Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αυξημένη αυχενική διαφάνεια 3,7mm


Recommended Posts

Κορίτσια Καλημερά σας!!

πρώτη φορά γράφω στο forum και εχω την ανάγκη να μοιράστω τις ανησυχίες μου μαζί σας και αν φυσικά είχε κάποια κοπέλα ανάλογη εμπειρία. Στην 13 εβδομάδα έκανα τον υπέρηχο της αυχενικής και έδειξε αυχενική διαφάνεια 3,7mm (πρέπει να σημειώσω ότι το μωρό ήταν ανασκελα με το κεφάλι να κλείνει πρός τα πίσω και δυσκολευόταν πολύ ο γιατρός να το μετρήσει και αυτό με γέμισε με αμφιβολίες.) μετα από συνδιασμό υπέρηχου και τεστ pap-a τον ρίσκο για σύνδρομο down ήταν 1:33 για τρισωμία 18 1:1117 και για τρισωμία 13 1:575. Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για 13 εβδομαδα 75mm αλλά φυσιολογικό. Με τον γεννετιστή μου και τον γυναικολόγο για απλό υπέρηχο έχω ραντεβού αύριο. Πιστεύω πως σίγουρα θα μου ζητηθεί αμνιοπαρακέντηση. Είμαι πολύ ανχωμένη γιατί έχω στο ιστορικό μου μια διακοπή κύησης στην 17 εβδομάδα λόγω 5,6 αυχενικής διαφάνειας η οποία δεν υποχωρούσε. Για την προηγούμενη μου κύηση είχα κανει ιστολογικές και εγω και στο έμβρυο αναλυτικά και τελικά ήταν υγιέστατο. Και τότε είχα κάνει άμνιο και λήψη τροφοβλάστη και ήταν όλα καλά. Αλλά ο γιατρός επέμενε ότι δεν είναι υγιές και είναι κορυφαίος στο είδος του και μάλιστα καθηγητής. Αναρωτίεμαι αν τελικά η αυχενική δεν είναι τίποτα μιας και το προηγουμενο παιδί ήταν τελικά υγιές. Αν καμια απο εσάς είχε κάποια ανάλογη εμπειρία θα μου έδεινε πολυ κουράγιο... Σας ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

GIOTALIX ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ??? ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΤΟ ΕΠΕΡΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ 1ο ΠΑΙΔΑΚΙ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕ Κ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΑΝ ΣΟΥ ΒΓΕΙ Κ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΦΟΒΛΑΣΤΗ ΚΑΛΗ ΤΟ 3,5 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΦΑ ΒΓΗΚΕ Η ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ... ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Διάβασα αυτά που έγραψες και θυμήθηκα τα δικά μου.Σε μένα η αυχενική (στην 2η εγκυμοσύνη μου) στην 13η βδμ ήτανε 3,4mm . Έκανα αμνιοπαρακέντηση και τελικά όλα ήταν ok.Η αγωνία που πέρασα όμως δεν περιγράφεται.Τώρα το παλικάρι μου είναι 6 χρονών.Σου εύχομαι και σένα να πάνε όλα τέλεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου και απο μενα.

εγω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη η αυχενικη εβγαινε 3,0-3,3μμ αναλογως την θεση του μωρου. η πιθανοτητες ειχαν βγει 1:375 αν θυμαμαι καλα. και εγω ειχα αγχωθει αλλα εκανα αμνιοπαρακεντηση και βγηκε μια χαρα. γι αυτο σου κανουν αμνιο ή τροφοβλαστη για να δουν αν οντως το μωρο εχει αυτο το προβλημα. θα σου ελεγα να παρεις και 2η και 3η γνωμη πανω στο θεμα αφου σου εχει ξανατυχει.

εγω οταν ειχα παει στο γιατρο για να κανω αμνιο μου λεει οτι πριν λιγες μερες ειχε κανει αμνιο σε μια κοπελα της οποιας οι πιθανοτητες ηταν 1:4 και τελικα η αμνιο εδειξε οτι το μωρο ηταν μια χαρα ;)

γι αυτο μην αγχωνεσαι. ολα μια χαρα θα πανε και σε λιγο καιρο θα κρατας αγκαλιτσα το μωρακι σου! :cheer:;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou giota lix,egw den exw katalabei an to eixes psaksei gia na ksereis akribws tous logous pou egine sthn prwth sou kuhsh,efoson ta apotelesmata sthn trofoblasth htan kathara??enas giatros den mporei na sou egiithei ena ygeies mwro efoson ta noumera htan megala.egw epatha kati paromio sthn prwth mou,ta noumera htan megala kai sthn amnioparakentisi htan syndromo down.meta apo ayto ekana alla 2 paidia kai ekana trofoblasth kai sta 2 kai htan kathara gia ta sundroma kai doksa to theo exw 2 ygeih agoria,alla afou ekena trofoblasth den mou kanane ayxeniki logo ta apotelesmata trofoblasths poli anotera,thn tetarth ekana trofoblasth giati eimai pali egyos kai eixa kai apokolisi,twra perimenw ta apotelesmata pws kai pws,tremw...to thema einai oto prepei na kaneis trofoblasth kata th gnwmh mou kai opwsdhpote na pareis kai deyterh gnwmh,mhn to bazeis katw mporei na mhn einai kai tipota,h zwh exei pola mesa apla esy prepei na kaneis oti prepei gia na aisthanese kala me ton eayto sou.ta noumera de mou akougonta kai tragika,nomizw mexri 3 den einai to fysiologiko??egw exw akousi gia kati 8....kai ales kopeles eixane 1 sta 10 kai telika den eixe tipota to paidi.lypon prepei na eisai dynath oso mporeis..perimenoume nea

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Giotalix έγραψε:

Και τότε είχα κάνει άμνιο και λήψη τροφοβλάστη και ήταν όλα καλά. Αλλά ο γιατρός επέμενε ότι δεν είναι υγιές και είναι κορυφαίος στο είδος του και μάλιστα καθηγητής. Αναρωτίεμαι αν τελικά η αυχενική δεν είναι τίποτα μιας και το προηγουμενο παιδί ήταν τελικά υγιές. Αν καμια απο εσάς είχε κάποια ανάλογη εμπειρία θα μου έδεινε πολυ κουράγιο... Σας ευχαριστώ!

:dry: συγνωμη δεν καταλαβα καλα...εκανες στο πρωτο,αμνιο και τροφοβλαστη,βγηκαν οκ,και προχωρησε ο γιατρος σε διακοπη;;;μηπως να παρεις και 2η γνωμη;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από ύψος πως πας κ εσύ κ ο σύζυγος είστε πολύ ψηλοί στα σόγια γιατί κ μιας φίλης μου που ήταν όλοι ψηλοί έβγαζε μεγάλα παιδιά κ πάντα είχε μεγάλες αυχενικές ;)

Εύχομαι όλα καλά να πάνε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω η καημένη 1.61 είμαι τον φασούλα εγώ θα τον γεννήσω; O άντρας μου είναι 1.84 και είναι γεροδεμένος και είχε γεννηθεί 4,5 κιλά ο πατέρας του είχε γεννηθεί 5 κιλά. και ήταν και αυτός γεροδεμένος. Από την πλευρά μου είχα μόνο 2 πολύ ψηλές γιαγιαδες αλλά ολοι οι άλλοι είμαστε το πολύ 1.73. και γεννηθηκαμε καπου στα 3 κιλά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη πήγα στον καλυτερο καθηγητή του Βερολίνου μιας και μένω 2 ώρες απο εκει και μου εκανε καθε βδομάδα υπερηχο 3d και το ανέλυε πολύ το θέμα. Το παιδί εκείνο ήταν πολυ μικρό με μια αυχενική 5,6 η οποια δεν υποχωρούσε και είχε φτάσει στην 16 εβδομάδα καπου στο 8. Μας είχε πει ότι ναι μεν ειναι όλα καθαρά αλλά εφοσον δεν αποχωρεί η αυχενική τότε σίγουρα έχει κάποιο από τα πολύ σπανια σύνδρομα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν και κατευτίαν αλλά μπορεί και πιο μέτα πχ. μπορει να μην μεγαλώνει το ένα χέρι και το ένα πόδι η να έχει πολυ μεγάλη γλώσσα. Και ότι αυτά τα σύνδρομα δεν μπορεί να τα πιάσει η αμνιο. Μετά φυσικα πήγα και σε άλλους γιατρούς η οποίοι μου λέγανε ότι έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει μέσα σου. και τα λένε όλα τόσο ωμά. Αλλα όλοι μου λέγανε τα ίδια ακόμα και ο γεννετιστής .Το μόνο που ξέρω ότι δεν θα ξεχάσω πότε το πόσο τραυματική εμπειρία είναι να κάνεις διακοπή και λόγω τού ότι έχασα πολύ αίμα κίνδυνεψε η ίδια μου η ζωή. Και όταν έμαθα πάλι για μεγάλη αυχενική έπαθα σοκ δεν μπορούσα να το χωνεψω. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είναι τόσο μεγάλη...Τώρα είμαι πιο ήρεμη και με βοηθάει πολύ και το κουράγιο που μου δίνετε. Ο ίδιος ο γιατρός μου είπε ότι το βαφτιστήρι του είχε 3 αυχενική και είναι ένα πολύ γεροδεμένο αγοράκι. Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές του μωρού ως προς το μέγεθος είναι στα ανώτερα φυσιολογικά. Τι να πω καθόλου δεν πήρε από την μανούλα του;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

επίσης να τονίσω ότι όταν ένα την τροφοβλάστη επειδή ήταν κοριτσάκι ύπηρχε η πιθανότητα να πήραν υλικό απο εμένα ενώ άμα ήταν αγοράκι θα ξέραμε σίγουρα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιώτα καλησπέρα και απο εμένα, πριν απο μισό μήνα βίωσα την ίδια εμπειρία με σένα, που θα σου την αναφέρω για να δεις πως δεν είσαι η μόνη που τα περνάει αυτά.

Κάνω την αυχενική διαφάνεια σε συνδυασμό με τις εξετάσεις αίματος και ενώ εγώ η χαζή θεωρούσα πως πάω για εξέταση ρουτίνας, φεύγω απο το κέντρο με 3,1 αυχενικό υγρό και με πολλά κλαματα απο τη δική μου πλευρά. Το ίδιο απόγευμα κανονίζει ο γιατρός μου να κάνω λήψη τροφοβλάστης γιατί μάλλον απο το κλάμα θα έκανα σίγουρα αποβολή και τα αποτελέσματα στάλθηκαν στην Αθήνα {μένω στην Κρήτη}.

'Αλλο άγχος και αγωνία μέχρι να με πάρουν τηλέφωνο. Μπορώ να καταλάβω πως νιωθεις γιατί τα αποτελέσματα τα πήρα μόλις πριν απο 3 ημέρες και πάλι δεν έχω ηρεμήσει γιατί ευτυχώς είναι ο.κ / αλλά χρειάζεται να κάνω και εμβρυοκαρδιογράφημα για να αποκλειστούν όλες οι πιθανότητες.

Και φτου εγλω να αναρωτιέμαι τι έχω κάνει λάθος και είναι αυξημένη και μήπως τότε....και μήπως μετά......βλακειες για να ενοχοποιούμαι περισσότερο.

Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Κάνε λήψη τροφοβλάστης και όλα θα πάνε καλά, να το πιστευεις. Ο γιατρός μου μου είπε πως αρκετά ζευγάρια με αυχενική ακόμα και 5 έβγαλαν υγιέστατα παιδιά

Σου εύχομαι ότι καλύτερο και ότι χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις.

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μέσα απο τη ψυχή μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πήγα μίλησα με την γεννετίστρια και μασ είπε έχοθμε 70% πιθανότητα για φυσιολογικό και 30% για μη φυσιολογικό. Κανόνισα να κάνω σε 2 εβδομάδες αμνιο και θα πληρώσουμε παραπάνω για να βγουν τα αποτελέσματα σε μια μέρα.Κάτι είναι και αυτό. Χτες μας ζητήθηκε αίμα για να δούνε αν τα δικά μας χρωμοσώματα αν είναι φυσιολογικά. Ο γυναικολόγος μου μου είπε σηκώνω τα χέρια ψηλά δεν έχω ξαναδεί σε μια γυναίκα 2 απανωτές τέτοιες περιπτώσεις. Κατηγόρησα και εγώ τον εαυτό μου για πολλα χαζά αλλά δεν βγάζει πουθενά. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αλλά επειδή έχω βιώσει διακοπή και ξέρω πως είναι τρέμει η ψυχή μου. Όλοι οι άλλοι συγγενείς γύρω σου δεν μπορούν να σε νιώσουν γιατι δεν έχουν περάσει κατι τέτοιο και ας λένε ότι σε καταλαναίνουν. Sakoulina μου μπορώ να σε νιώσω απόλυτα!Και αυτό που σου είπε ο γιατρός σου μου δίνει πολύ κουράγιο. Αυτές οι 2 βδομάδες μέχρι την αμνιο είναι οι χειρότερες της ζωής μου γιατί ξυπνάνε μνήμες...Αλλά πρέπει να τρώω για το παιδάκι μου και να είμαι δυνατή.. προσπαθώ..σας ευχαριστώ όλες ειλικρινά για το κουράγιο που μου δίνετε παίρνω πολύ θάρρος από τα μνμ σας !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σακουλίνα εμβρυοκαρδιογράφημα εννοείς το doppler που βλέπει το παιδί σε υπέρηχο β επιπέδου και ακούει την καρδιά βλέπει αν αιματώνετε καλά και βλέπει το καρδιογράφημα του εμβρύου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν ήταν μόνο η αυχενική δεν θα γινόταν διακοπή κύησης απλά ο γιατρός είδε μετά στην 16 εβδομαδα να σχηματίζονται κυστούλες μέσα στο υγρό και αυτο ΜΑΛΛΟΝ είναι παθολογικό.Αν δεν κάνει κυστούλες και είναι ενιαίο τότε κατα πάσα πιθανότητα είναι υγιές. Η βιοψια και η αμνιο μας αποκλείουν τις τρισωμίες(πού είναι ταπιο συχνά σύνδρομα) αν είναι καλές. Αλλά υπάρχουν και άλλα σύνδρομα πολύ πιο σπάνια τα οποία δεν τα πιάνουν. Και έτσι πάντα έχουμε ρίκσο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Giotalix μήπως την έβγαλε μεγάλη την αυχενική διαφάνεια λόγω λάθος θέσης? Μήπως απλά δεν ήταν αρκετά υπομονετικός να δει ένα καλό προφίλ του μωρού? Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό... Γιατί δεν πας και σε έναν άλλο να τη μετρήσει?

Εγώ πάντως όσο κορυφαίος και να ήταν δε θα τον εμπιστευόμουν αν με είχε πείσει να διακόψω κύηση υγιούς μωρού επειδή ΜΑΛΛΟΝ κάτι δεν του άρεσε....

Επίσης γιατί είχες κάνει και αμνιο και τροφοβλάστη? Τις ίδιες παθήσεις δεν ανιχνεύουν?

Εύχομαι όοοοολα να πάνε καλά!!! Να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι όσο μπορείς αισιόδοξη!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για το πρώτο παιδί δεν υπάρχει αμφιβολία μια ώρα με το ρολοι ασχολήθηκε και μετά πόση ώρα το συζητούσαμε. Για το δευτερο παιδί πήγα σε άλλο γιατρό και αμφιβάλλω κατα πολύ αν το μέτρησε σωστά γιατί όλη την ώρα έλεγε είναι πολύ δυσκολο να το μέτρήσω και μια το έβγαζε 3 μια 3,4 μια 3,5 με τελικη 3,7 και ήταν απούτος ότι το μέτρησε 2 φορές η αλήθεια είναι ότι στην φωτό που το κοιτάμε με τον άντρα μου το προφιλ του δεν είναι καθαρό έχει κλίση πρός τα αριστερά και σε αθτην την περίπτωση αν μετρηθει η αυχενική βγαίνει πιο μεγάλη. Προσπαθησα να βρώ ραντεβου σε άλλον γιατρό αλλά το νώρίτερο είναι 3 μαιου είναι πολύ δυσκολο να βρείς ραντεβού στο βερολίνο για τετοιον υπέρηχο εδώ στην γερμανία ε΄χουμε γεμίσει έγκυες!

όσον αφορά για την τροφοβλάστη υπάρχει πιθανότητα λάθους να πάρουν δέιγμα απο την μανα και οχι απο το παιδι αν το έμβρυο είναι κοριτσάκι σαν την μαμα δηλαδη. Αν ειναια γορακι δεν υπαρχει αμφιβολια και για αυτο γινετε και η αμνιο για επιβεβαιωση. Αυτη την φορά θα κάνω μόνο αμνιο στις 31 μαιου οπου και θα γίνει πάλι αναλυτικός υπέρηχος αλλά στον προηγουμενο γιατρό μου..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

giotalix

καταλαβα καλα? εχεις κανει διακοπη σε προηγουμενη κυηση λογω προβληματος? Εγω εχω χασει διδυμα απο αμνιο και φοβαμαι τρελα να ξανακανω...

Απο την αλλη σε φιλη με 2 αυχενικη και 1 στα 1200 για προβλημα (43 ετων-αρα σουπερ), εκανε αμνιο και ειχε προβλημα το εμβρυο και εκανε διακοπη..

Δεν ξερεις αν πρεπει να τις εμπιστευεσαι τις εξετασεις.Ίσως η β επιπεδου ειναι πιο ξεκαθαρη?

Τωρα ειμαι στην 20η βδομαδα παλι με διδυμακια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ναι καλά καταλαβες .. το ρίσκο υπάρχει αλλά τι να κάνω.. πρώτα θα μου γίνει ο υπέρηχος και μετά θα το αποφασίσουμε με τον γιατρό αν και η γενωετίστρια μου είπε να κάνω.. την προηγούμενη φορά στην τροφοβλάστη χωρις αναισθησία πόνεσα τόσο πολύ που ορκίστηκα να μην ξανακάνω και πονούσα για 3 μέρες αλλά με την αμνιο πονεσα ελαχιστα. Τι να πω το μόνο που ξέρω είναι οτι δεν θέλω να φέρω ένα παιδίστον κόσμο με έντονα προβλήματα και να υποφέρει.Σου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια αυτη την φορά και να κρατήσεις τα μωράκια σου αγκαλίτσα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

giotalix

αχ να πανε ολα τελεια και σε σενα. Εγω εφαγα πολλες αμνιο τελικα την αλλη φορα (δεν πονεσα καθολου), γιατι ξενικησα με 3δυμα, εκανα 1 αμνιο για εκλεκτικη μειωση στην 11η βδ., μετα εκανα 2 αμνιο (βελονες εννοω) για τα διδυμα την 18η βδ. νομιζω, εσπασε ο σακος του ενος, οποτε εκανα και 4η για να σταματησουμε αυτο το ενα. Εντελει τα εχασα ολα.

Τι να πω.. Συμφωνω οτι το μονο που με νοιαζε ειναι να ναι υγιη τα μωρακια, τιποτα αλλο, αλλα που να ξανακανω αμνιο τωρα... Με τιποτα δεν μπορω να το σκεφτω.. Αφηνω να δουμε τη β επιπεδου και ελπιζω ο Θεος να ναι γενναιοδωρος με ολες μας.

Σου ευχομαι τα καλυτερα!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Giotalix έγραψε:

εγω η καημένη 1.61 είμαι τον φασούλα εγώ θα τον γεννήσω; O άντρας μου είναι 1.84 και είναι γεροδεμένος και είχε γεννηθεί 4,5 κιλά ο πατέρας του είχε γεννηθεί 5 κιλά. και ήταν και αυτός γεροδεμένος. Από την πλευρά μου είχα μόνο 2 πολύ ψηλές γιαγιαδες αλλά ολοι οι άλλοι είμαστε το πολύ 1.73. και γεννηθηκαμε καπου στα 3 κιλά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη πήγα στον καλυτερο καθηγητή του Βερολίνου μιας και μένω 2 ώρες απο εκει και μου εκανε καθε βδομάδα υπερηχο 3d και το ανέλυε πολύ το θέμα. Το παιδί εκείνο ήταν πολυ μικρό με μια αυχενική 5,6 η οποια δεν υποχωρούσε και είχε φτάσει στην 16 εβδομάδα καπου στο 8. Μας είχε πει ότι ναι μεν ειναι όλα καθαρά αλλά εφοσον δεν αποχωρεί η αυχενική τότε σίγουρα έχει κάποιο από τα πολύ σπανια σύνδρομα τα οποία μπορεί να εμφανιστούν και κατευτίαν αλλά μπορεί και πιο μέτα πχ. μπορει να μην μεγαλώνει το ένα χέρι και το ένα πόδι η να έχει πολυ μεγάλη γλώσσα. Και ότι αυτά τα σύνδρομα δεν μπορεί να τα πιάσει η αμνιο. Μετά φυσικα πήγα και σε άλλους γιατρούς η οποίοι μου λέγανε ότι έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει μέσα σου. και τα λένε όλα τόσο ωμά. Αλλα όλοι μου λέγανε τα ίδια ακόμα και ο γεννετιστής .Το μόνο που ξέρω ότι δεν θα ξεχάσω πότε το πόσο τραυματική εμπειρία είναι να κάνεις διακοπή και λόγω τού ότι έχασα πολύ αίμα κίνδυνεψε η ίδια μου η ζωή. Και όταν έμαθα πάλι για μεγάλη αυχενική έπαθα σοκ δεν μπορούσα να το χωνεψω. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είναι τόσο μεγάλη...Τώρα είμαι πιο ήρεμη και με βοηθάει πολύ και το κουράγιο που μου δίνετε. Ο ίδιος ο γιατρός μου είπε ότι το βαφτιστήρι του είχε 3 αυχενική και είναι ένα πολύ γεροδεμένο αγοράκι. Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές του μωρού ως προς το μέγεθος είναι στα ανώτερα φυσιολογικά. Τι να πω καθόλου δεν πήρε από την μανούλα του;

Σε ποιόν γιατρό πήγες; Και εγώ στον καλύτερο του Βερολίνου που είναι και καθηγητής πάω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στον prof Chaoui ήταν καθηγητής στο charite και τώρα ιδιωτευει. Στην δευτερη στον prof Becker αλλά δεν με είδε ο ίδιος έχει πολλούς απλούς γιατρούς εκει. Και δεν το ήξερα και την πάτησα. Εγώ πήγα στον dr Albig και δεν εμεινα καθόλου ευχαριστημένη και τώρα θα ξαναπάω στον prof Chaoui. Εσύ σε πoιον πηγαίνεις??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με τετοια προιστορία και εγώ θα φοβόμουνα. Αν δεν βρεί τίποτα και οι βιοχημικοί σου δεικτεσ είναι καλοι μην κάνεις. Εμένα αν κοι οι βιοχημικού μου δεικτες είναι τέλειοι η αυχενική υπάρχει και πρέπει αναγκαστικά να το δούμε. Σε νιώθω απόλυτα ξέρω πως είναι να χάνεις κάτι που μεγαλώνει μέσα σου... εύχομαι φέτος να είναι η καλη χρονιά για όλες τις έγκυες !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πήγα στον Chaoui πριν ένα μήνα και έκανα την αυχενική. Το καλύτερο κέντρο είναι στην Kudamm-199. Μακράν το καλύτερο. Ξέρω ότι αν σου πουν στη Γερμανία ότι το παιδί δεν έχει ελπίδες το εννοούν... Μετράνε 10 και λένε 1.

Υπομονή να δεις τι θα σου πουν. Εγώ εκανα την αυχενική που ήταν ΟΚ αλλα χάθηκε το αίμα μου στο ενδικρινολογικό κέντρο που με έστειλε ο Chaoui και έτσι δεν έκανα τη διόρθωση...

Τώρα στη Β επιπέδου μου είπε ότι δεν θα είναι εκεί και ότι θα πρέπει να πάω αλλού....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μόνο ο Becker αξίζει. Όσες έχουμε πάει εκεί μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε ακόμα και αν τα αποτελεσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Πάντως και ο Chaoui ξέρει τι λέει.

Ποτε είναι η επόμενη εξέταση;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...