Μετάβαση σε περιεχόμενο

Χαμηλός αιματοκρίτης - αιμοσφαιρίνη help!!


Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια, χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην παρέα σας. είμαι νέο μέλος και θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας γιατί είμαι αρτά φοβισμένη.

είμαι 30 εβδομάδων και περιμένω το πρώτο Bebe μου. από την αρχή της εγκυμοσύνης είχα χαμηλό αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνη άλλα μέσα στα κατώτερα όρια. προχθές που έκανα εξετάσεις, έδειξε αιματοκρίτη 27,7 και αιμοσφαιρίνη 9,2 με 3 σιδηρά την ημέρα (hemafer) έχω ραντεβού με τον γιατρό που την δευτέρα άλλα έχω φοβηθεί αρκετά και θα ήθελα την άποψη σας (διάβασα για ενέσεις σιδήρου και μετάγγιση αίματος και τρόμαξα). ζαλάδες έχω τον τελευταίο καιρό άλλα όχι κάτι πολύ έντονο.

σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων και εύχομαι σε όλες σας με το κάλο να έρθουν τα μωράκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γιουτσι καλησπερα και καλωσηρθες στην παρεα μας!

με το καλο να παρεις αγκαλιτσα το μπεμπακι σου!!!

απο οτι βλεπω εισαι μανουλα ιουλιου B) εχουμε θεματακι http://www.mammyland.com/index.php?opti ... &id=384361 αν θελεις αν μπαινεις να μοιραζεσαι τις εμπειριες σου και εσυ.

οσο για το σιδηρο..μηπως πρεπει να σου αλλαξει μαρκα? μηπως δεν κανει αυτο για σενα...δεν ξερω τι να πω :dry:

παντως μην αγχωνεσαι..ολα μαι χαρα θα πανε!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστω πολύ Κική μου και εγω αυτό σκεφτομουν, τωρα που θα παω στον γιατρο θα του το πω να δουμε τι θα μου δωσει. δεν το ηξερα οτι υπαρχει θεμα για τισ μανουλες του ιουλιου, θα μπαινω εκει απο εδω και περα. σ'ευχαριστω πολυ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και απο εμένα και καλώς ήρθες στη παρέα μας. Μην στενοχωριέσαι και γω στη μικρή μου απο την αρχή είχα πολύ χαμηλό αιματοκρίτη νομίζω στα 27 λόγω στίγματος μεσογειακής αναιμίας και με είχε ενημερώσει ο γιατρός για πιθανή μετάγγιση αίματος, που τελικά την απέφυγα.

Καλό είναι να γνωρίζεις όλα τα ενδεχόμενα για να είσαι και προετοιμασμένη. Μην ξεχνάς να παίρνεις τα συμπληρώματα σιδήρου ακόμα και όταν θα γεννήσεις, αν σκέφτεσαι να θηλάσεις. Με το καλό να έρθει το μωράκι σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΤΙΓΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

ΛΟΙΠΟΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΜΕ 34(ΤΟΣΟ ΕΧΩ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ)ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΕΦΥΓΑ ΑΠ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕ 24. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ.

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΑΑ ΚΑΛΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και με το καλό το μωράκι σου!!Θα σου πω ένα μυστικό για να ανεβάσεις τον αιματοκρίτη σου..Μαζί με το σίδηρο που παίρνεις να πίνεις αμέσως ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού θα δεις τεράστια διαφορά!!Ο σίδηρος είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί απο τον οργανισμό και το πιο πιθανό είναι σε σένα να μην απορραφάται καθόλου που σημαίνει οτι άδικα το παίρνεις κάθε μέρα και επιβαρύνεις το στομάχι σου.Εγώ στην εγκυμοσύνη μου είχα χαμηλό αιματοκρίτη ο γιατρός μου σύστησε να πίνω 2legofer τη μέρα και επειδή δεν ήθελα να βαρύνω το στομάχι μου έπινα μόνο ένα αλλά μαζί με χυμό πορτοκαλιού.Ε στην επόμενη μέτρηση ο αιματοκρίτης μου πήγε 38!!!και παρέμεινε έτσι σε όλη την εγκυμοσύνη μου!!Ο σίδηρος απορροφάται καλύτερα μαζί με βιταμίνη c!!Επίσης να πίνεις τον σίδηρο πάντα νηστική.Δοκίμασε να το κάνεις για ένα μήνα αυτό και πιστεύω οτι θα δεις αποτελέσματα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό για τον χυμό πορτοκάλι μου το είχε πει και εμένα ο γιαρός μου στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και έτσι το έπινα πάντα και δεν είχα πρόβλημα. Τώρα το πίνω το πρωί νηστικιά χωρίς χυμό αλλά πάλι ευτυχώς πάλι ok είμαι.

Συζήτησε με τον γιατρό σου μήπως σου αλλάξει μάρκα. Εγώ παίρνω το tardyferon που απ' ότι μου έχει πει πάλι ο γιατρός μου είναι από τα πιο παλιά σε κυκλοφορία και τα πιο αποτελεσματικά.

Θα περιμένουμε νέα σου! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gioutsi μου,καλημέρα κι από μενα!

Δεν είναι τίποτα,μην ανησυχείς!

Απλά μία συμβουλή:Το σίδηρο να το παίρνεις το πρωι με άδειο στομάχι!

Η πριν το μεσημεριανό φαγητό!

Εαν καταναλώσεις μετά ή λίγο πριν πορτοκαλάδα φρέσκια,

γίνεται ευκολότερη η απορρόφησή του,ενώ αν καταναλώσεις καφέ,τσάι ή γάλα-γαλακτοκομικά δε μπορεί να το απορροφήσει ο οργανισμός!

Κι εγώ χρειάστηκε να βάλω σίδηρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Σου βάζουν ένα ασκό όπως τον ορό,μόνο που πρέπει να μείνεις στο νοσοκομείο όση ώρα στο χορηγούν!Θα σε κάψει λίγο στην αρχή ειδικά,

αλλά αν έχεις παρέα ξεχνιέσαι!Εμένα με έβαλαν στο δωμάτιο της μαιευτικής και άκουγα τα μπεμπάκια,είχα και την αδελφή μου με το laptop και τη μαμά μου...

Κουτσομπολεύαμε,μπαίναμε στο facebook ε,και πέρασαν ευχάριστα οι 4 ώρες!Τις επόμενες μέρες είδα αισθητή διαφορά!

Είχα πάρει "τα πάνω μου που λένε"!!!Καλά νύχια και μαλλιά,δεν το συζητώ!!!!Τέλεια!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Αφού όταν γέννησα κι άρχισαν πάλι να κόβονται και να ξεφλουδίζουν τα νύχια μου και ο αιματοκρίτης είχε πάρει πάλι την κατιούσα,είπα στο γιατρό μήπως να βάζαμε ακόμη έναν ασκό,έτσι για τόνωση!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δες το από τη θετική του πλευρά!!!!

Σου συμβαίνει ότι πιο όμορφο για μια γυναίκα,θα γίνεις μανούλα!

Δεν είναι σοβαρό να πάρεις σίδηρο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και με το καλό το μωράκι σου! Κι εγώ αυτό ήθελα να σου πω με το χτυμό πορτοκάλι. Επίσης να τρως τροφές που συνδυάζουν σίδηρο αλλά και βιταμίνη C που βοηθάει στην απορρόφηση. Παράδειγμα: ακτινίδια (εγώ με αυτά σώθηκα-ένα την ημέρα), βραστά αυγά. Και το μοσχάρι έχει σίδηρο και αν τρως κι ένα φρούτο μετά πχ μπανάνα που έχει βιταμίνη c λογικά θα είσαι καλύτερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα σας και παλι! ειναι πολυ χρησιμες οι συμβουλες σας, ηδη αρχισα να πινω το σιδηρο μαζι με το πορτοκαλι! τελικα πηγα στον γιατρο και μου ειπε να κανω διατροφη με κοκκινο κρεας και χυμους, και μου τονισε οτι λογω του μηνα στον οποιο βρισκομαι, δε θα κατεβει άλλο ο αιματοκριτης, μονο δηλαδη να ανεβει μπορει και οχι να μειωθεί! οποτε δεν μου εκανε λογο για ενεσεις, τη γλιτωσα.. :) αυτο με εκανε πολυ χαρουμενη, θα συνεχισω διατροφη και χαπακια, ελπιζω να ανεβει τον επομενο μηνα!! Σας ευχαριστω πολυ και παλι κορίτσια!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια.. έχω ξυπνήσει πριν μια ώρα να ταισω τον μπέμπη και δεν κλείνει το μάτι μου με τίποτα 😔😔 κανω ένα update για τους κολικούς μας! καταλαβαμε με τον άντρα μου ότι τελικά οταν δίνουμε το σιρόπι στον μπέμπη ειναι πιο ανήσυχος... είχαμε δυο βράδια οου δεν το δωσαμε επειδή κοιμόταν εκείνη την ωρα και κοιμήθηκε σαν πουλάκι...ουτε που ακούστηκε...συνεχισα και χθες το μεσημέρι και δεν το έδωσα πάλι και πάλι δεν εκλαψε καθόλου το μεσημέρι...το ιδιο και το βράδυ ξανά..βεβαια χθες έκλαψε κανένα τέταρτο αλλά ηρέμησε... κατάλαβα οτι χωρίς το σιρόπι ηρεμεί πιο εύκολα...και σκέφτομαι τωρα εγω... τόσο καιρό δηλαδή του έκανα κακο;😔😔😔 θα μιλήσω αύριο με την παιδίατρο να δω τι θα μου πει.. πάντως έχουμε 3 βραδιά κοιμηθήκαμε μια χαρά...η αλήθεια είναι ότι το χρειαζόμασταν..
    • Καλημέρα!! Μιας κι ο μπόμπιρας θηλάζει αυτή τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να σου απαντήσω.. Το βράδυ κι εγώ δίνω ξένο συμπληρωματικά από τον θηλασμό, γιατί τον βάζω μόνο από το ένα να ηρεμήσει κ λίγο η άλλη θηλή!! Εμάς ήρθε κι ο παιδίατρος την Παρασκευή το βράδυ τον είδε, τον ζύγισε, αλλά δεν πήρε όλο το βάρος που έχασε από την κλινική κ τώρα μου προσθέτει κι ένα γεύμα ξένο το μεσημέρι!!  Στην αρχή τη σύριγγα τη ρουφούσε σαν γατάκι, αλλά τώρα που το δοκιμάσαμε ξανά για να μη μπερδεύεται με τις θηλές είναι πιο δύσκολο, γιατί έχει γίνει πιο ζωηρός κι έτσι αφήσαμε το μπιμπερό!!
    • Εμένα τον πιάνει και την μέρα δυστυχώς! Υπομονή ναι πού θα πάει θα περάσουν! 🥴🥴 Σε λιγάκι ξεκινάμε βάρδια!! Χαχα Ευτυχώς πρόλαβα κι έκανα τώρα ένα ωραίο ζεστό μπανάκι και χαλάρωσα λίγο! 😊
    • Καλά είμαι 😊 Στη ρουτίνα μας. Καλά τα πάει η μικρή με την γυναίκα, έχουν βρει κι αυτές την ρουτίνα τους. Έχει προσαρμοστεί και δεν κλαίει όταν την αφήνουμε.  Είμαι στο στάδιο του αποθηλασμου. Τώρα της δίνω μόνο πρωί βράδυ και έχει ξεκινήσει και πίνει τώρα και αρκετό αγελαδινό γάλα, οπότε αυτό το μήνα σκέφτομαι να κόψω και τον πρωινό θηλασμό και τον επόμενο μήνα τον βραδινό. Για να δούμε... Θα σε συμβούλευα να κάνεις έστω και με βιντεοκλήση μία συνάντηση με σύμβουλο θηλασμού μπας και βρει τι φταίει. Είναι κρίμα τώρα να πονάς 😕
    • Κι εμείς έτσι ακριβώς...όλη μέρα κοιμόταν κάτι μισαωρα ένα τέταρτο και πάει λέγοντας και τ απόγευμα δεν άντεξε κοιμήθηκε απ' τις 6 μέχρι τις 9..μετά κοιμήθηκε κάνα τέταρτο και τώρα προσπαθώ να τον βάλω μπας και κοιμηθεί κάνα τετράωρο...εντάξει παρηγοριεμαι τουλάχιστον δεν είναι μόνο ο δικός μου
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...