Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

koritsia h mikroula mas xthes ekleise mhna kai paidiatros mas eipe oi mporoume na xrhsimopoihsoume pipila! Kai apo xthes to koritsaki exei hremhsei me thn pipila de gkriniazei opws prwta kai kathetai sto port bebe xwris na thelei synexeia ma synexeia agkalies.. Apla me provlimatizei to gegonos oti oi apopseis gia thn pipila diistantai, kapoioi einai uper kapoioi kata..

poia h apopsi sas??

Y.G. pantws ontws mas elyse ta xeria h pipila...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΠΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ 18 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ,ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΓΕΛΙΝΑ, ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΠΙΠΙΛΑ Κ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΟΥΣΕ...ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ...Κ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Κ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ...ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ!ΤΟ ΜΩΡΟ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ!

Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕ 17 ΜΗΝΩΝ , ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΣΙΑΡΗΣ Κ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΙΣΕ ΜΥΓΑ...ΧΑΧΑΧΑ

Εγώ την έβαλα κ στα τρία μου παιδιά από όταν γεννήθηκαν αλλά παν μέτρων άριστον.

Στο πρώτο του την έδινα μόνο βράδυ γιατί ήταν ήσυχος όλη την ημέρα κ όταν ήταν 8 μηνών κοιμόταν με το γάλα κ έτσι του την έκοψα δεν την χρειαζόταν

Στην δεύτερη όλη την ημέρα με δύο τρις μαζί μόνο σπίτι είχαμε συμφωνία μέχρι 2 χρονών παρά κάτι που τις την έκοψα με το ψαλίδι κ δεν μπορούσε να ρουφήξει κ τα παράτησε .

Τώρα στο νέο μου μωράκι τη δίνω γιατί έχει κολικούς κ όλο κλαίει κ τον λυπάμαι αν κ είναι πολύ μικρός για να την πολύ κρατήσει ,λίγο την ρουφαει κ τη διώχνει μετά

πιπιλα σαφως καλυτερη απο το δαχτυλακι ...

αλλα με μετρο ... οχι βγαζει το μωρο κραυγουλες , δοκιμαζει φωνουλες κ τσουυπ πιπιλα...

ετσι πιστευω , βραδυ και μονο οταν ειναι να κανει νανι!

Εμεις πλεον την εχουμε μονο για το βραδυ και αυτο οχι παντα! Αν νυσταζει πολυ θα κοιμηθει και χωρις πιπιλα!

Παντως συμφωνω και εγω στο καλυτερα πιπιλα παρα δακτυλο!

Εγω γι αυτο το λογο του την εδωσα επειδη τον εβλεπα οτι ειχε την ταση να βαζει το δακτυλο στο στομα!

Εχω καταλαβει ομως τωρα 2 χρονια οτι η πιπιλα ειναι το αγχολυτικο τους και πολλες φορες η παρηγορια τους, ειδικα οταν βγαζουν δοντακια!

Κανονικά δεν επιτρέπεται η πιπίλα στο νεογέννητο.Μου έκανε εντύπωση που την έδινε μια φίλη μου στο μωρό τη που είναι 20 ημερών, αλλά δεν ξέρω κιόλας.

εμενα την πηρε 1.5 μηνων

δεν λεω ωρες ωρες την ηθελε πολυ,ωρες ωρες δεν την θυμοταν καν.

μολις περπατησε την ξεχασε...την εχει μονο στον υπνο(μεσημερι και βραδυ)

τωρα σε 2 μηνες γινεται 2 χρονων και λεω να δοκιμασω να του την κοψω στον βραδυνο υπνο που κοιμαται πιο βαρια και μετα μεσημερι

ελπιζω να το δεχτει

Καλημέρα!!!

Μέγας αυτός που την ανακάλυψε!!!! :woohoo: Πραγματικά είναι μια παρηγοριά στο μωρό και μια ανακούφηση στη μαμά! Σίγουρα όμως με μέτρο.

Εμένα την έπιασε 41ημερών που τότε υποφέραμε από κολικούς. Δεν θα ξεχάσω πόσο πολύ τον ηρεμούσε η πιπίλα όταν είχε τους πόνους. Τώρα που δόξα το Θεό είναι μια χαρά, πιπίλα θα φάει όταν είναι έτοιμος να κοιμηθεί και σε 5 λεπτά την φτύνει. Καμιά φορά όταν βάζει στο στόμα τα χέρια του, τα βγάζω και τσατίζεται. Του δίνω τότε την πιπίλα και σε λίγα λεπτά το ξεχνάει. Ασε που παρόλο που είναι 3μισι μηνών μόνο, δεν αποστειρώνω τις πιπίλες, αφού ότι βρίσκει το βάζει στο στόμα του σε χρόνο μηδέν. Απλά τις πλένω όποτε πέσουν κάτω.

Καλύτερα πάντως πιπίλα παρά δάχτυλο! Η πιπίλα κόβεται, το δάχτυλο όμως ; ;) Βλέπεις παιδάκια στο δημοτικό και τρώνε ακόμα δάχτυλο.... και κακό για τα δοντάκια τους και πολύ άσχημο... :blush:

Το πιπίλισμα αποτελεί φυσική ανάγκη του μωρού και το βοηθάει να ηρεμεί κα να νιώθει ασφάλεια. Πολλά μωρά που δε θέλουν τη πιπίλα, χρησιμοποιούν το δάχτυλο για να ικανοποισήσουν αυτή τους την ανάγκη. Όμως αυτή η συνήθεια κόβεται δυσκολότερα και πολλές φορές ακολουθεί το παιδί ακόμη και μέχρι το σχολείο (για παράδειγμα η μικρή αδερφή του άντρα μου που είναι έντεκα χρονών και για να τη πάρει ο ύπνος ακόμη πιπιλίζει το δάχτυλό της :S ). Ενώ η πιπίλα κόβεται ευκολότερα.

Όσον αφορά τα δικά μου παιδάκια, το ένα την έκοψε από μόνο του ενώ το άλλο τη θέλει ακόμα στον ύπνο του αλλά δεν επιχειρώ προς το παρόν να του την κόψω γιατί ήμαστε στη φάση που μαθαίνουμε τη τουαλέτα.

καλημερα κοριτσια!

στην περιπτωση μας, τα πραγματα θα ηταν σιγουα πολυ δυσκολα χωρις πιπιλα. πριν κλεισουν μηνα τα δωσαμε. ο μικρος ειναι ερωτευμνος μαζι της. η μικρη δεν τρελαινεται κι ολας. την παιρνει οταν πονανε δοντακια ή για να την παρει ο υπνος και μετα τη φτυνει.

ο Σπυρακος μας ομως... ρουφαει... ρουφαει... πριν λιγο καιρο ειχαμε προβλημα γιατι μας σηκωνε τη νυχτα να του δωσουμε πιπιλα. βαλαμε 2-3 κι εμεις να υπαρχουν στο κρεβατι και δε μας σηκωνει πια για αυτο το λογο. ολο και καποια θα πιασει μεσ' την τυφλα του να τη χωσει στο στομα! ο χαρακτηριστικος ηχος ρουφιγματος, ακουγεται ως την κρεβατοκαμαρα!

ισως να εχουμε θεμα οταν πρεπει να την κοψει, αλλα ειμαι οπωςπαντα αισιοδοξη! σιγουρα παντως καλυτερα πιπιλα απο δαχτυλο. μας το ειπε και η γιατρος. η πιπιλα κοβεται, το δαχτυλο ποτε! παραδειγμα η 3η κορη της αδερφης μου που παει 1η δημοτικου και το βραδυ τη βρισκει η αδερφη μου με το δαχτυλο στο στομα και πρεπει να πανε σε ορθοδοντικο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...