Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΘΗΛΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?


thena

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας

Επιτέλους τη δευτέρα γεννήθηκε το μωράκι μου το τρίτο αλλά το πρόβλημα με τις θηλές μου πάντα ίδιο.

Όταν θηλάζω μου ματώνουν κ γίνονται μικρές κύστες κ κλίνουν οι τρυπούλες που βγαίνει το γάλα ,ποναω κ δεν του δίνω για μια μέρα μέχρι να ηρεμίσουν έτσι έχει μειωθεί το γάλα μου .Βάζω λανολίνη κ γάλα από τη θηλή μόλις γίνετε καλύτερα πάλι τα ιδία ,εσείς τι προτείνετε , στα άλλα παιδιά το παράτησα γρήγορα αλλά τώρα δεν θέλω βοηθήστε με παρακαλώ .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπον,καταρχην το μωρο σου πρεπει να πιανει ολη την θηλαια αλω και οχι μονο την θηλη,μην πλενεις αμεσως το στηθος με νερο γιατι το γαλα εχει επουλωτικες και αντισηπτικες ιδιοτητες εκτος απο λανολινη μπορεις να βαλεις και μικρη ποσοτητα ελαιολαδου!Τελος μηπως να δοκιμαζες μια ψευδοθηλη?Αν ολα αυτα που σου ειπα δεν σε βοηθησουν ιδιαιτερα να απευθυνθεις στην μαια σου!Να σου ζησει το μωρακι!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησουν τα παιδακια σου!

και εγω ακριβως το ιδιο παθαινα. αλλα εβγαζα με το θηλαστρο και νομιζα εφταιγε αυτο. εβαζα της medela την αλοιφη για το στηθος. ειναι πολυ λίπαρη λλα γραφει οτι δεν πειραζει να τη φαει το μωρο στο θηλασμο. την πουλανα στα mothercare. αλλα μετα που μειωθηκα και εμενα πολυ το γαλα ο γιατρος ειπε να σταματησω να παιδευομαι με το θηλαστρο. ουτως ή αλλωσ τα μωρα μια χαρα τρωγανε το ξενο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΟΥ!!!!!!

η μαια σου εχει δειξει πως να τοποθετεις σωστα το μωρακι σου στο στηθος???????????αν οχι θα πρεπει να σου δειξει καποια

μετα μην πλενεις το στηθος σου παρα μονο μια φορα τη μερα στο ντουζ ειναι αρκετο το σαλιο του μωρου σου ειναι κατι σαν αντισηπτικο

βαζε λανολινη

http://mammyland.com/index.php?option=c ... &id=343289

η παραγωγη σου αν βαζεις σωστα το μωρο στο στηθος μπορει να αυξηθει

επισης αν ενοεις οτι βγαζεις αιμα απο τη θηλη και δεν ειναι απλα σκισμενη μαλλον εχει σπασει καποιο αγγειο και θελει καποιο χρονο για να επουλωθει

οι τρυπουλες που κλεινουν δεν ειναι τοσο ανυσηχητικο φαινομενο με το θηλασμο θα ανοιξουν αν και ισως πονξας στην αρχη του θηλασμου

ποσες ωρες περνανε για να θηλασεις το μωρακι σου???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας

Βάζω λανολίνη της medela κ τις ψεύτικες θηλές δεν της θέλει

Η μαία μου είπε ότι καλά ανοίγει κ πιάνει το στόμα του στη θηλή αλλά είναι λαίμαργος ,όσο για το πλύσιμο δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι ξεραίνονται ,τα κάνω όλα κ αυτό είναι που μου τη δίνει να θες κ να μην μπορείς :(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κι εγώ. Μου τις ματώνει συνέχεια. Εγώ βγάζω με το θήλαστρο. Έκανα και δεύτερη προσπάθεια μόλις επουλώθηκαν και τις ξαναμάτωσε και τις 2 αυτή τη φορά! Οπότε ξαναγύρισα στο θήλαστρο κι ελπίζω η τρίτη μου προσπάθεια μόλις επουλωθούν πάλι να πιάσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Na soυ ζησει το μωρακι σου!!!Κ τα αδερφακια του!!!

Οταν λες πως δεν του δινεις μια μερα τι εννοεις?Δινεις ξενο εκεινη τη μερα??

Κ αν ναι...Το στηθος σε ποια κατασταση βρισκεται εκεινη τη μερα??

Κανεις κατι οταν δε θηλαζεις?Εννοω το περιποιησε ή απλα το αφηνεις?

Λοιπον!Θελει λιγακι υπομονη κ επιμονη!

Βαζε συνεχεια γαλατακι στις θηλες κ πουρελαν.Οσο μπορεις αφηνε το στηθος "στον αερα"!Καταλαβαινω πως με 3 παιδια ειναι δυσκολο να κυκλφορεις τσιτσιδη αλλα...Προσπαθησε καποιες ωρες!!! :huh:

Βαζε το μωρο πιο συχνα στο στηθος ωστε να μην πειναει πολυ κ βγαζει τη λαιμαργια-πεινα θηλαζοντας(ισως) ατσαλα!

Αν θελεις να θηλασεις προσπαθησε να βγαλεις απο τη ζωη σου το θηλαστρο κ το ξενο γαλα!Μονο κακο κανουν,ειδικα στη φαση που ειστε!

Καλο κουραγιο!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Thena μου τι να σου πω κι εγώ τώρα που είχα κάνει ολόκληρ ποστ πριν 6 μήνες ¨Δεν αντέχω άλλο το μαρτύριο του θηλασμού¨.Πώς σε καταλαβαίνω !!!Εδώ δεν μπορούν καλά καλά να ανασάνουν σωστά τα νεογέννητα, απαιτούμε να πιάνουν σωστά και τη θηλή.Εγώ όλα τα έκανα για να καλυτερεύσει η κατάσταση.Και χωρίς σουτιέν, με βαμβακερές μπλούζες κυκλοφορούσα για να αερίζεται η θηλή-πέντε πέντε τις άλλαζα τις μπλούζες αφού έτρεχε το γάλα.Και την πουρελάν έβαζα, και το γάλα μου έβαζα,δεν σταματησε ο πόνος.Ούτε μετά από 40 μέρες που μου λέγανε.Θήλασα 2 μήνες και μια εβδομάδα.Τόσο μου κράτησε.Του έδινα και συμπλήρωμα γιατί δε χόρταινε.Εκλαιγα σχεδόν σε κάθε θηλασμό από τον πόνο.Και μόνο όταν σταματησα να θηλάζω,σταμάτησα και να πονάω και ανακουφίστηκα!Ενιωθα καλά με τον εαυτό μου που άντεξα τόσο και του έδωσα δικό μου γάλα, αλλά πήρα τα πάνω μου όταν μου κόπηκε το γάλα και του έδινα πλέον μόνο ξένο.Εχεις εμπειρία από πριν εσύ.Δεν είναι ανάγκη να το πάρεις τόσο πεισμωτικά και ντε και καλά να θηλάζεις ενώ πονάς τόσο-γιατί ξέρω καλά πόσο!.Οχι τίποτα άλλο, μην ξεσπάσεις μετά στην οικογένεια σου.Οσο αντέχεις!Με ό,τι τρόπο τα κουτσοκαταφέρεις.Με θήλαστρο;Με διάλλειμμα με ξένο;Να τ΄αφήσεις και να δώσεις μόνο ξένο;Ο,τι νομίζεις.Και κάνε αυτό που θες εσύ, κανένας άλλος.Σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή δύναμη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tha symfwnhsw me thn Dominique. Egw xrhsimopoiw pseudothilh den ginetai alliws.. exw dokimasei apeires fores ton afnw na piasei to sththos, to pinei swsta omws den mporw poly wra ki den mporw olh thn mera giati thn deuterh fora entaksei tha mporesw tha kanw ypomonh thn trith omws ponaei poly. H medela na sou pw thn alhtheis emena den me vohthise antithetws malakwse tis thiles kai eginan pio euaisthites. To kalytero einai to gala sou kai aerismos tou sthithous synexeia. H alhtheia einai oti den tha perasoun amesws thelei arketes meres kai thelei polyypomonh. Se katalavainw apolyta.Sou euxomai kalo kourago kai oso antekseis mhn agxwnesai.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα , να σου ζησει το μωρακι σου και ολη η οικογενεια σου!

Αν το μωρο πιανει σωστα τοτε θα πρεπει να το θηλάζεις μολις δεις τα πρωτα σημαδια πεινας και ΠΡΙΝ κλαψει . Αλλες συμβουλες , εκτος απο αυτα που ειπαν η Ελενη και η Αναστασια , δεν εχω .

Υπομονή μονο :)

Η κοπελα ζηταει βοηθεια και μεις ΠΑΑΑΑΛΙΙΙ της λεμε "ελαα μωρε μην το παιρνεις πατριωτικα το θεμα ...και τι εγινε ?"

thena έγραψε:

.. στα άλλα παιδιά το παράτησα γρήγορα αλλά τώρα δεν θέλω βοηθήστε με παρακαλώ .
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LaLa έγραψε:

Η κοπελα ζηταει βοηθεια και μεις ΠΑΑΑΑΛΙΙΙ της λεμε "ελαα μωρε μην το παιρνεις πατριωτικα το θεμα ...και τι εγινε ?"

thena έγραψε:

[/quote:gdf0zspe]

Ετσι ειναι Λαλα μου....κ αν πας να πεις κ κατι θα πεσουν να σε φανε.....

Κριμα που καποιες μανουλες πιστευουν πως το να πουν σε καποια οτι κ αυτες αποτυχαν βοηθαει καπου..........

Ευχομαι μονο να λαμβανεις πολλα πμ με ερωτησεις απο μανουλες γτ οποια ψαχνει βοηθεια στο φορουμ.........

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν θέλεις να τα καταφέρεις, θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Ξέρω ακριβώς τι περνάς γιατί τα πέρασα ήδη δύο φορές. Πόνος, κλάμα, αίμα, κούραση...

Πέρασα δύο φριχτούς μήνες. Τα πράγματα έφτιαξαν όταν άφησα τις ψευδοθηλές και έβαλα το παιδί στο στήθος με αφόρητους πόνους κάθε φορά. Οι δύο πρώτες εβδομάδες ήταν τρομακτικές. Όταν ερχόταν η ώρα να βάλω τη μικρή στο στήθος τραβιόμουν προς τα πίσω... Και όμως με τη σωστή στάση του μωρού, με το σάλιο της, με το γάλα μου, τη λανολίνη και τον αέρα, οι πληγές άρχισαν να υποχωρούν μέχρι που επουλώθηκαν και ο πόνος έφυγε.

Το πάλεψα πολύ και δεν βγήκα χαμένη. Απόλαυσα πολλούς μήνες θηλασμού, με όλες τις ευκολίες και τις ανέσεις που μου προσέφερε.

Μην αφήνεις το παιδί μακρια από το στήθος σου για να επουλωθούν οι πληγές. Δεν βοηθάει την κατάσταση.. Προσπάθησε να κρατάς τους κανόνες υγιεινής και να έχεις καλά επιθέματα -αν χρησιμοποιείς- ώστε να μην κολλάνε οι πληγές πάνω τους και όταν τα βγάζεις να ματώνουν εκ νέου.

Κουράγιο και όταν περάσει, γιατί θα περάσει, θα είναι όλα όμορφα! Σου εύχομαι να το αντέξεις και να μην τα παρατήσεις γιατί πραγματικά αξίζει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απαγορευεται δηλ.να λέμε τις προσωπικές μας εμπειρίες;Κι εγώ που νόμιζα ότι έδωσα και 2-3 συμβουλές.Δεν καταλαβα να επεσα να φαω καμία.Ουτε όταν είχα εγώ ανάγκη από συμβουλές και μου γράψατε, είχα κανένα παράπονο από καμία απολύτως στο τι με συμβούλεψε.Ηταν όλες οι συμβουλές και εμπειρίες καλοδεχούμενες και μάλιστα ένα δυο κοπέλες με πμ και τηλ.με στήριξαν πολύ.Ολες με στηρίξατε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...