Μετάβαση σε περιεχόμενο

EIMAI ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΗ .


Βανια

Recommended Posts

Ειχα αναφρει και σε προηγουμενο θεμα το προβλημα με το Σταυρο την ομιλια αλλα και την αποσπαση προσοχης και την εισοδο στο δημοτικο.

κοριτσια δνε εχω σε ποιον να μιλησω ναι εχωτην αδερφη μου η οποια υποστηριζει οτι το παιδι ειναι καλα και δεν πρεπει να σταματησειη πορεια του , με καποιες αλλες φιλες ειναι στη μεση αλλα ξερετε τωρα πως ειναι σε κοιτανε με αυτο το βλεμμα το πονεσιαρικο και εγω δνε το μπορω αλλο , καποιες απο εσας ξερετε το ποσο αγωνιστρια ειμαι σε καποια αλλα θεματα αλλα εδω και λιγο καιρο νιωθω τις δυναμεις μου να με εγκαταλειπουν καθε μερα ξυπναω με ενα μονιμο αγχος και απο το μυαλο μου δνε βγαινει αυτο :τι θα κανω με την εξελιξη του Σταυρου .

Ο Σταυρος ειναι ενα κοινωνικοτατο παιδακι μεσα σε ολα ναι αντιετωπιζει αυτο το θεμα με την ομιλια αλλα οταν κατσει ενα μεγαλο εναν ενηλικα μπορει να κατσει καινα κανει σοβαρη κουβεντα αυτα ειναι λογια τοσο της νηπιαγωγου οσο και μαρτυριες καποιων ατομων απο τη γειτονια.

Οι εξελιξεις στο θεμα εχουν ως εξης :μια μερα καναμε μαθημα με το μικρο και εκεινη τη στιγμη κατιτον ρωτησα και μου ειπε οτι :ΑΣΕΜΕ ΤΡΑ ΒΑΡΙΕΜΕ το θεωρω φυσιολογικο για ενα παιδφακι που ηδη ασχολιοταν καμια ωρα με το θεμα και εκεινο ηθελε να παιξει. Τοτε τον ρωτησα τι θελει εκεινος για την επομενη χονια να παει ξανα νηπιο στο οποιο ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα και θα εχειπιο πολυ ωρα για παιχνιδι η να απει στη πρωτη που θα εχει συνεχεια διαβασμα και γραψιμο και ο χρονος για παιχνιδι θα ειαι λιγοτερος τοτε αφοπλιστηκα με την απαντηση σου :ΜΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ .Εμεινα σε αυτο .Προχτες συναντηθηκαμε με τη νηπιαγωγο και μου ειπε οτι η επαναφοιτηση τουνηπιαγωγειου ειναι καλη κινηση αλλα δνε ξερει αν αυτο θα ειναι και η λυση οταν της ειπα τη μου ειπε η νηπιαγωγος εμεινε μου ειεπ οτι σημαντικοτερο κομματι ειναι η ψυχολογια του παιδιου και δεν μπορουμε να μην παρουμε σοβαρα αυτο που ειπε .Μου ειπε οτι το προβληαμ του Σταυρου δνε ειναι τοσο πολυ στο γλωσσικο κοματι αυτο ειναι κατιπου μπορει να διορθωθει αλλα πιο πολυ στην αποσπαση προσοχης κατι που και αυτο εχει να κανει με την ανωριμοτητα ενος παιδιου καιοτι οι 3 μηνες του καλοκαιριου θα ειναι ενα πολυ κρισιμο κοματι γιατην εξελιξη του .

Της ειπα οτι εγω θα ειμαιδιπλα του και ειπαμε να παει πρωτη .

Χτες πηγαμε για λογοθεραπεια και εκει κανουν το ΑΤΕΣΤ ειπα λοιπο να ρωτησω να το κανουμε και η λογοθεραπευτρια του Σταυρου μου ειπε οτι αυτο ειναι η ανιχνευση ετοιμοτητας για το ποσο ετοιμο ειναι να παει το απιδι στη πρωτη ,και μου ειπε οτι ο Σταυρος δνε ειναι ετοιμος να παει πρωτη μο ειπε οτι ειναι πολυ δυσκολα οτι η ψυολογια του θα γινει χειροτερη απο τα αλαλ παιδια οτι τα παιδακια που πανε πρωτη ηδη ξερουν να συλλαβιζουν οτι ναι εχει κανει αλματα προοδου αλλα σε δνε ειναι ετοιμος γιε τ δημοτικο .Ολο αυτο με φορτωσε και συναισθματικα και ψυχολογικα ξερετε ειναι σημαντικη αποφαση δεν προκετε για την αγορα ενος ζευγαριου παππουτσιων που του χρονου δεν θα του κανει και θα παρουμε αλλα .Γυριζοντα στο αυτοκινητο ο αντρας μου εγεινε εξαλλος μου ειπε οτι το παιδι θα παει κανονικα και παιρνει ολη την ευθυνη εκεινος δνε ειναιγια μενα θεμα ευθυνης ξερετε πως νιωθω ; οτι με εχουν βαλει στη μεση και λενε λενε καιδ νε μπορω αλλο .Ειπα στον αντρα μου οτι ναι ειναι δυσκολο και για εμας να παραδεχτουμε οτι το παιδι δεν ειναι ετοιμο να παει πρωτη και ο μικρος να σου λεει συνεχεια :θελω να μαθω γραμματα .

Βασικα μεσα στις αποφασεις που πηρα ειναι να σταματησ απο το συγκεκριμενο κεντρο λογοθεραπιας ειναι πολυ μακρια και βλεπεω οτι τελικα κοιτανε το παραγοντα χρημα πολυ αν ο Σταυρος παει κανονικα πρωηυ λεω τωρα μηπως φοβουνται οτι δουμε οτι δεν χρειαζονται ολες αυες οι λογοθεραπειες ; γιατι για το ΑΤΕΣΤ μου λενε θα δουμε και δεν το κανουν ι φοβουναι οτιθα δειξει ; ειμαι καχυποτ το ξερω αλλα η σταση τους με κανει να το κανω μαλιστα σεφτηκα να κανουτμε το τστ σε ασχετο κεντρο να δω αληθεια ξερει καμια αν γινετε σε δημοσιο νοσοκομειο ; στη φαση που ειμαι δεν μπορω να χαλαω χρηματα .

Κοριτσια συγνωμη γιατο μεγαλο κειμενο αλλα νιωθω τοσο ενταση και ηθελα να μιλησω ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΝΙΑ ΜΟΥ!! ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!!

ΜΗΝ ΑΝΧΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤ;ΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ! :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια εισαι πολυ αγχωμενη και νομιζω οτι αυτο ειναι φυσιολογικο...Εγω γνωσεις γυρω απο αυτα δεν εχω ουτε ειμαι ειδικη...

Εχω μια ερωτηση...Ποσο χρονων ειναι ο Σταυρος σου?

Αν ειναι σε ηλικια σχολειου δηλ. 7 (τοσο πανε νομιζω 1η δημοτικου) γιατι να μην παει το παιδι?

Μηπως ολη αυτη η διαδικασια με λογοθεραπευτες του κανει κακο περισσοτερο απο ο,τι αν αφησεις τα πραγματα να βαδισουν μονα τους?

Γινεται να προτεινουν οι ειδικοι να μην παει σχολειο το παιδι ενω ηρθε η ωρα του?

Απορια το εχω...Σιγουρα αυτοι ξερουν την δουλεια τους αλλα κι εσυ ξερεις το παιδι σου καλυτερα απο ολους...Απλα ρωταω την ηλικια γιατι μου φαινεται πολυ τραβηγμενο να μην παει σχολειο ενω ηρθε η στιγμη του.

Μην αγχωνεσαι και θα βρεθει η ακρη...Ρωτα και καποιον λιγοτερο αγχωτικο και πιο "ανθρωπο". Σημασια εχει τι θελει το παιδι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πανω κατω θα συμφωνησω με την Αννιω. Πρεπει να χαλαρωσεις Βανια γιατι ετσι φορτιζεις την κατασταση περισσοτερο. Αυτο που ειπε ο αντρας σου δεν ειναι κακη σκεψη,αστον να μοιραστει το βαρος με σενα.Μην το φορτωνεσαι ολο μονη σου (εγω αυτο εχω καταλαβει και απο αλλες φορες που εχεις αναφερθει στο θεμα του Σταυρονικολα).Επισης πολλες φορες ειναι τακτικη των κεντρων να καθυστερουν -το ξερω απο την ξαδερφη μου που ειναι λογοθεραπευτρια και δουλευει χρονια- το κανουν για να εχουν κερδος.Αυτη ειναι μια πραγματικοτητα.Δεν τους εχω βεβαια για τοσο ανευθυνους ωστε να επιμενουν στο να παει ξανα νηπιο. Γιατι σκεφτεσαι οτι θα τον κοροιδευουν τα αλλα παιδακια? Μη σκεφτεσαι ετσι,επικεντρωσου στον μικρο. Ακουσε και αυτον που σου ζηταει να προχωρησει. Ισως τους καλοκαιρινους μηνες να εκανε το παιδι καποια μαθηματα? να το ετοιμασεις για την πρωτη ταξη. Μην σκεφτεσαι τοσο αρνητικα. Δωσε στο παιδι μια ευκαιρια,αστο να κανει αυτο που ζηταει.Ετσι κι αλλιως θα συνεχισει την λογοθεραπεια. Καντου ιδιατερα λογοθεραπειας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια μου δεν εχω καμια απολυτος εμπειρια στο θεμα σου...για την ακριβια δεν ειμαι καν μανουλα.Ουτε μπορω να σου πω οτι κατάλαβαινω πως νιωθεις...μονο η ψυχουλα σου το ξερει.Εχεις τις αγωνιες σου κ τις ανησυχιες σου κ ειναι λογικο κ σεβαστο.Ο Σταυρουκος (συνονοματος με τον αντρα μου)φαινεται πολυ εξυπνο παιδακι κ εξεφρασε την αναγκη του να κανει ενα βημα παραπερα,αυτο δειχνει οτι εχει θεληση.

Αν επρεπε να παρω εγω μια αποφαση,μαλλον θα τον εστελνα.Θα γνωρισει παιδακια,θα μαθει καινουργια πραγματα κ οσο για το θεμα της αποστασης της προσοχης,ολα τα παιδακια το εχουν αλλα φανταζομαι σε μικροτερο βαθμο(?).Γιατι δεν πας μια βολτα απο το δημοτικο της περιοχης σου να μιλησεις κ με τους δασκαλους.Ισως να σε συμβουλεψουν κ αυτοι.

Παντως ειναι ενας κουκλος!Να τον χαιρεστε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου, δύσκολο αυτό που ρωτάς να στο απαντήσουμε εμείς...

Νομίζω πάντως πως η λαχτάρα του παιδιού για μάθηση δεν πρέπει να αγνοηθεί... Ίσως όντως να μην είναι ακόμα 100% έτοιμος να πάει πρώτη, αλλά αφού το θέλει και ίσως με λίγη βοήθεια, όλα θα πάνε καλά!

Κάτι άλλο: πριν λίγες μέρες είχε στην ΝΕΤ μια εκπομπή όπου μιλούσε κάποια ειδικός για το θέμα αυτό, μαθησιακές δυσκολίες κλπ, σε συνδυασμό με την ακοή. Δεν εννοώ με προβλήματα ακοής, αλλά με το πόσο ακούει το κάθε αυτί και πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη.

Η μέθοδος λέγεται Tomatis και με αυτήν βοηθάνε τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, "εκπαιδεύοντας" τα αυτιά τους, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν ξέρω να στο εξηγήσω ακριβώς, αλλά θα έλεγα πως αξίζει τον κόπο να το ψάξετε.

Σ'αυτό εδώ θα βρεις πληροφορίες για τη μέθοδο αυτή: http://www.thesoundtherapy.gr/html/about_gr.html

Ίσως να είναι η λύση που ψάχνεις..

Να μου φιλήσεις τον συνονόματο!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ Ο Σταυρος εχει κελισει τα 6 συγκεκριμενα το Σεπτεμβριο θα ειναι 6και μσο πραγμα που σημαινει οτι στο νηπιο θα εειπολ μικοτερα παιδακια δηλαδη 4+ και 5+ τι κοινο μπορει να εχει ; Ναιστη α δημοτικου θα ειναι δυσκολα για αυτον οπως πιστευω γα τα περισσοτερα παιδακια δνε ειναι θεμα μονο γλωσικου θεματος , μαλιστα η νηπιαγωγος μου ειπε οτι εχει στην ταξη παιδακι πολυεξυπνο που μιλαει υπεροχα αλαλ δνε την ακουει ειναι απειθαρχο κατα τη γνωμη της και εκιινο το παιδι θα δυσκολευτει στη προσαρμογη.

Ρουλακι μου ολα αυτα τα κεντρα δουλέυουνε με τον ιδιο τροπο σχεδον σιγουρα η λογοθεραπεια το εχει βοηθησει αλλα εγω πιστευω οτι και η επαφη που ειχε μεα τα παιδια .

Ξερετε ειναι πολ δυσκολο να μην επηρεαζεσε απο ολο αυτο τρεχυμε σχεδον τρια χρονια ωρα για να ρολαβουμε την κανονικη εισοδο του παιδιου στη πρωτη και τωρα να μου λενε οτιδνε ειναι ακομα ετοιμο και οταν τους λεω να κανω το Α ΤΕΣΤ γιατ τους βλεπω να κολλανε; ο Σταυρος οτι ειναι εξυπνος το ξερω οπως ξερω οτι εχει θεμα με την ομιλια αλλα πως πορω να του σταματησω την εξελιξη ; να μην τον αφησω να δοκιμασεικαιστη τελικη αν δουμε οτι κολλαει εχουμε διακιωμα να επαναλαβει τη πρωτη .Ολο αυτο εχει δημιουργησειμεγαλη ενταση σε μενα , και στον ανρα μου νευρα στο μικρο εχει κλειστει στον ευατο του και δνε ξερω αν τελικα ολη αυτη η πιεση του κανει καλο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάνε έρευνα για σωστή λογοθεραπεία (υπάρχουν κοπέλες που έρχονται κ στο σπίτι και εκμεταλλεύσου με εντατικά μαθήματα (ουσιαστικά το κάνουν σαν παιχνίδι) το χρόνο του καλοκαιριού!!!!

Το παιδί θα πάει κανονικά σχολείο τον Σεπτέμβριο συνεχίζοντας βέβαια τις λογοθεραπείες του και τότε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το ειδα και θα μιλησω με το Κυριακο και θα δουμε .ν και το βλεπω μακρια οποτε θα ειναιπολυ δυσκολο για μενα παλι οι μετακινησεις αλλα δεν απορριπτω τιποτα .Ευχαρστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βανια μου ουτε εγω εχω καποια εμειρια κ γνωση σ'αυτο το θεμα... :blush:

αλλα πιστευω οτι αγχωνεσαι πολυ...ολα παιρνουν το δρομο τους κ πιστευω οτι με τις θεραπειες σε κεντρα κ αλλα τετοια τρεξιματα ''τραβανε'' πισω τον σταυρακο κ τον κουραζουν περισσοτερο!το οτι ζηταει να παει κανονικα σχολειο,σημαινει οτι ειναι ετοιμος κ μ'αυτη την καλη διαθεση που εχει για σχολειο θα δεις οτι θα μαθει πιο γρηγορα!!θα παιζει με αλλα παιδακια,θα μιλαει περισσοτερο,θα διαβαζει...ολα αυτα θα τον προχωρησουν απο μονα τους μπροστα!!!το νηπιαγωγειο πιστευω θα τον παει πισω! :blush:

δεν ειναι κατι που δεν ξεπερνιεται!κ με την θεληση,την υπομονη,την επιμονη κ την στοργικοτητα που εχεις θα ανταμειφθεις καποια στιγμη!!!!!θα το δεις!!ολη αυτη η κουραση κ η εξαντληση αντοχων που βιωνεις τωρα,ο σταυρακος θα σε βγαλει ασπροπροσωπη!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εγω νομιζω οτι πρεπει να παει κανονικα σχολειο κ παραλληλα ας κανει τις συνεδριες του με το λογοθεραπευτη,πιστευω οτι χειροτερα θα νοιωθει με τα μικροτερα παιδακια στο νηπιο ,αλλωστε φαινεται οτι ειναι πανεξυπνος,μην αγχωνεσαι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω ισως επειδη ολο αυτο το καιρο δεν μου ελεγαν μια σαφη διαπιστωση για το μικρο οι επαγγελματιες απο τη μια εχω τη νηπιαγωγονα λεειοτι :ΝΑΙ στη επαναφοτηση του νηπιαγωγειου αλλα με επιφυλλαξη συγκεκεριμεν μου ειπε δνε ξξω τι επιπτωσεις θαεει στην ψυχολογια του παιδιου και απο την αλλη ηλογοθεραπευτρια να μου εει τοσο καιρο μια χαρα πα μην τον πιεζετε και τωρα ν μου λεειδε ειναι ακομα ετοιμος πως το προεξοφλει αυτο ; ηθελα να ρωτησω εσας τις μαμαδες που εχο μεγαλτερα παιδακια οταν πηγαν πρωτη ηξεραν ηδη να συλλαβιζουν ; εννοω πριν ξεκινησου τελειωνοντας το νηπιο ηξεραν να συλαβιζουν ; ο Σταυρος γνωριζει καποια γραμματα και προσπαθει παρα πολυ , χτες φευγοντας απο την λογοθεραπεια ημουν χαλια καιμου λεει :μαμα για μενα εισια ετσι που δνε τα λεω καλα ; εγω το αρνηθηκα αλλα ειδατε καταλαβε για ποιο λογο ημουν χαλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον βανια η κορη μου παει τριτη και ο αδελφος της πρωτη .εχω γνωρισει τουλαχιστον 2 περιπτωσεις παιδιων με μαθησιακες δυσκολιες που οι γονεις τους ουτε στιγμη δε σκεφτηκαν να καθυστερησουν την εισοδο τους στο δημοτικο απλα επελεξαν δημοτικο που εχει τμηματα ενταξης .τα παιδακια κανονικα παρακολουθουν με τους συμμαθητες τους το ημερησιο προγραμμα απλα κανουν το μαθημα της γλωσσας στο τμημα ενταξης με την αρμοδια παιδαγωγο .δεν ξερω πως αξιολογηθηκαν τα παιδακια αλλα μηπως να εκανες μια επισκεψη στο δημοτικο σας και να εκθεσεις τα θεματα που σε απασχολουν?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

glayki αυτο εχω σκοπο να το καν μαλιστα εκαν μια επισκεψη στο δημοτικο για να ρωτησω για τις εγραφες και ηθελα να μαθω αν εχουν και τμημα ενταξης αλλα ειχα μαζι τομικρο και εναν φιλο του και δεν ηθελα μπροστα στα παιδια να μιλησω , αλλα οταν παω για την εγγραφη σιγουρα θα ρωτησω καιναι σκεφτομαι πολυ σοβαρα αν το σχολειο που παμε εχει τμημα ενταξης να τον βαλω .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο τριτος μου φαινεται ανεπιδεκτος μαθησεως οχι δε συλλαβιζει και το σεπτεμβρη θα παει πρωτη .δεν τον πιεζω να μαθει να διαβαζει απο τωρα αυτηειναι και η γνωμη της νηπιαγωγου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κουκλιτσα μου άργησα να δω το θεματάκι...

θα συμφωνήσω με τις υπόλοιπες κοπελίτσες...δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να πελαγωνεις ειμαι σιγουρη ότι ο Σταύρος σου θα τα καταφέρει μια χαρούλα...ειναι πολυ έξυπνο παιδί τον έχω γνωρίσει απο κοντα...και εσενα σε θαυμάζω για την προσήλωση σου και για όλα όσα κάνεις για τον Σταύρο σου...συγκινηθηκα όταν καταλαβε τι έχεις και στο πε...

πιστευω ότι βλεποντας τα αλλα παιδακια θα ναι εναυσμα για αυτον...μην απογοητευεσαι ολα θα πανε καλα...απλα κανε υπομονη...το ξερω οτι ειναι ψυχοφθορο ολο αυτο...αλλα σαν μανουλα εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους τους γιατρους !!!!! ;);) το ενστικτο της μανουλας...ειναι παντα το πιο καλό...εχει δικιο ο αντρας σου...ακουσε τον ... πολλα φιλάκια και κάνε μια μεγαλη αγκαλίτσα στον μικρουλη απο μενα....και ενα μεγαλοο φιλάκι :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

glayki έγραψε:

ο τριτος μου φαινεται ανεπιδεκτος μαθησεως οχι δε συλλαβιζει και το σεπτεμβρη θα παει πρωτη .δεν τον πιεζω να μαθει να διαβαζει απο τωρα αυτηειναι και η γνωμη της νηπιαγωγου

μα και εμας στο νηπιο νηπιαγωγος ναι τους εχει κανει καπιια εισαγωγη στα γραμματα αλλα οχι σε συλλαβες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια καταλαβαινω γιατι εισαι αγχωμενη αλλά προσπαθησε να το αποβαλλεις. καταρχην μην ακους συγγενεις-φιλους που ειτε καλοπροαιτα ειτε δηθεν καλοπροαιρετα, εκφερουν αποψη.η γνωμη μου ειναι να αφησεις το παιδι να συνεχισει στην πρωτη και αν για οποιοδηποτε λογο δεν προχωρησει, την ξανακανει. αφου το θελει και ο ιδιος αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι δειχνει ότι το παιδι εχει ορεξη και θεληση, πραγμα που δεν εχουν πολλά παιδια που δεν χρειαζονται λογοθεραπεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βάνια μου προσπάθησε να ηρεμήσεις κοπέλα μου.Συμφωνώ με τις υπόλοιπες κοπέλες.Ο Σταυράκος φαίνεται πανέξπνο παιδάκι,δεν το ξέρω καθόλου καλά φυσικά αλλά απο τις απαντήσεις που σου δίνει είναι ΑΕΤΟΣ.Μην τον κρατήσετε πισω.Να παεί κανονικά στην Α τάξη,και με βοήθεια ειδικών,δασκάλας, ακόμη και συμμαθητών πιστεύω θα έχει προόδους.Έχω μια φίλη λογοθεραπεύτρια.Αν θες στείλε μου πμ να μου πεις μέσες άκρες την κατάσταση του Σταύρου να την πάρω τηλέφωνο έτσι για μια δεύτερη γνώμη.Αν θες να της μιλήσεις και εσύ.Απλά είναι Κατερίνη και η όποια επικοινωνία θα γίνει τηλεφωνικά.Για να έχεις μια ακόμη γνώμη.Φιλιά πολλά και ηρέμησε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητη Βανια, διαβασα το θεμα σου και πραγματικα σου ευχομαι καλη δυναμη και κουραγιο να ασχοληθεις με τις οποιες αναγκες του παιδιου σου. Παραγματικα ο αγωνας ενος γονιου στη θεση σου ειναι μεγαλος και αυτο που σου ευχομαι ειναι να βρεις συμπαραστατες ικανους εκπαιδευτικους οταν το παιδι αρχισει το σχολειο, ειναι πολυ σημαντικη η αντιμετωπιση απο τους δασκαλους μαζι με την αγαπη, υπομονη και προσπαθεια του γονιου! Ειμαι εκπαιδευτικος, οχι σε δημοτικο αλλα ξερω οτι ολες οι βαθμιδες εκπαιδευσης υποστηριζονται απο εναν δημοσιο φορεα διαγνωσης πιαθανων προβληματων το ΚΕΔΔΥ. Σου στελνω τις πληροφοριες που εχω- ελπιζω να μενεις Αθηνα, αν οχι θα σου βρω και για τον νομο σου.

Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. | Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης

Τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), παλαιότερα ονομαζόμενα "Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης" (ΚΔΑΥ) λειτουργούν στις έδρες των νομών και νομαρχιών, ως αποκενρτωμένες δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία υπάγονται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός των ΚΕΔΔΥ είναι η προσφορά υπηρεσιών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων, που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.

Λίστα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ) στην Αττική:

Α' ΑΘΗΝΑΣ

Θηβών 250 (3° Εννιαίο Λύκειο Αιγάλεω)

Αθήνα 122 41

Τηλ.: 2105610995

Fax: 2105613655

Β' ΑΘΗΝΑΣ

Λ. Ηρακλείου 269

Ν. Ιωνία

Τηλ.: 2102797176

Αιτήματα γονέων: Δευτέρα και Τετάρτη, 10.30 - 13.30.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Τριφυλλίας & Αργοστολίου (θυρίδα)

Γλυκά Νερά 153 44

ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Αλκιβιάδου & Αρκαδίου (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας)

Ελευσίνα 192 00

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τζαβέλλα 88 (ΝΕΛΕ Πειραιά)

Πειραιάς 185 33

Ο αντρας μου ειναι δασκαλος και τωρα μου ειπε οτι καλο ειναι να παει στην 1η και αφου ξεκινησει το σχολειο με συναινεση δικη σας, του δασκαλου και του συμβουλου θα περασει απο το αξιολογηση στο ΚΕΔΔΥ και αν ειναι να παει σε σχολειο με τμημα ενταξης θα σας το πουν εκεινοι. Αν ειναι επαναλαβει κατι, ας επαναλαβει την 1η ταξη, παλι με συναινεση των εμπλεκομενων. Θα ρωτησω αργοτερα και φιλη μου νηπιαγωγο και αν εχω κατι διαφορετικο θα σου ξαναγραψω.

Στα σχολεια εχουμε παιδια με διαφορα προβληματα που ομως αν στηριχθουν απο ολουσ μας με σεβασμο πανω απο ολα στο προβλημα του παιδιου και χωρις προσωπικα κινητρα τα παιδια εξελισσονται στον βαθμο που μπορουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βανια στο βρεφονηπιακο που στελνω την κορη μου μαθαινουν στα παιδακια 3 ετων κ 4ων να γραφουν γραμματα,δηλ εαν η κορη μου μεθαυριο τα ξερει γτ την πιεσα εγω να τα μαθει σημαινει οτι ενα παιδακι που δεν τα ξερει ειναι πιο αργο?δεν νομιζω ,αλλωστε εμας στο νηπιο δεν μας μαθαιναν τπτ,μονο ζωγραφιες κ τραγουδακια...εχουμε βαλθει οι σημερινοι γονεις να κανουμε τα παιδια μας τα σουπερ εξυπνα που θα ξερουν τα παντα και θα τα παρει η Νασα ,ο γυιος σου ειναι μια χαρεα παιδακι μην αγχωνεσαι κ του μεταφερεις το αγχος σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασιλικη σε ευχαριστω πολυ γα τις πληροφοριες θα μιλησω μαζι τους στο πρωην ΚΔΑΥ Αιγαλεω ειχε παει η αδερφη μου για τον ανιψιο μου εκανε πολλα ορθογραφικα και την ενημερωσαν οι καθηγητες οταν το παιδι ηταν στη β λυκειου και πηγε ολα καλα ευτυχως .Απο οτι ξερω εκει πανε παιδια μεγαλυτερης ηλικιας απο δημοτικο και πανω οποτε α παει κανονικα στη πρωτη και να περασει απο αξιολογηση τουΚΕΔΔΥ εγω μενω ολυμπιακο χωριο αλλα ναιστο Αιγαλεω μπορω να παω μενει η μαμα μου .Δεν ξερω ρε κοριτσια αλλα εχω την αισθηησ οτι ολα θυσιαζονται στο βωμο του χρηματος εντω μεταξυ μουεχει κολλησει η ιδεα μην τυχον στοδιαστημα αυτο η λογοθεραπευτρια του ρξει το ηθικο , δνε ξερω τι γινετε οταν η πορτα κλεινει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΤΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ-ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ..

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ"..ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΤΛ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΑΠΛΑ ΛΕΩ)ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ BREAK ΑΠΟ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΕΤΣΙ

ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ..ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ,ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΟΥ,ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΟΥ Κ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ "ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!Κ ΟΤΑΝ ΛΕΩ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ..

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ..ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΝΕΥΡΙΚΟ-ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΝΑ "ΞΕΔΩΣΕΙ"

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΣΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ (ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ)Κ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ..ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ "ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ" ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΤΙΚ!! :dry:

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ Κ ΤΗ ΜΥΤΗ..Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ..ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ Κ ΕΝΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑΖΕ Κ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΙΚ ΑΡΧΙΣΕ Κ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Κ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!

Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Κ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΑ Κ ΔΩΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΤΛ ΚΤΛ

ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΠΩΣ "ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ",ΠΙΕΖΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!!ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΡΑΧΗ,ΤΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΤΛ

Κ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΥΦΟ???!!!ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ Η ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ Κ ΗΜΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΟΥΝ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ!!ΕΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΓΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ!!! :woohoo: ΓΙΑΤΙ ΗΑΤΝ ΑΝΕΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ "ΚΡΙΘΕΙ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ..ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΦΑΚΟΥΣΕΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ!!!ΑΠΟ ΕΚΕΙ Κ ΠΕΡΑ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑΑΑΑΑ :woohoo: B)

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΕΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Κ ΜΙΛΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ..ΕΕΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ "ΧΑΖΑ"ΠΟΥ Κ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ Κ ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ..

ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ..ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κ ΙΣΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΗ,ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ..ΟΙΚΙΑΚΑ Κ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΕΣ ΚΑΝΩ!!

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΓΟ ΠΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ" ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΥ ΕΝ ΑΜΙΚΡΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ(ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΕΙΑΝΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στο ΚΕΔΔΥ πανε παιδια και του Δημοτικου απο την 1η ταξη. Εντοπιζουν τις αναγκες του παιδιου και δινουν οδηγιες στους δασκαλους για το πως να βοηθησουν. Υπαρχει μεγαλος αριθμος αιτησεων και ξερω οτι αν μεσολαβησει το σχολειο και ο συμβουλος και αναλογα με τη σοβαροτητα της καταστασης περνας γρηγοροτερα. Αν πας μονος σου η αναμονη ειναι πολυ μεγαλυτερη. Δεν χρειαζεται να σταματησει τη λογοθεραπεια, το σχολειο δεν θα τον βοηθησει σ'αυτο αλλα σε αλλα σημαντικα πραγματα. Πρεπει να συνεχισει, θα εχει οφελος.Ξερω παιδια που ξεκινανε αργοτερα λογοθεραπεια, οσο πιο μικρο το παιδι τοσο πιο αποτελεσματικη η παρεμβαση.

Οσο για τον ανηψιο σου που πηγε στη β' Λυκειου δεν ειναι περιεργο, πολλοι εκπαιδευτικοι δεν ξερουν να αναγνωρισουν τα προβληματικα σημεια ενος παιδιου, και αποδιδουν τα προβληματα του στην τεμπελια, ωσπου το παιδι φτανει σε ενα σημειο που δυσκολευεται τοσο πολυ και το παραπεμπουν στο ΚΕΔΔΥ για να εξεταζεται προφορικα και να εχουν μια δικαιολογια να του βαλουν ενα βαθμο παραπανω. Υπαρχει και η αλλη πλευρα οπου οι γονεις νομιζουν οτι με μια αξιολογηση για μαθησιακες δυσκολιες ολοι οι καθηγητες θα κανουν τα παντα για να προβιβαστει το παιδι τους με τον λιγοτερο δυνατο κοπο. Στο Λυκειο λοιπον θυμουνται να εξετασουν το παιδι για μαθησιακες δυσκολιες για να παιρνει πιο ευκολα τους βαθμους!

Παντως εσυ το ψαχνεις απο τωρα και οταν με το καλο ξεκινησει το σχολειο το παιδι θα εχει την καλυτερη αντιμετωπιση. Ενημερωσε και την δασκαλα και ολα θα πανε καλα.

Απ'οτι καταλαβαινω δεν εμιστευεσαι το κεντρο λογοθεραπειας που παει το παιδι σου. Μηπως θα ηταν καλο να τον αφηνες ελευθερο το καλοκαιρι- δεν ξερω αν πρεπει βεβαια, θα ρωτησεις- και να τον πας αλλου;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
    • Τα άλματα ουσιαστικά θα καταλαβαίνεις γιατί το μωράκι φέρεται κάπως διαφορετικά..Εμείς ας πούμε περάσαμε τα 2 πρώτα και τα καταλάβαμε καλά 😂..Εμένα στηρίζει κεφαλάκι και έχουμε και οπτική επαφή αρκετή θα έλεγα...Μη σε αγχώνει αυτό,κάθε μωράκι θέλει τον χρόνο του 🙂🙂..Αχ και εμάς τα βράδια μας είναι λίγο περίεργα λόγω κολικών αλλά θα περάσουν που θα πάει..
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...