 210 γρ σε 6 γεύματα. Το βραδυ δεν ξυπνάει για φαγητό εκτός βέβαια για την πιπίλα του....

ΑΛλά τις τελευταίες 10 ημέρες αυτό άλλαξε σε δυο γευματα έτρωγε απο 130-150 γρ. ενω στα υπόλοιπα κανονικά τα 210. Σκέφτηκα και εγω μήπως τα τρίωρα να του τα κάνω τετράωρα μειώνοντας ένα γεύμα αλλά με σκοπό πάντα να τρώει σε μεγάλες και στάνταρ ποσότητες τα υπόλοιπα. Οντως σε κάθε γεύμα έφαγε 250 γρ. και το βράδυ όμως στο τελευταίο γεύμα επειδή πεινούσε του έφτιαξα και συμπλήρωμα. Ομως τον είδα ηταν γενικώς ανήσυχος και δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτή την αλλαγή του προγράμματος ή σε κάτι άλλο. Δεν ξέρω τι να κάνω να ακολουθήσω το παλιό πρόγραμμα ή το νέο του??? :S:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...