Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ξεκατουρισμα πριν ερθουν κ τ αλλα μωρά

Recommended Posts

γεια σας κοριτσακια μου. Η κορουλα μου τις 23 ΙΟυνιου γινεται δυο. Αλλα εκεινες τις μέρες ερχονται κ τα διδυμα αγορακια μας. Θα ηθελα να με βοηθήσετε στο πως μπορώ να την ξεκατουρήσω πιο γρηγορα πριν ερθουν τα μωρά για να μην ζηλευει. Την εχω ξεκινήσει ήδη αλλα δεν βλέπω φώς στο τουνελ. Εχει κάνει καποιες φορές στο κανατακι της κ της εχω πάρει κ το ειδικό καθισμα τουαλετας αλλα κ τωρα που κοντευω να γεννησω δεν μου ειναι κ μενα ευκολο. Σήμερα μου έκανε κακά της στο χαλί μιας κ την ειχα χωρίς πάνα κ προσπαθούσα να της πώ κ παλι οτι αν θέλει να παει στο κανάτι αλλα... Τα φώτα σας please.

σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξέρω αν θα προλάβεις να τα καταφέρεις γιατί 1 μήνας είναι μόνο μέχρι να έρθουν τα μωράκια σου στον κόσμο.

Και αν θα φτάσεις σε ένα σημείο (πχ να κάνει κακά στο γιογιο) πολύ φοβάμαι ότι βλέποντας τα δίδυμα και εσένα να ασχολείσαι μαζί τους θα γυρίσει πίσω και θα θέλει και αυτή κακά και τσίσα στην πάνα της όπως και τα μωράκια.

Και σκέψου ότι μπορεί αυτό να το πάρει και στραβά και να συνδυάσει τα 2 γεγονότα τα καινούργια μωρά στο σπίτι και αυτή η καυμένη να πρέπει να βγάλει την πάνα.. ή να πρέπει να φάει μόνη της ή να κοιμηθεί στο δωμάτιο της μόνη (αλήθεια κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο)

Στα λέω αυτά γιατί εμένα οι δικές μου έχουν 15 μήνες διαφορά και φρόντισα 8 μήνες να αλλάξω συνήθειες όσον αφορά τη μεγάλη (πχ να πίνει μόνη της γάλα, να κοιμάται μόνη της-πάνα τώρα προσπαθούμε να κόψουμε εμείς-) έτσι ώστε να μη συνδυάσει τα 2 γεγονότα και της κακοφανεί ο ερχομός του μωρού στο σπίτι.

Μακάρι να τα καταφέρεις αλλά είναι λίγος ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου :S

Με το καλό τα μωράκια σου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!

αχ!!!!!!!!!!βρε ζετουλα την ιδια απορια εχω και εγω...του λεω ολη την ωρα οτι αν θελει να κανει κακα να μου το λεει και αυτος τιποτα...τα κανει ακομα πανω του :( και ειμαστε ηδη 2 χρονων...

μανουλες περιμενουμε τις συμβουλες σας :)

zetoyla, καταρχλην σήκωσε τα χαλιά. ατυχήματα θα συμβούν σιγουρα.

Να έχεις πάντα το γιογιο διαθεσιμο και σε ευκολο μέρος, και να της υπενθυμιζεις κάθε λιγο αν θελει να κανει τσισακια. Εννοειται οτι αν καταφερει να κανει στο γιογιο, να την επιβραβευεις να χειροκροτησεις και να της πεις γλυκολογα. "εισαι μεγαλο κοριτσι, μπραβο σου, κλπ"

Η Δέσποινα κοπηκε σε ηλικια 19 μηνων, της τα εκοψε η μαμα μου, επειδη τοτε εγω δουλευα. 3 μερες χρειαστηκαν, αλλά 3 μερες που δεν εκανε τιποτα άλλο απο το να ειναι με το γιογιο στο χερι και ν κυνηγάει τη Δέσποινα ... Κάθε μιση ώρα την εβαζε να καθεται από λιγο και τα καταφερε!

Την 1η μερα θυμαμαι ότι ενω είχε να κατουρησει, ΄φωναζε πανα! πάνα!!

επειδη την ειχα μονο με το βρακακι. Κι ομως καρατιοτανε. μετά από λιγη ώρα την καθισα στο γιογιο και πηραμε ενα παραμυθι να της διαβασω. Ετσι ξεχαστηκε και εκανε στο γιογιο. ακολουθησαν χειροκροτηματα και πανυγηρισμοι.

Μην ανυσηχες! Θα τα καταφερετε!

Το πρωι που ξυπναει η πανα της ειναι βρεγμενη ή ξυπναει στεγνη?

bourique , τα αγορακια καθαριζουν πιο δύσκολα, αλλά προσπάθησε να του το θυμιζεις συχνότερα. Κάθισέ τον στο γιο γιο κα απασχολησε τον με κάτι! που θα πάει? κατι θα κάνει ;)

καλή επιτυχία σε όλες! Υπομονή κ επιμονή!!

οταν καταφερουν τα μωράκια μας κ κανουν εστω κ μια φορά στο γιογιο, δειξτε τους τι εχουν κάνει μεσα σε αυτο, αδειάστε το περιεχομενο μαζι στη λεκάνη , κ αφήστε τα να πατησουν αυτά το καζανακι. λειτουργει σαν παιγχνίδι.. και τους αρεσει. Θα ειναι ενα κίνητρο να προχωρήσουν και στην επομενη φορα. Φιλια. :kiss:

απορια δεν ειναι πολυ μικρουλια 2 ετων για να κοψετε την πανα η μονο οταν κανουν κακακια θελετε να την κοψετε????

σας λενε ποτε θελουν να κανουν την αναγκη τους??????

Αυτο το θεμα απασχολει και μενα τις τελευταιες μερες!

Την προηγουμενη εβδομαδα που πηγαμε να παρουμε πραγματακια για τα γενεθλια μας αγορασαμε ενα γιογιο και ενα καθισματακι τουαλετας! Δεν ξερω αν προλαβαινω να του κοψω την πανα πριν γεννησω θα προσπαθησω ομως και οτι βγει!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ,,,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ,,.

Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3 ΕΤΩΝ...

ΕΚΟΨΕ ΣΤΑ 2,5 ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ...Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ Μ

ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ...

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ...ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΣΙΣΑ Η ΚΑΚΑ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ-ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ(ΤΑ ΚΟΛΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ- ΤΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)...ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΕΚΠΛΗΞΗ...ΚΤΛ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ...ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΔΙΚΟ Κ ΔΙΑΛΕΞΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ

αχ κοριτσακια μου σας ευχαριστώ για τις πληροφοριες. Η μικρή τα λέει που κ που κ τουλαχιστον την καταλαβαινω οταν ειναι για την ¨χοντρή" δουλεια

αλλα να πώ την αληθεια μου δεν εχω προσπαθησει ολη μέρα.

Το κανατάκι της το εχω μεσα στο καθιστικό ετσι ωστε να μπορει να το παιρνει κ μονη της. Τα χαλιά τα σήκωσα.

Τωρα το θεμα αυτο με τα μωρα το φοβαμαι οτι θα ζηλευει κ αν τα καταφερουμε παλι μπορει να εχουμε πισωγυρισματα. Αυτο με τα αυτοκολλητακια μου ακουγεται καλό αλλα ειναι τοσο επιμονη που δεν νομιζω να το καταλάβει. Μια φορα παντως που τα εκανε στο γιογιο εγινε παρτυ παλαμάκια φιλια αγκαλιες κ α. Δεν ξέρω τι αλλο να κάνω

α επισης ξεχασα να σας πώ οτι δεν εχουμε προβλημα με τα υπολοιπα μιας κ απο 14 μηνών κοιμαται στο δωματιο της κ σε κανονικό ημιδιπλο κρεβάτι, χωρίς φωτάκι κ χωρις νανουρισμα. Το γάλα το πίνει μόνη της κ τρώεει κ μόνη της. Οκ εχουμε ακομα πιπίλα κ νανι αλλα θεωρώ οτι ειναι πολύ μικρή ακομα κ αυτη για να της τα κόψω ολα μαζί. Απλα θελω να πω οτι δεν θα γινουν παρα πολλες αλλαγες για να τις συνδεσει με τον ερχομό των διδυμων. Βεβαια τα διδυμα θα κοιμουνται μαζί μας στο δωματιο μας λόγω έλλειψης χώρου. Και δεν ξέρω επισης πως θα αντιδρασει κ με τον θηλασμό μιας κ αυτή θηλασε μεχρι 15 μηνών κ εχω σκοπό να προσπαθήσω να θηλάσω κ τα αδερφια της.

Περιμενα παντως μηπως καθόταν πιο ευκολα στο καθισμα τουαλέτας μιας κ βλεπει κ εμας. Τώρα της εχω παραγγειλει κ ενα πλαστικό σκαμπουδάκι για να μπορεί να ανεβαινει κ σκεφτομαι να της τα αφηνω ολη μέρα δηλ το καθισμα της με το βοηθημα στην τουαλέτα μηπως κ αν το βλέπει πηγαινει πιο ευκολα. Α κ βγαζει την πάνα κ μόνη της. Ιδίως οταν ειναι υπερφορτωμένη.

ωραιο θεμα ,και εμεις αγορασαμε καθισματακι γ την τουαλετα ,την εβαλα επανω κ με κοιτουσε απορημενη,πολλες φορες την βρισκω με στεγνη πανα κ θεωρησα οτι ισως κρατιεται...

καλε η δικια σου ειναιπολυ μικρουλα ακομα.

Μια φιλη μου ξεκατουρησε τον γιο της στα 3 αλλα κ αυτο νομιζω ουι ειναι λιγο πολυ.

ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ. Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΓΙΟ ΓΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; :dry:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...