Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια (και τυχόν αγόρια!) γεια σας!

Δεν θα μακρυγορήσω, γιατί είμαι εξάλλου ξενυχτισμένη, ταλαιπωρημένη, ένα πτώμα! Θα σας εξηγήσω...

Ο μικρός μου (7 μηνών), την Παρασκευή εμφάνισε πυρετο....πολύ υψηλό πυρετο.... από 39 μέχρι 40.2... Δεν έπεφτε με τίποτα....τι χλιαρά μπάνια, τι κομπρέσες, τι αντιπυρετικά κάθε 4 ώρες...λίγες ώρες αργότερα άρχισε ΚΑΙ τους εμετούς...δεν έτρωγε τίποτα μόνο νερό με το κουταλάκι....και τις διαρροιες....Το Σαββατο το πρωι ήρθε ο παιδίατρος στο σπίτι και μου είπε να κάνουμε καλλιέργεια ούρων (ευτυχως αρνητική άρα όχι ουρολοίμωξη) οπότε καταλήξαμε στην απλή ίωση που θα περάσει μόνη της. Όμως το παιδάκι κυριολεκτικά έλιωσε όλο το Σαββατοκύριακο!! Ο πυρετός ακατέβατος και οι εμετοί και οι διάρροιες συνεχιζόμενα! Τελικά χθες το βράδυ, αφού τον πήρα 10000 τηλέφωνα τον άνθρωπο,πήγα το μωρό στο Αττικό, οπου εφημέρευε ο γιατρός μας, να τον δει, γιατί αρχικά μου είχε πει μεν για ίωση, όμως από τους πολλούς εμετούς φοβήθηκε μήπως αρχίσει να αφυδατώνεται, οπότε ήμουν προετοιμασμένη να του κάνουμε εισαγωγη. Μόλις τον ξέντυσε όμως....τι να δουμε;...Μέσα σε λίγες ώρες (και εγώ δεν τον είχα δει, γιατί τον είχα ντυμένο) είχε εμφανίσει αυτά τα σπυράκια στο στήθος. Τότε ο γιατρός με καθυσήχασε, μου είπε πως πρόκειται για το γνωστό αιφνίδιο εξάνθημα, πως ο πυρετός έτσι ξεσπά, και μόλις πέφτει (γιατί χθες έκανε για πρωτη φορά μετά τα 40ρια ένα 37.8) αυτό εμφανίζεται, και πως σιγά σιγά η κατάσταση θα βελτιώνεται.

Τα δεδομένα μου τώρα όμως είναι τα εξής. Το εξάνθημα σήμερα έχει χειροτερέψει, όπως προβλεπόταν, έχει δηλαδή σε όλο το σώμα τα χέρια και το πρόσωπο, σταμάτησαν οι διάρροιες, όπως επίσης προβλεπόταν, αλλά οι εμετοί δεν σταματούν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Του δίνω λίγο παραπάνω γαλατάκι (100 ml μην φανταστείτε περισσότερο) και λίγο μετά το βγάζει...Και ο πυρετός....εκεί που είχα ησυχάσει...τσουπ...ανέβασε πάλι ένα 38.8 πριν απο λίγο...

Είναι φυσιολογικά αυτά;; Είναι μέσα στο πλαίσιο αυτής της ίωσης;; Προβλέπεται τέτοιο ''πισωγύρισμα;'' Ή μήπως πρέπει να ανησυχώ για κάτι άλλο ίσως πολύ πιο σοβαρό; Κανένα μικρόβιο κλπ;;

Μήπως ξέρει κανείς από έσας; Είχατε παρόμοια εμπειρία;

Ο γιατρός μου μου είπε να μην ανησυχώ και να του το πηγαίνω πολύ σιγά με το γαλατάκι...αλλά κι αυτό το καημένο, το έχει κόψει η πείνα τόσες μέρες θεονήστικο...και δεν μπορώ να του δίνω πχ 5ml ...τι να του κάνουν τα 5ml???? Αλλά μόλις πήγα να του δώσω 50 και 100...τα βγαλε ΟΛΑ!

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε! Γιατί κοντέυω να σκάσω!!! Ξέρω, μανούλες είστε και θα με καταλάβετε!!! Περιμένω εμπειρίες...

Δημοσίευση

καλησπερα!!!

το περασαμε κι εμεις το αιφνιδιο εξανθημα με 3 μερες πυρετο 40 ακατεβατο χωρις ομως διαροια και εμετους.

τις πρωτες 2 μερες ηταν μεσα στην τρελη χαρα και με καλη διαθεση παρολο τον πυρετο(δεν ετρωγε μονο γαλα και νερο επινε)

την 3η μερα ερεψε δεν μπορουσε καν να κουνηθει ηταν οοοολη μερα στο κρεβατι ζαβλακωμενος.

την 4η μερα(οπως μας ειχε πει η παιδιατρος)αρχισε να βγαζει τα σπυρακια και να πεφτει ο πυρετος.

την επομενη μερα ειχαν εξαφανιστει!!!!

μηπως ειχατε κανει κανενα εμβολιο προσφατα? η μηπως βγαζει δοντια??

γιατι τα δοντια πολλες φορες κανουν πυρετο και διαροια και εμετους(τουλαχιστον εμενα ετσι τα βγαζει)

εφοσον παθολογικα δεν εχει κατι(αφου το εχει εξετασει ο παιδιατρος)τοτε περιμενε λιγο να δεις πως θα παει!!!

οσον αφορα το φαγητο με τιποτα μην τον πιεσεις μπορειςνα του φτιαχνεις λιγο γαλατακι και σε καθε γευμα να προσθετεις 5ml επιπλεον(για παραδειγμα)

σε νιωθω γιατι και εμενα τωρα δεν τρωει που περασε γαστρεντεριτιδα και βγαζει και 2 δοντια δυσκολα.στεναχωριεμαι να τον βλεπω ωωωωρες νηστικο αλλα προσπαθω λιγο λιγο με χιλια δυο τεχνασματα να φαει.

υπομονη πιστευω οτι θα περασει συντομα

περστικουλια του!!!

την

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!

ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΕΞΑΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 10 ΜΗΝΩΝ.ΥΨΗΛΌ ΠΥΡΕΤΟ 3 ΜΕΡΕΣ 40 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΟΣ! ΕΓΩ ΤΗΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΙΤΣΕΣ ΤΡΑΧΑΝΑ,ΛΙΓΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΤΡΩΓΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΕΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΛΙΓΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ!

ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ .ΦΙΛΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοσίευση

Καλησπερα!

Το εξανθημα το περασαμε κι εμεις.

Οταν κιολας ειχαμε παει στο νοσοκομειο μας ειπαν να προσεχουμε γιατι εχει εξασθενισει ο οργανισμος και ειναι πιο ευκολο να κολλησει κι αλλη ιωση τωρα λογω ταλαιπωριας.

Ευχομαι να πανε ολα καλα αλλα αν δεις και συνεχιζει ξαναπανε στο Αττικο.

Οσο για το φαγητο λογικο ειναι!

Σκεψου τον εαυτο σου θα μπορουσες να φας;

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!

Πρέπει να σας πω πως ακόμα και σήμερα, σχεδόν 15 μέρες από τον πρώτο εμετό, ο μπεμπάκος μου είναι σχεδόν καλά...εννοώ δεν έχει πια πυρετό, το εξάνθημα εξαφανίστηκε για τα καλά, έκανε τον τελευταίο εμετό 48 ώρες πριν, απλά νομίζω ότι έχει ακόμα μια ναυτία, γιατί κάποιες φορές που πάω να τον σηκώσω αγκαλίτσα, κάνει την κίνηση του εμετού, αλλά δεν φτάνει μέχρι εκεί (ευτυχώς!). Που σημάινει ότι το στομαχάκι του δεν έχει στρώσει ακόμη, γι αυτό και δεν τρώει ακόμα πολύ καλά. Λίγες ποσότητες, γάλα, και κοτόπουλο βραστό με πατατούλα - καροτάκι. Κάποια κοπέλα ανέφερε τον τραχανά, πολύ καλή ιδέα, όμως ο μπέμπης μου είναι αλλεργικός στις πρωτείνες του αγελαδινού γαλακτος και ότι μπορεί να περιέχει γάλα, για την ώρα είναι απαγορευμένο!

Πάντως σας ευχαριστώ και πάλι! Με καθησυχάσατε σε στιγμή πανικού!!!!!

Δημοσίευση

ΕΛΠΙΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΡΓΙΑ Και χωρισ αυγα ακομη και ζυμαρικα και κουλουρακια και κεικ αλλα ολα αυτα με το δικο τησ γαλα και χωρις αυγα γιατι ειχαμε αλεργια και στο αυγο τωρα εχει 15 μερεσ που τρωει και πινει τα παντα και δεν μου εχει παρουσιασει τιποτα υτο δειχνει οτι η αλλεργια μας υποχωρησε ευχομαι να ειναι περαστικο και υπομονη!φιλια στο μικρουλη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...